Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyważarka dla celów prywatnych

Featured Replies

Napisano

Zastanawiam się czy nie kupić sobie wyważarki dla celów prywatnych. Mam 3 samochody w domu. A to szwagier przyjedzie a to ktoś tam. 

Widzialem u mojego gumiarza wywazarke bez silnika. Normalnie krecil ręką i tylko ciezarki nabijał. O dziwo u niego zawsze najlepiej auto jezdzilo a bylem nie raz nawet na hunterze.

Jakis red ats czy unitrol mozna kupic juz za 3 tys. Oczywiscie nie mowimy o montazownicy.

Ktos miał podobne pomysły?

Napisano
2 minuty temu, Gregor_BS napisał(a):

@Josyp?

Napisano
17 minut temu, Gregor_BS napisał(a):

Zastanawiam się czy nie kupić sobie wyważarki dla celów prywatnych. Mam 3 samochody w domu. A to szwagier przyjedzie a to ktoś tam. 

Widzialem u mojego gumiarza wywazarke bez silnika. Normalnie krecil ręką i tylko ciezarki nabijał. O dziwo u niego zawsze najlepiej auto jezdzilo a bylem nie raz nawet na hunterze.

Jakis red ats czy unitrol mozna kupic juz za 3 tys. Oczywiscie nie mowimy o montazownicy.

Pytanie potrzebne ci to tylko do wyważania ? Ja zakupilbym odrazy z montażownica. Czasem okazyjnie znajdziesz coś na portalach jak ktoś likwiduje zakład. Używka na start wystarczy. Aczkolwiek nowe jest w zasięgu portfela bo za 6kzl kupisz komplet nowy. 

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, HARDTECHNO napisał(a):

Pytanie potrzebne ci to tylko do wyważania ? Ja zakupilbym odrazy z montażownica. Czasem okazyjnie znajdziesz coś na portalach jak ktoś likwiduje zakład. Używka na start wystarczy. Aczkolwiek nowe jest w zasięgu portfela bo za 6kzl kupisz komplet nowy. 

Wlasnie taki zestaw widzialem z red ats. Wiadomo ze chinczyk ale pare lat pewnie podziała. Zastanawiam sie tylko nad ta z silnikiem i bez. Malo miejsca mam tez w garazu. 

Montazownica hmm no bralem tez pod uwagę. Ale sam nie wiem. Ogolnie mam albo wielosezon albo 2 komplety. Wiec tylko wywazanie najczesciej robię.

Napisano

Samo wyważanie to bez sensu często trzeba oponę obrócić żeby bezsensownie nie dokładać ciężarków albo sama felgę wyważyć.

Napisano

Czyli chcesz kupić coś co 99% swojego życia będzie Ci zajmować kupę miejsca, którego nie masz w nadmiarze, za cenę wymian opon w 3 autach przez najbliższe naście lat :hmm:

Napisano
55 minut temu, Vadero napisał(a):

Czyli chcesz kupić coś co 99% swojego życia będzie Ci zajmować kupę miejsca, którego nie masz w nadmiarze, za cenę wymian opon w 3 autach przez najbliższe naście lat :hmm:

Kiedyś znajomego zapytałem, co lubisz robić w życiu, bo taki specyficzny typ dość.

Odpowiedź brzmiała: "mieć" :) 

Napisano
9 godzin temu, mrBEAN napisał(a):

Kiedyś znajomego zapytałem, co lubisz robić w życiu, bo taki specyficzny typ dość.

Odpowiedź brzmiała: "mieć" :) 

Święte słowa też lubię "Mieć"

Napisano
W dniu 17.08.2024 o 17:45, Gregor_BS napisał(a):

Wyważarka

Montażownica

O tych bez silnika słabe opinie krążyły, a różnica w cenie niewielka. Jak dodasz zestaw akcesoriów, czyli kleje, łatki, kołki, wentyle, zdzieraki, wszelkie pasty rozpuszczające i odtwarzające gumę, przetykacze, ciężarki itp. to grube kilka stówek więcej wyjdzie, no ale masz już zestaw na lata. Redatsy nowe są w cenie wypierdzianych używek, więc ja dokonałem razcej słusznego wyboru.

Napisano
W dniu 17.08.2024 o 21:23, Vadero napisał(a):

Ludzie mają różne hobby :phi:

Napisano

Też znam jednego gościa: każdy grosz który zarobi wydaje na narzędzia. To nie są sprzęty top, po prostu ma po jednym narzędziu, czasem dwa z danego typu - wszystkie rodzaje pił, wyrzynarki, ukośnice, spalinową, kątową, pogłebiarkę, stołową itp itd. Tak samo z wiertarkami, szlifierkami, poziomicami itp itd. Gdyby mu do chaty się zmieściło to by kupił sobie betoniarkę chociaż przydałaby mu się raz na 7 lat. To jest taka choroba, nieuleczalna. Zobaczy coś w tv albo na YT jakiś filmik i leci to kupić.  Żona czy tam rodzina może to stopować, w jakiś sposób kontrolować ale nie da się z tego wyleczyć.

Napisano
13 minut temu, daria.qu napisał(a):

Też znam jednego gościa: każdy grosz który zarobi wydaje na narzędzia. To nie są sprzęty top, po prostu ma po jednym narzędziu, czasem dwa z danego typu - wszystkie rodzaje pił, wyrzynarki, ukośnice, spalinową, kątową, pogłebiarkę, stołową itp itd. Tak samo z wiertarkami, szlifierkami, poziomicami itp itd. Gdyby mu do chaty się zmieściło to by kupił sobie betoniarkę chociaż przydałaby mu się raz na 7 lat. To jest taka choroba, nieuleczalna. Zobaczy coś w tv albo na YT jakiś filmik i leci to kupić.  Żona czy tam rodzina może to stopować, w jakiś sposób kontrolować ale nie da się z tego wyleczyć.

i jak znam zycie to latasz do niego pozyczac narzedzia a w nacie go obgadujesz ;]

Napisano
2 godziny temu, daria.qu napisał(a):

O - to tak jak ja. Tylko ja kupuję narzędzie jak jest potrzebne i jak koszt wizyty w warsztacie jest większy niż części + narzędzie i moja robota.

Edytowane przez maras77

Napisano
W dniu 17.08.2024 o 17:45, Gregor_BS napisał(a):

Zastanawiam się czy nie kupić sobie wyważarki dla celów prywatnych.

Zastanów się, czy nie lepiej przejść na opony wielosezonowe.

Zrobiłem to we wszystkich samochodach kilka lat temu i jestem z tego powodu znacznie szczęśliwszy.

Napisano
14 godzin temu, maras77 napisał(a):

Zastanów się, czy nie lepiej przejść na opony wielosezonowe.

Zrobiłem to we wszystkich samochodach kilka lat temu i jestem z tego powodu znacznie szczęśliwszy.

Dokladnie tak, w obu autach wielosezon i jak byly wywazone przy zalozeniu, to do tej pory nie ruszalem.

W jednym aucie juz prawie 60kkm, a w drugim 40kkm bez wywazania zrobione i zero problemu.

Napisano
4 godziny temu, Maciej__ napisał(a):

Dokladnie tak, w obu autach wielosezon i jak byly wywazone przy zalozeniu, to do tej pory nie ruszalem.

W jednym aucie juz prawie 60kkm, a w drugim 40kkm bez wywazania zrobione i zero problemu.

+1

Odkąd przeszedłem na wielosezonowe jestem spokojniejszym człowiekiem 😀

Napisano
W dniu 20.08.2024 o 00:08, maras77 napisał(a):

moja robota

jak to wycenić?

Napisano
7 minut temu, exor napisał(a):

jak to wycenić?

Proste - ile kasy nie musiałem dać komuś innemu.