Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Golf 8.5 GTI

Featured Replies

Napisano
10 godzin temu, kaczorek79 napisał:

To jest auto na codzień, również rodzinne

Jak i wszystkie moje skromny

10 godzin temu, kaczorek79 napisał:

Ok, przyjrzałem się teraz zdjęciom. Faktycznie robione przed wieczorem w zachodzącym słońcu jakby ukrywają opony na felgach, co może dać wrażenie dużej luki pod rantem błotnika.

Brakuje ci jeszcze ~1cm do poprawnego wyglądu skromny

10 godzin temu, sherif napisał:

Ta aplikacja VW to jakiś żart. Prt scr to akurat można włączyć w ustawienia bo to działa. Lokalizacji brak, statystyk brak, ustawienia powiadomień nie działają przeważnie, odświeża się godzinami (. Po aktualizacji zwykle dochodzą kolejne nie działające rzeczy.

Ocho, czyli bez zmian od czasów Citigo-E lol

Napisano
  • Autor
33 minuty temu, sherif napisał:

Apki oficjalne VW, Skoda, Volvo.

Tylko w tej VW nic nie działa.

Screenshot_20260405_091019_Volkswagen.jpg

Screenshot_20260405_091206_Volkswagen.jpg

Patrz, a u mnie na zadupiu jest sygnał

Screenshot_20260405_094303_Volkswagen.jpg

Ile razy bym nie sprawdzał, to zawsze działa. Odświeżanie też pokazuje "przed chwilą".

Napisano

W dniu 5.04.2026 o 09:18, format napisał:

Ocho, czyli bez zmian od czasów Citigo-E lol

O nie, nie. W Skodzie nie działało przez 2 pierwsze lata ). Potem już działało super. Odświeżało status zawsze, podawało pozycję i była cała pełna statystyka zużycia EN. Może to taka świecka tradycja VAG, tu też za 2 lata zacznie działać.

W dniu 5.04.2026 o 09:46, kaczorek79 napisał:

Patrz, a u mnie na zadupiu jest sygnał

To nie chodzi o miejscówkę, tylko że działa jak chce. Navi w aucie działa bezproblemowo.

Pokaż jeszcze statystykę zużycia paliwa np z ostatniego miesiąca.

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, sherif napisał:

Pokaż jeszcze statystykę zużycia paliwa np z ostatniego miesiąca.

Proszę. Mam rozwijać i robić screeny każdego przejazdu?

Screenshot_20260406_124957_Volkswagen.jpg

Napisano
2 minuty temu, kaczorek79 napisał:

Proszę. Mam rozwijać i robić screeny każdego przejazdu?

Screenshot_20260406_124957_Volkswagen.jpg

Nie wystarczy. Myślałem, że VW nie podaje tego.

Nie rozumiem dlaczego w elektrycznym aucie tego nie ma. Zero info o zużyciu energii.

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, sherif napisał:

Nie wystarczy. Myślałem, że VW nie podaje tego.

Nie rozumiem dlaczego w elektrycznym aucie tego nie ma. Zero info o zużyciu energii.

EV rulez rotfl2

Napisano
W dniu 4.04.2026 o 22:45, kaczorek79 napisał:

Nie wiem czego używasz, ale piszesz chyba nieprawdę. Jest lokalizacja auta, odświeżanie działa nonstop.

Sorki, ale czytając ten wątek, mam wrażenie że za mocno Ci to auto wjechało zlosnik

Apka VW to jest dramat. Działa jak opisane. Dane pojawiają się losowo, zwykle z dużym opóźnieniem. Czasem po kilku minutach, czasem po godzinie hehe

Napisano
  • Autor
33 minuty temu, kravitz napisał:

Sorki, ale czytając ten wątek, mam wrażenie że za mocno Ci to auto wjechało zlosnik

Apka VW to jest dramat. Działa jak opisane. Dane pojawiają się losowo, zwykle z dużym opóźnieniem. Czasem po kilku minutach, czasem po godzinie hehe

Nie u mnie. Właściwie nie wiem, co wy tam szukacie w tej apce? Nie wiecie, gdzie stoi auto? Nie wiecie ile prądu jest w baterii?

Kilka razy wszedłem, zawsze odświeżone dane. Napisz mi proszę, jakie dane pojawiają Ci się losowo, czego tam szukasz?

Nie wiem, jak udowodnić, że to normalnie działa, wklejam na szybko screeny.

Screenshot_20260408_224416_Volkswagen.jpg

Screenshot_20260408_224352_Volkswagen.jpg

Screenshot_20260408_224514_Volkswagen.jpg

Edytowane przez kaczorek79

Napisano
9 godzin temu, kaczorek79 napisał:

Nie wiecie, gdzie stoi auto? Nie wiecie ile prądu jest w baterii?

Najczęściej to szukałem właśnie na ile auto jest naładowane i czy nie muszę zejść i go naładować. Mam hybrydę PlugIn.

Jeździłem do Pragi raz w miesiącu, więc chciałem sobie sprawdzić ile mam w baku i czy mam jechać zatankować czy starczy.

Później, np przebieg, ile do przeglądu, ale też właśnie gdzie jest auto, bo jak jesteś na jakims blokowisku już dwudziesty raz i za każdym razem parkujesz w miejscu które tylko było losowo, to bywają takie dni, że zwyczajnie już nie wiesz gdzie zaparkowałeś dzisiaj.

Apka pokazywała praktycznie zawsze jakieś dane sprzed dwóch godzin. Po restarcie ze 2x w końcu coś tam pokazała, ale jeszcze wcześniej napisała coś w stylu "serwis chwilowo niedostępny", czy coś podobnego. Teraz screenshota nie zrobię nawet, bo się darmowy okres skończył, a ja za to płacić na pewno nie będę. Przestała działać jakoś chyba we wrześniu 2025, jak auto miało 3 lata.

Najwidoczniej działa tylko u Ciebie. Ja na Twoim miejscu bym to auto trzymał ze 30 lat najmniej, bo całe auto działa lepiej niż wszystkim innym, ale o dziwo i apka też. Super egzemplarz się trafił :)

Napisano
  • Autor
31 minut temu, kravitz napisał:

Najczęściej to szukałem właśnie na ile auto jest naładowane i czy nie muszę zejść i go naładować. Mam hybrydę PlugIn.

Jeździłem do Pragi raz w miesiącu, więc chciałem sobie sprawdzić ile mam w baku i czy mam jechać zatankować czy starczy.

Później, np przebieg, ile do przeglądu, ale też właśnie gdzie jest auto, bo jak jesteś na jakims blokowisku już dwudziesty raz i za każdym razem parkujesz w miejscu które tylko było losowo, to bywają takie dni, że zwyczajnie już nie wiesz gdzie zaparkowałeś dzisiaj.

Apka pokazywała praktycznie zawsze jakieś dane sprzed dwóch godzin. Po restarcie ze 2x w końcu coś tam pokazała, ale jeszcze wcześniej napisała coś w stylu "serwis chwilowo niedostępny", czy coś podobnego. Teraz screenshota nie zrobię nawet, bo się darmowy okres skończył, a ja za to płacić na pewno nie będę. Przestała działać jakoś chyba we wrześniu 2025, jak auto miało 3 lata.

Najwidoczniej działa tylko u Ciebie. Ja na Twoim miejscu bym to auto trzymał ze 30 lat najmniej, bo całe auto działa lepiej niż wszystkim innym, ale o dziwo i apka też. Super egzemplarz się trafił :)

Czyli rzeczy, które mnie nie interesują. Mam tylko benzynę, mam w d...pie ile jest w baku.

Pamiętaj, że masz Golfa 8, który miał i ma problemy z elektroniką. W Golfie 8.5 jest zupełnie odświeżona instalacja i zmiana infotainment z MIB3 na MIB4.

Napisano
6 minut temu, kaczorek79 napisał:

Czyli rzeczy, które mnie nie interesują. Mam tylko benzynę, mam w d...pie ile jest w baku.

Pamiętaj, że masz Golfa 8, który miał i ma problemy z elektroniką. W Golfie 8.5 jest zupełnie odświeżona instalacja i zmiana infotainment z MIB3 na MIB4.

Golf 8, ale apka ta sama.

A Golf sam w sobie nie ma problemu z nawigacją, ani ze wskazaniami ile ma w baku czy baterii.

Przecież apka nie łączy się peer2peer z Golfem, tylko z serwerem VW zlosnik

Napisano
  • Autor
6 minut temu, kravitz napisał:

Golf 8, ale apka ta sama.

A Golf sam w sobie nie ma problemu z nawigacją, ani ze wskazaniami ile ma w baku czy baterii.

Nie wiem, jak Ci to wytłumaczyć, udowodnić. Malkontenctwa się nie wyzbędziesz.

Napisano
15 minut temu, kaczorek79 napisał:

Nie wiem, jak Ci to wytłumaczyć, udowodnić. Malkontenctwa się nie wyzbędziesz.

Byc moze w przypadku auto EV czy PHEV jest to dosc istotny aspekt nie_wiem

W Tucsonie przez 1,5 roku jeszcze nie zainstalowalem apki, bo nie bardzo wiem czemu by to mialo sluzyc.

Nie mam potrzeby otwierac zdalnie auta, monitorowac spalania czy poziomu paliwa w zbiorniku w czasie rzeczywistym.

Jedyne do czego by to moglo sluzyc, to zdalne uruchamianie ogrzewania/chlodzenia ale Hyundai tego i tak nie oferuje, a auto w 9 przypadkach na 10 parkuje w garazu podziemnym.

Napisano
13 minut temu, Maciej__ napisał:

W Tucsonie przez 1,5 roku jeszcze nie zainstalowalem apki, bo nie bardzo wiem czemu by to mialo sluzyc.

Nie mam potrzeby otwierac zdalnie auta, monitorowac spalania czy poziomu paliwa w zbiorniku w czasie rzeczywistym.

Jedyne do czego by to moglo sluzyc, to zdalne uruchamianie ogrzewania/chlodzenia ale Hyundai tego i tak nie oferuje, a auto w 9 przypadkach na 10 parkuje w garazu podziemnym.

W mercedesie wiele dodatków cyfrowych, jak choćby nawigacja z live traffic nie działa, jeśli nie zarejestrować auta na siebie. Można off-line, ale prościej zainstalować aplikację i zrobić to on-line ok

Napisano
W dniu 6.04.2026 o 12:58, kaczorek79 napisał:

EV rulez rotfl2

CCC skromny

49 minut temu, kravitz napisał:

W Skodzie jak tylko kupiłem w 2020 to działało ok, kilka miesięcy później zaczęła działać jak ta w VW. Losowo. Tam przynajmniej support udawał, że coś robi. Powiedziano mi, że wcześniej Skoda miała własne DC z serwerami. Potem migrowali do "partnera" i przestało to działać. Obecnie od kilku lat w Skodzie działa idealnie, myślałem więc że taki VW co jak co ale IT to już ogarnął. Myliłem się, jak czytałem opinie to częściej to nie działa niż działa. Brakuje też wielu funkcjonalności.

Z tymi kontami to też tak zagmatwali, że człowiek z IT ma z tym problem, chyba z 3 razy przelogowywałem się, resetowałem żeby cokolwiek w aucie zadziałało ( a dalej nie można powiązać kluczyka czy telefonu z danym kontem. Trzeba ręcznie zmieniać jak zmienia się kierowca.

Napisano
16 minut temu, rwIcIk napisał:

W mercedesie wiele dodatków cyfrowych, jak choćby nawigacja z live traffic nie działa, jeśli nie zarejestrować auta na siebie. Można off-line, ale prościej zainstalować aplikację i zrobić to on-line ok

W Wieśwagenie muszą to aktywować jak wydają auto w salonie, więc musisz mieć konto i apkę oczy2, a jak nie masz telefonu czy konta to robią to na siebie ...

Napisano
Teraz, sherif napisał:

Z tymi kontami to też tak zagmatwali, że człowiek z IT ma z tym problem, chyba z 3 razy przelogowywałem się, resetowałem żeby cokolwiek w aucie zadziałało ( a dalej nie można powiązać kluczyka czy telefonu z danym kontem. Trzeba ręcznie zmieniać jak zmienia się kierowca.

A tak. Konta to też niezła sprawa )

Ostatnio mi jakaś aktualizacja weszła i na ekranie pojawił się monit z pytaniem o jakiś PIN zlosnik

Jprdle, na pewno pamiętałem. Trafiłem za którymś razem.

Nie wiem po co był ten PIN, bo ustawienia ekranów i tak się poprzestawiały w jakiś domyślny sposób.

Poprzestawiałem, to auto zapamiętało połowę. Np zapamiętało układ zegarów i to co chciałem po lewej stronie, ale już kolor i to co chciałem po prawej stronie nie. Ustawiałem drugi raz, wczoraj to było. Dzisiaj jeszcze nie jechałem, to nie wiem czy zapamiętał zlosnik hehe

Napisano
5 minut temu, kravitz napisał:

Ostatnio mi jakaś aktualizacja weszła i na ekranie pojawił się monit z pytaniem o jakiś PIN zlosnik

Nie wiem po co był ten PIN, bo ustawienia ekranów i tak się poprzestawiały w jakiś domyślny sposób.

Poprzestawiałem, to auto zapamiętało połowę. Np zapamiętało układ zegarów i to co chciałem po lewej stronie, ale już kolor i to co chciałem po prawej stronie nie. Ustawiałem drugi raz, wczoraj to było. Dzisiaj jeszcze nie jechałem, to nie wiem czy zapamiętał zlosnik hehe

Zegary mam gdzieś i kolorki. Wkurzało mnie to, że nie zapamiętuje stacji radiowych, bo one są przypisane do konta, bez tego gra radio Maryja phi.

Napisano
Godzinę temu, kravitz napisał:

Widać w Audi apka tego samego pochodzenia. Odświeża losowo, zaglądam ile mam paliwa (u mnie to dość istotne przy moich przebiegach i jednoczesnym sztywnym związaniem z Orlenem), pokazuje zasięg 520km. Już się nauczyłem, że trzeba telefon odłożyć i spojrzeć ponownie za chwilę, wtedy poda prawidłowy. O, teraz już pokazuje 770km (liczyłem, dziesięć sekund opóźnienia). Lokalizacja mi niepotrzebna, ale chciałem otwierać apką, bo Audi na keyless pożałowało. Otwiera, od kliknięcia w apce do otwarcia 17-26 sekund. Miodzio.

Do tego wybiórcze zapominanie ustawień, co już nawet nie bawi. Zostawiam mu tempomat aktywny na odległość 1 - 7 na 10 przypadków zapamiętuje przez cały dzień, 3 na 10 zmienia na poziom 3. Ustawienie individual zmienia sam na dowolne inne, za wyjątkiem dynamic na którym jeżdżę najczęściej. (A individual miał zapamiętywać zawsze).

Najlepsze są jednak rutyny, cokolwiek to jest - raz to kliknąłem jak mnie zapytał na ekranie czy chcę (nie żebym chciał, ja chciałem muzykę włączyć ale akurat wyskoczyło) i podstarzała Niemka radosnym głosem (też tak macie, że Niemka do Was gada po polsku?) oznajmiła że rutyny zostały ustawione. I teraz jak jest zimno to mi sam włącza podgrzewanie fotela, ale losowo poziom od 1 do 3 (na 3 można jajka smażyć), odblokowuje mi drzwi w losowych lokalizacjach, czekam co jeszcze zacznie sam robić.

Dobrze, że jakimś cudem nie przeniósł mi się z A4 komunikat tej samej Niemki: "Twój telefon komórkowy pozostał w pojeździe" - musiałbym Wam nagrać ten akcent i wymowę, przez pierwsze dwa razy odruchowo podniosłem ręce do góry bo myślałem że mam się poddaćzlosnik

Napisano
  • Autor

26 minut temu, bizz napisał:

Dobrze, że jakimś cudem nie przeniósł mi się z A4 komunikat tej samej Niemki: "Twój telefon komórkowy pozostał w pojeździe" - musiałbym Wam nagrać ten akcent i wymowę, przez pierwsze dwa razy odruchowo podniosłem ręce do góry bo myślałem że mam się poddaćzlosnik

Słyszałem ten tekst w Audi klientów podczas wysiadania. Zabawnie to nie brzmi.

Serio, czytam o Waszych problemach i cieszę się jeszcze bardziej, że mnie one nie dotyczą. Apka apką, serwery serwerami, ale choć mnie te gadżety nie interesują, to z ciekawości po takich wywodach wchodzę i wszystko gra, jest odświeżone, pokazuje procentową ilość paliwa i wyliczony zasięg, lokalizacja zawsze w punkt. Czasem na grupie Golfa czytam, jak niektórzy mają problemy np z radiem, a to coś harczy, a to się Harman rozłączy, a to radar nie działa choć czysty. Ja co prawda dopiero niecałe 6 kkm przejechałem, ale nie miałem absolutnie powodu, by wburwić się na markę, czy myśleć o odwiedzinach ASO. Póki co, jestem mega zadowolony, bo wszystko działa lepiej, niż sobie wyobrażałem i jak ktoś mówi, że mk7.5 był lepszy, to życzę mu, żeby się przesiadł. Ja nie zamierzam.

Owszem, po naczytaniu się, bałem się przed odbiorem auta, że będą mnie trapić jakieś niedoróbki, minęły 4 mce i nic.

Napisano
26 minut temu, kaczorek79 napisał:

Słyszałem ten tekst w Audi klientów podczas wysiadania. Zabawnie to nie brzmi.

Serio, czytam o Waszych problemach i cieszę się jeszcze bardziej, że mnie one nie dotyczą. Apka apką, serwery serwerami, ale choć mnie te gadżety nie interesują, to z ciekawości po takich wywodach wchodzę i wszystko gra, jest odświeżone, pokazuje procentową ilość paliwa i wyliczony zasięg, lokalizacja zawsze w punkt. Czasem na grupie Golfa czytam, jak niektórzy mają problemy np z radiem, a to coś harczy, a to się Harman rozłączy, a to radar nie działa choć czysty. Ja co prawda dopiero niecałe 6 kkm przejechałem, ale nie miałem absolutnie powodu, by wburwić się na markę, czy myśleć o odwiedzinach ASO. Póki co, jestem mega zadowolony, bo wszystko działa lepiej, niż sobie wyobrażałem i jak ktoś mówi, że mk7.5 był lepszy, to życzę mu, żeby się przesiadł. Ja nie zamierzam.

Owszem, po naczytaniu się, bałem się przed odbiorem auta, że będą mnie trapić jakieś niedoróbki, minęły 4 mce i nic.

Hitem jest aktywny tempomat, który wrzuca mi błąd raz na tydzień mniej więcej. Usunięcie błędu aktywnego tempomatu jest banalnie proste - należy wysiąść z pojazdu na włączonym silniku, a następnie otworzyć i zamknąć wszystkie drzwi po kolei. Bawiło mnie to jak czytałem, teraz ja bawię innych biegając wokół auta na parkingu.

Napisano
Godzinę temu, kaczorek79 napisał:

Czasem na grupie Golfa czytam, jak niektórzy mają problemy np z radiem, a to coś harczy, a to się Harman rozłączy,

O właśnie. Rozłączanie.

Jechałem w tą sobotę do Suntago.

Podczas jazdy, a daleko nie mam, ekran ten prawy zgasł zlosnik

Włączył się po około 5 minutach. Byłem na S8.

I jak się włączył, to już wszystko było w innych kolorkach, ale jeszcze zegary główne miałem w starym układzie.

Po ponownym wejściu do samochodu, czyli wyjściu z basenów, wszystko było już zresetowane i pytał o PIN hehe

Jak dla mnie to VW i cała grupa ma nadal ten sam soft, a jedyne co zrobili, to powiększyli ekrany i do nowszych samochodów wsadzają nowy procesor jakiś, aby to szybciej działało.

Napisano
3 godziny temu, bizz napisał:

Otwiera, od kliknięcia w apce do otwarcia 17-26 sekund. Miodzio.

Mam wrazenie, ze to bylo w innym celu stworzone.
Np. jestes gdzies daleko od auta, masz przy sobie kluczyk, a np. Twoja zona chce cos wziac z samochodu, ale nie ma kluczyka
wiec Ty z apki jej otwierasz auto, a potem zamykasz
wtedy te kilkadziesiat sekund zwloki jest do zaakceptowania
nie wyobrazam sobie uzywania tego na co dzien )

ja mialem inna sytuacje ostatnio, apka mowila, ze samochod nie jest zamkniety, wiec z apki go zamknalem, ale ona wciaz twierdzila, ze nie

cale szczescie samochod stal pod domem, wiec ruszylem dupe, wyszedlem i okazalo sie, ze byl zamkniety, po prostu apka pokazywala bzdury

gdybym byl gdzies daleko to bym sie niepotrzebnie denerwowal

mam wrazenie, ze ta apka jest zrobiona na sile, bo inni producenci maja, ale jej uzytecznosc jest niewielka
tutaj widze, ze w VW pokazuje zuzycie paliwa, przejazdy... w audi nawet tego nie ma, wiec...

Dobrze, że jakimś cudem nie przeniósł mi się z A4 komunikat tej samej Niemki: "Twój telefon komórkowy pozostał w pojeździe"

mi ten glos nie przeszkadza.
Natomiast ostatnio szukalem opcji, zeby byl troche cichszy i nigdzie niczego takiego nie znalazlem :P

Napisano

Hitem jest aktywny tempomat, który wrzuca mi błąd raz na tydzień mniej więcej. Usunięcie błędu aktywnego tempomatu jest banalnie proste - należy wysiąść z pojazdu na włączonym silniku, a następnie otworzyć i zamknąć wszystkie drzwi po kolei. Bawiło mnie to jak czytałem, teraz ja bawię innych biegając wokół auta na parkingu.

Podobnie się trakcje wyłącza (w id). Trzeba włączyć zapłon, nie siadając na fotel, otworzyć drzwi i wyjąć 13ty bezpiecznik. Wtedy można w końcu testować sporo Nm przy RWD jem

Godzinę temu, komandos80 napisał:

Np. jestes gdzies daleko od auta, masz przy sobie kluczyk, a np. Twoja zona chce cos wziac z samochodu, ale nie ma kluczyka
wiec Ty z apki jej otwierasz auto, a potem zamykasz
wtedy te kilkadziesiat sekund zwloki jest do zaakceptowania
nie wyobrazam sobie uzywania tego na co dzien )

Tylko w innym markach to trwa max 2-4s. Ja osobiście używam czasem, np jak auto stoi pod hotelem a zapomniałem czegoś zabrać, czy wysyłam dzieciaki po coś do auta.

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, kravitz napisał:

Jak dla mnie to VW i cała grupa ma nadal ten sam soft, a jedyne co zrobili, to powiększyli ekrany i do nowszych samochodów wsadzają nowy procesor jakiś, aby to szybciej działało.

facepalm

Piotrek, tu masz MIB3, który jest u ciebie plus ekran w desce

https://allegro.pl/oferta/vw-jednostka-mib3-3g5035820g-17353155060

A tu masz MIB4 z Golfa 8.5, gdzie ekran jest zintegrowany z jedostką Continental.

https://allegro.pl/oferta/wyswietlacz-monitor-lcd-vw-golf-viii-14a919605m-igla-17841274150

Powiedz, że nie jeździłeś G 8.5, czy Passatem b9 i tylko trolujesz.

Napisano
20 godzin temu, kravitz napisał:

Ale on tak przecież zawsze miał rotfl2

Napisano
  • Autor
19 minut temu, format napisał:

Ale on tak przecież zawsze miał rotfl2

A co złego w tym, że lubię swoje auta? Kupuję je świadomie, choć nie powiem, jedno kupiłem trochę na wydrę i sprzedałem po 7 mcach, bo miałem dość. Natomiast tego akurat nie chwalę. Wiadomo, że grasz forumowego cynika, ale powiedz szczerze, nie jest tak, że jak ktoś w wątku o mocniejszych autach pisze, to próbujesz wszystkie mocniejsze fury postawić na kresce ze swoją Teslą?

Założyłem swój wątek na podforum VW, bo na Motokąciku jakiś nadgorliwy moderator nie pozwolił mi opisać Golfa (nie wiem dlaczego, skoro inni mogą) mogę sobie w swoim wątku pisać, co mi do głowy przyjdzie, a jak kogoś dupsko szczypie, to trudno. Ja na to nie zaradzę.

Napisano
1 godzinę temu, kaczorek79 napisał:

facepalm

Piotrek, tu masz MIB3, który jest u ciebie plus ekran w desce

https://allegro.pl/oferta/vw-jednostka-mib3-3g5035820g-17353155060

A tu masz MIB4 z Golfa 8.5, gdzie ekran jest zintegrowany z jedostką Continental.

https://allegro.pl/oferta/wyswietlacz-monitor-lcd-vw-golf-viii-14a919605m-igla-17841274150

Powiedz, że nie jeździłeś G 8.5, czy Passatem b9 i tylko trolujesz.

Kształt czy komponenty zasadniczo nie świadczą w elektronice ze to jest kompletnie co innego.

Konsole tej samej generacji i tego samego producenta potrafią wyglądać zupełnie inaczej.

Przykładem wersje slim od PlayStation czy Xbox one.

Producent kupuje bebechy od dostawcy który da lepszą cenę.

Napisano
6 godzin temu, komandos80 napisał:

ja mialem inna sytuacje ostatnio, apka mowila, ze samochod nie jest zamkniety, wiec z apki go zamknalem, ale ona wciaz twierdzila, ze nie

cale szczescie samochod stal pod domem, wiec ruszylem dupe, wyszedlem i okazalo sie, ze byl zamkniety, po prostu apka pokazywala bzdury

gdybym byl gdzies daleko to bym sie niepotrzebnie denerwowal

też to miałem, jakoś z tydzień wstecz max, oczywiście był zamknięty

teraz mi apka wyświetla błąd alarmu wewnętrznego, ale olewam póki nic się nie dzieje

6 godzin temu, komandos80 napisał:

mam wrazenie, ze ta apka jest zrobiona na sile, bo inni producenci maja, ale jej uzytecznosc jest niewielka
tutaj widze, ze w VW pokazuje zuzycie paliwa, przejazdy... w audi nawet tego nie ma, wiec...

mi ten glos nie przeszkadza.
Natomiast ostatnio szukalem opcji, zeby byl troche cichszy i nigdzie niczego takiego nie znalazlem :P

Mi przeszkadzają komunikaty znienacka, że "na A4 są korki spowodowane pracami drogowymi" - to nie jest z navi samochodowej, ani z Androida, jeszcze nie znalazłem gdzie to wyłączyć, zawsze sporo głośniej niż ustawione dźwięki

Napisano
10 godzin temu, bizz napisał:

Mi przeszkadzają komunikaty znienacka, że "na A4 są korki spowodowane pracami drogowymi" - to nie jest z navi samochodowej, ani z Androida, jeszcze nie znalazłem gdzie to wyłączyć, zawsze sporo głośniej niż ustawione dźwięki

jestes pewien, ze to nie jest z wbudowanej navi?
mnie raz zaskoczyl komunikatem "Awaria z przodu" i az przestraszylem sie, ze cos mi sie zepsulo. Dopiero po chwili sie domyslilem, ze na drodze przede mna jest jakis samochod, ktory ma awarie i stad ten komunikat :P

ale poza tym nie jest to uciazliwe, chyba, ze u Ciebie to faktycznie z innego zrodla idzie, moze jakis Yanosik w tle?

Napisano
14 godzin temu, kaczorek79 napisał:

iadomo, że grasz forumowego cynika, ale powiedz szczerze, nie jest tak, że jak ktoś w wątku o mocniejszych autach pisze, to próbujesz wszystkie mocniejsze fury postawić na kresce ze swoją Teslą?

A z czym powinienem zestawiać te "mocniejsze fury"? Ze swoim Cinquecento 700 które mi ukradli?

Napisano
10 minut temu, format napisał:

A z czym powinienem zestawiać te "mocniejsze fury"? Ze swoim Cinquecento 700 które mi ukradli?

Elektryczne Volvo jest szybsze od starego seata ale nad morze to bym się wściekł jakbym mial tym Chińczykiem jechać phi Zakladam, ze Golfem 8.5 byloby jeszcze lepiej zwlaszcza, ze to Conti ladnie dmucha i by 400KM wyplulo. phi Do Hiszpanii to nawet nie mowie hehe A tak powaznie to ciezko znalezc inny maly szybki spalinowy samchod, ktory bylby lepszy od Golfa 8.5.

Napisano
19 minut temu, wujek napisał:

A tak powaznie to ciezko znalezc inny maly szybki spalinowy samchod, ktory bylby lepszy od Golfa 8.5.

Lepszy w czym?

Napisano
Teraz, format napisał:

Lepszy w czym?

Zaznaczam, ze mówimy o spalinowym bo elektryk na codzień będzie lepszy phi

1. Nie za duży, wszędzie wjedzie

2. Na tyle duży, ze w 4 osoby wszędzie pojedzie

3. Szybki a po tuningu bardzo szybki bo zrobi poniżej 10s 100-200

4. Mozna bez wstydu założyć semi sliki i poleciec na tor

5. Popularna platforma, wiec wszystkie unijne uprzyjemniacze podrozy można na stale wyłączyć. ISA, tor jazdy, zmęczenie etc.

sex serducha

Napisano
3 godziny temu, komandos80 napisał:

mnie raz zaskoczyl komunikatem "Awaria z przodu" i az przestraszylem sie, ze cos mi sie zepsulo. Dopiero po chwili sie domyslilem, ze na drodze przede mna jest jakis samochod, ktory ma awarie i stad ten komunikat :P

ale poza tym nie jest to uciazliwe, chyba, ze u Ciebie to faktycznie z innego zrodla idzie, moze jakis Yanosik w tle?

Na bank nie Android, bo rozłączyłem raz wszystko i nadal walił komunikatami. Szukam dalejzlosnik

Wczoraj spotkałem gościa, który ma biedniejszą wersję od mojej, a myślałem że już się nie da - wyobraź sobie, że w nowiutkiej A5 nie ma Android Auto, Car Play, ani czujników parkowania z przodu.

Napisano
3 godziny temu, komandos80 napisał:

33 minuty temu, bizz napisał:

Na bank nie Android, bo rozłączyłem raz wszystko i nadal walił komunikatami. Szukam dalejzlosnik

Tego probowaliscie? ;)

Napisano
44 minuty temu, Maciej__ napisał:

Tego probowaliscie? ;)

ide sprawdzac

Napisano
5 godzin temu, Maciej__ napisał:

Tego probowaliscie? ;)

Ja mam to wylaczone, ale tez ten moj komunikat "awaria z przodu" to raczej nie z radia.

Napisano
W dniu 9.04.2026 o 09:35, Maciej__ napisał:

zamykam samochód jak zapomnę czy to zrobiłem czy nie. Albo sprawdzam jaka kontrolka się piekna zaświeciła bo ona nie ogarnia wszystkich. Stan paliwa też kiedyś sprawdzałem jak ktoś mnie chciał wrobić o 22 w wycieczkę na BP bo do pracy nie dojedzie ;) Teraz mi się skończyło abo i nie wiem czy jest sens 150 zyla na rok za to płacić.

Napisano
W dniu 9.04.2026 o 22:21, bizz napisał:

Imo to jest ze stockowej nawigacji. W Toyocie też to mam i ..... ściszyłem to głośnością nawigacji.

Napisano
W dniu 15.04.2026 o 21:32, lucash napisał:

Teraz mi się skończyło abo i nie wiem czy jest sens 150 zyla na rok za to płacić.

Tanio, mi zaoferowali chyba 350 albo i 550 - mejla wywaliłem więc się nie upewnię już zlosnik

Napisano
W dniu 9.04.2026 o 21:38, kaczorek79 napisał:

Założyłem swój wątek na podforum VW, bo na Motokąciku jakiś nadgorliwy moderator nie pozwolił mi opisać Golfa

W sensie że na motokaciku moderator usunął twój post na temat Golfa?

Czyli wrażenia po zakupie i z używania konkretnego samochodu mogą poznać tylko ci (przeważnie raczej użytkownicy VW zaglądają na VW, ja oglądam czasami tylko dla tego że mialem kilka nowych VW i dla tego mam jakiś sentyment)

Jakiś bezsens…

Napisano
W dniu 9.04.2026 o 18:38, kaczorek79 napisał:

A co złego w tym, że lubię swoje auta? Kupuję je świadomie, choć nie powiem, jedno kupiłem trochę na wydrę i sprzedałem po 7 mcach, bo miałem dość. Natomiast tego akurat nie chwalę. Wiadomo, że grasz forumowego cynika, ale powiedz szczerze, nie jest tak, że jak ktoś w wątku o mocniejszych autach pisze, to próbujesz wszystkie mocniejsze fury postawić na kresce ze swoją Teslą?

Założyłem swój wątek na podforum VW, bo na Motokąciku jakiś nadgorliwy moderator nie pozwolił mi opisać Golfa (nie wiem dlaczego, skoro inni mogą) mogę sobie w swoim wątku pisać, co mi do głowy przyjdzie, a jak kogoś dupsko szczypie, to trudno. Ja na to nie zaradzę.

Który taki?

Napisano
  • Autor
20 minut temu, rwIcIk napisał:

Który taki?

Chodzi o mój poprzedni wątek, "Golf VII po 3 latach eksploatacji"

Był utworzony na Motokaciku, jak wiele podobnych, po czym jakiś moderator go przeniósł i nie wiem kto to zrobił, bo się nie ujawnił, a ja przez jakiś czas myślałem, że mi wątek usunęli (żadnego info nie dostałem).

Zakładając taki sam z kolejnym Golfem, stwierdziłem, że moje wątki nie są mile widziane na MK, więc się tam nie pchałem.

Napisano
13 minut temu, kaczorek79 napisał:

Chodzi o mój poprzedni wątek, "Golf VII po 3 latach eksploatacji"

Był utworzony na Motokaciku, jak wiele podobnych, po czym jakiś moderator go przeniósł i nie wiem kto to zrobił, bo się nie ujawnił, a ja przez jakiś czas myślałem, że mi wątek usunęli (żadnego info nie dostałem).

Zakładając taki sam z kolejnym Golfem, stwierdziłem, że moje wątki nie są mile widziane na MK, więc się tam nie pchałem.

Bo właśnie mamy problem - tworzymy kąciki tematyczne, a potem mało kto tam zagląda.

Znów przychodzi od użytkowników wiele zgłoszeń, że wątek nie pasuje do kącika, by go przenieść.

Wszystkim nie dogodzi.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Auto wygląda świetnie! Pytanie do Ciebie lub innych posiadaczy mk8 z tym spoilerem - czy można go myć na myjni automatycznej ze szczotkami?