kravitz Posted November 4, 2021 Author Share Posted November 4, 2021 7 godzin temu, format napisał: Hybryda plugin (której tak swoją drogą szukasz w wątku obok) No to tez się zapytałem czy to jakiś plugin. Ktos jeszcze bardziej oszczędny niż ja, bo naładowanie takiej mikrobaterii z gniazdka to pewnie ze 2PLN. Oglądałem na youtube jakieś filmy o takim pluginowym Golfie. I mówili ze to ma prędkość ładowania jakaś masakrycznie wolna. Jesli tak jest tez w tym Superbie, to nawet do pełna tak małej baterii nie naładuje podczas zakupów. Czuje jakaś dywersję właściciela sklepu Lidl, aby inni nie ładowali Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
format Posted November 4, 2021 Share Posted November 4, 2021 31 minut temu, kravitz napisał: Ktos jeszcze bardziej oszczędny niż ja, bo naładowanie takiej mikrobaterii z gniazdka to pewnie ze 2PLN. Wiesz, ja znam jednego gościa który ma fotowoltaikę na dachu, a jeździ specjalnie do Lidla się ładować za darmo. 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HelixSv Posted November 5, 2021 Share Posted November 5, 2021 On 11/4/2021 at 7:08 AM, kravitz said: I mówili ze to ma prędkość ładowania jakaś masakrycznie wolna. Jesli tak jest tez w tym Superbie, to nawet do pełna tak małej baterii nie naładuje podczas zakupów. Pluginy są niestety zaprojektowane do ładowania w domu lub pod pracą. Wyjątkiem są Mercedesy z CCS. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kravitz Posted November 5, 2021 Author Share Posted November 5, 2021 11 minut temu, HelixSv napisał: Pluginy są niestety zaprojektowane do ładowania w domu lub pod pracą. Wyjątkiem są Mercedesy z CCS. To jest w sumie racjonalne Jaki sens ładowania gigant prostownika do auta, który zasili mikrobateryjke? Kpie trochę z tego ze koleś zajął ładowarkę zyskując na tym moze 1-2PLN Ja jestem moze z tych których wyzywa się od „Żydów”, ale jednak bym sobie darował takie manewry Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HelixSv Posted November 5, 2021 Share Posted November 5, 2021 14 minutes ago, kravitz said: Ja jestem moze z tych których wyzywa się od „Żydów”, ale jednak bym sobie darował takie manewry To nie zawsze chodzi o "żydowanie". Niektórzy są po prostu bardzo napaleni na EV, a możliwe też, że są użytkownicy phev, którzy nie mają możliwości ładowania w domu (wiem, że to bez sensu ale nie można tego wykluczyć). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kravitz Posted November 5, 2021 Author Share Posted November 5, 2021 3 minuty temu, HelixSv napisał: To nie zawsze chodzi o "żydowanie". Niektórzy są po prostu bardzo napaleni na EV, a możliwe też, że są użytkownicy phev, którzy nie mają możliwości ładowania w domu (wiem, że to bez sensu ale nie można tego wykluczyć). Tak. Tacy z firmowa karta paliwową Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HelixSv Posted November 5, 2021 Share Posted November 5, 2021 3 minutes ago, kravitz said: Tak. Tacy z firmowa karta paliwową #owłaśnietacy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelWaw Posted November 6, 2021 Share Posted November 6, 2021 21 godzin temu, kravitz napisał: To jest w sumie racjonalne Jaki sens ładowania gigant prostownika do auta, który zasili mikrobateryjke? Kpie trochę z tego ze koleś zajął ładowarkę zyskując na tym moze 1-2PLN Ja jestem moze z tych których wyzywa się od „Żydów”, ale jednak bym sobie darował takie manewry Właśnie kupiłby w Biedronce i by miał z 10 zł mniej rachunek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxit Posted November 6, 2021 Share Posted November 6, 2021 W dniu 4.11.2021 o 07:40, format napisał: Wiesz, ja znam jednego gościa który ma fotowoltaikę na dachu, a jeździ specjalnie do Lidla się ładować za darmo. Fajnych masz znajomych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karax Posted November 14, 2021 Share Posted November 14, 2021 W dniu 4.11.2021 o 07:40, format napisał: Wiesz, ja znam jednego gościa który ma fotowoltaikę na dachu, a jeździ specjalnie do Lidla się ładować za darmo. Nie wiem o czym mówisz... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelWaw Posted November 16, 2021 Share Posted November 16, 2021 W dniu 14.11.2021 o 10:16, karax napisał: Nie wiem o czym mówisz... 5 rano ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
resmiki Posted November 16, 2021 Share Posted November 16, 2021 My wszyscy za to płacimy. Nie ma nic za darmo. To jak w przypadku kredytów frankowych gdzie konsekwencją jest podniesienie cen usług banków.Wysłane z mojego SM-A526B przy użyciu Tapatalka 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiwal Posted February 4, 2022 Share Posted February 4, 2022 W dniu 3.11.2021 o 21:00, kravitz napisał: A idź Pan. Dzisiaj wysłałem żonę do tego Lidla. Powiedziala ze ładowała się jakaś skoda superb i nie miała zielonych blach. Jakiś plugin? Przyjechala i się podłączyła w garażu. To przeciez CCS byl wolny.... trzeba zone edukowac.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Furvus_Eques Posted February 4, 2022 Share Posted February 4, 2022 W dniu 5.11.2021 o 21:03, HelixSv napisał: To nie zawsze chodzi o "żydowanie". Niektórzy są po prostu bardzo napaleni na EV, a możliwe też, że są użytkownicy phev, którzy nie mają możliwości ładowania w domu (wiem, że to bez sensu ale nie można tego wykluczyć). Gdybym ja miał takiego PHEVa to bym go podpinał do ładowania pod każdym sklepem tylko po to, żeby nie szukać miejsca do parkowania. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrBEAN Posted February 4, 2022 Share Posted February 4, 2022 1 godzinę temu, Dark_Knight napisał: Gdybym ja miał takiego PHEVa to bym go podpinał do ładowania pod każdym sklepem tylko po to, żeby nie szukać miejsca do parkowania. Gdyby Babcia miała wąsy… Poza tym, obawiam się, że pod każdym sklepem nie ma ładowarki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Furvus_Eques Posted February 4, 2022 Share Posted February 4, 2022 14 minut temu, mrBEAN napisał: Gdyby Babcia miała wąsy… Poza tym, obawiam się, że pod każdym sklepem nie ma ładowarki Dlatego właśnie ludzie mający EV jeżdżą tylko do sklepów z ładowarkami. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrBEAN Posted February 4, 2022 Share Posted February 4, 2022 5 minut temu, Dark_Knight napisał: Dlatego właśnie ludzie mający EV jeżdżą tylko do sklepów z ładowarkami. MIT! Niektórzy by nie dojechali, bo mają do takowych za daleko, by zasięgu wystarczyło! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelWaw Posted April 9, 2022 Share Posted April 9, 2022 W dniu 6.10.2021 o 20:54, kravitz napisał: #konzwalony100x Na darmowym prądzie silnik lepiej chodzi Male zakupy i jak wróciłem było już 81% Dzisiaj jechałem tam obok ok 11 i obydwa stanowiska wolne 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zinger Posted April 10, 2022 Share Posted April 10, 2022 20 godzin temu, PawelWaw napisał: Dzisiaj jechałem tam obok ok 11 i obydwa stanowiska wolne Liczyles, ze spotkasz kolege ladujacego sie od pazdziernika zeszlego roku? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts