Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Camry 2024 nie odpala

Featured Replies

Napisano

Koleżanka zadzwoniła - stoi na działce, na zadupie. Pacjent Toyota Camry, drzwi się odblokowują, po wejściu info że należy nacisnąć pedał hamulca w celu odpalenia, po wciśnięciu start zero reakcji. 

Ktoś ma jakieś pomysły zanim się flota obudzi (chyba zapomnieli kogoś na dyżurze zostawić).

edit: był podpięty drugi samochód na kablach, nie pomogło, nadal zero reakcji.

Edytowane przez bizz

Napisano
12 minut temu, bizz napisał(a):

Koleżanka zadzwoniła - stoi na działce, na zadupie. Pacjent Toyota Camry, drzwi się odblokowują, po wejściu info że należy nacisnąć pedał hamulca w celu odpalenia, po wciśnięciu start zero reakcji. 

Ma pilota? Niech przyłoży bardzo blisko przycisku start i wtedy spróbuje.

Napisano
10 minut temu, marcindzieg napisał(a):

Jeszcze bym zamknął auto, dał mu kwadrans na uśpienie i ponownie próbował :oki:

Napisano
3 minuty temu, Artur_W_wa napisał(a):

Tu chodzi o co innego. W niektórych miejscach są takie zakłócenia, że nie ma komunikacji z pilotem. I jest dokładnie taki objaw. 

Napisano
  • Autor
16 minut temu, marcindzieg napisał(a):

Zero reakcji nadal.

Napisano
Teraz, bizz napisał(a):

Zero reakcji nadal.

A świeci jej się dioda na przycisku?

Napisano
  • Autor
7 minut temu, Artur_W_wa napisał(a):

A wcisnęła ten pedał hamulca czy jeszcze się waha :hmm:

Wcisnęła. Nawet jej poradziłem wyciągnąć dywanik i spróbować ponownie bo w poprzedniej pracy miałem taką agentkę co nie odpalał jej Yaris, po przybyciu na miejsce okazało się że wsiadając podwinęła dywanik i pedał hamulca za płytko wchodził żeby odpaliło;]

Napisano
  • Autor
6 minut temu, Artur_W_wa napisał(a):

Nie działa. W sensie zamyka i otwiera, ale nie odpala.

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, marcindzieg napisał(a):

Tu chodzi o co innego. W niektórych miejscach są takie zakłócenia, że nie ma komunikacji z pilotem. I jest dokładnie taki objaw. 

Stoi w środku jakiegoś lasu w białostockim, co najwyżej zwierzyna może zakłócać jej pobyt;]

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, marcindzieg napisał(a):

A świeci jej się dioda na przycisku?

Flota się ocknęła. Wypytali o wszystko, ponoć objawy wskazują na wyczerpaną baterię w pastylce immo (nie wiedziałem nawet że ma takie coś przy kluczyku). Jadą wymienić.

Napisano
1 minutę temu, bizz napisał(a):

Stoi w środku jakiegoś lasu w białostockim, co najwyżej zwierzyna może zakłócać jej pobyt;]

Pod Oszołomem w jednym miejscu na parkingu mam takie miejsce. Ni ch... nie odpalisz bez przyłożenia pilota do przycisku :) 

Napisano
3 minuty temu, bizz napisał(a):

Flota się ocknęła. Wypytali o wszystko, ponoć objawy wskazują na wyczerpaną baterię w pastylce immo (nie wiedziałem nawet że ma takie coś przy kluczyku). Jadą wymienić.

Czyli klasyka, chyba wiekszosc problemow w Toyotach jest przez te dokladane immo.

Mialem cos takiego w Mazdzie, jak bateria sie konczyla to dosc glosno  5x pika przy kazdym uruchomieniu.

Z tego co raportowali ludzie na grupie FB rekordzisci wymieniali po ponad miesiecu pikania ;]

Zatem kolezanka musiala sie mocno postarac ;)

Napisano
6 minut temu, bizz napisał(a):

Nie działa. W sensie zamyka i otwiera, ale nie odpala.

Ale dajcie mu chwilę na uśpienie. Nie macie żadnych dodatkowych pastylek ?

Napisano
  • Autor
Teraz, Maciej__ napisał(a):

Czyli klasyka, chyba wiekszosc problemow w Toyotach jest przez te dokladane immo.

Mialem cos takiego w Mazdzie, jak bateria sie konczyla to dosc glosno  5x pika przy kazdym uruchomieniu.

Z tego co raportowali ludzie na grupie FB rekordzisci wymieniali po ponad miesiecu pikania ;]

Zatem kolezanka musiala sie mocno postarac ;)

O ile to jest to. Dowiemy się niebawem.

Napisano
  • Autor
Teraz, Artur_W_wa napisał(a):

Ale dajcie mu chwilę na uśpienie. Nie macie żadnych dodatkowych pastylek ?

Mamy. Właśnie serwis jedzie celem wymiany baterii w immo.

Napisano

Jeśli to fabryczne imo to musiała dostać wcześniej komunikat jeśli to ten syf dokładamy przez aso to bardzo możliwe. U nas rozdali każdemu baterie do schowka właśnie na takie akcje

Nie ma opcji odebrania auta bez tego tragicznego dokładanego imo - ubezpieczyciel daje dodatkowe zniżki za to….

Wysłane za pomocą Tapatalk
Napisano
  • Autor
9 minut temu, ppmarian napisał(a):

Jeśli to fabryczne imo to musiała dostać wcześniej komunikat jeśli to ten syf dokładamy przez aso to bardzo możliwe. U nas rozdali każdemu baterie do schowka właśnie na takie akcje

Nie ma opcji odebrania auta bez tego tragicznego dokładanego imo - ubezpieczyciel daje dodatkowe zniżki za to….

Zostały nam ostatnie trzy Toyoty we flocie na szczęście.

Napisano
Godzinę temu, bizz napisał(a):

Dlatego ja wożę /żona w aucie baterie 2032 😎

Napisano

Można narzekać ale na dobrze ponad 150szt we flocie zero awarii poza tym fatalnym aso-imo

Większość to EV ale są też procedy Corolle yarisy i kilka szt camry

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, ppmarian napisał(a):

Można narzekać ale na dobrze ponad 150szt we flocie zero awarii poza tym fatalnym aso-imo

Większość to EV ale są też procedy Corolle yarisy i kilka szt camry

Nie narzekam na flotę samą w sobie, bo lubię Toyoty za bezawaryjność, ale jednak są hałaśliwe i do tego mają fatalny zestaw głośnomówiący. Koleżanka jest ostatnia z tą Camry, pozostali mają już Audi i w zasadzie nikt z nią nie chce rozmawiać podczas jazdy;]

Napisano
  • Autor

Camry ruszyła - po wymianie baterii w immo. Ten model nie brzęczy, nie piszczy, po prostu umiera. Flota potwierdziła że takie egzemplarze też są. 

Cała przyjemność trwała dwie godziny, dzięki wszystkim za pomoc.

Napisano
1 minutę temu, bizz napisał(a):

Ten model nie brzęczy, nie piszczy, po prostu umiera.\

Az ciezko uwierzyc, ze montuja takie badziewie...

Napisano

Ja mam ustawione przypomnienie w kalendarzu (co  pół roku )  żeby wymienić baterie w pilocie od cobry ... pilnuje tego i póki co od trzech lat zero problemów z corollą .    :ok: 

Napisano

Nie narzekam na flotę samą w sobie, bo lubię Toyoty za bezawaryjność, ale jednak są hałaśliwe i do tego mają fatalny zestaw głośnomówiący. Koleżanka jest ostatnia z tą Camry, pozostali mają już Audi i w zasadzie nikt z nią nie chce rozmawiać podczas jazdy;]

Z ciekawości ta camry co ma koleżanka to ostatni wypust czy poprzedni przed lift

Miałem tą najnowasza na zastepczaka i byłem bardzo zadowolony. Dużą poprawa w stosunku do poprzedniego modelu

Jak będzie zmaina floty i dopuszczone inne niż EV (wróbelki ćwierkają że tam na górze poszli po różnym do głowy ) to taka camry my25 nie pogardzę ewentualnie poczekam na najnowszą rav4

Napisano
3 godziny temu, bizz napisał(a):

No niestety przy keyless bateria w pilocie trzyma max 2 lata, dlatego najlepiej wymieniać w ASO co roku przy serwisie, gwarancji nie ma, że jak zmieni baterie to zadziała bo często trzeba kodować pilot w ASO...:oslabiony:

Napisano
9 minut temu, tommy__ napisał(a):

No niestety przy keyless bateria w pilocie trzyma max 2 lata, dlatego najlepiej wymieniać w ASO co roku przy serwisie, gwarancji nie ma, że jak zmieni baterie to zadziała bo często trzeba kodować pilot w ASO...:oslabiony:

W Reno ;)?

W życiu przy keyless nie wymieniałem baterii, choć najdłużej miałem auto 4lata.

11 minut temu, ppmarian napisał(a):

Jak będzie zmaina floty i dopuszczone inne niż EV (wróbelki ćwierkają że tam na górze poszli po różnym do głowy ) to taka camry my25 nie pogardzę ewentualnie poczekam na najnowszą rav4

U mnie kolega przedłużył leasing Volvo na kolejny rok, żeby nie musieć wybierać EV. Ja muszę zacząć rozmowę, czy da się jakoś ominąć politykę czy też jeźdzę dłuzej tym co mam ;).

Edytowane przez sherif

Napisano
8 minut temu, sherif napisał(a):

W Reno ;)?

W VAG i pilot zapasowy też max dwa lata bo ciągle jest w fazie czuwania a Reno to już historia, pykłem nim ponad 60 kkm na nowych wtryskach i nic się nie działo, będę miło wspominał Scenica...:oki:

Edytowane przez tommy__

Napisano
20 minut temu, tommy__ napisał(a):

Tylko, ze tu nie chodzi o keyless ani baterie w fabrycznym pilocie ;]

Napisano

Mojej żonie w nowym Yaris Cross tez od razu coś się popsuło. Przez kilka minut nie mogła wyjąć kluczyka ze stacyjki.

Dopiero za jakiś czas wyjęła, jak wrzuciła bieg na N.

:ok:

Od tego czasu już jest bezawaryjny. :ok:

Napisano
  • Autor
36 minut temu, tommy__ napisał(a):

To nie keyless. To dodatkowe immo. 

Napisano
  • Autor
38 minut temu, ppmarian napisał(a):

Z ciekawości ta camry co ma koleżanka to ostatni wypust czy poprzedni przed lift

Miałem tą najnowasza na zastepczaka i byłem bardzo zadowolony. Dużą poprawa w stosunku do poprzedniego modelu

Nie wiem czy lift, ze stycznia 2024 jest to auto. Wygląda okrutnie staro w sensie zużycia wnętrza i lakieru, przebieg niespełna 130k.

Napisano
  • Autor
15 minut temu, maras77 napisał(a):

Mojej żonie w nowym Yaris Cross tez od razu coś się popsuło. Przez kilka minut nie mogła wyjąć kluczyka ze stacyjki.

Dopiero za jakiś czas wyjęła, jak wrzuciła bieg na N.

:ok:

Od tego czasu już jest bezawaryjny. :ok:

Dla mnie porażką jest sam fakt Yarisa Cross sprzedawanego za 120kpln ze stacyjką i tradycyjnym kluczykiem... 

Napisano

Nie wiem czy lift, ze stycznia 2024 jest to auto. Wygląda okrutnie staro w sensie zużycia wnętrza i lakieru, przebieg niespełna 130k.

2024 to przed lift nie ma czego żałować.

Dopiero. 2025 jest fajne

Napisano
36 minut temu, bizz napisał(a):

Dla mnie porażką jest sam fakt Yarisa Cross sprzedawanego za 120kpln ze stacyjką i tradycyjnym kluczykiem... 

Za 120 kpln to rzeczywiscie przegięcie. Na szczęście ze stacyjka jest o kilkanascie koła tańszy.

Poza tym sa ludzie, którzy wolą kluczyk od jakiegoś niewiadomo jak działającego przycisku. :ok:

Edytowane przez maras77

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, maras77 napisał(a):

Za 120 kpln to rzeczywiscie przegięcie. Na szczęście ze stacyjka jest o kilkanascie koła tańszy.

Poza tym sa ludzie, którzy wolą kluczyk od jakiegoś niewiadomo jak działającego przycisku. :ok:

Nie wiem jak jest teraz - ale teściowa kupiła swojego w grudniu 2023 za 120 kpln i była zaskoczona kluczykiem - na jazdach dostała bezkluczykowego i wedle słów handlowca to miał być dokładnie taki sam model. 

Nie był, a słowo przeciwko słowu nie zadziałało. 

Napisano
U mnie kolega przedłużył leasing Volvo na kolejny rok, żeby nie musieć wybierać EV. Ja muszę zacząć rozmowę, czy da się jakoś ominąć politykę czy też jeźdzę dłuzej tym co mam [emoji6].

A podobno EV jest takie super… [emoji2956][emoji2957]

Napisano
  • Autor
5 minut temu, ppmarian napisał(a):

A podobno EV jest takie super… emoji2956.pngemoji2957.png

jest super jeśli jest świadomym wyborem... ja też sobie nie wyobrażam jakbym miał teraz na ev się przesiąść

Napisano

Nie wiem jak jest teraz - ale teściowa kupiła swojego w grudniu 2023 za 120 kpln i była zaskoczona kluczykiem - na jazdach dostała bezkluczykowego i wedle słów handlowca to miał być dokładnie taki sam model. 

Nie był, a słowo przeciwko słowu nie zadziałało. 

Znam osoby, które kupowały na zamówienie wersję full wypas, ale z kluczykiem, aby nie ukradli "na walizkę".

Napisano
  • Autor
Teraz, maras77 napisał(a):

Znam osoby, które kupowały na zamówienie wersję full wypas, ale z kluczykiem, aby nie ukradli "na walizkę".

Po co ktoś miałby kraść Yarisa? 

Napisano
45 minut temu, ppmarian napisał(a):

A podobno EV jest takie super… emoji2956.pngemoji2957.png

Bo jest. Mam jedne .. i starczy :)

Napisano
49 minut temu, maras77 napisał(a):

Ale raczej nie Yarisa?

Napisano
23 minuty temu, ghost2255 napisał(a):

Ale raczej nie Yarisa?

Nie wiem po co, ale jest na 4 miejscu najczęściej kradzionych modeli.

Napisano

Na części ?

Napisano
Bo jest. Mam jedne .. i starczy [emoji4]

Mi też starczy. Chętnie wróciłbym do służbowego diesla ew benzyny

Ale jajogłowi też to wreszcie zauważyli że to się nie spina…

Napisano
Bo jest. Mam jedne .. i starczy [emoji4]

Mi też starczy. Chętnie wróciłbym do służbowego diesla ew benzyny

Ale jajogłowi też to wreszcie zauważyli że to się nie spina…

Napisano
6 godzin temu, bizz napisał(a):

Jak to? Przeca to najnajnaj w motoryzacji!? ;]🧐

Napisano
3 godziny temu, maras77 napisał(a):

Tak, to czarna magia ;]

Napisano
58 minut temu, maras77 napisał(a):

Nie wiem po co, ale jest na 4 miejscu najczęściej kradzionych modeli.

Nie ma Yarisa "full wypas" ze stacyjką i kluczykiem

Napisano
4 godziny temu, sherif napisał(a):

W Reno ;)?

Mi w Renault mówili zeby wymieniać co rok.

Wspominali też, że jak już przestanie działać, to jest spora szansa, że sama wymiana baterii nie pomoże i trzeba będzie kodować.

Oczywiście olałem wytyczne, wytrzymała 1,5 roku i auto zaczęło się upominać o wymianę, to wymieniłem.

Edytowane przez ZUBERTO