Napisano 3 Lipca3 Lipiec 16 minut temu, WaWeR napisał:@JosypAlbo jesteś bardzo odważny, albo bardzo siebie nie lubisz.Ale trzymam kciuki byśmy o żadnej katastrofie budowalnej w Kwidzynie nie przeczytali/usłyszeliJuż lata po internecie mem
Napisano 3 Lipca3 Lipiec 8 godzin temu, Josyp napisał:Budowa postepuje, walic hydroizolacje!!!Legancko.... tego no.
Napisano 3 Lipca3 Lipiec 6 godzin temu, marcin_szary napisał:lepiej zamontuj se tam na stale pompe wypompowywującą wodę, bo po każdych ulewach będziesz w gumiakach po tym kanale chodzil A za rok będą tam komarki mieszkały I to prawdziwe, a nie z Rometa
Napisano 3 Lipca3 Lipiec ja tam źle nie życzę ale woda zawsze znajdzie sobie miejsce aby zagościć w tym kanale, no i żeby się ta budowla nie zawaliła,mam kolegę co ma dom centralnie na górce i musiał zasypać kanał bo woda cały czas napływała
Napisano 3 Lipca3 Lipiec 9 godzin temu, marcin_szary napisał:jak na to patrze to .... nie wiem czy się śmiać czy płakać Jak przyjdzie deszcz...
Napisano 3 Lipca3 Lipiec 48 minut temu, Waldek40 napisał:ja tam źle nie życzę ale woda zawsze znajdzie sobie miejsce aby zagościć w tym kanale, no i żeby się ta budowla nie zawaliła,mam kolegę co ma dom centralnie na górce i musiał zasypać kanał bo woda cały czas napływałaŻyła wodna? Trzeba bylo brać kacikowicza, jest tu taki który obsługuje różdżkę
Napisano Niedziela o 10:245 dni Autor W dniu 3.07.2026 o 18:38, deszczowyRoman napisał:Żyła wodna? Trzeba bylo brać kacikowicza, jest tu taki który obsługuje różdżkęMowa o @tommy__ w zsypie?
Napisano Niedziela o 16:355 dni Godzinę temu, analyzer65 napisał:Na płycie stoi woda czy wydaje mi się?tak
Napisano Niedziela o 21:085 dni To jeśli już teraz na płycie stoi woda to chyba czas przerwać tę budowę kanału.To wszystko jest o krok od zawalenia. Edytowane Niedziela o 21:115 dni przez analyzer65
Napisano Poniedziałek o 18:094 dni 20 godzin temu, analyzer65 napisał:To jeśli już teraz na płycie stoi woda to chyba czas przerwać tę budowę kanału......I przejść nomen omen płynnie, w budowę krytego basenu @Josyp , jak postępy
Napisano Wtorek o 19:523 dni W dniu 3.07.2026 o 06:29, Josyp napisał:Budowa postepuje, walic hydroizolacje!!!Coś to zbrojenie jakoś nie bardzo, gdzie są "elki" na narożnikach, gdzie są pręty wystające z płyty?Pierwszy lepszy filmik w necie...
Napisano Wtorek o 20:103 dni Autor W dniu 6.07.2026 o 20:09, Artur_W_wa napisał:I przejść nomen omen płynnie, w budowę krytego basenu @Josyp , jak postępy 22 minuty temu, deszczowyRoman napisał:@Josyp ajkiś update?
Napisano Wtorek o 23:112 dni Autor 2 godziny temu, rwIcIk napisał:Te folie zachowasz i xskopiesz?folia idzie pionowo przy pustakach i obsypuje ziemia
Napisano Wtorek o 23:112 dni Autor 2 godziny temu, Artur_W_wa napisał:Nie mam internetu, możesz coś napisać na koniec rzecz jasna bedzie filmik caly
Napisano Wtorek o 23:112 dni Autor 2 godziny temu, deszczowyRoman napisał:Gdzie pozdrowienia dla kacikowiczow?za te drwiny judaszu?!!!
Napisano Środa o 03:492 dni Autor Ostatnia warstwa wyjdzie mi jakos tak w polowie pustaka i zastanawiam sie nad alternatywami, moze kupic kilka bloczkow z betonu komorkowego i je pociac na wymiar i podlozyc pod katowniki trzymajace deski zakrywajace kanal?Oczywiscie katowniki beda wyspawane plus wiele wasow zatopionych w ogolnej posadzce calego garazu - bedzie wylewka nowa na koniec.
Napisano Środa o 14:062 dni 10 godzin temu, Josyp napisał:Ostatnia warstwa wyjdzie mi jakos tak w polowie pustaka i zastanawiam sie nad alternatywami, moze kupic kilka bloczkow z betonu komorkowego i je pociac na wymiar i podlozyc pod katowniki trzymajace deski zakrywajace kanal?Oczywiscie katowniki beda wyspawane plus wiele wasow zatopionych w ogolnej posadzce calego garazu - bedzie wylewka nowa na koniec.Gazobeto 🤕 chlonie wode i sie kruszy.Kup normalne bloczki betonowe i potnij
Napisano Środa o 14:112 dni 10 godzin temu, Josyp napisał:Ostatnia warstwaZamiast bloczków w ostatniej warstwie zrobiłbym wieniec z żelbetu.
Napisano 22 godziny temu22 godzin Autor 6 warstw wymurowane, do 5,5 zalane betonem, w srodku sucho poki co, ale taka przestroga - dzis sie nadzialem na ten wystajacy pret przy zeskakiwaniu, alaaaaaaaaaaaaaaa alez bolalo... potem sie wywalilem niosac wiadro z betonem za dwa dni urlop, tyle planow remontowych, a lezalbym polamany, ciesze sie, ze jednak przetrwalem
Napisano 14 godzin temu14 godzin Nie uzupelniasz zaprawa spoin bloczków od zewnątrz? Kiedy hydroizolacja?
Napisano 14 godzin temu14 godzin 4 minuty temu, deszczowyRoman napisał:Nie uzupelniasz zaprawa spoin bloczków od zewnątrz? Kiedy hydroizolacja?Przecież jest hydroizolacyja 🙃
Napisano 10 godzin temu10 godzin 11 godzin temu, Josyp napisał:6 warstw wymurowane, do 5,5 zalane betonem, w srodku sucho poki co, ale taka przestroga - dzis sie nadzialem na ten wystajacy pret przy zeskakiwaniu, alaaaaaaaaaaaaaaa alez bolalo... potem sie wywalilem niosac wiadro z betonem za dwa dni urlop, tyle planow remontowych, a lezalbym polamany, ciesze sie, ze jednak przetrwalem Dlatego powinno się stosować osłony drutów.
Napisano 5 godzin temu5 godzin 5 godzin temu, sherif napisał:Dlatego powinno się stosować osłony drutów.mozna założyc butelke pet.
Napisano 5 godzin temu5 godzin 9 godzin temu, format napisał:Przecież jest hydroizolacyja 🙃ziomogarniasz cos z budowlanki?keramzyt ciagnie wode,, taniej wyrownac i zapchac szczeliny zaprawą / klejem niz hydroizolacja ktróa jest droga.chyba ze ta folia ma robic za hydroizolacje...
Napisano 5 godzin temu5 godzin 3 minuty temu, deszczowyRoman napisał:mozna założyc butelke pet.Mozna ale drozej (jak z kaucja).
Napisano 3 godziny temu3 godziny 1 godzinę temu, deszczowyRoman napisał:chyba ze ta folia ma robic za hydroizolacje...Przecież mówię. Paczka dużej folii malarskiej i masz zrobioną hydroizolację. Po co przepłacać?
Napisano 58 minut temu58 min Autor 13 godzin temu, deszczowyRoman napisał:Nie uzupelniasz zaprawa spoin bloczków od zewnątrz? Kiedy hydroizolacja?nie beda nam tu w obcych jezykach mowili i nie bedzie zadnej peowskiej hydroizolacji!!! Jezus chodzil po wodzie bosymi stopami i nic sie nie dzialo