Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auto do 40tys wybór

Featured Replies

Napisano

Ja tylko dodam od siebie, że nie kupowałbym auta sprowadzonego, bo, żeby to się opłacało, to w 99% przypadków auto jest bite, lub ma mocno skręcony przebieg.

Napisano
  • Autor

A czy któryś z tych aut peugeot ,focus albo Golf w wersji benzynowej nadaje się do gazu? Chyba Golfy jakiś 1.6 ładnie współpracował z gazem. 

Napisano
2 godziny temu, kamilll142 napisał(a):

Mieszkam w okolicach Poznania. Poznań +50km będzie fajnie. 

bosz... nic tam nie ma ciekawego ;] 

Napisano
26 minut temu, kamilll142 napisał(a):

A czy któryś z tych aut peugeot ,focus albo Golf w wersji benzynowej nadaje się do gazu? Chyba Golfy jakiś 1.6 ładnie współpracował z gazem. 

Wtrysk bezpośredni - droga instalacja+ dotrysk benzyny.

Od bidy wolny ssak focus

https://www.olx.pl/d/oferta/ford-focus-mk3-1-6-CID5-ID13sIqQ.html

Kombi+ LPG i 40tyś będzie lipa.

Jak masz francuza i chcesz combi z LPG to może Megane?

https://www.olx.pl/d/oferta/renault-megane-reanault-megane-1-6-sce-115km-2018-r-polecam-CID5-ID147pxx.html

A może zamiast combi minivan

https://www.olx.pl/d/oferta/citroen-c4-picasso-citroen-c4-picasso-1-6-blue-hdi-exclusive-super-stan-CID5-ID140rlN.html

Bardziej ustawny w środku i komfortowy.

Osobiście wolałbym dopłacić do krajowego.

https://www.olx.pl/d/oferta/citroen-c4-picasso-niski-pewny-przebieg-super-stan-bogata-wersja-tablet-CID5-ID13ZNCg.html

Edytowane przez Tre-Bor

Napisano
  • Autor

Myślałem na początku o czymś takim, przeglądałem peugeoty 2008 i 3008. Ten zegar na środku w citroenie by nie przeszedł ale chyba C5 już miały normalne ale pewnie w budżecie nie wejdzie. Jakieś c-maxy oglądałem też, kumpel ma i w dalsze podróże czasem nim jeździmy i jest komfortowo i przyjemnie, spalanie też fajne

Edytowane przez kamilll142

Napisano
18 minut temu, kamilll142 napisał(a):

Ten zegar na środku w citroenie by nie przeszedł

Jak jeździłem Yaris i Espace to też na początku tak pomyślałem. Później stwierdziłem, że to jest fajnie rozwiązane i wszystko czytelne z dobrą widocznością.

Napisano
4 godziny temu, OPAL napisał(a):

Ja tylko dodam od siebie, że nie kupowałbym auta sprowadzonego, bo, żeby to się opłacało, to w 99% przypadków auto jest bite, lub ma mocno skręcony przebieg.

Jeżdżę takim od 10 lat (wariant mocno skręcony przebieg). 

Przejechane około 110 tys km. Z większych napraw:

* 3 lata temu padł EGR (wymiana na zamiennik za około 5 stów wówczas)

* w tamtym roku padł zamiennik EGR (EGR OFF - kosztu nie pamiętam)

* w tamtym roku rozszczelniła się chłodnica klimy (koszt cześci, wymiany i ponownego nabicia - 1 200 zł)

* na jesieni ub. roku regeneracja wtrysków (około 2 500 zł)

* w grudniu zdechło sprzęgło (kosztu nie pamiętam).

Także zależy na co się trafi.

Edytowane przez ochkarol

Napisano
3 godziny temu, ochkarol napisał(a):

Jeżdżę takim od 10 lat (wariant mocno skręcony przebieg). 

Przejechane około 110 tys km. Z większych napraw:

* 3 lata temu padł EGR (wymiana na zamiennik za około 5 stów wówczas)

* w tamtym roku padł zamiennik EGR (EGR OFF - kosztu nie pamiętam)

* w tamtym roku rozszczelniła się chłodnica klimy (koszt cześci, wymiany i ponownego nabicia - 1 200 zł)

* na jesieni ub. roku regeneracja wtrysków (około 2 500 zł)

* w grudniu zdechło sprzęgło (kosztu nie pamiętam).

Także zależy na co się trafi.

Tak, ale ja nie lubię być robiony w ch--#-# przez jakiegoś Mirka/Ahmeda oszusta-handlarzynę. Poza tym prawdopodobieństwo wtopy jest większe niż przy aucie z PL. Oczywiście te też trzeba sprawdzać przed zakupem, bo to, że są z PL nie oznacza, że wszystkie będą w idealnym stanie.

Napisano
22 godziny temu, Tre-Bor napisał(a):

Wtrysk bezpośredni - droga instalacja+ dotrysk benzyny.

Od bidy wolny ssak focus

https://www.olx.pl/d/oferta/ford-focus-mk3-1-6-CID5-ID13sIqQ.html

Kombi+ LPG i 40tyś będzie lipa.

Jak masz francuza i chcesz combi z LPG to może Megane?

https://www.olx.pl/d/oferta/renault-megane-reanault-megane-1-6-sce-115km-2018-r-polecam-CID5-ID147pxx.html

A może zamiast combi minivan

https://www.olx.pl/d/oferta/citroen-c4-picasso-citroen-c4-picasso-1-6-blue-hdi-exclusive-super-stan-CID5-ID140rlN.html

Bardziej ustawny w środku i komfortowy.

Osobiście wolałbym dopłacić do krajowego.

https://www.olx.pl/d/oferta/citroen-c4-picasso-niski-pewny-przebieg-super-stan-bogata-wersja-tablet-CID5-ID13ZNCg.html

Przestań powielać jakieś plotki, że instalacja wtrysku bezpośredniego jest droga. Góra tysiak więcej od normalnej sekwencji. A dotrysk to finalnie 6 złdrożej w stosunku gdyby było na samym lpg. Mam już drugie auto na lpg przy wtrysku bezpośrednim i nadal są spore oszczędności a za instalacje płaciłem mniej niż 5 kPLN.

Edytowane przez spad

Napisano
W dniu 11.02.2025 o 11:45, kamilll142 napisał(a):

Mieszkam w okolicach Poznania. Poznań +50km będzie fajnie. 

Wejdź na AAA Auto, napisz na czacie który Golf jest w Poznaniu w sprzedaży i jedź. Dzisiaj w używkach chyba jedna z lepszych opcji zakupu pojazdu to właśnie od nich.

Napisano
  • Autor

Byłem oglądać w aaa auto ale nie ma na stanie akurat chyba tam golfa żadnego. 

Pojawił się w miarę blisko peugeot 308 w tym silniku co brałem pod uwagę.

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/peugeot-308-ID6H8f2p.html

Nawiązując do rozmowy wcześniej ciężko jest coś krajowego poszukać, większość tych ogłoszeń to jednak auta sprowadzane 

Napisano
  • Autor

Teraz tak jeżdżąc i obserwując pełno na drogach jest tych focusow. Już się zastanawiałem czy jakby wpadł taki starszy do 2015r z tym silnikiem 1.6 o którym wspominał kolega wyżej to nie przemyśleć tego. Myślę, że dobry egzemplarz pojeździ kilka dobrych lat jak będzie dobrze utrzymany. 

Napisano
4 godziny temu, kamilll142 napisał(a):

Nawiązując do rozmowy wcześniej ciężko jest coś krajowego poszukać, większość tych ogłoszeń to jednak auta sprowadzane

Bo porządne auta szybko znikają. Szrot wisi miesiącami. Przefiltruj otomoto, obserwuj i czekaj aż coś się pojawi.

Napisano
1 godzinę temu, OPAL napisał(a):

Bo porządne auta szybko znikają.

Czasem strasznie szybko :phi:

Nie zapomnę pytania gościa z forum Opla.

Zapytał koleś o podpowiedzi w piątek wieczorem (świeże ogłoszenie). Temat się "pociągnął" do soboty i około południa w sobotę gościu napisał, że nieaktualne, bo ktoś przyjechał i kupił to auto. :facepalm:

Edytowane przez ochkarol

Napisano
  • Autor

Tak właśnie będę robił, czekał aż się pojawi coś w okolicy. Najgorsze, że nie zdecydowałem co brać 😁 Myślę, że jak coś z trójki Golf, peugeot czy focus się pojawi to też szybko tutaj zapytam, może akurat ktoś odpowie, może nie zniknie szybko. Ale takie krajowe to już najczęściej te golfy widzę. 

Napisano
5 godzin temu, kamilll142 napisał(a):

zgadza się, łatwo nie jest kupić fajną używkę, jak coś było z opisu fajne w normalnej cenie to jak zadzwoniłem po kilku godzinach od wystawienia ogłoszenia to byłem ze 4 w kolejce do oglądania ;] golfa VI kupiłem w sobotę 2h po wystawieniu ogłoszenia... 

w weekend auta schodzą najszybciej...

Napisano
18 godzin temu, kamilll142 napisał(a):

Teraz tak jeżdżąc i obserwując pełno na drogach jest tych focusow. Już się zastanawiałem czy jakby wpadł taki starszy do 2015r z tym silnikiem 1.6 o którym wspominał kolega wyżej to nie przemyśleć tego. Myślę, że dobry egzemplarz pojeździ kilka dobrych lat jak będzie dobrze utrzymany. 

Mieliśmy w firmie takiego z 2015 r z przebiegiem 235kkm. Poszedł poniżej 20 tyś dla pracowników.

Napisano
14 godzin temu, OPAL napisał(a):

Bo porządne auta szybko znikają. Szrot wisi miesiącami. Przefiltruj otomoto, obserwuj i czekaj aż coś się pojawi.

W lipcu 2022 sprzedałem auto i szukałem na szybko czegoś bo na urlop do HR miałem wyjechać. Ceny za używki wystrzeliły w kosmos. Szukałem Rapida. Po flotowe z 2018 były +/- 50tyś z nalotem 90-150kkm. Na znanym portalu znalazłem takiego z 2017, zdjęcia nijakie opis kiepski. Ogłoszenie nie zachęcające do kupna.

To był dobry wybór, tylko trzeba było 350km po niego jechać no i sprzedający spuścił z ceny tylko 500zł. Zadowolony jestem z tego auta 

Napisano
13 godzin temu, bielaPL napisał(a):

zgadza się, łatwo nie jest kupić fajną używkę, jak coś było z opisu fajne w normalnej cenie to jak zadzwoniłem po kilku godzinach od wystawienia ogłoszenia to byłem ze 4 w kolejce do oglądania ;] golfa VI kupiłem w sobotę 2h po wystawieniu ogłoszenia... 

w weekend auta schodzą najszybciej...

A ja uważam, że aktualnie fajnie i łatwo kupić używkę, ale trzeba za nią zapłacić więcej niż najniższe ceny na otomoto. To, że czasami trafia się perełka bo ktoś ma fajne auto a wycenia po najniższych ofertach z otomoto to wiadomo, że zniknie w jeden dzień. Ale to nie jest norma. Chcesz sprawdzone auto, to płać. 

Napisano
4 minuty temu, spad napisał(a):

Ale to nie jest norma. Chcesz sprawdzone auto, to płać. 

problem jest raczej w handlarzynach, którzy zawyżają swoje perełki, które absolutnie nie są warte tych pieniędzy

wtedy taki uczciwy człowiek wystawia drożej bo wiadomo że porządne auto

tylko nagle sie okazuje, że za 10 latka masz dać 40 koła a za 90 możesz już kupić nówkę z salonu...

także dla tych co mają $ kupowanie używki zaczyna być średnio opłacalne

Napisano
W dniu 9.02.2025 o 12:16, kamilll142 napisał(a):

Rozumiem. Pytam bo w ogóle się nie znam na temacie. Chyba, że macie jakieś propozycje inne ciekawe w tej kwocie?

Ja użytkuje takiego 308 HDI z tym mniejszym dieslem z 2017 roku, użytkuje od nowości do teraz w sumie prawie 290tys.km i mój egzemplarz miał awarię  urwał się wirnik w pompie wody i tu była laweta , no i raz po wymianie filtra paliwa mechanik nie dopiął węża ale to naprawiłem na miejscu.

Poza tym elementy zawieszenia, oleje filtry i to co tam się dolewa. Śmiesznie małe zużycie paliwa, ale auto głównie użytkowane w trasach. 

Można powiedzieć, że bardzo przyzwoite auto.

Napisano
  • Autor

A który silnik dokładnie? Tych 1.6 99KM i 1.5 dużo jest ale nie wiem czemu nie brałem ich pod uwagę tylko od początku te 1.6 120KM bo czytałem dobre opinie o nich

Napisano

O jeszcze taka ciekawostka jest w okolicach

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/renault-megane-renault-megane-1-5-dci-zen-ID6GGtgk.html

Te 1.5 to już poprawione jest. 1 właściciel z PL. Historia wygląda w porządku.

Napisano
7 minut temu, bielaPL napisał(a):

O jeszcze taka ciekawostka jest w okolicach

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/renault-megane-renault-megane-1-5-dci-zen-ID6GGtgk.html

Te 1.5 to już poprawione jest. 1 właściciel z PL. Historia wygląda w porządku.

Miałem Megane 3 2011 z tym silnikiem (sprzedałem na autokąciku - mam nadzieję, że dalej służy). Bardzo niedoceniane auto. Nigdy nic poważnego się nie działo, jedynie po 12 latach trzeba było sprężarkę klimatyzacji wymienić.

Części tanie, sprawdzona konstrukcja. Spalanie w Warszawie zimą nie przekraczało 6,5 litra. Bagażnik większy niż w Lagunie 3 Kombi.

Sprzedany tylko dlatego, że ja zacząłem pracować zdalnie, a żona chciała automat.

Edytowane przez OPAL

Napisano
  • Autor

A jak wygląda ta skrzynia 5-biegowa np w takim golfie 1.6, 110KM. Nie będzie brakowało tego 6 biegu w trasie? 

Napisano
  • Autor

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/peugeot-308-308-sw-1-6-hdi-polska-salon-ID6H8BuG.html

Co prawda dalej ode mnie ale jest fajny peugeot z Polskiego salonu. Tylko tam na zdjęciu widziałem przegląd ASO w 2021 miał 141 tys a w 2022 nagle 140 ;) Ale może pomyłka przy wypisywaniu. Na początku pewnie na flocie bo dużo km robione. Co myślicie?

Napisano
W dniu 13.02.2025 o 11:53, bielaPL napisał(a):

problem jest raczej w handlarzynach, którzy zawyżają swoje perełki, które absolutnie nie są warte tych pieniędzy

wtedy taki uczciwy człowiek wystawia drożej bo wiadomo że porządne auto

tylko nagle sie okazuje, że za 10 latka masz dać 40 koła a za 90 możesz już kupić nówkę z salonu...

Wczoraj pewien handlarz na forum Golfa wycenił swój pojazd z 2013 roku na 45kzł. 12-letni Golf za 45kzł !!!

Napisano
21 godzin temu, kamilll142 napisał(a):

A jak wygląda ta skrzynia 5-biegowa np w takim golfie 1.6, 110KM. Nie będzie brakowało tego 6 biegu w trasie? 

400kkm dla tego napędu to żaden wyczyn. Wczoraj zrobiłem Skodą z tym silnikiem 300km po S8 ładnie ciągnie na 5, turbo robi robotę.

Jak by były w liftbacku DSG+TDI to bym takiego kupił. Niestety nie było takiej konfiguracji.

Tak jak pisałem wcześniej szukaj 115KM z kodem silnika EA288 -CXMA, posiada inne wtryski.

https://autokult.pl/silnik-1-6-tdi-potencjalne-usterki-awarie-problemy-i-opinie,7002986185538240a

Niestety trzeba się liczyć z tym że jak coś się kiedyś wysypie w dieslu to trzeba mieć przygotowaną gotówkę w równowartości instalacji LPG do wolnego ssaka. 

Edytowane przez Tre-Bor

Napisano
  • Autor

Kurde nie spodziewałem się, że tak ciężko będzie że znalezieniem czegoś odpowiedniego. Myślałem bardziej, że będzie kilka do wyboru i będzie dylemat a tu zawsze cos nie pasuje 😄

Dużo tych Opli ale to z każdym z kim rozmawiam odradza. 

Napisano
W dniu 13.02.2025 o 19:19, kamilll142 napisał(a):

A jak wygląda ta skrzynia 5-biegowa np w takim golfie 1.6, 110KM. Nie będzie brakowało tego 6 biegu w trasie? 

To raczej działa tak, że V bieg jest odpowiednikiem biegu VI. Po prostu w 6-biegowej biegi są gęściej. Kilka lat temu zwróciłem uwagę na obroty w golfie 5-biegowym i były całkiem przyzwoite (czyli niskie) na V biegu. Ale to sprawdź najlepiej organoleptycznie, bo może jakieś wersje się zmieniały - a silnika nie pamiętam (benzyna na pewno).

Napisano
  • Autor

Po filmikach na YouTube wyglądało to właśnie tak jak mówisz. Tam prędkości rzędu 120-130 i obroty przyjemne przy 2tys, tak mniej więcej nie chcę też źle powiedzieć. Czekam na Volkswagena, Peugeota lub w ostateczności na focusa w okolicy. Myślałem czy nie dorzucić trochę do tych 40tys ale wstępnie miał być za 30-35 😄

Napisano
W dniu 9.02.2025 o 01:56, kamilll142 napisał(a):

Witam. Jestem w trakcie szukania auta w Kombii. Wybór padł na diesielka peugeota 308 t9 1.6 120KM lub Focusa mk3 1.5 120KM. Nie zależy mi na demonie prędkości, bardziej na komfortowej i cichej jeździe oraz bagażnik z racji powiększającej się rodziny. Który z silników będzie lepszy, mniej awaryjny, bardziej ekonomiczny. Na rynku widzę do 40 tys więcej znajdę Fordów lecz nie ukrywam, że w środku peugeoty bardziej mi się podobają. 

Szukaj 1.6 hdi, 1.6 tdi. Marka dowolna. 

Napisano
13 godzin temu, kamilll142 napisał(a):

Po filmikach na YouTube wyglądało to właśnie tak jak mówisz. Tam prędkości rzędu 120-130 i obroty przyjemne przy 2tys, tak mniej więcej nie chcę też źle powiedzieć. Czekam na Volkswagena, Peugeota lub w ostateczności na focusa w okolicy. Myślałem czy nie dorzucić trochę do tych 40tys ale wstępnie miał być za 30-35 😄

Jak się przesiądziesz z tego Peugeota z lpg do diesla to nie będziesz miał takich dylematów. Turbo i moment obrotowy ci wszystko wszystko wynagrodzą.

Tylko ten warkot diesla, cały czas mi przeszkadza.

Napisano
  • Autor

Myślałem, że w tych nowszych to już jest ładne wygłuszenie. U mnie w tej benzynie powyżej 100km/h też już głośno chodzi. 

Napisano
1 godzinę temu, kamilll142 napisał(a):

Myślałem, że w tych nowszych to już jest ładne wygłuszenie. U mnie w tej benzynie powyżej 100km/h też już głośno chodzi. 

Analogiczny diesel na autostradzie jest cichszy niż benzyna. 

Napisano
Teraz, grogi napisał(a):

Przy predkosciach autostradowych, halas jest glownie od kol i oplywajacego powietrza.

Wyjacy silnik to jedynie domena wolnossacych noPB, z turbo obroty wcale nie musza byc wyzsze niz w dieslu i silnika praktycznie nie slychac.

Napisano
  • Autor

Pamiętam jak te 6-7 lat temu kupiłem tego peugeota i wstawiłem za 2 tysiące gaz do niego od razu bo mi gość z ceny zszedł. Było to wtedy i jest nadal moje pierwsze auto, wsiadłem do tej benzynki i myślałem, że jej nie odpaliłem tak cicho było. Ale się zasiedziałem w tym aucie, komfort aut poszedł do góry ale ja jakoś zmieniać nie lubię. Teraz dziecko w drodze to już szukam bezpiecznego i większego ale też pewnie na kilka ładnych lat 😁

Napisano
3 godziny temu, grogi napisał(a):

To już od jakichś 10 lat nieaktualne. Czyli od początku powszechnego stosowania turbo w zwykłych benzynowych dupowozach. 

Napisano
41 minut temu, Jaruga napisał(a):

To już od jakichś 10 lat nieaktualne. Czyli od początku powszechnego stosowania turbo w zwykłych benzynowych dupowozach. 

Zależy jeszcze od skrzyni.

8-9 biegów i silnik pracuje na niskich obrotach nawet na autostradzie. :ok:

Napisano
5 godzin temu, rwIcIk napisał(a):

Zależy jeszcze od skrzyni.

8-9 biegów i silnik pracuje na niskich obrotach nawet na autostradzie. :ok:

Chyba, że mu mocy brakuje i potrzebuje wyższych obrotów :ok::smirk:

Napisano
21 minut temu, rwIcIk napisał(a):

No to zredukuje z 9 na 8 :)

raczej z 9 na 6 . Przy 100km/h będzie miał pewnie 1.2krpm na 9-tym biegu na na 6-tym okolice 2krpm więc optymalnie by mieć zapas mocy i momentu 

Napisano
1 minutę temu, mmaciejosss napisał(a):

raczej z 9 na 6 . Przy 100km/h będzie miał pewnie 1.2krpm na 9-tym biegu na na 6-tym okolice 2krpm więc optymalnie by mieć zapas mocy i momentu 

Jeżdżę dostojnie, więc więcej mi nie trzeba ;]

Napisano
W dniu 17.02.2025 o 10:58, kamilll142 napisał(a):

Pamiętam jak te 6-7 lat temu kupiłem tego peugeota i wstawiłem za 2 tysiące gaz do niego od razu bo mi gość z ceny zszedł. Było to wtedy i jest nadal moje pierwsze auto, wsiadłem do tej benzynki i myślałem, że jej nie odpaliłem tak cicho było. Ale się zasiedziałem w tym aucie, komfort aut poszedł do góry ale ja jakoś zmieniać nie lubię. Teraz dziecko w drodze to już szukam bezpiecznego i większego ale też pewnie na kilka ładnych lat 😁

Na giełdzie @jetbang sprzedaje Clio combi, może takie combi ci na razie wystarczy? Młody rocznik i cena poniżej twojego budżetu.

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/renault-clio-salon-pl-aso-stan-bdb-ID6GKado.html?isPreview=1?isPreview=1&utm_medium=ad_share&utm_content=b

Jeżdziłem takim ale z 1.0 turbo.

Bardzo przyjemne auto i spalanie Pb małe. Nie trzeba LPG zakładać, choć można. 

Do bagażnika wózek po złożeniu powinien wejść.

Lub najmłodszy Logan

https://www.olx.pl/d/oferta/dacia-logan-navi-kamera-CID5-ID14767k.html

Edytowane przez Tre-Bor

Napisano
Godzinę temu, Tre-Bor napisał(a):

Na giełdzie @jetbang sprzedaje Clio combi, może takie combi ci na razie wystarczy? Młody rocznik i cena poniżej twojego budżetu.

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/renault-clio-salon-pl-aso-stan-bdb-ID6GKado.html?isPreview=1?isPreview=1&utm_medium=ad_share&utm_content=b

Jeżdziłem takim ale z 1.0 turbo.

Bardzo przyjemne auto i spalanie Pb małe. Nie trzeba LPG zakładać, choć można. 

Do bagażnika wózek po złożeniu powinien wejść.

jak przy 130-150kkm był wymieniany rozrząd będzie OK , jak nie od razu trzeba zrobić 

Napisano
  • Autor
W dniu 16.02.2025 o 14:16, Tre-Bor napisał(a):

400kkm dla tego napędu to żaden wyczyn. Wczoraj zrobiłem Skodą z tym silnikiem 300km po S8 ładnie ciągnie na 5, turbo robi robotę.

Jak by były w liftbacku DSG+TDI to bym takiego kupił. Niestety nie było takiej konfiguracji.

Tak jak pisałem wcześniej szukaj 115KM z kodem silnika EA288 -CXMA, posiada inne wtryski.

https://autokult.pl/silnik-1-6-tdi-potencjalne-usterki-awarie-problemy-i-opinie,7002986185538240a

Niestety trzeba się liczyć z tym że jak coś się kiedyś wysypie w dieslu to trzeba mieć przygotowaną gotówkę w równowartości instalacji LPG do wolnego ssaka. 

Czy w ogłoszeniach jest zawarty gdzieś ten kod silnika albo jest jakoś on oznaczony żeby było wiadomo? Przeglądam golfiki troszkę powyżej 40tys. Ten jest bardzo ładny 

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/volkswagen-golf-volkswagen-golf-1-6-tdi-scr-trendline-ID6H8RSe.html

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/volkswagen-golf-volkswagen-golf-vii-1-6-tdi-bmt-comfortline-ID6H8qQe.html