Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Promocją na yarisa

Featured Replies

Napisano

ja co prawda mam większy rabat w tojce, ale jest bardziej niż OK.

Napisano
Godzinę temu, Camel napisał(a):

ja co prawda mam większy rabat w tojce, ale jest bardziej niż OK.

Jaki %

Napisano
13 godzin temu, Danielpoz. napisał(a):

Jaki %

na benzynie około 3 koła mniej, ale patrzę, że przy hybrydzie dają dużo lepiej rabatu niż rabat flotowy.

Napisano
2 godziny temu, awruK napisał(a):

I rdza w gratisie🤣

TAK, ten samochód ma swoje plusy i minusy. Ale jak masz jeździć z 6 lat i po mieście to plusy przykrywają minusy :) 

Napisano

39 minut temu, Camel napisał(a):

TAK, ten samochód ma swoje plusy i minusy. Ale jak masz jeździć z 6 lat i po mieście to plusy przykrywają minusy :) 

Toyota którą obecnie użytkuję po 3 latach zasłużyła sobie na ksywkę "ruda".;]

Screenshot_20240301_101252_Gallery.jpg.7aae8d704b8cac96274d040950fd44ad.jpgScreenshot_20240301_101328_Gallery.jpg.8cafdc1b6330b708db410639ab5d4f91.jpgIMG_0008.jpeg.1b20b9bb04dde7ccade176b0eb54ca77.jpegIMG_0009.jpeg.9845b48d55f88784b67b3b948f16f06b.jpeg

Edytowane przez awruK

Napisano
19 minut temu, awruK napisał(a):

Screenshot_20240301_101252_Gallery.jpg.7aae8d704b8cac96274d040950fd44ad.jpgScreenshot_20240301_101328_Gallery.jpg.8cafdc1b6330b708db410639ab5d4f91.jpgIMG_0008.jpeg.1b20b9bb04dde7ccade176b0eb54ca77.jpegIMG_0009.jpeg.9845b48d55f88784b67b3b948f16f06b.jpeg

co to za model ? Koledze w jarku wyskoczyły takie kropki na podwoziu jak u ciebie na blachach zewnętrzych po roku i pomimo zawoskowania całej płyty podłogowej. U mnie w corollce po 6 latach od spodu tak było, ale na zewnątrz nic.

Napisano
2 minuty temu, Camel napisał(a):

co to za model ? Koledze w jarku wyskoczyły takie kropki na podwoziu jak u ciebie na blachach zewnętrzych po roku i pomimo zawoskowania całej płyty podłogowej. U mnie w corollce po 6 latach od spodu tak było, ale na zewnątrz nic.

To jest corolla sedan.

Napisano

widać, że toyota boi się mg3 

już cena yarisa w hybrydzie jest tylko 2000 wyższa od mg3...

podobnie widze zleciala yaris cross

Napisano
4 godziny temu, awruK napisał(a):

To jest corolla sedan.

Jaki przebieg? Bo sam wiek to nie wszystko...

Napisano
7 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Jaki przebieg? Bo sam wiek to nie wszystko...

140 kkm.

Napisano
7 godzin temu, Camel napisał(a):

Koledze w jarku wyskoczyły takie kropki na podwoziu jak u ciebie na blachach zewnętrzych po roku i pomimo zawoskowania całej płyty podłogowej.

Ja mam prawie 3-letniego Yarisa, którego sam konserwowałem i nie ma nawet kropki rdzy.

Woski są różne, wykonanie też może być lepsze lub gorsze.

Fakt, Toyota ma słabe blachy, ale przy dzisiejszej chemii można z tym walczyć skutecznie.

Napisano
42 minuty temu, ghost2255 napisał(a):

Ja mam prawie 3-letniego Yarisa, którego sam konserwowałem i nie ma nawet kropki rdzy.

Woski są różne, wykonanie też może być lepsze lub gorsze.

Fakt, Toyota ma słabe blachy, ale przy dzisiejszej chemii można z tym walczyć skutecznie.

Woskiem robiłeś czy bitex ?

U niego wyskoczyło pod woskiem, jakby z blachy wyszło przez „parodie” lakieru (bo jest go 20 mikronów). Także może trafił się z blachą już  źle oczyszczoną 🤷

Napisano
3 minuty temu, Camel napisał(a):

Woskiem robiłeś czy bitex ?

Woskiem, ale prosto z salonu więc nie było brudu i ubytków.

Bitexem dzisiaj już się nie robi. 🙂

5 minut temu, Camel napisał(a):

U niego wyskoczyło pod woskiem, jakby z blachy wyszło przez „parodie” lakieru (bo jest go 20 mikronów). Także może trafił się z blachą już  źle oczyszczoną

Dlatego napisałem, że są różne woski. Ja preferuję środki penetrujące, które nie dopuszczają do takich sytuacji.

Napisano
4 minuty temu, ghost2255 napisał(a):

Ja preferuję środki penetrujące, które nie dopuszczają do takich sytuacji.

Jakieś sprawdzone ?

Napisano
6 godzin temu, 62545tomasz napisał(a):

widać, że toyota boi się mg3 

już cena yarisa w hybrydzie jest tylko 2000 wyższa od mg3...

podobnie widze zleciala yaris cross

MG3 ma ocynkowane blachy, w przeciwieństwie do Yarisa który jest nieocynkowany.

Napisano
39 minut temu, ghost2255 napisał(a):

Bitexem dzisiaj już się nie robi. 🙂

Niestety tam gdzie ma być tanio robią jeszcze Bitexem.

Napisano
Godzinę temu, Camel napisał(a):

Jakieś sprawdzone ?

Mike Sanders, Axenol, Noxudol, Fluid Film, Innotec(ale on nie penetruje, za to jest dobrą bazą).

Niestety oprócz polskiego wyrobu to nie są budżetowe opcje.

• 4 miesiące później...
Napisano
W dniu 9.06.2024 o 08:59, awruK napisał(a):

I rdza w gratisie🤣

Myślałem że to żarty.

Yaris lat 4...  

IMG_2098.JPG

IMG_2099.JPG

Edytowane przez G.O.A.T.

Napisano
1 godzinę temu, G.O.A.T. napisał(a):

Myślałem że to żarty.

Yaris lat 4... 

Kto kupuje Toyotę?

Nawet na Francuskie.pl pisali, że to szajs...:phi:

Napisano
2 godziny temu, G.O.A.T. napisał(a):

Myślałem że to żarty.

Yaris lat 4...  

Z ciekawości - tylny spryskiwacz sprawny? Wygląda jakby pękł przewód (dawno) i płyn "pomagał" rdzy. Tak czy siak, w 4 lata to nawet Maluch, Uno czy Espero opierały się korozji.

Napisano
Teraz, Majkiel napisał(a):

Z ciekawości - tylny spryskiwacz sprawny? Wygląda jakby pękł przewód (dawno) i płyn "pomagał" rdzy. Tak czy siak, w 4 lata to nawet Maluch, Uno czy Espero opierały się korozji.

Nie wiem, auto z wypożyczalni. 

Napisano
3 godziny temu, G.O.A.T. napisał(a):

Myślałem że to żarty.

Yaris lat 4...  

IMG_2098.JPG

IMG_2099.JPG

Blachy w Toyocie to żart.

Napisano
2 godziny temu, awruK napisał(a):

Blachy w Toyocie to żart.

i jeszcze przy każdym zamykaniu drzwi słychać ten "żart", ale jakoś człowiekowi nie jest wtedy do śmiechu 😅

Napisano
4 godziny temu, klaudio napisał(a):

i jeszcze przy każdym zamykaniu drzwi słychać ten "żart", ale jakoś człowiekowi nie jest wtedy do śmiechu 😅

Jakiś czas temu teść oglądał Toyotę i stwierdził, że drzwi zamykają się jak w Trabancie ;)

Napisano
17 minut temu, Majkiel napisał(a):

Jakiś czas temu teść oglądał Toyotę i stwierdził, że drzwi zamykają się jak w Trabancie ;)

No bez przesady.... W trabancie zamykały się z lepszym dźwiękiem. Ale po dołożeniu dwóch arkuszy butylu jest całkiem ok. 

Napisano
4 godziny temu, Mike_wwl napisał(a):

No bez przesady.... W trabancie zamykały się z lepszym dźwiękiem. Ale po dołożeniu dwóch arkuszy butylu jest całkiem ok

Jesli sa domkniete szyby w drzwiach:hehe:

Edytowane przez wlad

Napisano

Jazda Toyotami na Uberach to zawsze przeżycie i porównanie do Trabanta uważam za całkowicie trafne. 

Napisano
11 minut temu, G.O.A.T. napisał(a):

Jazda Toyotami na Uberach to zawsze przeżycie i porównanie do Trabanta uważam za całkowicie trafne. 

No trabant z końca produkcji to było już coś 🤣 Obrotomierz na ledach, czujnik poziomu paliwa i tak dalej. A tak na marginesie, to trabiii był w środku dużym samochodem i bagażnik też miał zacny. Mój wujek z DDR-ów miał ich kilka w swoim życiu (ten ostatni przed rozpadem jeszcze 2takt, ale już deska, zegary po zmianach)-w porównaniu do 126p to limuzyna i prowadzenie jak w Mercedesie 😇

Napisano
1 minutę temu, Camel napisał(a):

No trabant z końca produkcji to było już coś 🤣 Obrotomierz na ledach, czujnik poziomu paliwa i tak dalej. A tak na marginesie, to trabiii był w środku dużym samochodem i bagażnik też miał zacny. Mój wujek z DDR-ów miał ich kilka w swoim życiu (ten ostatni przed rozpadem jeszcze 2takt, ale już deska, zegary po zmianach)-w porównaniu do 126p to limuzyna i prowadzenie jak w Mercedesie 😇

I silnik z VW Polo, co powodowało, że to był... prawdziwy bolid, szos postrach. :phi:

Napisano
7 minut temu, G.O.A.T. napisał(a):

I silnik z VW Polo, co powodowało, że to był... prawdziwy bolid, szos postrach. :phi:

TAK, był lekko nieprzewidywalny z racji osiągów niedostosowanych do hamulców, zawieszenia i opon o szerokości jak z motocykla 😎

Ale jeździłem wartburgiem z 1.3 jak dobrze pamiętam i tam śmierć w oczach była 🤓 jak to się odpychało 😜

Napisano
1 minutę temu, Camel napisał(a):

TAK, był lekko nieprzewidywalny z racji osiągów niedostosowanych do hamulców, zawieszenia i opon o szerokości jak z motocykla 😎

Ale jeździłem wartburgiem z 1.3 jak dobrze pamiętam i tam śmierć w oczach była 🤓 jak to się odpychało 😜

Kiedyś to było ;) 

Napisano
13 minut temu, G.O.A.T. napisał(a):

Kiedyś to było ;) 

Ach te pasy i sweterki i 🥲

• 2 miesiące później...
Napisano
W dniu 9.06.2024 o 11:44, awruK napisał(a):

Wygląda jak moja Nexia w wieku 5 lat. Co roku zapraweczki trzeba było robić. Za to żadna ruda się nie mogła rozwinąć niespodziewanie, bo od razu był rudy zaciek :ok:

Napisano
W dniu 5.11.2024 o 09:21, G.O.A.T. napisał(a):

Kiedyś to było ;) 

Fajnie drzy maska na filmie ;D

Napisano
Teraz, Camel napisał(a):

Znalazłem do warczunurga 

https://archiwum.allegro.pl/oferta/wakuometr-obrotomierz-trabant-wartburg-i7327437060.html

jeszcze poszukam do trabiegoo.

nie szukaj, tak myslalem, ze o to Ci chodzilo
to nie byl obrotomierz :P

wskaznika poziomu tez tam nie bylo
nigdy nie analizowalem jak to dziala, ale to byl ekonomizer :)

Napisano
39 minut temu, komandos80 napisał(a):

nie szukaj, tak myslalem, ze o to Ci chodzilo
to nie byl obrotomierz :P

wskaznika poziomu tez tam nie bylo
nigdy nie analizowalem jak to dziala, ale to byl ekonomizer :)

Przepływowo. Mierzył ilość przepływającej benzyny. 

Z gaźnika nie było powrotu. 

Napisano
12 godzin temu, Camel napisał(a):

Znalazłem do warczunurga 

https://archiwum.allegro.pl/oferta/wakuometr-obrotomierz-trabant-wartburg-i7327437060.html

jeszcze poszukam do trabiegoo.

to był tak zwany "ekonomizer" i pokazywał ilość zużycia  paliwa chwilowo ( nowatorskie rozwiązanie jak na lata 80-te )  dziś większość auta to ma jako zużycie chwilowe ale pokazywane w litrach czy też paskach  . W BMW był taki wskaźnik pod licznikami też , ale wyglądał podobnie ja ten od stanu paliwa 

Napisano
21 godzin temu, ghost2255 napisał(a):

Przepływowo. Mierzył ilość przepływającej benzyny. 

Z gaźnika nie było powrotu. 

Raczej to był wakuometr tyle że na Led.

Napisano
3 godziny temu, Danielpoz. napisał(a):

Raczej to był wakuometr tyle że na Led.

Jednak nie.

W Trabancie po prostu mierzył przepływ paliwa podobnie jak w wodomierzu "puszka" pomiarowa zamontowana na przewodzie paliwowym.

W Wartburgu podobnie, tylko "puszka" pomiarowa trochę bardziej rozbudowana aby mierzyć bardziej liniowo przepływ wymuszony pompką.