Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hybryda, co kupić?

Featured Replies

Napisano
37 minut temu, maras77 napisał(a):

Na tym AutoDoc są do starych wersji MG3, nie tych chińskich.

Niby tak ale widzę że części są. 

Napisano
1 minutę temu, wujek napisał(a):

Gdzie w PL poza aliexpress?

Napisano
@maras77 szczerze jakbym zobaczył tak długiego maila to bym nie odpisał. :phi: 
image.png.08e520a694a69f96183920a1812e4ff3.pngimage.png.3179f50b4bd76ac773ac4e973fc2a000.png

Kupować nowe auto na gwarancji żeby części po aliexpres szukać ?

Wysłane za pomocą Tapatalk
Napisano
18 minut temu, ppmarian napisał(a):

Tarcze czy wachacz to pewnie po 3 latach nie wymienią na gwarancji. 

Napisano
7 godzin temu, wujek napisał(a):

Ale nie do tego samochodu.

To tak, jakbyś powiedział, że są części do Fiata 600 patrząc na części od Fiata 126p.

6 godzin temu, ppmarian napisał(a):

Byłeś w salonie MG? Ja byłem. Wiesz, co muszą zrobić, aby zawinąć się z PL? Złożyć namiot :hehe:

Napisano
Byłeś w salonie MG? Ja byłem. Wiesz, co muszą zrobić, aby zawinąć się z PL? Złożyć namiot :hehe:

Ja nie ale rodzice byli

Nie zaopiekowali się nimi należycie. Wrecz olano…

Wydali swoje ciezko zarobione i odłożone pieniądze w salonie daci - mama byla pod wrażeniem obsługi „jakby salonie lexusa bylam” a tato otrzymał wyczerpujące odpowiedzi na techniczne pytania (jest inżynierem mechanikiem z wykształcenia i doświadczenia zawodowego)

I dzięki temu pod ich domem teraz stoi nowy jogger hybryda wyposażony pod korek poniżej 100kpln - żaden chińczyk nawet nie zbliżyłby sie do tego poziomu

Napisano
4 minuty temu, ppmarian napisał(a):

I dzięki temu pod ich domem teraz stoi nowy jogger hybryda wyposażony pod korek poniżej 100kpln - żaden chińczyk nawet nie zbliżyłby sie do tego poziomu

A kiedy to było, bo wersja prawie golas Hybrid 140 w tej chwili to od 103 kpln.

Napisano
19 godzin temu, maras77 napisał(a):

Minęło prawie 2 tyg i brak odpowiedzi.

Za krótka lista pytań, stwierdzili pewnie, że na tak mało pytań im się nie opłaca odpowiadać ;) ;]

Napisano
A kiedy to było, bo wersja prawie golas Hybrid 140 w tej chwili to od 103 kpln.

Nie cały tydzień temu

Wystarczy położyć kasę na stół i wykazać chęć zakupu a nie tylko kupować

Napisano
19 minut temu, ppmarian napisał(a):

Nie cały tydzień temu

Szczegolnie ze w przyszlym roku ma byc lifting Jogera, wiec beda schodzic ze stanow.

Napisano
21 minut temu, ppmarian napisał(a):

Nie cały tydzień temu

Ale w reklamówce z biedronki?

Czy pokazać stan konta?

Napisano
Ale w reklamówce z biedronki?
Czy pokazać stan konta?

Sam musisz nauczyć się i wyglądać jako wiarygodna osoba która jest zdeterminowana zakupem nie tylko zawraca gitarę handlowcom „kupowaniem”
Napisano
21 minut temu, ppmarian napisał(a):

Sam musisz nauczyć się i wyglądać jako wiarygodna osoba która jest zdeterminowana zakupem nie tylko zawraca gitarę handlowcom „kupowaniem”

Pewnie z powodu, że tam szukałem Clio i Springa, to mi Joggera nie proponowali.

Napisano
A co źle napisałem?
Przecież sam pokazałeś to samo w cenniku.
Wiem co ludzie piszą o rabatowaniu aut z cennika promocyjnego-ciężko coś ugrać. 
Może ktoś dostanie 5 000zł rabatu, ale to raczej rzadkość dlatego napisałem że ciężko a jie ze niemożliwe. 
Po prostu pytam.
Salon w którym regionie kraju?
Napisano
21 godzin temu, Fili_P napisał(a):

Po prostu pytam.
Salon w którym regionie kraju?

Nie wiem o co ci chodzi. Nie pracuję w Toyocie i nie mam nic wspólnego z żadnym salonem czy ASO. 

Edytowane przez ghost2255

Napisano
Nie wiem o co ci chodzi. Nie pracuję w Toyocie i nie ma nic wspólnego z żadnym salnowm czy ASO. 
Po prostu lubię wiedzieć kim jest mój interlokutor to pozwala nie marnować naszego czasu
Napisano
W dniu 23.12.2024 o 18:57, mrBEAN napisał(a):

Za krótka lista pytań, stwierdzili pewnie, że na tak mało pytań im się nie opłaca odpowiadać ;) ;]

W dniu 23.12.2024 o 05:58, Maciej__ napisał(a):

Szczerze to nie dziwie sie, ze nikomu nie chcialo sie pisac wypracowania na taka ilosc pytan ;)

Szanse, ze taki "upierdliwy" klient cos kupi, oscyluja penwie kolo zera ;]

Natomiast w 100% rozumiem obawy, dopoki wieksze floty w to nie wejda to moze byc roznie w PL.

Gdyby nie mieli potencjalnego klienta w d...e, to by cokolwiek odpisali, ze mają dobry serwis, części dostępne, przykładowe ceny.

A tak - poczekam z zakupem MG aż pojawią się części w InterCars.

Napisano
7 minut temu, maras77 napisał(a):

Gdyby nie mieli potencjalnego klienta w d...e, to by cokolwiek odpisali, ze mają dobry serwis, części dostępne, przykładowe ceny.

Lubisz czekać na wszystko :oki:

Napisano
38 minut temu, maras77 napisał(a):

Przecież i tak byś nie kupił 

a oni to doskonale wiedzą, więc woleli zająć się kimś rokującym 😉

Napisano
11 minut temu, Koonrad napisał(a):

Niby proste, a jednak skomplikowane ;)

Napisano
12 minut temu, Koonrad napisał(a):

Ja bym nie kupił?

Dzis byłem w salonie MG na Targówku i już miałem kupić tego MG3 za 73 kpln, tylko akurat gość przede mną kupił ostatniego w tej cenie - został tylko czarny, ale powiedział, że za te cenę mógłby być nawet różowy :hehe:

Napisano
Godzinę temu, maras77 napisał(a):

Ja bym nie kupił?

Dzis byłem w salonie MG na Targówku i już miałem kupić tego MG3 za 73 kpln, tylko akurat gość przede mną kupił ostatniego w tej cenie - został tylko czarny, ale powiedział, że za te cenę mógłby być nawet różowy :hehe:

Ale przecież nie znasz ceny klocków hamulcowych, a to pierwsze co będziesz wymieniał zaraz po kupnie wozu 😄 

Napisano

jeżdżę MG3 Hybrid+ od sierpnia, wsiadam i jadę, nic się nie dzieje, a dynamika auta to czysty fun.😋

serwis mam na miejscu i przy moim przebiegu pojawię się tam przy rocznym przeglądzie.

części do MG to problem serwisu, jak auto utknie w serwisie to masz auto zastępcze, nie ma co się martwić na zapas 🤔

moim zdaniem trzeba zapomnieć o kupowaniu części i samodzielnych naprawach przy gwarancji 7lat/150kkm

Napisano
20 minut temu, mrBEAN napisał(a):

Ale przecież nie znasz ceny klocków hamulcowych, a to pierwsze co będziesz wymieniał zaraz po kupnie wozu 😄 

Za 30 klocy róznicy pomiędzy toyotą a MG jestem w stanie zaakceptować ten fakt :ok:

Napisano
1 minutę temu, mg3 napisał(a):

jeżdżę MG3 Hybrid+ od sierpnia, wsiadam i jadę, nic się nie dzieje, a dynamika auta to czysty fun.😋

serwis mam na miejscu i przy moim przebiegu pojawię się tam przy rocznym przeglądzie.

części do MG to problem serwisu, jak auto utknie w serwisie to masz auto zastępcze, nie ma co się martwić na zapas 🤔

moim zdaniem trzeba zapomnieć o kupowaniu części i samodzielnych naprawach przy gwarancji 7lat/150kkm

Dziś się nie martwisz,a jak SAIC Polska dostanie sankcje - a to jest firma na cenzurowanym przez EU i KE, lub będzie jakiś fakap w okolicy Tajwanu, to może być inaczej.

Tu nie chodzi o samodzielne naprawy, tylko naprawy poza autoryzowanym serwisem. Nie ma dokumentacji, oprogramowania, katalogów części.

Sorry - jak Daewoo lub Hundai wchodził do PL, to wyglądało to lepiej.

Dodatkowo - w gwarancji nic nie ma o aucie zastępczym, na czas naprawy gwarancyjnej.

Jeśli z KIa są problemy, że naprawa może potrwać 8 miesięcy, gdyż cześci jadą z Korei, to z SAIC Motor może być podobnie, a nawet gorzej, gdyż mają tylko jedno centrum logistyczne w EU.

Jest taki fajny, zgrabny samochodzik - Tata Indica - wszedł do PL w 2008 r.

Mineło sporo latek, a nadal trudno cokolwiek naprawić.

Napisano

masz assistance producenta i ubezpieczyciela, tam jest mowa o aucie zastępczym gdy mg zawiedzie 🤔.

myśl pozytywnie - mg nie psują się 👍

Napisano
13 minut temu, mg3 napisał(a):

masz assistance producenta i ubezpieczyciela, tam jest mowa o aucie zastępczym gdy mg zawiedzie 🤔.

Myślę pozytywnie, jednak wolę, aby ktoś inny przetestował :ok:

Mam nadzieję, że będziesz pisał, jaki jest bezawaryjny :ok:

Napisano
13 godzin temu, maras77 napisał(a):

Za 30 klocy róznicy pomiędzy toyotą a MG jestem w stanie zaakceptować ten fakt :ok:

To nie kupiłeś tego yarisa?

Napisano
8 minut temu, zinger napisał(a):

To nie kupiłeś tego yarisa?

Mam umowę, ale jeszcze nie dojechał do salonu.

Jest to zaliczka, zwrotna, więc nim nie odebrałem, badam inne opcje.

Edytowane przez maras77

Napisano

Napęd hybrydowy MG jest dość mocno oparty na silniku elektrycznym, co skutkuje z jednej strony dużą mocą i fajnym przyśpieszeniem, ale też w szczególnych przypadkach - brakiem przyśpieszenia.

tu filmik, jak samochód zamiast 8 sek ma 25 sek do setki, gdyż akurat skończył się prąd w akumulatorze:

A poniżej - zawartość skrzyni biegów SAIC:

Wygląda na zrobotyzowaną skrzynię ze sprzęgłem hydrokinetycznym.

A tu można sobie obejrzeć zdemontowany układ skrzynia + silnik elektryczny.

https://allegro.pl/oferta/mg-hs-ehs-1-5-tgi-2020-15e4e-skrzynia-biegow-10938865-edu-90psc6-sagw-hyed-16990112029

Napisano
7 minut temu, maras77 napisał(a):

Napęd hybrydowy MG jest dość mocno oparty na silniku elektrycznym, co skutkuje z jednej strony dużą mocą i fajnym przyśpieszeniem, ale też w szczególnych przypadkach - brakiem przyśpieszenia.

tu filmik, jak samochód zamiast 8 sek ma 25 sek do setki, gdyż akurat skończył się prąd w akumulatorze:

A poniżej - zawartość skrzyni biegów SAIC:

Wygląda na zrobotyzowaną skrzynię ze sprzęgłem hydrokinetycznym.

A tu można sobie obejrzeć zdemontowany układ skrzynia + silnik elektryczny.

https://allegro.pl/oferta/mg-hs-ehs-1-5-tgi-2020-15e4e-skrzynia-biegow-10938865-edu-90psc6-sagw-hyed-16990112029

Dodać drogę hamowania ponad 50 Metrów na mokrym i kupować. Oczywiście to trochę z przymrużeniem oka jak się komuś spina i podoba to brać i już. 

Napisano
W dniu 28.12.2024 o 22:42, mg3 napisał(a):

Ograniczeń czasowych nie ma?

W TU raczej są i to "krótsze niz dłuższe", a liczę, że napiszesz co na ten temat ASS producenta.

Napisano
13 minut temu, mg3 napisał(a):

wiem że dociekliwi znajdą "haczyki" w regulaminie usługi świadczonej przez MG ale zawsze to coś:

https://www.mgmotor.pl/uploads/app/media/2024/02/warunki-programu-assistance-12022024-65cb188a493d0.pdf

Nie to żebym się upierał i szukał haczyków specjalnie na MG, bo to chińczyk, ale znam życie i realia.

W tym co wkleiłeś jest pięknie opisane:

"Diagnoza lub naprawa niemożliwa w ciągu 4 godzin − pojazd zastępczy na maksymalnie 7 dni kalendarzowych."

Dla mnie to tyle w temacie gwarancji czy tam ASS producenta auta w przypadku gdy fura nie nadaje się do jazdy, a na części trzeba czekać np. 3 miesiące.

Doskonale zdaję sobie sprawę, że u innych też tak jest, może z jakimiś wyjątkami w markach premium czy luksusowych.

Chyba, że Ty to pisałeś tylko jako o doraźnej pomocy po awarii czy zdarzeniu.

Napisano
11 minut temu, ZUBERTO napisał(a):

Nie to żebym się upierał i szukał haczyków specjalnie na MG, bo to chińczyk, ale znam życie i realia.

W tym co wkleiłeś jest pięknie opisane:

"Diagnoza lub naprawa niemożliwa w ciągu 4 godzin − pojazd zastępczy na maksymalnie 7 dni kalendarzowych."

Dla mnie to tyle w temacie gwarancji czy tam ASS producenta auta w przypadku gdy fura nie nadaje się do jazdy, a na części trzeba czekać np. 3 miesiące.

Doskonale zdaję sobie sprawę, że u innych też tak jest, może z jakimiś wyjątkami w markach premium czy luksusowych.

Chyba, że Ty to pisałeś tylko jako o doraźnej pomocy po awarii czy zdarzeniu.

pytanie jak marka do tego podejdzie 

w KIA miałem auto na 4dni, a auto stało kilka miesięcy 2x 

do tego pan w ASO z rozbrajającą szczerością jak przyjechałem lawetą powiedział że zastępczaka nie ma 

w pugu miałem auto 2miesiące jak mi się zepsuł przed świętami i wiadome było, że przez 3tyg to nawet nikt nie zaglądnie do niego

w toyocie tam gdzie serwisuje chwalą się że dają auto na cały okres naprawy :hmm:

https://www.toyotakrakow.com.pl/news/bezpatny-samochod-zastepczy-na-czas-serwisu

Cytat

W Toyota Romanowski zawsze dbamy o Twój komfort!
Oferujemy BEZPŁATNIE samochód zastępczy na czas realizacji usług serwisowych, co jest standardem w naszym salonie. Dzięki temu możesz bez problemów kontynuować swoje codzienne obowiązki, podczas gdy my dbamy o Twoje auto. Zapewniamy profesjonalną obsługę i fachowe doradztwo na każdym etapie serwisowania Twojego pojazdu.

pytanie czy to diler czy producent płaci 

Napisano
pytanie czy to diler czy producent płaci 

W toyocie dostałem zastępcze bez ograniczeń - „do czasu az przygotujemy dla Pana nowe auto”

Napisano
6 minut temu, ppmarian napisał(a):

W toyocie dostałem zastępcze bez ograniczeń - „do czasu az przygotujemy dla Pana nowe auto”

To bylo auto bezposrednio od Toyoty, czy w ramach firmy leasingowej ktora dostarcza auta w korpo?

Pytanie czy klient indywidualny z jednym autem, rowniez by dostal...

Napisano

To bylo auto bezposrednio od Toyoty, czy w ramach firmy leasingowej ktora dostarcza auta w korpo?
Pytanie czy klient indywidualny z jednym autem, rowniez by dostal...

Od początku rozmawiałem tylko z Toyota

Oni brali na siebie rozmowę z leasingiem

Pojęcia nie mam jakby było z 1 autem

• 2 tygodnie później...
Napisano
W dniu 23.12.2024 o 19:04, ppmarian napisał(a):

Nie cały tydzień temu

W salonach samochodowych klient kupujący auto "za gotówkę" jest klientem gorszego sortu ;] Salony zarabiają na usługach finansowych, więc klient leasingowy czy kredytowy jest dla nich dużo cenniejszy ;] 

Napisano

W salonach samochodowych klient kupujący auto "za gotówkę" jest klientem gorszego sortu ;] Salony zarabiają na usługach finansowych, więc klient leasingowy czy kredytowy jest dla nich dużo cenniejszy ;] 

Pod koniec roku? Jak masz „3dni” do końca planu rocznego ?

Napisano
W dniu 23.12.2024 o 11:51, ppmarian napisał(a):

Po co kupować nowe auto i szukać do niego części? 

Napisano
Po co kupować nowe auto i szukać do niego części? 

Bo ASO po stłuczce nie ogarnia ?

Napisano
14 minut temu, ppmarian napisał(a):

Bo ASO po stłuczce nie ogarnia ?

To trzeba zmienić ASO, a jeśli kombinujemy by zarobić to wtedy się szuka wszędzie byle tanio 👍

Napisano
To trzeba zmienić ASO, a jeśli kombinujemy by zarobić to wtedy się szuka wszędzie byle tanio [emoji106]

Puki co to WSZYSKIE ASO MG mają problem z częściami wiec na jakie zmienić ?

Napisano
6 minut temu, ppmarian napisał(a):

Puki co to WSZYSKIE ASO MG mają problem z częściami wiec na jakie zmienić ?

Nie kupować MG 😌

Napisano
6 godzin temu, mrBEAN napisał(a):

Nie kupować MG 😌

Obserwować tych, którzy kupili :ok:

Napisano
21 godzin temu, maras77 napisał(a):

Obserwować tych, którzy kupili :ok:

I od tego przybedzie czesci w ASO?

Napisano
15 godzin temu, komandos80 napisał(a):