Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Omoda 9 super hybrid

Featured Replies

Napisano
26 minut temu, ghost2255 napisał(a):

Jakoś jeżdżąc japońska hybryda nie czuje zmian czy zaników mocy niezależnie od stanu naładowania baterii. 

Czyli można zrobić hybrydę o stałych i powtarzalnych osiągach. 

Nie można, jeśli japońska hybryda majac mniejsza baterię jedzie dłuzej to znaczy ze oszczedniej wykorzystuje energie a to znaczy ze nie osiaga deklarowanej mocy jeszcze wczesniej niz chińczyk

28 minut temu, ghost2255 napisał(a):

Swój wzrost też podajesz w spoczynku a nie w podskoku. 

Są zasady mierzenia wzrostu i są zasady mierzenia mocy, skoro na hamowni pomiar maksymalnej mocy trwa chwilę to do kogo pretensje. Niech sie wprowadzi zasadę ze maksymalna moc mierzymy godzine i wtedy będzie sie mierzyc godzine i w takim pomiarze wyjdzie ze chińczyk ma mniej mocy. Skoro obecne zasady sa jakie sa to prtensje do tych co je ustalili i ich nie modyfikują

Napisano
25 minut temu, Ryb napisał(a):

Pisałem wyżej, przez dwie sekundy to ja potrafię się utrzymywać w powietrzu machając rękami. Chyba mogę z czystym sumieniem napisać, że potrafię latać? W chińskim katalogu na pewno

Skoro nie stoisz na ziemi to nie możesz mierzyć wzrostu. Czemu ja wogole z takimi dziecinnymi przykładami sie zmagam...

Napisano
3 minuty temu, zenek111 napisał(a):

Nie można, jeśli japońska hybryda majac mniejsza baterię jedzie dłuzej to znaczy ze oszczedniej wykorzystuje energie a to znaczy ze nie osiaga deklarowanej mocy jeszcze wczesniej niz chińczyk

Są zasady mierzenia wzrostu i są zasady mierzenia mocy, skoro na hamowni pomiar maksymalnej mocy trwa chwilę to do kogo pretensje. Niech sie wprowadzi zasadę ze maksymalna moc mierzymy godzine i wtedy będzie sie mierzyc godzine i w takim pomiarze wyjdzie ze chińczyk ma mniej mocy. Skoro obecne zasady sa jakie sa to prtensje do tych co je ustalili i ich nie modyfikują

Lexus nie traci mocy.😎 Należy kupować dobre samochody a nie jakieś tanie chińskie badziewia. 

Napisano
4 minuty temu, zenek111 napisał(a):

Skoro nie stoisz na ziemi to nie możesz mierzyć wzrostu. Czemu ja wogole z takimi dziecinnymi przykładami sie zmagam...

Bo za kasę zrobisz wszystko🤣

Napisano
Teraz, Danielpoz. napisał(a):

Bo za kasę zrobisz wszystko🤣

Swietna robota, mysle ze udalo mu sie zniechecic juz calkiem sporo grono do zakupu chinczyka ;]

I jeszcze ta prymitywna wrzutka, ze sam niby kupil Skode :hehe:

Napisano
7 minut temu, zenek111 napisał(a):

Ale ja nie mierzę wzrostu tylko latam! Macham rękami i latam! W peaku przez dwie sekundy, podobno więcej nie potrzeba. Poza wąską grupą skydiverów nie znam nikogo kto miałby potrzebę latać dłużej.

;l

Napisano
5 minut temu, Danielpoz. napisał(a):

Lexus nie traci mocy.😎 Należy kupować dobre samochody a nie jakieś tanie chińskie badziewia. 

Normalni producenci gdy podeszli do hybrydy zaczęli się zastanawiać jak dzięki układowi hybrydowemu auto może zrobić coś lepiej. Stąd się wzięły np. hybrydowe Land Rovery, Mercedesy czy BMW, w których układ elektryczny wspomaga auto żeby się przyjemniej jechało. A Chińczycy zastanawiali się jak można zrobić coś taniej, stąd układ elektryczny ma maskować niedostatki najtańszego napędu jaki się udało pod maskę wsadzić. Dlatego tak diametralnie inaczej to działa.

:ok:

Napisano
8 minut temu, Danielpoz. napisał(a):

Jeśli ma ze spaliny powiedzmy 150KM a jadac używa 160KM to nie ma siły zeby prędzej czy później mocy z elektryka nie stracił 

Napisano
8 minut temu, Ryb napisał(a):

Normalni producenci gdy podeszli do hybrydy zaczęli się zastanawiać jak dzięki układowi hybrydowemu auto może zrobić coś lepiej. Stąd się wzięły np. hybrydowe Land Rovery, Mercedesy czy BMW, w których układ elektryczny wspomaga auto żeby się przyjemniej jechało. A Chińczycy zastanawiali się jak można zrobić coś taniej, 

Wlasnie zasugerowałeś ze włożenie silników elektrycznych o większej mocy powoduje ze jest taniej, niż gdyby chińczyki włożyły silniki elektryczne mniejszej mocy. 

Jes odwrotnie, to europa i japonia oszczedza na mocy silników zeby było taniej

Edytowane przez zenek111

Napisano
1 minutę temu, zenek111 napisał(a):

Jeśli ma ze spaliny powiedzmy 150KM a jadac używa 160KM to nie ma siły zeby prędzej czy później mocy z elektryka nie stracił 

Nie wiem ile ma Lexus ale JLR ma spalinę 300KM + elektryka. BMW 530e ma spalinę 250KM + elektryka. Mercedes 300de ma 200KM + elektryka. Tego jakoś chińczykom nie przyszło do głowy skopiować.

Napisano
Teraz, zenek111 napisał(a):

Wlasnie zasugerowałeś ze włożenie silników elektrycznych więcej mocy powoduje ze jest taniej, niż gdyby chińczyki włożyły silniki elektryczne mniejszej mocy. coraz lepiej...

Właśnie zasugerowałeś, że nie rozumesz słowa pisanego bo problemem jest za mały silnik spalinowy, nie za duże elektryczne.

Napisano
Teraz, Ryb napisał(a):

Nie wiem ile ma Lexus ale JLR ma spalinę 300KM + elektryka. BMW 530e ma spalinę 250KM + elektryka. Mercedes 300de ma 200KM + elektryka. Tego jakoś chińczykom nie przyszło do głowy skopiować.

No nie, ich samochody jeźdzą bardziej jak elektryki dzieki temu, a mniej jak spalinowe.

Natomiast konsekwencja jest to ze jak rozładujemy baterię to jeżdża jak spalinowiec o za małym silniku, coś za coś

Napisano

No nie, ich samochody jeźdzą bardziej jak elektryki dzieki temu, a mniej jak spalinowe.

Hybrydowy Nissan jeździ jeszcze bardziej jak elektryk i jeszcze mniej jak spalinowy a nie słyszano tam o takich problemach.

Natomiast konsekwencja jest to ze jak rozładujemy baterię to jeżdża jak spalinowiec o za małym silniku, coś za coś

Właśnie problemem jest to, że są jakieś konsekwencje i coś jest za małe. Ale jest tanio. Pytanie gdzie jest akceptowalna granica taniości, to właśnie Chińczycy wiodą prym w jej poszukiwaniu.

Napisano
3 minuty temu, Ryb napisał(a):

Właśnie zasugerowałeś, że nie rozumesz słowa pisanego bo problemem jest za mały silnik spalinowy, nie za duże elektryczne.

Zgadza się, to moze być problem, jak jedziesz kilkadzisiat km pod górkę.

Jeśli jednak jedzisz po płaskim albo prawie płaskim to wtedy wieksza moc z elektryków jest komfortem a nie problemem.

Mamy spalinowe, mamy elektryki.

Europa i japonia zrobiły hybrydy 70% spalinowe 30% elektryczne, a chińczyki zrobiły hybrydy 30% spalinowe 70% elektryczne.

Inna filozofia, kazdy wybierze to co woli i bedzie ok

Edytowane przez zenek111

Napisano
20 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Swietna robota, mysle ze udalo mu sie zniechecic juz calkiem sporo grono do zakupu chinczyka ;]

I jeszcze ta prymitywna wrzutka, ze sam niby kupil Skode :hehe:

Do tej pory zarzucaliscie mi "czemu sam nie kupisz chińćzyka".

Co sie nagle zmieniło o 180 stopni?

Napisano
3 minuty temu, Ryb napisał(a):

Właśnie problemem jest to, że są jakieś konsekwencje i coś jest za małe. Ale jest tanio. Pytanie gdzie jest akceptowalna granica taniości, to właśnie Chińczycy wiodą prym w jej poszukiwaniu.

Dowalenie silników elektrycznych na kilkaset koni i baterii jak z małych elektryków to jest tanio?

Napisano

Jeśli jednak jedzisz po płaskim albo prawie płaskim to wtedy wieksza moc z elektryków jest komfortem a nie problemem.

Europa i japonia zrobiły hybrydy 70% spalinowe 30% elektryczne, a chińczyki zrobiły hybrydy 30% spalinowe 70% elektryczne.

Teraz wyjaśniłeś o co tu chodzi. Absolutnie nie warto pchać się w chińskie pseudo hybrydy. Niech każdy zainteresowany przeczyta Twoje wpisy żeby miał świadomość jakie to buble.

Dzięki👍

Napisano
1 minutę temu, Danielpoz. napisał(a):

Teraz wyjaśniłeś o co tu chodzi. Absolutnie nie warto pchać się w chińskie pseudo hybrydy. Niech każdy zainteresowany przeczyta Twoje wpisy żeby miał świadomość jakie to buble.

Zgodnie z tą logiką czyste elektryki to jeszcze większe buble, bo tam jest 0% spalinowego i 100% elektrycznego

Napisano
5 minut temu, zenek111 napisał(a):

Do tej pory zarzucaliscie mi "czemu sam nie kupisz chińćzyka".

Co sie nagle zmieniło o 180 stopni?

Zmien forum, bo tu juz za wiele nie zarobisz :hehe:

Napisano

No właśnie nie do końca wiadomo ile dokładnie jest tych kilometrów, bo są głosy co sugerują, że nadspodziewanie mało.

A jakby tak przyczepę kempingową chcieć pociągnąć?

;]

To nie jest inna filozofia tylko ograniczona funkcjonalność produktu. Równie dobrze mogłyby nie jeździć w ogóle w temperaturach poniżej -10 stopni albo powyżej 35 stopni a internetowi krzykacze z łatwością udowodniliby, że w ciągu ostatnich pięciu lat to tylko kilkanaście dni, nie ma się o co czepiać.

:skromny:

Napisano

Dowalenie silników elektrycznych na kilkaset koni i baterii jak z małych elektryków to jest tanio?

Tak, bo to chińskie konie, za mały układ dla nich i jeszcze wygląda na to, że nikt tego nie testował. Wszędzie oszczędności. Zrobienie tego dobrze kosztowałoby więcej.

Napisano
Teraz, Ryb napisał(a):

Tak, bo to chińskie konie, za mały układ dla nich i jeszcze wygląda na to, że nikt tego nie testował. Wszędzie oszczędności. Zrobienie tego dobrze kosztowałoby więcej.

Wklejam porównanie Omody z porónywalnym cenowo Tiguanem, jest analiza napędów, wielkosci baterii, mocy ładowania:

https://elektrowoz.pl/auta/omoda-9-super-hybrid-cena-219-900-zlotych-bateria-345-kwh-145-jedn-wltp-zasiegu-ev-leasing-1-699-zl-mies-z-haczykiem/

Przeczytacie i powiedzcie kto robi tanio i robi oszczedosci a kto daje wypas

Napisano

Zgodnie z tą logiką czyste elektryki to jeszcze większe buble, bo tam jest 0% spalinowego i 100% elektrycznego

Jeśli chińczykom przyjdzie do głowy oferować elektryki nazywając je hybrydami to masz rację. To będą kolejne oszustwa i kolejne buble. 

Wszystko się zgadza. Sam widzisz że lepiej unikać tej tandety.😁

Napisano
2 minuty temu, Maciej__ napisał(a):

Nie no co Ty, za każdy wpis typu "kazdy wybierze co mu odpowiada" mam 10 yuanów!

Napisano

Pełny elektryk wjedzie na każdą górkę, najwyżej na szczycie trzeba go będzie naładować. A to zupełnie co innego. Tam ktoś dał odpowiednie parametry układu i przetestował tak aby to działało.

Napisano

Wklejam porównanie Omody z porónywalnym cenowo Tiguanem, jest analiza napędów, wielkosci baterii, mocy ładowania:

https://elektrowoz.pl/auta/omoda-9-super-hybrid-cena-219-900-zlotych-bateria-345-kwh-145-jedn-wltp-zasiegu-ev-leasing-1-699-zl-mies-z-haczykiem/

Przeczytacie i powiedzcie kto robi tanio i robi oszczedosci a kto daje wypas

Zapnij przyczepę i pojedź w Alpy jak @Marcin79 albo chociaż załaduj do pełna to zobaczymy kto zrobił oszczędności.

:skromny:

Napisano
Teraz, Ryb napisał(a):

Pełny elektryk wjedzie na każdą górkę, najwyżej na szczycie trzeba go będzie naładować. A to zupełnie co innego. Tam ktoś dał odpowiednie parametry układu i przetestował tak aby to działało.

Skoro Omoda 9 ma 35kWh a Ty będziesz jechał elektrykiem z baterią powiedzmy 30kWh to nie zajedziesz wyzej niz ta Omoda. 

Napisano
3 minuty temu, Maciej__ napisał(a):

Jeszcze kilka kompromitujących wpisów i wywalą z roboty😂

Napisano
6 godzin temu, bergerac napisał(a):

Testowałeś już jakoś na serio wspominany samochód, bo Twoje wypowiedzi wyglądają na mocno teoretyczne?

a tak sie dobrze dyskusja toczyla, to wytoczyles az takie argumenty ??? :panic:

Napisano

Potraktujcie Omode 9  jako elektryka o małym zasięgu (3 silniki elektryczne i 35kWh) który przeszedł modyfyfikacje polegajacą na doczepieniu do niego przyczepki z ze spalinowym generatorem pradu.

W drugiej wersji przyczepkę zminiaturyzowano i upchnieto pod maską i dopiero taka wersja trafiła na rynek - absolutny skandal :P 

Napisano

Skoro Omoda 9 ma 35kWh a Ty będziesz jechał elektrykiem z baterią powiedzmy 30kWh to nie zajedziesz wyzej niz ta Omoda. 

Nie wiem czy ktokolwiek montuje baterie 30kWh w aucie tej wielkości. Trzeba chyba poczekać aż wpadną na to Chińczycy.

;l

Napisano

Potraktujcie Omode 9  jako elektryka o małym zasięgu (3 silniki elektryczne i 35kWh) który przeszedł modyfyfikacje polegajacą na doczepieniu do niego przyczepki z ze spalinowym generatorem pradu.

W drugiej wersji przyczepkę zminiaturyzowano i upchnieto pod maską i dopiero taka wersja trafiła na rynek - absolutny skandal :P 

Raczej jak zepsutego EV z połową baterii, którego właściciel zamiast pojechać do serwisu wozi w bagażniku spalinowy generator z Castoramy.

;l

Napisano
5 minut temu, Ryb napisał(a):

Nie wiem czy ktokolwiek montuje baterie 30kWh w aucie tej wielkości. Trzeba chyba poczekać aż wpadną na to Chińczycy.

;l

Ta w Tiguanie jest troche wiecej niz połowę tej baterii (przeczytaj porównanie które wkleiłem)

Edytowane przez zenek111

Napisano

Ta w Tiguanie jest troche wiecej niz połowę tej baterii (przeczytaj porównanie które wkleiłem)

Zasugerowałeś koncepcję pełnego elektryka z baterią 30kWh. Gdy to wyśmiałem nagle wracasz do hybryd. To jest dyskusja pisana, nikt się nie da nabrać na takie sztuczki.

Napisano
7 minut temu, Ryb napisał(a):

Zasugerowałeś koncepcję pełnego elektryka z baterią 30kWh. Gdy to wyśmiałem nagle wracasz do hybryd. To jest dyskusja pisana, nikt się nie da nabrać na takie sztuczki.

Zaśmiałeś sie z baterii tej wielkosci w takim samochodzie, więc odniosłem się do Tiguana.

Jeśli chcesz podobnej wielkosci elektryków na pewno się jakieś znajdą.

To nie jest żadna sztuczka, bo od razu pisałem elektryka z małym zasięgiem i wczesniej wielu ludzi marzyło o takiej koncepcji elektryka z generatorem (nawet jesli marzyli tylko w teorii a nie zamierzali kupic)

Tutaj coś takiego sie zmaterializowało

To straszne ze rynek daje ludziom taki wybór i nowe mozliwosci

Znaczy gdyby takie coś zrobił VW to pewni byłoby przełomowe :P

p.s. I nie zarzucaj mi "sztuczek" Ty który piszesz ze władowanie 3 silników elektrycznych na kilkaset KM i jednej z największych baterii w hybrydach to jest "po taniosci"

Edytowane przez zenek111

Napisano
Godzinę temu, zenek111 napisał(a):

Ty czasem czytasz co piszesz, czy płacą od ilości literek?

Taki mały tip: pisz z jakimś logicznym sensem zdania, bo twoja nahalna propaganda nie tylko nie broni się merytorycznie, to jeszcze walisz takie brednie.

Napisano

Zaśmiałeś sie z baterii tej wielkosci w takim samochodzie, więc odniosłem się do Tiguana.

Jeśli chcesz podobnej wielkosci elektryków na pewno się jakieś znajdą.

To nie jest żadna sztuczka, bo od razu pisałem elektryka z małym zasięgiem i wczesniej wielu ludzi marzyło o takiej koncepcji elektryka z generatorem (nawet jesli marzyli tylko w teorii a nie zamierzali kupic)

Tutaj coś takiego sie zmaterializowało

To straszne ze rynek daje ludziom taki wybór i nowe mozliwosci

Znaczy gdyby takie coś zrobił VW to pewni byłoby przełomowe :P

Przeczytaj to:

25 minut temu, zenek111 napisał(a):

Podtrzymuję, nikt chyba nie robi ELEKTRYCZNYCH aut tej wielkości z baterią 30kWh. Bo na ten post odpowiadałem.

A nie zmaterializowało się coś takiego zapewne dlatego, że jest beznadziejne i nie działa. Trzeba było poczekać na Chińczyków, którzy po prostu nie robią testów. Inni producenci to jednak jakoś tak rozwiązali, że nikt dotąd nie zgłaszał problemów (BMW, NIssan).

;l

Napisano
3 minuty temu, ghost2255 napisał(a):

Taki mały tip: pisz z jakimś logicznym sensem zdania, bo twoja nahalna propaganda nie tylko nie broni się merytorycznie, to jeszcze walisz takie brednie.

Niezłe fikołki umysłowe żeby gorzej było lepiej. Nikt normalny w to nie uwierzy ale pośmiać się można.

;l

Napisano
1 minutę temu, ghost2255 napisał(a):

Jeszcze raz:

jeden samochó ma baterię 20kWh, a drugi 35kWh

drugi szybciej wyczerpał baterię

To znaczy ze pierwszy mniej z niej korzystał i cały czas dysponował mniejszą mocą z silnika elketrycznego - tylko dzieki temu tej baterii moze starczyc na dłuzej

3 minuty temu, ghost2255 napisał(a):

nahalna propaganda nie tylko nie broni się merytorycznie, to jeszcze walisz takie brednie.

To nie nachalna propaganda tylko zadanie z trescią jakie miałeś w szkole na  pierwszych lekcjach z fizyki 😄

Napisano

Jeszcze raz:

To znaczy ze pierwszy mniej z niej korzystał i cały czas dysponował mniejszą mocą z silnika elketrycznego - tylko dzieki temu tej baterii moze starczyc na dłuzej

Albo na przykład był efektywniejszy. Lub ma normalny silnik spalinowy i nie musiał tak polegać na elektrykach, starczyło mu mocy w spalinowym żeby je pomóc i jeszcze naładować baterię. Co jest główną różnicą między hybrydami chińskimi a wszystkimi pozostałymi.

Edytowane przez Ryb

Napisano
2 minuty temu, Ryb napisał(a):

Podtrzymuję, nikt chyba nie robi ELEKTRYCZNYCH aut tej wielkości z baterią 30kWh. Bo na ten post odpowiadałem.

Obecnie nie, ale wczesniej na pewno tak.

No i czemu koniecznie porównujesz z autami "tej wielkosci". Porównaj sobie z autem mniejszej wielkosci, co tu wielkość ma do rzeczy w temacie podjazdów w górach.

Małe samochody elektryczne nie maja przeciez zakazu jazdy w terenach górskich?

Napisano
Teraz, Ryb napisał(a):

Albo na przykład był efektywniejszy. Lub ma normalny silnik spalinowy i nie musiał tak polegać na elektrykach, starczyło mu mocy w spalinowym żeby je pomóc i jeszcze naładować baterię.

No to przeciez pisałem, ze musiał jechac bardziej na spalinowym, wiec był bardziej spalinowym niż elektrykiem.

Jak to takie fajen to zróby hybrydę z baterią 1kWH i silnikiem elektrycznym o mocy 1KM, takiemu starczy pradu w akumulatorze najdłuzej, a będzie hybryda? No będzie

Chciałbym takiego? Nigdy nie odczułbyś wyczerpania baterii, normalnie super...

Napisano

Obecnie nie, ale wczesniej na pewno tak.

No, pierwszy Leaf. Nawet on nie tracił mocy, po prostu ładowałeś odpowiednio częściej.

No i czemu koniecznie porównujesz z autami "tej wielkosci". Porównaj sobie z autem mniejszej wielkosci, co tu wielkość ma do rzeczy w temacie podjazdów w górach.

Małe samochody elektryczne nie maja przeciez zakazu jazdy w terenach górskich?

Może dlatego, że mniejsze auta mają mniejszą masę? Serio, trzeba aż tak udawać?

;l

Napisano

No to przeciez pisałem, ze musiał jechac bardziej na spalinowym, wiec był bardziej spalinowym niż elektrykiem.

Raczej byłby bardziej użyteczny niż bezużyteczny.

;l

Napisano

No, pierwszy Leaf. Nawet on nie tracił mocy, po prostu ładowałeś odpowiednio częściej.

No to Omode tez ładuj odpowiednio czesciej, sam znalazłeś rozwiązanie.

Tyle ze Omda daje Ci wybór, mozesz ładowac, mozesz nie ładowac, Leaf nie daje Ci wyboru

Może dlatego, że mniejsze auta mają mniejszą masę? Serio, trzeba aż tak udawać?

No i co z tego ze maja mniejszą masę, więc tym bardziej mozesz porównuywac bo dzieki mniejszej masie traca mniej energii, więc jak porównasz renault Zoe z Omoda 9 to Zoe ma przewage wynikajaca z mniejszej masy, Zoe dostaje dzieki temu "fory"

Edytowane przez zenek111

Napisano
8 minut temu, zenek111 napisał(a):

Jeszcze raz:

Dla mnie to znaczy, ze drugi zmarnował 15kWh na straty. 

Ja na fizyce nie spałem i wiem, ze nawet silnik elektryczny nie ma 100% sprawności więc skoro potrzebuje więcej energii na tą samą pracę, to ma mniejszą sprawność. 

Zachowaj trochę powagi i nie rób z logiki wiadomo czego 

Napisano

No to Omode tez łąduj odpowiednio czesciej, sam znalazłeś rozwiązanie.

No. Będzie jak stary Leaf z dodatkowym ciężarem silnika spalinowego w bagażniku. I to właściwie jest sedno, bo nikt nie chce dziś starych Leafów, które i tak w tych warunkach poradziłyby sobie lepiej ze względu na niższą masę. Zwłaszcza, że są miejskimi autami z okresu początków elektromobilności i nikt ich nie chce. Tymczasem równie słaby pomysł serwują lata później (gdy motoryzacja się zdążyła rozwinąć) Chińczycy w rodzinnym SUVie a Ty się cieszysz.

;l

No i co z tego ze maja mniejszą masę, więc tym bardziej mozesz porównuywac bo dzieki mniejszej masie traca mniej energii, więc jak porównaszrenault Zoe z Omoda 9 to Zoe ma przewage wynikajaca z mniejszej masy, Zoe dostaje dzieki temu "fory"

No. Stawianie znaku równości co do ilości energii potrzebnej do wtargania na wielką górę małego i dużego ciężaru jest bardzo dobrym pomysłem. Ale tylko jak się w szkole nie miało fizyki. Na złe towarzystwo trafiłeś, może spróbuj takie rzeczy wmawiać przedszkolakom?

:ok:

Edytowane przez Ryb

Napisano
Teraz, ghost2255 napisał(a):

Dla mnie to znaczy, ze drugi zmarnował 15kWh na straty. 

Ja na fizyce nie spałem i wiem, ze nawet silnik elektryczny nie ma 100% sprawności więc skoro potrzebuje więcej energii na tą samą pracę, to ma mniejszą sprawność. 

Zachowaj trochę powagi i nie rób z logiki wiadomo czego 

To myślisz ze jakie są róznice w sprawnosci miedzy silnikami elektrycznymi?

Waśnie zsugerowałeś ze silnik A ma sprawnosc 100%, a silnik B musiałby mieć sprawnośc ponizej 55%.

Czy nie robisz własnie z logiki nie wiadomo czego zakładajac takie parametry?

Napisano

No. Stawianie znaku równości co do ilości energii potrzebnej do wtargania na wielką górę małego i dużego ciężaru jest bardzo dobrym pomysłem. Ale tylko jak się w szkole nie miało fizyki. Na złe towarzystwo trafiłeś, może spróbuj takie rzeczy wmawiać przedszkolakom?

Przeciez nie stawiłem znaku równosci, napisałem ze Zoe jest lżejsze i dlatego ma fory porównujac z Omoda 9.

Edytowane przez zenek111

Napisano

Je

To myślisz ze jakie są róznice w sprawnosci miedzy silnikami elektrycznymi?

Waśnie zsugerowałeś ze silnik A ma sprawnosc 100%, a silnik B musiałby mieć sprawnośc ponizej 55%.

Czy nie robisz własnie z logiki nie wiadomo czego zakładajac takie parametry?

Dobra, pass.

Nie moj poziom.

Pokonałeś mnie doświadczeniem.