Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

472530978_908134724788452_8334345783365703794_n.jpg.ff708af9ec4fdf04ac356c7d4790ee4b.jpg472620669_1557668305114942_7049402334809039943_n.jpg.5e13c176b57bda95b2be9a100510f0e0.jpg472657323_1314762582889942_8840345814076125998_n.jpg.4f8c7d2be3eb95c2d0ed8ef661e96934.jpg

Nie wiem co o tym myśleć, ale w odróżnieniu or FL trójki (który moim zdaniem był udany), FL Y nie wygląda zbyt rewelacyjnie.

Napisano
6 minut temu, Florydzialski napisał(a):

Nie wiem co o tym myśleć, ale w odróżnieniu or FL trójki (który moim zdaniem był udany), FL Y nie wygląda zbyt rewelacyjnie.

Nie oczekuj niemożliwego 😄 Ile byś forsy w plastykę nie wsadził, z Elona modelki nie zrobisz...

Napisano
9 minut temu, Florydzialski napisał(a):

Ze słonia SUVA, nie zrobisz baletnicy.

Wygląda jak wygląda.

Napisano
Godzinę temu, Florydzialski napisał(a):

472530978_908134724788452_8334345783365703794_n.jpg.ff708af9ec4fdf04ac356c7d4790ee4b.jpg472620669_1557668305114942_7049402334809039943_n.jpg.5e13c176b57bda95b2be9a100510f0e0.jpg472657323_1314762582889942_8840345814076125998_n.jpg.4f8c7d2be3eb95c2d0ed8ef661e96934.jpg

jak to ludzie zobacza to wykupia wszystkie Y stare stojace na placu obecnie i @Lucyfer bedzie mial problem w 2026 roku :jem:

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, PawelWaw napisał(a):

jak to ludzie zobacza to wykupia wszystkie Y stare stojace na placu obecnie i @Lucyfer bedzie mial problem w 2026 roku :jem:

Place puste. Tesla znacząco ograniczyła produkcję i wysprzedali większość tego co stało w trawie. 

Napisano
4 minuty temu, Florydzialski napisał(a):

Place puste. Tesla znacząco ograniczyła produkcję i wysprzedali większość tego co stało w trawie. 

co poszlo nie tak ??? :panic:

ale moze jeszcze druga bajka sie sprawdzi czyli ze arval w 2025 pozbywa sie calej swojej floty tesli i na rynek trafi 1 000 000 tesli w cenie 1 zl.

Napisano
  • Autor
6 minut temu, PawelWaw napisał(a):

ale moze jeszcze druga bajka sie sprawdzi czyli ze arval w 2025 pozbywa sie calej swojej floty tesli i na rynek trafi 1 000 000 tesli w cenie 1 zl.

Nowa 3'jka nie sprzedawała się tak jak to Tesla miała nadzieję, CyberCrap też jakoś nie podbił serca klientów, sprzedaż S zmalała do pojedynczych egzemplarzy (Do Europy bodajże dwie sztuki wyeksportowano), X też się nie sprzedaje, Y nadal jakoś idzie ale wszyscy czekają z zakupem na wersję FL. 

Napisano
3 minuty temu, Florydzialski napisał(a):

Nowa 3'jka nie sprzedawała się tak jak to Tesla miała nadzieję, CyberCrap też jakoś nie podbił serca klientów, sprzedaż S zmalała do pojedynczych egzemplarzy (Do Europy bodajże dwie sztuki wyeksportowano), X też się nie sprzedaje, Y nadal jakoś idzie ale wszyscy czekają z zakupem na wersję FL. 

jak jest tak zle to czemu w porownaniu do 2023 w 2024 sprzedali tylko 1% mniej aut :totalszok:

Napisano
22 minuty temu, PawelWaw napisał(a):

Biznesy pana Muska - brytyjscy podatnicy dołożyli mu bez pytania ich o zgodę 200 milionów funtów:
https://eandt.theiet.org/2025/01/08/tesla-received-almost-ps200m-uk-government-grants-2016-analysis-finds?utm_campaign=E%26T News - Non-Members&utm_content=NM E%2BT News - Template Redesign 09 Jan 2025&utm_medium=email&utm_source=Adestra&utm_term=833094

Napisano
Teraz, Lucyfer napisał(a):

prawidlowo, zna sie na biznesie :jem:

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, PawelWaw napisał(a):

jak jest tak zle to czemu w porownaniu do 2023 w 2024 sprzedali tylko 1% mniej aut :totalszok:

Poczekajmy na wyniki z 2025. 

Napisano
1 godzinę temu, PawelWaw napisał(a):

A teraz pokaż ile sprzedała konkurencja. 

Napisano
  • Autor
32 minuty temu, HanYs napisał(a):

A teraz pokaż ile sprzedała konkurencja. 

Screenshot2025-01-09at1_16_30PM.png.872174508de5cf91bf9604a6df87ef2b.png

Napisano
53 minuty temu, Florydzialski napisał(a):

Chiny obchodzą chyba tylko Chińczyków w Chinach no i chyba Australię. 🤣

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, HanYs napisał(a):

Chiny obchodzą chyba tylko Chińczyków w Chinach no i chyba Australię. 🤣

Biorąc pod uwagę że to największy do tej pory rynek zbytu Tesli to chyba nie tylko Chiny. 

Napisano
2 minuty temu, Florydzialski napisał(a):

Biorąc pod uwagę że to największy do tej pory rynek zbytu Tesli to chyba nie tylko Chiny. 

Ja bym sugerował żebyś porównał jeszcze jakieś Afrykańskie kraje 😁👍🏻

Napisano
3 godziny temu, PawelWaw napisał(a):

Gościowi tak bardzo się Tesla nie podoba, że lukruje wszystkie newsy w tym temacie 😂

Napisano
5 godzin temu, Florydzialski napisał(a):

Tu jest bardzo prosta recepta na poprawienie sprzedaży.

Wrócić ze wszystkimi "zbędnymi" rzeczami, które z aut wywalili czy uparcie zainstalować nie chcą... Czujnik deszczu czy manetki kierunkowskazów i wycieraczek. Wyświetlacz przezierny. Dwa normalne kluczyki w zestawie.

Koszt na egzemplarz to dla Tesli nie więcej niż $500, a będzie dużo łatwiej do publiki przemówić.

Edytowane przez grogi

Napisano
43 minuty temu, grogi napisał(a):

Wrócić ze wszystkimi "zbędnymi" rzeczami, które z aut wywalili - czujnik deszczu czy manetki kierunkowskazów i wycieraczek. Wyświetlacz przezierny. Dwa normalne kluczyki w zestawie.

Ty tak serio ? 8]

Napisano
11 minut temu, slawekw napisał(a):

Ty tak serio ? 8]

A co? Źle by było?!

Sam masz przecież tradycyjny wyświetlacz za kierownicą. HUD jest jeszcze lepszy - widzisz go cały czas bez ruszania oczu z drogi, a przy tym mniej męczy wzrok. Do tego nie zaśmieca wnętrza. Ja się do centralnego wyświetlacza nawet w miarę przyzwyczaiłem - ale przecież nie mnie chce zachęcić do kupna 😄

Tradycyjny key-fob się nie rozładuje w ciągu dnia od samego patrzenia na niego. Sama Tesla je przecież oferuje... https://shop.tesla.com/de_de/product/model-3_y-schlussel

Edytowane przez grogi

Napisano

2 godziny temu, grogi napisał(a):

Tu jest bardzo prosta recepta na poprawienie sprzedaży.

Wrócić ze wszystkimi "zbędnymi" rzeczami, które z aut wywalili czy uparcie zainstalować nie chcą... Czujnik deszczu czy manetki kierunkowskazów i wycieraczek. Wyświetlacz przezierny. Dwa normalne kluczyki w zestawie.

Koszt na egzemplarz to dla Tesli nie więcej niż $500, a będzie dużo łatwiej do publiki przemówić.

Sprzęgło i skrzynia biegów 👍🏻

Napisano
7 godzin temu, Florydzialski napisał(a):

sprzedaż S zmalała do pojedynczych egzemplarzy (Do Europy bodajże dwie sztuki wyeksportowano)

Czyli format wykupił 50% puli? Grubo 😄 

Napisano
2 godziny temu, slawekw napisał(a):

Ty tak serio ? 8]

tez sie zdziwilem ;]

nie ma nic lepszego niz kluczyk w telefonie :jem:

Napisano
29 minut temu, Filipfm napisał(a):

Czyli format wykupił 50% puli? Grubo 😄 

kto go tam wie moze dwie kupil zeby pokazac @Florydzialski jego miejsce :jem:

Napisano
Napisano
14 godzin temu, Florydzialski napisał(a):

Do Europy bodajże dwie sztuki wyeksportowano

O, cześć Lucku

Napisano
11 godzin temu, HanYs napisał(a):

Ja bym sugerował żebyś porównał jeszcze jakieś Afrykańskie kraje 😁👍🏻

Powiem ci że dość szybko ci ostatnio poszło z tą zmianą że śląskiego chłopaka na amerykańskiego ignoranta. 

Napisano
9 godzin temu, slawekw napisał(a):

Ty tak serio ? 8]

Ludzie nie kupują Tesli bo co to za samochód skoro zamków w drzwiach nie ma, nie wiedziałeś?

Napisano
10 godzin temu, grogi napisał(a):

Manualny hamulec ręczny, szyby na korbkę :ok:

Napisano
7 minut temu, format napisał(a):

A to już zależy do jak konserwatywnego odbiorcy próbujesz się dobić:)

Napisano
18 godzin temu, grogi napisał(a):

Nie oczekuj niemożliwego 😄 Ile byś forsy w plastykę nie wsadził, z Elona modelki nie zrobisz...

Ale ma top modelki tylko jeszcze na wybiegi nie wyjechały ;]

Szefowa S od dawna klasycznie się prezentuje, reszta nie musi ;l

12 godzin temu, grogi napisał(a):

A co? Źle by było?!

Sam masz przecież tradycyjny wyświetlacz za kierownicą. HUD jest jeszcze lepszy - widzisz go cały czas bez ruszania oczu z drogi, a przy tym mniej męczy wzrok. Do tego nie zaśmieca wnętrza. Ja się do centralnego wyświetlacza nawet w miarę przyzwyczaiłem - ale przecież nie mnie chce zachęcić do kupna 😄

Nie lubię HUD, jeździłem chwilę i wole wielki telewizor obok siebie. Kluczyk stał mi się zbędny, wycieraczki zaczęły działać lepiej, kiedyś im wyjdzie i bez czujnika, choć tak, mógłby być, czemu nie. Manetki mam i nie zamierzam się ich pozbyć. Będę ich bronił jak Polak manualnej skrzynii i diesla.

Napisano
5 minut temu, komor napisał(a):

Nie lubię HUD, jeździłem chwilę i wole wielki telewizor obok siebie. Kluczyk stał mi się zbędny, wycieraczki zaczęły działać lepiej, kiedyś im wyjdzie i bez czujnika, choć tak, mógłby być, czemu nie. Manetki mam i nie zamierzam się ich pozbyć. Będę ich bronił jak Polak manualnej skrzynii i diesla.

Dzisiaj znowu stałem jak cieć próbując otworzyć bagażnik zanim ten się zorientował że jestem. Jakby to działało spoko, to luz. Ale mi k.wa nie działa spoko.

Godzinę temu, PawelWaw napisał(a):

no i kierunki w przyciskach ;]

No gdzie w przyciskach?! Patyk jest, a na kierownicy przycisków niet.

Napisano
1 godzinę temu, PawelWaw napisał(a):

no i kierunki w przyciskach ;]

Ale tam właśnie widać wajchę. 🤩

Napisano
2 godziny temu, format napisał(a):

Miałeś Skodę, to pewnie pamiętasz. Ręczny manualny był, stacyjka manualna była, więc da się nawet w elektryku ;).

Napisano
18 minut temu, sherif napisał(a):

Miałeś Skodę, to pewnie pamiętasz. Ręczny manualny był, stacyjka manualna była, więc da się nawet w elektryku ;).

Łelon ma się od kogo uczyć!

Napisano
44 minuty temu, HelixSv napisał(a):

Ale tam właśnie widać wajchę. 🤩

Oszalał Musek? Takie staroswieckie rozwiazania stosowac? 

Napisano
Godzinę temu, grogi napisał(a):

Dzisiaj znowu stałem jak cieć próbując otworzyć bagażnik zanim ten się zorientował że jestem. Jakby to działało spoko, to luz. Ale mi k.wa nie działa spoko.

Czyli nie tylko ja mam takie problemy. iPhone czy Android jakiś? Mi zdarza się czasem, że się wiesza albo telefon albo BT w aucie ;]

Za kilka dni jadę z tematem drugi raz, zobaczymy co zdiagnozują, pewnie nic, ale przy okazji zrobią coś w zawieszeniu mam nadzieje, że puka coś przy zatrzymywaniu czasem.

Napisano
26 minut temu, Filipfm napisał(a):

Oszalał Musek? Takie staroswieckie rozwiazania stosowac? 

Może to Grok rysował... ;]

Napisano
13 minut temu, komor napisał(a):

Czyli nie tylko ja mam takie problemy. iPhone czy Android jakiś? Mi zdarza się czasem, że się wiesza albo telefon albo BT w aucie ;]

Za kilka dni jadę z tematem drugi raz, zobaczymy co zdiagnozują, pewnie nic, ale przy okazji zrobią coś w zawieszeniu mam nadzieje, że puka coś przy zatrzymywaniu czasem.

Pixel Pro... Bateria i w telefonie, i w aucie 80%...

Ponaciskam trochę guzik czy klamkę, to po 15-20 sekundach się otworzy... 

Edytowane przez grogi

Napisano
17 minut temu, komor napisał(a):

Ja uważam że to wina Tesli że ci się wiesza telefon.

Napisano
4 godziny temu, format napisał(a):

Powiem ci że dość szybko ci ostatnio poszło z tą zmianą że śląskiego chłopaka na amerykańskiego ignoranta. 

Biorę przykład z Ciebie. 

Napisano
49 minut temu, HanYs napisał(a):

Biorę przykład z Ciebie. 

Jestem amerykańskim ignorantem?

Napisano
8 minut temu, format napisał(a):

Jestem amerykańskim ignorantem?

Nie wiedziałem, że masz monopol na pisanie niedorzecznych czy absurdalnych postów.  😂

Napisano
13 godzin temu, PawelWaw napisał(a):

tez sie zdziwilem ;]

nie ma nic lepszego niz kluczyk w telefonie :jem:

Po zakupie Tesli, jak wsiadałem do Golfów, to prawie zawsze leciała głośna „qrfaaa”. Bo usiadłem, zapiałem się, ale zapomniałem kluczyka :furious:

A Golfami jeżdżę znacznie częściej niż Tesla.

To jest super rozwiązanie ten brak kluczyka. O tyle zajebiste że nie zdarza się już przynajmniej zapominać telefon.