Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

15 tyś na zachciankę

Featured Replies

Napisano
W dniu 6.06.2024 o 07:23, G.O.A.T. napisał(a):

Jakich zastosowań? :hmm:

Możesz nadpłacić kredyt (lub jakiegoś się pozbyć), możesz wyjechać z rodziną na dodatkowe/dalsze/wymarzone wakacje, możesz zainwestować w siebie (studia, szkolenia, zdrowie, wygląd), możesz wpłacić na emeryturę, założyć lokatę dziecku, możesz zrobić mały remont domu/mieszkania i dziesiątki innych możliwości, które teraz nie przychodzą mi do głowy...

Napisano
3 minuty temu, OPAL napisał(a):

Możesz nadpłacić kredyt (lub jakiegoś się pozbyć), możesz wyjechać z rodziną na dodatkowe/dalsze/wymarzone wakacje, możesz zainwestować w siebie (studia, szkolenia, zdrowie, wygląd), możesz wpłacić na emeryturę, założyć lokatę dziecku, możesz zrobić mały remont domu/mieszkania i dziesiątki innych możliwości, które teraz nie przychodzą mi do głowy...

Ale jeżeli jedno drugiemu nie przeszkadza a taka zabawka to odskocznia, czasem spełnienie marzenia to w czym problem? :hmm:

Żadna z wymienionych możliwości, no może prócz wakacji marzeń to tylko proza życia.

BTW :spy: 

Napisano
2 godziny temu, OPAL napisał(a):

Wszystko zależy od człowieka bo:

możesz zapłacić za karnet za siłownie i po pracy iść poćwiczyć albo zapłacić za fizjoterapeute żeby ci pomógł przywrócić część sprawności

możesz kupić motocykl iść pojeździć i wyczyścić umysł albo iść do psychoanalityka żeby pomógł poukładać sprawy w głowie

Edytowane przez bengamin

Napisano
2 godziny temu, G.O.A.T. napisał(a):

Ale jeżeli jedno drugiemu nie przeszkadza a taka zabawka to odskocznia, czasem spełnienie marzenia to w czym problem? :hmm:

Żadna z wymienionych możliwości, no może prócz wakacji marzeń to tylko proza życia.

BTW :spy: 

"Zawsze znajduję kilka lepszych zastosowań dla wydanej tak kasy."

Gdzie w moim powyższym zdaniu doszukujesz się problemu? Napisałem, że zazdroszczę innym, że inaczej do tego podchodzą, a nie, że mam problem z tym co robią ze swoją kasą.

Dla kogoś brak kredytu na 15 000 zł może być bardziej odstresowujące, niż jazda samochodem za taką samą kwotę i jestem w stanie to zrozumieć.

Napisano
3 minuty temu, OPAL napisał(a):

"Zawsze znajduję kilka lepszych zastosowań dla wydanej tak kasy."

Gdzie w moim powyższym zdaniu doszukujesz się problemu? Napisałem, że zazdroszczę innym, że inaczej do tego podchodzą, a nie, że mam problem z tym co robią ze swoją kasą.

Dla kogoś brak kredytu na 15 000 zł może być bardziej odstresowujące, niż jazda samochodem za taką samą kwotę i jestem w stanie to zrozumieć.

Jak masz 15k kredytu i kupujesz rupcia za 15k to bez sensu ale jak masz 500tys. kredytu i kupujesz rupcia za 15k to ten zakup nie robi Ci żadnej różnicy, pod warunkiem że obsługa kredytu nie jest dla Ciebie problemem. 

Ktoś którego spłata kredytu jest odstresowująca niż jazda samochodem marzeń, faktycznie nie jest targetem tego tematu. Skoda czy jakieś smętne VW mu wystarczy. 

Edytowane przez G.O.A.T.

Napisano
23 godziny temu, bochumil napisał(a):

Jeszcze jedna zachęta, aczkolwiek ja osobiście bym tego auta nie "zglebiał" obniżonym zawiasem, ponieważ zakłóca to moim zdaniem spójność bryły samochodu.

Ja tam dobrze widzę? Znaczek konika ? 8]

Napisano
2 godziny temu, PawelWaw napisał(a):

Ja tam dobrze widzę? Znaczek konika ? 8]

Dobrze widzisz. Ale specjalnie bym się tym nie sugerował, bo to tylko inwencja użytkownika dla poprawy wizualnej auta i nawiązania do czerwieni Rosso Corsa - koloru zarezerwowanego dla Ferrari. W stajni Ferrari występował legendarny Michael Schumacher, który swoim nazwiskiem firmował limitowaną wersję Fiata Stilo. 

Napisano
W dniu 7.06.2024 o 12:39, G.O.A.T. napisał(a):

Jak masz 15k kredytu i kupujesz rupcia za 15k to bez sensu ale jak masz 500tys. kredytu i kupujesz rupcia za 15k to ten zakup nie robi Ci żadnej różnicy, pod warunkiem że obsługa kredytu nie jest dla Ciebie problemem. 

To gdzie jest ta granica wysokości kredytu do spłaty? Czy 242500 zł może być przeszkodą do zakupu rupcia za 15 k, czy już nie jest?

Napisano
41 minut temu, kaczorek79 napisał(a):

To gdzie jest ta granica wysokości kredytu do spłaty? Czy 242500 zł może być przeszkodą do zakupu rupcia za 15 k, czy już nie jest?

Nie jest. 

Napisano
3 minuty temu, G.O.A.T. napisał(a):

Nie jest. 

A dla mnie jest, bo widzisz, gdybym miał 15 k kreski do spłacenia, to bym ją spłacił, zamiast kupować sobie rupcia za te pieniądze. Gdybym miał 500 k kreski, to zamiast rupcia za 15 k, wolałbym nadpłacić kredyt, więc wszystko zależy od człowieka. Ja rozumiem i szanuję ludzi, którzy mają chęć posiadania zabawki weekendowej, sam natomiast do nich nie należę, bo nic co stare mi się nie podoba na tyle, żebym chciał to mieć osobiście.

Napisano
25 minut temu, kaczorek79 napisał(a):

A dla mnie jest, bo widzisz, gdybym miał 15 k kreski do spłacenia, to bym ją spłacił, zamiast kupować sobie rupcia za te pieniądze. Gdybym miał 500 k kreski, to zamiast rupcia za 15 k, wolałbym nadpłacić kredyt, więc wszystko zależy od człowieka. Ja rozumiem i szanuję ludzi, którzy mają chęć posiadania zabawki weekendowej, sam natomiast do nich nie należę, bo nic co stare mi się nie podoba na tyle, żebym chciał to mieć osobiście.

Sam widzisz ze to temat nie dla Ciebie ;) 

Napisano
W dniu 8.06.2024 o 09:45, bochumil napisał(a):

Dobrze widzisz. Ale specjalnie bym się tym nie sugerował, bo to tylko inwencja użytkownika dla poprawy wizualnej auta i nawiązania do czerwieni Rosso Corsa - koloru zarezerwowanego dla Ferrari. W stajni Ferrari występował legendarny Michael Schumacher, który swoim nazwiskiem firmował limitowaną wersję Fiata Stilo. 

Schumacher ;l

Napisano
W dniu 6.06.2024 o 05:42, Waldek40 napisał(a):

dwóch młodych chłopców takich w wąziutkich spodenkach i z starannymi przylizanymi fryzurami wyglądani jak dwaj no ci z tęczowymi kolorami ,

;] Czy gdyby chłopcy usiedli sobie przy stoliku w kawiarni to oznaczałoby, że stolik jest babski? :hehe: Ciekawe co by na to powiedziała minister Kotula?:lol:

Pozdro

Napisano
W dniu 6.06.2024 o 05:42, Waldek40 napisał(a):

dwóch młodych chłopców takich w wąziutkich spodenkach i z starannymi przylizanymi fryzurami wyglądani jak dwaj no ci z tęczowymi kolorami ,

;] Czy gdyby chłopcy usiedli sobie przy stoliku w kawiarni to oznaczałoby, że stolik jest babski? :hehe: Ciekawe co by na to powiedziała minister Kotula?:lol:

Pozdro

Napisano

Dawanie frajdy,  to znaczy że ma mieć mocny silnik?

Jeśli nie, to za 15 są  stare Skody,  Polonez. Ja bym tak celował 🙂