Napisano Wczoraj o 12:07 1 dzień 4 minuty temu, ghost2255 napisał:Ty chyba nigdy nie napiszesz słowa prawdy.Dalej jesteś na mnie zły? :)4 minuty temu, ghost2255 napisał:Różnica to dokładnie 2000zł(słownie: dwa tysiące złotych)Nie wiem jak to wyliczyłeś bo obecny cennik wyglada tak:https://pdf.sites.toyota.pl/spec_yaris_MY26_PY26.pdf
Napisano Wczoraj o 12:15 1 dzień Porównywać trzeba takie same wersje wyposażenia. Ty pokazujesz biedniejsza 116KM i bogatszą 130KM. Spojrzyj na cennik Yarisa Crossa gdzie masz te same wersje wyposażenia 116KM i 130KM. Ale fakty jak zwykle ci nie przeszkadzają głosić Twoich praw objawionych.
Napisano Wczoraj o 12:20 1 dzień 2 minuty temu, ghost2255 napisał:Porównywać trzeba takie same wersje wyposażenia. Ty pokazujesz biedniejsza 116KM i bogatszą 130KM.Spojrzyj na cennik Yarisa Crossa gdzie masz te same wersje wyposażenia 116KM i 130KM.Nie widziałem takiego cennika więc prosze wklejJa operuję na aktualnym - to chyba dośc normalne? Mniej normalne jest operowanie na nieaktualnych ale jeszcze raz proszę wklej o który Ci chodziNo i juz samo to ze Toyota daje lepsze wersje wyposażenia z napędem 130KM jasno sugeruje ze napęd 130KM uwaza za zdecydowanie lepszy.4 minuty temu, ghost2255 napisał:Ale fakty jak zwykle ci nie przeszkadzają głosić Twoich praw objawionych.Na tyle lepszy ze z byle golasem go nie dosatniesz ale takie fakty nie przeszkadzaja Ci głosić Twoich herezjips. Dobra znalazłem:https://www.scribd.com/document/754086065/spec-yaris-cross-2024Czyli kiedyś Toyota uważała ze to warte 2000pln, ale teraz uwaza ze te 130KM jest warte wiecej i juz nie dostaniemy w pierwszych trzech poziomach wposażeniach, szybciej rozładowujace sie 130KM jest coraz bardziej premium Edytowane 23 godziny temu23 godzin przez zenek111
Napisano 23 godziny temu23 godzin 2 godziny temu, Filipfm napisał:inny model dojścia do celu.Dacia oferowała tanie auta, które niczego nie udawały - ale ludzie widzieli dobre value for moneyCzajniki oferując tanie auta, które udają droższe. Są wyposazone po kokardę (część rzeczy nie działa jak trzeba) i a parametry techniczne trzymają w głównie w postaci wydruku w broszurze a nie na ulicy. Ale ludzie to kupują. Nawet tu na forum motoryzacyjnym bądź co bądź, traktowanie auta z taką samą atencją jak pralki czy lodówki. Były wątki na HP o frajdzie z jazdy, prowadzeniu się i komentarze, ze w miescie Dacią czy Porsche dojade do celu w tym samym czasie. Do takiej klienteli Chinol jest ok. Ma świecidełka. Moze ESP go wytnie przy dynamiczniejszej jezdzie ale 99,9% klientów nigdy nie pojedzie w taki sposób. Moj ojciec miesiac temu odebrał Chinola, po 3 dekadach jazdy japońcami, które też były rozwazane ale przegrały budżetowo. Na razie jest zadowolony. Ja tez zrobiłem pare kilometrów. Do jakosci wykonania nie mam sie jak przyczepic, wygłuszony dobrze, audio coś tam gra. Zawieszeniowo hmmm dla mnie kazdy SUV czy crossover to ponton więc ciezko się odnieść. Wkurzają wszystkie pikacze - zmęczenie, prędkość itp. Ale to znak czasów niż cecha osobnicza damej marki - wkurza wszędzie - kwestia jak łatwo to wyłączyć - tu jest jakas opcja instalacji apki, ktora to ubija po włączeniu auta. Generalnie ja bym nie kupił bo nie lubie tabletozy i generalnie podwyzszonych aut, ale do jazdy wokol komina to jest opcja, ktora wiele osob zachęca do zakupu, bo na ulicach jest tego coraz więcej a salony sprzedazy rosną jak grzyby po deszczu.Zauważam złośliwie, że dokładnie ta sama klientela, która kiedyś z furią udowadniała, że Dacia Logan jest lepsza od BMW bo te wszystkie ledy-sredy i tablety są niepotrzebnym przekomplikowaniem funkcjonalności a jakość i faktura materiałów wewnątrz i moc silnika nie ma znaczenia bo na miejsce dojedzie tak samo teraz z równie wielką furią udowadnia, że chińska motoryzacja jest lepsza bo ma duże tablety, ledy, miękkie materiały i 300KM w katalogu (i tylko w katalogu ale nie szkodzi). Edytowane 23 godziny temu23 godzin przez Ryb
Napisano 23 godziny temu23 godzin 43 minuty temu, zenek111 napisał:ps. Dobra znalazłem:https://www.scribd.com/document/754086065/spec-yaris-cross-2024Czyli kiedyś Toyota uważała ze to warte 2000pln, ale teraz uwaza ze te 130KM jest warte wiecej i juz nie dostaniemy w pierwszych trzech poziomach wposażeniach, szybciej rozładowujace sie 130KM jest coraz bardziej premiumNie wiem po co kopiesz za jakimiś historycznymi cennikami?Wchodzisz na Toyota.pl->cenniki->Yaris Cross i masz aktualne.Ale skoro nie udało ci się znaleźć, to popatrz sobie:
Napisano 23 godziny temu23 godzin Teraz, ghost2255 napisał:Nie wiem po co kopiesz za jakimiś historycznymi cennikami?Wchodzisz na Toyota.pl->cenniki->Yaris Cross i masz aktualne.Rozmawialiśmy akurat o Yarisie a nie Crossie, no ale to nic nie zmienia. Przeciez jasne która wersja jest "premium" a która "budzet", którą wersje Toyota wyzej ceni a która mniej.Inna sprawa ze to jest dokładnie ten sam napęd tylko 116KM ma kagańczyk na pobór mocy z baterii Edytowane 23 godziny temu23 godzin przez zenek111
Napisano 17 godzin temu17 godzin Jaki jest sens dyskusji z naganiaczami na chińskie auta? To konto się pojawiło tu razem z chińskimi samochodami i regularnie są z niego wrzucane filmiki propagandowe. Aż się dziwię, że moderacja niż z tym nie robi, bo podpada to już ewidentnie pod pkt 10.5 regulaminu (nachalna reklama).
Napisano 17 godzin temu17 godzin 6 minut temu, kadu napisał:Jaki jest sens dyskusji z naganiaczami na chińskie auta? To konto się pojawiło tu razem z chińskimi samochodami i regularnie są z niego wrzucane filmiki propagandowe. Aż się dziwię, że moderacja niż z tym nie robi, bo podpada to już ewidentnie pod pkt 10.5 regulaminu (nachalna reklama).Przynajmniej coś się dzieje.Czasem się czegoś dowiem z tego wątku o autach z Chin, a jak ktoś nie chce może nie wchodzić z nim w dyskusje.
Napisano 17 godzin temu17 godzin 9 minut temu, ZUBERTO napisał:Przynajmniej coś się dzieje.Czasem się czegoś dowiem z tego wątku o autach z Chin, a jak ktoś nie chce może nie wchodzić z nim w dyskusje.Nie byłoby to problem, gdyby miał ten jeden wątek na reklamę. Niestety spamuje tym na całym forum w różnych wątkach.Odnośnie nie wchodzenia w dyskusje to robię tak od dłuższego czasu. Ignorowanie niewiele daje, bo potem i tak widzę te reklamy w cytatach.
Napisano 17 godzin temu17 godzin 25 minut temu, ZUBERTO napisał:Przynajmniej coś się dzieje.Czasem się czegoś dowiem z tego wątku o autach z Chin, a jak ktoś nie chce może nie wchodzić z nim w dyskusje.A ja tam lubię Zenka wkurzać I potem patrzeć jak się wije i kręci że nie jest tak jak pisał przed chwilą. Słaby zawodnik, więc idzie łatwo,
Napisano 16 godzin temu16 godzin Mocno chińczyki pchają w marketing wszystkimi dostepnymi kanałami. Mają rozmach sk..
Napisano 16 godzin temu16 godzin Teraz, Rado_ napisał:Mocno chińczyki pchają w marketing wszystkimi dostepnymi kanałami. Mają rozmach sk..Ale też weszli do dystrybutorów, do sieci salonów, do firm leasingowych.
Napisano 16 godzin temu16 godzin 1 godzinę temu, kadu napisał:Jaki jest sens dyskusji z naganiaczami na chińskie auta? To konto się pojawiło tu razem z chińskimi samochodami i regularnie są z niego wrzucane filmiki propagandowe. Aż się dziwię, że moderacja niż z tym nie robi, bo podpada to już ewidentnie pod pkt 10.5 regulaminu (nachalna reklama).Wskaż mi proszę w którym miejscu naganiam na chińskie auta, a ja dla równowagi wkleje Ci moje posty w którymi przestrzegam przed chińskimi autami. Zobaczymy kto wygra.Juz raz ktoś tam próbował, tyle ze wtedy nie dał rady wkleić ani jednego posta a ja wkleiłem kilka w których przed chińczykami przestrzegam.p.s. Nie licza sie posty w którym ktoś sam planuje chińczyka a ja mu jednego chińczyka próbuje wybić z głowy i zastąpić innym, bo to jeden pies.
Napisano 16 godzin temu16 godzin Godzinę temu, kadu napisał:Nie byłoby to problem, gdyby miał ten jeden wątek na reklamę. Niestety spamuje tym na całym forum w różnych wątkach.Odnośnie nie wchodzenia w dyskusje to robię tak od dłuższego czasu. Ignorowanie niewiele daje, bo potem i tak widzę te reklamy w cytatach.Spamowanie to jest wklejanie "niechcianych lub niepotrzebne wiadomości elektroniczne."Jeśli wątek jest o autach z chin i ktoś wkleja informacje o autach z Chin to nie spamowanie, tylko merytoryczna dyskusja.Jeśli natomiast ktoś pisze o tym czy dany użytkownik jest chińśkim naganiaczem, czy marsjaninem, czy moze ma inne zaburzenia urojeniowe to wtedy to juz blisko spamu
Napisano 16 godzin temu16 godzin 8 minut temu, Rado_ napisał:Mocno chińczyki pchają w marketing wszystkimi dostepnymi kanałami. Mają rozmach sk..N razie wyszło ze Toyocie sie udało ukryć przez dziesieciolecia ze jej HEV moga sie rozładować, a chińczyków to od razu pna tym przyłapano. Wnioski jakby odwrotne z tym marketingiem
Napisano 3 godziny temu3 godziny 20 godzin temu, Ryb napisał:Zauważam złośliwie, że dokładnie ta sama klientela, która kiedyś z furią udowadniała, że Dacia Logan jest lepsza od BMW bo te wszystkie ledy-sredy i tablety są niepotrzebnym przekomplikowaniem funkcjonalności a jakość i faktura materiałów wewnątrz i moc silnika nie ma znaczenia bo na miejsce dojedzie tak samo teraz z równie wielką furią udowadnia, że chińska motoryzacja jest lepsza bo ma duże tablety, ledy, miękkie materiały i 300KM w katalogu (i tylko w katalogu ale nie szkodzi).To nie jest złośliwość tylko stwierdzenie faktu.
Napisano 3 godziny temu3 godziny 13 godzin temu, kadu napisał:Jaki jest sens dyskusji z naganiaczami na chińskie auta? To konto się pojawiło tu razem z chińskimi samochodami i regularnie są z niego wrzucane filmiki propagandowe. Aż się dziwię, że moderacja niż z tym nie robi, bo podpada to już ewidentnie pod pkt 10.5 regulaminu (nachalna reklama).Z drugiej strony po przeczytaniu większości postów w tym wątku należałoby się spodziewać zalegających na poboczach naszych dróg chińskich aut. Osobiście nie widziałem żadnego
Napisano 3 godziny temu3 godziny 12 godzin temu, zenek111 napisał:N razie wyszło ze Toyocie sie udało ukryć przez dziesieciolecia ze jej HEV moga sie rozładowaćI tak sprytnie to ukryli, ze nawet miliony użytkowników od 1997r. tego nie odkryło. A Chińczycy od razu na tym polegli.Kto to pisał "chińczycy rządzą w hybrydach"?
Napisano 3 godziny temu3 godziny 2 minuty temu, marcindzieg napisał:To nie jest złośliwość tylko stwierdzenie faktu.Cena czyni cuda. To, co się w drogich autach nie podobało gdy staniało nagle jest must-have.
Napisano 3 godziny temu3 godziny 7 minut temu, Ryb napisał:Cena czyni cuda. To, co się w drogich autach nie podobało gdy staniało nagle jest must-have.jak to mawiał mój znajomy nie opłaca się nie kupić
Napisano 3 godziny temu3 godziny 10 minut temu, KYRTAP napisał:Z drugiej strony po przeczytaniu większości postów w tym wątku należałoby się spodziewać zalegających na poboczach naszych dróg chińskich aut. Osobiście nie widziałem żadnego Bo jest ich ułamek procenta całości a statystyka jest bezlitosna.
Napisano 3 godziny temu3 godziny 5 minut temu, ghost2255 napisał:Kto to pisał "chińczycy rządzą w hybrydach"?No ja, bo ich napędy są bardziej zaawansowane, maja mocniejsze elektryki, wiecej jeźdża na pradzie, a do tego są zdecydowanie cichsze. Można powiedzieć ze są bardziej HEV niż inne obecne na rynku, są bardziej bliskie elektrykom i ten ich plusik (Hybrid+) ma sens.Tyle ze na potwierdzenie wklejałem testy w których było ze samochód moze ma lepszy napęd ale jako całość jest gorszy.To ze powiem ze jakaś cześć samochodu jest lepsza nie znaczy ze jako całośc jest lepszy.Za rok beda jeszcze bardziej "rzadzić w hybrydach" ale też mieć problemy z dostępnoscią czesci, mozliwe ze czeste bledy przy serwisowaniu (różne wersje silnikowe)Ostatnio ostrzegałem ze problem z czesciami do chińczyków będzie chyba zawsze, własnie dlatego ze tak szybko sie rozwijają i tak szybko wprowadzaja nowe modele, a mimo to cześć dyskutantów uznała ze to zachwalanie chińczyków. :)Wkleiłem nowe informacje na temat nadchodzacych hybryd chińskich (również nadchodzącego niemieckiego T-roca HEV) i znów wniosek ze zachwalam chińskie. Niektórym sie wszystko z d..a kojarzy, a innym to, ze jak ja coś napisze to dla nich zawsze zachwalanie chińczyków
Napisano 3 godziny temu3 godziny 10 minut temu, zenek111 napisał:No ja, bo ich napędy są bardziej zaawansowane, maja mocniejsze elektryki, wiecej jeźdża na pradzie, a do tego są zdecydowanie cichsze. Można powiedzieć ze są bardziej HEV niż inne obecne na rynku, są bardziej bliskie elektrykom i ten ich plusik (Hybrid+) ma sens.Tyle ze na potwierdzenie wklejałem testy w których było ze samochód moze ma lepszy napęd ale jako całość jest gorszy.To ze powiem ze jakaś cześć samochodu jest lepsza nie znaczy ze jako całośc jest lepszy.Za rok beda jeszcze bardziej "rzadzić w hybrydach" ale też mieć problemy z dostępnoscią czesci, mozliwe ze czeste bledy przy serwisowaniu (różne wersje silnikowe)Ostatnio ostrzegałem ze problem z czesciami do chińczyków będzie chyba zawsze, własnie dlatego ze tak szybko sie rozwijają i tak szybko wprowadzaja nowe modele, a mimo to cześć dyskutantów uznała ze to zachwalanie chińczyków. :)Wkleiłem nowe informacje na temat nadchodzacych hybryd chińskich (również nadchodzącego niemieckiego T-roca HEV) i znów wniosek ze zachwalam chińskie. Niektórym sie wszystko z d..a kojarzy, a innym to, ze jak ja coś napisze to dla nich zawsze zachwalanie chińczykówTyle tylko, że sam sobie zdefiniowałeś "lepszość" chińskich hybryd jako lepsze (przez chwilę) osiągi, które nie są powtarzalne i nie przyjmujesz do wiadomości, że oprócz ciebie nie ma to dla nikogo znaczenia. Ludzie chcą mieć auto niezawodne, oszczędne i PRZEWIDYWALNE. Zarówno pod względem osiągów, jak i użytkowania-części, serwisu, niezawodności. Zachowujesz się dokładnie jak właściciele Tesli, którzy na każdy argument powtarzają: a twoje auto ma 500KM? No nie ma, bo 99,9% kierowców nie potrzebuje 500KM do codziennej jazdy i inne cechy są ważniejsze. Wiele osób próbuje ci to tłumaczyć, ale ty potrafisz tylko wkleić pierdy z AI zamiast merytorycznych argumentów.
Napisano 2 godziny temu2 godziny 22 minuty temu, ghost2255 napisał:Zachowujesz się dokładnie jak właściciele Tesli, którzy na każdy argument powtarzają: a twoje auto ma 500KM? No nie ma, bo 99,9% kierowców nie potrzebuje 500KM do codziennej jazdy i inne cechy są ważniejsze.Inna też rzecz, że są na rynku lepsze auta mające 500KM. Typowa zagrywka to unikanie porównania jabłek do jabłek.
Napisano 2 godziny temu2 godziny 9 minut temu, ghost2255 napisał:Tyle tylko, że sam sobie zdefiniowałeś "lepszość" chińskich hybryd jako lepsze (przez chwilę) osiągi, które nie są powtarzalne i nie przyjmujesz do wiadomości, że oprócz ciebie nie ma to dla nikogo znaczenia. Ludzie chcą mieć auto niezawodne, oszczędne i PRZEWIDYWALNE. Zarówno pod względem osiągów, jak i użytkowania-części, serwisu, niezawodnościLepszośc zdefiniowałem przez płynność jazdy, mniej wyczuwalna rekuperację (przejście miedzy rekuperacja a hamulcem) dynamikę przyśpieszenia na samym prądzie, ilośc tej jazdy na prądzie, efekty akustyczne - w tym wszystkim chińczycy przodują.Natomiast Ty jako ze chcesz tylko po nich jechać mówisz o wadzie ich rozwiązań, czyli mniejszej stabilnosci osiągów i zgodze, się to jest wada, ale po pierwsze, to tylko jedna z cech która nie przekreśla pozostałych.Po drugie, na przykładzie napedu Yarisa 116 i 130KM widac ze ta niestabilnośc jest mniej wazna od szczytowej mocy, bo najlepsza stabilność będzie miał naped co ma 100KM ze spaliny i 1KM z elektryka, jemu energia sie nie skończy nigdy, ale co z tego, im wiecej mocy z elektryka (im szybsze drenowanie baterii) tym produceni wyzej cenia taki naped, wiec i w sumie jasne czemu chińczycy poszli w ta stronęMoże i przegięli z osiagami kosztem stabilnosci, ok, to jest wada, (powinni wprowadzić jakis tryb który obniza moc elektryka i przez to daje duza stabilosc osiagów)Inna wada jest skomplikowanie napędu co szczególnie na rynku wtórnym okaze sie ogromnym problemem, ale poza tym te ich napedy maja przewagi nad konkurencja, dlatego dla mnie w HEV-ach są najlepsi - ale w napędach, a nie ze maja najlepsze samochody Edytowane 2 godziny temu2 godziny przez zenek111
Napisano 2 godziny temu2 godziny 9 minut temu, zenek111 napisał:Lepszośc zdefiniowałem przez płynność jazdy, mniej wyczuwalna rekuperację (przejście miedzy rekuperacja a hamulcem) dynamikę przyśpieszenia, ilośc jazdy na prądzie, efekty akustyczne - w tym wszystkim chińczycy przodują.Najpłynniejsza jazda jest gdy co chwila tracisz i odzyskujesz 400KM.9 minut temu, zenek111 napisał:Po drugie, na przykładzie napedu Yarisa 116 i 130KM widac ze ta niestabilnośc jest mniej wazna od szczytowej mocy, bo najlepsza stabilność będzie miał naped co ma 100KM ze spaliny i 1KM z elektryka, jemu energia sie nie skończy nigdy, ale co z tego, im wiecej mocy z elektryka (im szybsze drenowanie baterii) tym produceni wyzej cenia taki naped, wiec i w sumie jasne czemu chińczycy poszli w ta stronęProducenci nie cenią wyżej napędu, który zjada baterię i nie dostarcza powtarzalnych osiągów. Chińscy producenci cenią wyżej napęd, który zjada baterię i nie dostarcza powtarzalnych osiągów. A to tylko z tego powodu, że nie potrafią zrobić napędu, który nie zjada baterii i dostarcza powtarzalnych osiągów. Bo to by nie wyglądało tak kolorowo w katalogu. Nauczyli się na przenośnych magnetofonach na baterie o mocy 1000 wat.
Napisano 2 godziny temu2 godziny 14 minut temu, zenek111 napisał:mniej wyczuwalna rekuperację (przejście miedzy rekuperacja a hamulcem)To ciekawe, co piszesz.Że niby Toyota ma wyczuwalną? A ile km zrobiłeś Toyotą, żeby się wypowiadać?
Napisano 2 godziny temu2 godziny Godzinę temu, KYRTAP napisał:Z drugiej strony po przeczytaniu większości postów w tym wątku należałoby się spodziewać zalegających na poboczach naszych dróg chińskich aut. Osobiście nie widziałem żadnego Ja widziałem już 3 szt. 2x Komoda i 1x Jajco.
Napisano 2 godziny temu2 godziny Godzinę temu, marcindzieg napisał:Bo jest ich ułamek procenta całości a statystyka jest bezlitosna.Czyli nie będzie nadużyciem jeśli stwierdzimy że pod względem awaryjności chińskie auta nie odbiegają bardzo od innych producentów?
Napisano 2 godziny temu2 godziny 1 minutę temu, Ryb napisał:Producenci nie cenią wyżej napędu, który zjada baterię i nie dostarcza powtarzalnych osiągów. Chińscy producenci cenią wyżej napęd, który zjada baterię i nie dostarcza powtarzalnych osiągów. A to tylko z tego powodu, że nie potrafią zrobić napędu, który nie zjada baterii i dostarcza powtarzalnych osiągów. No weź, jeśli MG ma 102KM ze spaliny, a aż 197KM moc szczytowej, to wystarczy wypuścić wersję z kagańcem (tak jak robi Toyota w wersji 116KM) i obciąć moc maksymalną na 150KM, natychmiast ten sam napęd stanie sie stabilny bo bateria będzie drenowana z połową szybkości i zacznie się zachowywac jakby juz miała 3,6kWh a nie 1,8kWhTyle ze chińczycy ida w cyferki, zamiast założyć kagańczyk oni maja zamiar powiększyć baterie do tych 3,6kWh ale po to by miec stabilnosc? Nie, oni znów zwiększ amoc silników elektrycznych, wazniiejsza niz stabilnośc znów będzie moc maksymalna Widac marketingowo to sie lepiej spina, bo rzadko kto pałuje silnik przez kilkadzisat sekund, a krótkie przyspiesznia są czeste i w nich bedzie efekt widoczny dla wszystkich niestabilność będzie rzadko obserwowana - głownie w testach
Napisano 2 godziny temu2 godziny 3 minuty temu, ghost2255 napisał:Że niby Toyota ma wyczuwalną? A ile km zrobiłeś Toyotą, żeby się wypowiadać?Nie Toyota jest tu na poziomie chińczyków, gorsi są Koreańce, Niemcy, francuzi
Napisano 2 godziny temu2 godziny 22 minuty temu, KYRTAP napisał:Czyli nie będzie nadużyciem jeśli stwierdzimy że pod względem awaryjności chińskie auta nie odbiegają bardzo od innych producentów?No nie bardzo. Po prostu póki co to jedna wielka niewiadoma i niczego nie można stwierdzić. Musi być dużo większa próba żeby cokolwiek porównywac.
Napisano 7 minut temu7 min 2 godziny temu, zenek111 napisał:No weź, jeśli MG ma 102KM ze spaliny, a aż 197KM moc szczytowej, to wystarczy wypuścić wersję z kagańcem (tak jak robi Toyota w wersji 116KM) i obciąć moc maksymalną na 150KM, natychmiast ten sam napęd stanie sie stabilny bo bateria będzie drenowana z połową szybkości i zacznie się zachowywac jakby juz miała 3,6kWh a nie 1,8kWhTyle ze chińczycy ida w cyferki, zamiast założyć kagańczyk oni maja zamiar powiększyć baterie do tych 3,6kWh ale po to by miec stabilnosc? Nie, oni znów zwiększ amoc silników elektrycznych, wazniiejsza niz stabilnośc znów będzie moc maksymalna Widac marketingowo to sie lepiej spina, bo rzadko kto pałuje silnik przez kilkadzisat sekund, a krótkie przyspiesznia są czeste i w nich bedzie efekt widoczny dla wszystkich niestabilność będzie rzadko obserwowana - głownie w testachNo, dokładnie tak samo jak z tymi magnetofonami po 1000W.