Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fiat Bravo - Wielkie rozczarownie :(

Featured Replies

Napisano

Witam

Bylem dzis na "dniach otwartych Fiata Bravo" i niestety autko bardzo mnie rozczarowalo frown.gif

Ponizej plusy i minusy :

+ fajna tapicerka na desce rozdzielczej (cos ala rybia luska extra to wyglada)

+ogolnie fajna deska

+niezle radio

+latwosc wymiany zarowek (bardzo dobry dostep jak na nowe auto)

- OGROMNY MINUS ZA Ciasnote w srodku... przy kierowcy okolo 190cm wzrostu do tylu nie wsiadzie NIKT!!! poniewaz miedzy fotelem kierowcy a tylna kanapa jest moze 5cm przerwy frown.gif

- guzik otwierania tylnej klapy w znaczku fiat (nie ma sie za co zlapac chcieli zrobic cos na gust VW nie wyszlo)

- Pod maska wszystko sprawia wrazenie tandety i delikatnosci

Ogolnie podsumowujac wyszedlem z salonu bardzo rozczarowany frown.gif

Jak na taka klase auto jest ciasne...

Moze fajnie,jezdzi i fajnie wyglada w srodku ale w GP jest to samo frown.gif

Napisano
  • Autor
bo GP to tylko na zdjęciach ładnie wygląda.... i wszystko wskazuje, ze Bravo tez pójdzie tą drogą...
Napisano

... ze sie czepiam ale jakei wrazenie Q wykonaniahmm.gifzlosnik.gif?

Wiele odstajacych elementow i szpar czy wszystko nawet o.k spasowanehmm.gif?

Napisano

> ... ze sie czepiam ale jakei wrazenie Q wykonania?

> Wiele odstajacych elementow i szpar czy wszystko nawet o.k spasowane?

też oglądałem z ciekawości i powiem tak - siąść i płakać

nowe fiaty zaczynają przypominać chińskie zabawki sick.gif

Napisano

> bo GP to tylko na zdjęciach ładnie wygląda....

no commentszlosnik.gif- ale schowek mogli by poprawichahaha.gif

i wszystko wskazuje,

> ze Bravo tez pójdzie tą drogą...

niby dlaczegohmm.gif? Moze w koncuidea.gif....

----

Napisano
  • Autor

> niby dlaczego? Moze w koncu....

No poprostu w aucie ciezko zajac dobra pozycje za kierownica w GP tez... frown.gif

Napisano

> też oglądałem z ciekawości i powiem tak - siąść i płakać

... nikt mnie nie moze obarczyc o stronniczosc -nigdy FIATa nie mialemzlosnik.gif - ale jak kiedys wspomnialem jesli idzie na nowy rynek, marka nie znana wsrod klientow to PLS wez przynajmniej auta ktoe wystawiasz na najwoekszy Motor show w kraju miej jakies porzadne a nie takie gdzie schowek w jednym egzemplarzu spada klientowi na kolanazlosnik.gif a drugi ze sie zzamyka - bravo!zlosnik.gif - ale ma szpare taka z 5-8 mm po jednej stronie, a po drugiej ociera o platik - i znow bedzie jak ja to Fiat-a nie nawidzehahaha.gif.... [ tyle do Punto]

> nowe fiaty zaczynają przypominać chińskie zabawki

tu sie nie wypowiem bo nie mam do czego jeszce porownac - jeden model w ofercie to zamalohmm.gif

Napisano

> No poprostu w aucie ciezko zajac dobra pozycje za kierownica w GP

> tez...

no dobra ale;

-Q plastikow - China czy niezlosnik.gif?

-szpary, spasowanie - ok?

-schowek spada na kolonazlosnik.gif?

-jak to jezdzi-wsio trzeszczy czy nie.....niewiem.gif...

Pozycja to ergonomia a mnie o Q chodzipalacz.gif...

Napisano

> no comments- ale schowek mogli by poprawic

> i wszystko wskazuje,

> niby dlaczego? Moze w koncu....

> ----

IMO w sytuacji w której był Fiat to tylko wypuszczenie dobrze sprzedającego się modelu go ratowało....

a to najłatwiej zrobić przez ładny wygląd i dobrą kampanię reklamową, bo efekty w postaci sprzedanych modeli przychodzą od razu...

żeby to Q była koniem ciągnącym sprzedaż trzeba lat, a Fiat po prostu nie miał na to aż tak dużo czasu....

Napisano

> IMO w sytuacji w której był Fiat to tylko wypuszczenie dobrze

> sprzedającego się modelu go ratowało....

myslalem ze Fiat sie juz uratowalhmm.gif - co dalej zdychaniewiem.gif? Gdzies tam wyczytalem ze Punto i Panda sa sukcesem w EUidea.gif...

> a to najłatwiej zrobić przez ładny wygląd i dobrą kampanię reklamową,

> bo efekty w postaci sprzedanych modeli przychodzą od razu...

> żeby to Q była koniem ciągnącym sprzedaż trzeba lat, a Fiat po prostu

> nie miał na to aż tak dużo czasu....

Powiedz mi jak kupisz ladne opakowane Qpa to co drugi raz tez pojdziesz i kupiszzlosnik.gif???? Az taki wierny klienthmm.gif?

Napisano

> myslalem ze Fiat sie juz uratowal - co dalej zdycha? Gdzies tam

> wyczytalem ze Punto i Panda sa sukcesem w EU...

> Powiedz mi jak kupisz ladne opakowane Qpa to co drugi raz tez

> pojdziesz i kupisz???? Az taki wierny klient?

Fiat od dłuższego czasu ma taką opinię jaka ma... i opinia właśnie nie przeszkodziła w sukcesie GP i Pandy.... wygrało opakowanie zlosnik.gif

Napisano

> Fiat od dłuższego czasu ma taką opinię jaka ma...

no wlasnie jaka mahmm.gif?

i opinia właśnie

> nie przeszkodziła w sukcesie GP i Pandy.... wygrało opakowanie

.... yyyy nie wiem co powiedziechmm.gif - zatkalo mniesmirk.gif ....

Powiem tak - jak mowilem wiele razy - Fiat stylistycznie jestlove.gif - ale po tym co zobaczylem to JAKOSCIOWO vomit-smiley-007.gif - czyli dla mnie wniosek jest taki

a.ludzie kupuja dla wygladu

b.ludzie to idioci - kupuja qpa w ladnym opakowaniu

c.cena - czyli jak zwykle kompromis Q vs cena -jest do zaakceptowanie

Myslehmm.gif ze Czlosnik.gif - tylko po cholere kupowac FIATa skoro jest x innych marek w takiej samej cenie a lepszej Q.... Wiec moze jednak Bzlosnik.gif , lub pomieszane A z Cidea.gif....

Napisano

> dzieki tym modelom FIAT odżył i już nie grozi mu upadek

.... dlaczego odzyl, dlatego ze modele sa ladne, poprawila sie Q, czy cenahmm.gif?

Napisano

ja byłem przed wczoraj w fiacie... bravo było przykryte kocem hehe.gif

za to na zewnątrz obejrzałem sobie jedno.. przy czym było zamknięte... z zewnątrz przypomina punto... wg mnie ładniejsze jest trochę od starszego brata...

w środku natomiast stała CROMA... jak dla mnie auto jakość wykonania ma tragiczną..... pokazywana wersja kosztowała 82 kzł.... w środku naprawdę jakosć plastików żenująca..... Tak się składa że ostatnio oglądałem też accorda i tam wnętrze jest duuuużo lepsze.... zresztą nie tylko tam.... nawet w espero mam milsze w dotyku plastiki... skromny.gifzlosnik.gif

pozdro

Napisano

> no wlasnie jaka ma?

Fix It Again Tomorrow zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

> i opinia właśnie

> .... yyyy nie wiem co powiedziec - zatkalo mnie ....

> Powiem tak - jak mowilem wiele razy - Fiat stylistycznie jest - ale

> po tym co zobaczylem to JAKOSCIOWO - czyli dla mnie wniosek

> jest taki

> a.ludzie kupuja dla wygladu

> b.ludzie to idioci - kupuja qpa w ladnym opakowaniu

> c.cena - czyli jak zwykle kompromis Q vs cena -jest do zaakceptowanie

> Mysle ze C - tylko po cholere kupowac FIATa skoro jest x innych marek

> w takiej samej cenie a lepszej Q.... Wiec moze jednak B , lub

> pomieszane A z C....

zatkało pozytywnie, czy farmazonię ?? zlosnik.gif

przez lata Fiat był tańszy, i to decydowało o jego sukcesach, szczególnie w krajach o niższym PKB

aktualnie ceny Fiata takie same jak u konkurencji, a nawet wyższe (Croma)

i dlatego w planowaniu krótkoterminowym na pierwszy ogień idzie design, bo ludzie znaczek Q zaczną dostrzegać dopiero po latach, a firma może tego nie doczekać...

nie twierdzę, że Fiat na tym polu nie robi postępów, tyle, że te postępy sa znacznie mniejsze niż u konkurencji z Korei chociażby

Napisano

> IMHO bo są ładne

to czego nie kupileszlosnik.gif? - chyba punkt B w twoim wypadku odpadanono.gifwink.gif

> cen i jakości nie znam wiec sie nie wypowiem

Napisano

> Fix It Again Tomorrow

no to nie wiele odbiega od swiatowejzlosnik.gif- Fiat sprzedal u mnie przez 1 rok 156 autzlosnik.gif - z tego w piatek 156 zostalo wezwanych na jakas akcje do warsztuzlosnik.gif - wpadka wszystkim sie zdarzasmirk.gif , spadek wartosci mniej wiecej taki jak Hulatj w latach 80tyh -typu eXcel/Ponyzlosnik.gif

> zatkało pozytywnie, czy farmazonię ??

sam nie wiemhahaha.gif -po prostu zatkalozlosnik.gif - po prostu uwielbiam jak ludzie ida widza ladne opakowanie i kupuja, rozpakowuja, pachnie miodem a w srodku.... qpazlosnik.gif ....

> przez lata Fiat był tańszy, i to decydowało o jego sukcesach,

czyli wnoiskuje ze teraz juz nie jesthmm.gif

> szczególnie w krajach o niższym PKB

> aktualnie ceny Fiata takie same jak u konkurencji, a nawet wyższe

no dobra to skad ta milosc PL do Fiat-ahmm.gifniewiem.gifshocked.gif?

> (Croma)

> i dlatego w planowaniu krótkoterminowym na pierwszy ogień idzie

> design, bo ludzie znaczek Q zaczną dostrzegać dopiero po latach,

... bez przesady modele pokazowe sam widizalemzlosnik.gif -

> a firma może tego nie doczekać...

> nie twierdzę, że Fiat na tym polu nie robi postępów, tyle, że te

> postępy sa znacznie mniejsze niż u konkurencji z Korei chociażby

Zaraz - dzis Ford stwierdzil ze ich Q dorownuje juz Toyotasmirk.gif - zobaczymy - za zeszly rok bylo 1.Toyota 2.Hyundai .... kto by pomyslal kiedys ze koncern z KR ktory istneje 1/3 tego co Fiat bedzie drugi na swiecie w rankingu Q.... Wiec Fiat mial teoretycznie 2 x wiecej czasu na poprawe Q....palacz.gif

Napisano

> miałem jednego

... i nie pozostales wiernym klientemzlosnik.gif

> a teraz jestem już długo wierny marce GM, choc jak wiadomo tutaj też

> nie jest różowo z Q & P

... ale schowek na nogi ci w NU III nie spadl niezlosnik.gif?

Napisano

> Witam

> Bylem dzis na "dniach otwartych Fiata Bravo" i niestety autko bardzo

> mnie rozczarowalo

> Ponizej plusy i minusy :

> + fajna tapicerka na desce rozdzielczej (cos ala rybia luska extra to

> wyglada)

> +ogolnie fajna deska

> +niezle radio

> +latwosc wymiany zarowek (bardzo dobry dostep jak na nowe auto)

> - OGROMNY MINUS ZA Ciasnote w srodku... przy kierowcy okolo 190cm

takich głupot to juz dawno nie czytałem!!! postaraj sie zrozumieć, ze czowiek o wzroście "okło 190 cm" NIE JEST normalengo wzrostu!!! auta i nie tylko są robione na przeciętnego człowieak o wzoście 176-177 cm, bo tyle wynosi średnia europejska. Jak Bóg ci dał 190 cm to twój problem... zastanów sie co by było gdyby auta były robiobe na te twoje 190 cm z lekim luzem.. wtedy człowiek o wzroście 160 cm ( a i tacy nie często sie zdarzają...) musiałby dosatac od dilera 6 poduszek (pod dupę...) w gratise, zeby go w ogóle było z tego samochodu widac..:)

Napisano

> Witam

> Bylem dzis na "dniach otwartych Fiata Bravo" i niestety autko bardzo

> mnie rozczarowalo

> Ponizej plusy i minusy :

> + fajna tapicerka na desce rozdzielczej (cos ala rybia luska extra to

> wyglada)

> +ogolnie fajna deska

> +niezle radio

> +latwosc wymiany zarowek (bardzo dobry dostep jak na nowe auto)

> - OGROMNY MINUS ZA Ciasnote w srodku... przy kierowcy okolo 190cm

> wzrostu do tylu nie wsiadzie NIKT!!! poniewaz miedzy fotelem

> kierowcy a tylna kanapa jest moze 5cm przerwy

> - guzik otwierania tylnej klapy w znaczku fiat (nie ma sie za co

> zlapac chcieli zrobic cos na gust VW nie wyszlo)

> - Pod maska wszystko sprawia wrazenie tandety i delikatnosci

> Ogolnie podsumowujac wyszedlem z salonu bardzo rozczarowany

> Jak na taka klase auto jest ciasne...

> Moze fajnie,jezdzi i fajnie wyglada w srodku ale w GP jest to samo

dopiszę się do tego posta, ale uwaga jest generalna do innych przedpiśćców.

Aha, też widziałem nową Bravkę i jakoś nie odrzuciło mnie.

Ale ja pewnie nie jestem obiektywny, bo sam powożę Punto II od 6 lat i go lubię.

Skoro Fiaty są takie "be" i "fuj" a plastiki w środku lepione są z gó.., to co koledzy zaproponują w podobnej cenie co nie napawa takim obrzydzeniem? (chodzi mi o samochód nowy z salonu, używkę teoretycznie rozważałem, ale fajnie utrzymany 2-3 letni dobry wóz to jakiś nieosiągalny dla mnie mit)

Napisano

> dosatac od dilera 6 poduszek (pod dupę...) w gratise, zeby go w

> ogóle było z tego samochodu widac..:)

Są auta, niestety zwykle drogie limuzyny, gdzie wygodnie siedzi za kólkiem filigranowa blondyneczka i amerykański koszykarz. Są projektanci którzy potrafią dobrze wykorzystać przestrzeń i są tacy którym wychodzi to gorzej.

Napisano

> Skoro Fiaty są takie "be" i "fuj" a plastiki w środku lepione są z

> gó.., to co koledzy zaproponują w podobnej cenie co nie napawa

> takim obrzydzeniem? (chodzi mi o samochód nowy z salonu

obecnie cena fiatów nie jest jakaś konkurencyjna na tle innych aut

Napisano

Spoznilem sie i salon byl juz zamkniety, ale 2 staly na zewnatrz. Od konca maski w tyl love.gif. Caly przod to powiekszone punto - tak se. Bryla miodzio, proporcjonalna i z polotem (podwyzszona linia szyb z tylu). Sama pupa - love!!! Srodek zza szyby rowniez nie budzi zastrzerzen, a wrecz cieszy oko. Jazda bedzie w przyszlym tygodniu wiec pisac wiecej nie ma co.

Jeszcze co zauwazylem. Auto moze byc cacy, a i tak swiadomosc mowi nam - to fiat ...i juz jest qpa. Przypuszczam, ze to samo auto ze znaczkiem np Seata robiloby juz wieksze wrazenie. Powtarzajaca sie bajka smirk.gif

Napisano

> obecnie cena fiatów nie jest jakaś konkurencyjna na tle innych aut

nie do końca o to mi chodzi. Niekoniecznie chcę bronic Fiata.

Pytanie jest z pozycji osoby szukającej czegoś fajnego, nowego w okolicach 45-55tys.

Napisano

> Są auta, niestety zwykle drogie limuzyny, gdzie wygodnie siedzi za

> kólkiem filigranowa blondyneczka i amerykański koszykarz. Są

> projektanci którzy potrafią dobrze wykorzystać przestrzeń i są

> tacy którym wychodzi to gorzej.

No tak,dlatego mamy różnicę w cenie Fiata i "limuzyny".Jak kogoś stać to nie kupi Fiata.

ps 1.

Mi mój na razie styka.

ps 2.

Grande mi nie podchodzi.Nie podoba mi się , a Bravie jeszcze się nie przyglądałem.

Napisano

Bylem, ogladalem, jezdzilem.

Z wygladu rzeczywiscie nie jest az tak ladny jak na zdjeciach ale wyglada bardzo przyzwoicie. To zreszta jest kwestia gustu o ktorych sie nie dyskutuje.

Po zasiadnieciu na fotelu kierowcy poczulem sie jak w aucie zdecydowanie nowoczenym i innowacyjnym. Deska rozdzielacza poprostu piekna, wykonczenia bardzo ladne. Ogolnie zalatuje ladnym fiatowkim stylem. Moge powiedziec ze wyglad tego auta w srodku jest rownie innowacyjny na obecne czasy jak byl innowacyjny wyglad starego bravo w 1995.

Jesli chodzi o wygode to jest bardzo dobrze. W fotelu siedzi sie naprawde przyjemnie. Latwo wyregulowac fotel do swoich potrzeb. Mam 182cm wzrostu i bylo jeszcze duzo zapasu wiec ktos z 190 a nawet i 200 moze bez problemu wygodnie podrozowac. Przy kierowcy mojego wzrostu z tyl mogl za mna podrozowac dosc wygodnie czlowiek rowenirz tego wzrostu. Ogolnie miejsca podobnie jak w starym bravo. Kierownica regulowana w 2 plaszczyznach. Wszystkie przyciski umieszczone dosc intuicyjnie oraz przejrzyscie.

Teraz jazda. Jechalem wersja 1.9JTD 120KM

Co zrobilo na mnie wielkie wrazenie to zawieszenie. Ladnie tlumi nierownosci ale jest bardzo twarde. W niewielu seryjnie produkowanych samochodach spotyka sie tak twarde zawieszenie. Dzieki temu prowadzenie samochodu po zakretach to czysta przyjemnosc. Moze dla niektorych tak twarde zawieszenie bedzie problemem. Dla mnie to strzal w 10. Tez kwestia tego co kto lubi. Kolejne zaskoczenie na plus - skrzynia biegow. Chodzi bardzo ladnie, czysto i precyzyjnie. Fiaty zawsze mialy problemy z dosc kiepskimi skrzyniami biegow. Mam nadzieje ze to jest wlasnie koniec tych problemow.

Teraz niestety jednak minus - silnik. Rzekome 120KM oraz moment 255Nm jakos nie chca sie ujawnic. Mimo ze to diesel na niskich obrotach auto prawie wogole nie chce jechac. Dopiero od okolo 2500-3000 zaczyna troche przyspieszac ale juz przed 4000 zabawa sie konczy. Przyspieszenie nie zrobilo na mnie zupelnie wrazenia. Moje bravo 1.6 16v chodzi szybciej a przynajmniej tak to odczuwam. Moze to kwestia dosc dlugich przelozen w skrzyni. Wkazdym razie wersja 120KM napewno nie bedzie dobra dla milosnikow szybkiej jazdy.

Druga rzecz ktora wydala mi sie na pierwszy rzut oka dosc uciazliwa to w/w piekne zegary na desce rozdzielczej. Jak na postoju wygladaja bardzo ladnie, to podczas jazdy bardzo ciezko sie na nich wyznac. Musialem na dosc dlugo odryac wzrok od drogi aby zobaczyc jaka mam predkosc oraz obroty. Ale moze to tylko kwestia przyzwyczajenia.

Podsumowujac. Jak wyjdzie wersja 1.4T 150KM bardzo chetnie zobacze jak to jezdzi i jesli osiagi silnika beda wystarczajace to jest to dla mnie strzal w dziesiatke.

Napisano

jakby miało znaczek Opla to też było by g... wink.gif to samo ze znaczkiem VW było by cacy (to tak trochę OT bo nowego Bravo nie widziałem zlosnik.gif )

Napisano

żeby stwierdzić że ten nowy fiat to badziewie nie trzeba się fatygować do salonu

ja od wielu wielu lat zauważyłem że te zabawki to tandeta, chyba tylko ludzie co mają fiaty będą starali się znaleźć zalety zeby nie popasc w czarna rozpacz. rotfl.gif

Napisano

> żeby stwierdzić że ten nowy fiat to badziewie nie trzeba się

> fatygować do salonu

> ja od wielu wielu lat zauważyłem że te zabawki to tandeta, chyba

> tylko ludzie co mają fiaty będą starali się znaleźć zalety zeby

> nie popasc w czarna rozpacz.

Ciekawe dlaczego wszyscy sugerujecie sie opinia jednego czlowieka.

Napisano

> fatygować do salonu

Wiadomo że skody są najlepsze i shajsevageny ok.gif nawet nie musze iśc do salonu rotfl.gif

Napisano

Mam 194cm - w Octavii II spokojnie się mieszczę a to tylko kompakt - więc da się!

Co więcej - za mną może usiąść człowiek Twoich rozmiarów :-)

Napisano

> fatygować do salonu

napisal wlasciciel skody podróbki vw grinser006.gif

ciekawe jakim cudem punto GP jest najlepiej sprzedajacym sie samochodem w eu ,co za debile nie mogliby sobie fabie kupic grinser006.gifjakiś tekst

Napisano

> Wiadomo że skody są najlepsze i shajsevageny nawet nie musze iśc do

> salonu

nie bądź żałosny

nie jestem ślepo zapatrzony w 1 markę, Skoda to samochód przeciętny, ciagle stuka przedni zawias, deska skrzypi, silniki słabe i jadą na prestizu vw (chociaz wiecej niż połowa calego samochodu pochodzi wlasnie z vw)

Powiedziałem to czego Wy fiatowcy za chiny nie powiedzie o swoich lux maszynach z marnym wykończeniem.

Jak narazie nowa Fabia jest mocno średnia aczkolwiek nawet poprzedniczka nie razi taką tandetą punto czy innych grinser006.gif bździdłach spod F.

Napisano

> Mam 194cm - w Octavii II spokojnie się mieszczę a to tylko kompakt -

> więc da się!

> Co więcej - za mną może usiąść człowiek Twoich rozmiarów :-)

Octavia jest na granicy segmentu C oraz D

Pozatym to co napisal autor watku to nieprawda.

Owszem przy maksymalnie odsunietym fotelu do tylu rzeczywiscie pozostaje malo miejsca na tylnim siedzeniu.

Jednak przy tak odsunietym fotelu niemoglem dostac nogami do pedalow. Mam 182cm. Przy ustawieniu takim ze mi sie wygodnie prowadzilo (a zaznaczam ze lubie siedziec daleko od kierownicy) pasazer z tylu mojego wzrostu siedzial i nie narzekal zupelnie.

Napisalem zreszta wyzej ze miejsca w tym aucie jest bardzo podobnie jak w starym bravo. Jest to wiec wiecej niz np w Golfie lub Astrze ktore sa samochodami wlasnie z tego samego segmentu.

Napisano

> Powiedziałem to czego Wy fiatowcy za chiny nie powiedzie o swoich lux

> maszynach z marnym wykończeniem.

Ja jestem fiatowcem.

Nigdy nie uwazalem zeby Fiaty byly najlepsze na swiecie.

Sa to samochody przecietne tak samo jak inne marki oferujace samochody w podobnych cenach - daewoo, opel, skoda, vw, ford, itp.

Sa wykonczone na bardzo podobnym poziomie. Podobnie sie psuja. Ogolnie "the same shit".

Od zawsze jezdze fiatami glownie dlatego ze ich ceny na rynku samochodow uzywanych sa dosc niskie zapewne wlasnie ze wzgledu na slaba opinie, ktora w naszym kraju wynika niewiadomo skad; moze ze skojarzenia: fiat - 126p lub 125p.

Dodatkowym atutem dla ktorego wybieram fiaty jest to ze mi sie poprostu podobaja. Sa ladne i innowacyjne zarowno pod wzgledem wizualnym jak i technicznym.

Przykladowo wyglad z zewnatrz jak i wewnatrz fiata bravo z 1995 roku.

Pokaz mi auto z tamtych lat ktore mialoby w swoim wygladzie tyle finezji.

Napisano

widze że jesteś kolejnym zakompleksionym fiaciarzem haha

nie interesuje mnie co jest najlepiej sprzedajacym sie gownem w europie ale z tego co sie orientuje to KIA jest HITem

gdybym nie musiał się martwić o koszty utrzymania samochodu juz kupiłbym bawarkę z serii 3 lub mazde mps a nie oglądał się że na zachodzie kupują jednorazówki haha

ps

dodam że kupując fabie warto jest od razu zmienić opony na cos cywilizowanego bo to na czym wyjezdza to z wygladu przypomina opone hehe.gif Ale i tak z przykrością stwierdzam że nie co porównywać fiata bo no wlasnie nie ma do czego, jeśli lubicie spartańskie otoczenie to z bogiem jump.gif

Napisano

> fatygować do salonu

Jesteś typowym "besserwisserem" - żyjesz w urojonym świecie stereotypów...

> ja od wielu wielu lat zauważyłem że te zabawki to tandeta,

Miałeś w ogóle kiedyś Fiata? Pewnie tylko malucha?

> chyba tylko ludzie co mają fiaty będą starali się znaleźć zalety zeby

W czarną rozpacz to można popaść oglądając statystyki jakości i awaryjności Fabii zlosnik.gif

Napisano

> fatygować do salonu

ja nie bede bo kupilem fiata i wiem co to za strup zlosnik.gif fsm i fso juz sie bardziej staralo zlosnik.gif

Napisano

> Jesteś typowym "besserwisserem" - żyjesz w urojonym świecie

> stereotypów...

mówię to co widzę i stwierdzam fakty

> Miałeś w ogóle kiedyś Fiata? Pewnie tylko malucha?

odrazu wskoczylem na wyższy pułap,

Wolałbym jeździć komunikacją miejską niż maluchem

> W czarną rozpacz to można popaść oglądając statystyki jakości i

> awaryjności Fabii

zobacz ile tego jezdzi po ulicach niemal co 3 woz to skoda.

nigdzie nie wychwalam pod niebiosa skody ale stając na kresce z fiatem to sorry ale trzeba być ślepym albo ułomnym żeby nie stwierdzić co wygląda poważniej.

EOT bo wiem że ludki z Fiata to zadufane osoby nie przyjmujące krytyki innych a temat "pojednynków" z Wami jest znany.

z Bogiem. banana-wave.gif

Napisano

> widze że jesteś kolejnym zakompleksionym fiaciarzem haha

> nie interesuje mnie co jest najlepiej sprzedajacym sie gownem w

> europie ale z tego co sie orientuje to KIA jest HITem

> gdybym nie musiał się martwić o koszty utrzymania samochodu juz

> kupiłbym bawarkę z serii 3 lub mazde mps a nie oglądał się że na

> zachodzie kupują jednorazówki haha

> ps

> dodam że kupując fabie warto jest od razu zmienić opony na cos

> cywilizowanego bo to na czym wyjezdza to z wygladu przypomina

> opone Ale i tak z przykrością stwierdzam że nie co porównywać

> fiata bo no wlasnie nie ma do czego, jeśli lubicie spartańskie

> otoczenie to z bogiem

zakompleksionym ale skodziarzem to jestes ty , bo rzucasz sie jak mucha w rosole ,jakbys jezdzil conajmniej mercedesem a nie zwykla fabia do której ja nic nie mam ,jak do kazdego innego samochodu zreszta

a na fiacie tez sie dla mnie swiat nie konczy ,tylko nie lubie jak kto krytykuje cos ,czego jeszcze nie widzial ok.gif

Napisano

> mówię to co widzę i stwierdzam fakty

Nieprawda, żadnych faktów nie stwierdziłeś. Napisałeś że NIE WIDZIAŁEŚ Bravo i że na pewno to badziew.

> odrazu wskoczylem na wyższy pułap,

> Wolałbym jeździć komunikacją miejską niż maluchem

Pytam ponownie: jakimi Fiatami jeździłeś, że jesteś takim ich znawcą?

> zobacz ile tego jezdzi po ulicach niemal co 3 woz to skoda.

Zaprzeczasz sam sobie. Gdy przed chwilą ktoś napisał że Punto jest w tej chwili najlepiej sprzedającym się autem w Europie, to napisałeś że ilość sprzedanych egzemplarzy jest bez znaczenia.

> nigdzie nie wychwalam pod niebiosa skody ale stając na kresce z

> fiatem to sorry ale trzeba być ślepym albo ułomnym żeby nie

> stwierdzić co wygląda poważniej.

Poluzuj gumkę od dresów zlosnik.gif

> EOT bo wiem że ludki z Fiata to zadufane osoby nie przyjmujące

> krytyki innych a temat "pojednynków" z Wami jest znany.

> z Bogiem.

Ja akuram mam Toyotę...

Napisano

> ps

> dodam że kupując fabie warto jest od razu zmienić opony na cos

> cywilizowanego bo to na czym wyjezdza to z wygladu przypomina

> opone Ale i tak z przykrością stwierdzam że nie co porównywać

> fiata bo no wlasnie nie ma do czego, jeśli lubicie spartańskie

> otoczenie to z bogiem

hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif oj chłopie ty to chyba faktycznie siedziałes tylko w 125p, rozumiem jabyś Mesia porównywał do fiata, ale w tej chwili można po twoich postach wywnioskować że Fabia to poprostu niebo przy Fiacie, jeśłi chodzi np o wykończenie wnętrza, a ja np twierdze że to badziew w porównaniu do Fiata zlosnik.gif

Napisano

nie no ktos mnie tu rozsmiesza zeby.GIF a najlepsze jest to ze z tego co piszesz wynika ze nigdy nie miales fiata i odrazu widac ze jedziesz na stereotypach a tacy sa najgorsi.......jeszcze pisze to posiadacz fabiii no nie wytrzymam zeby.GIF nawet jakbys mial merca to twoja opinia by nie miala dla mnie zadnego znaczenia skoro nigdy nie miales stycznosci z fiatem biglaugh.gif a i jezeli uwazasz ze fabia to "wyzszy pulap" to powodzenia 270751858-jezyk.gif

Napisano

> nie no ktos mnie tu rozsmiesza a najlepsze jest to ze z tego co

> piszesz wynika ze nigdy nie miales fiata i odrazu widac ze

> jedziesz na stereotypach a tacy sa najgorsi.......

z tego co piszesz, wynika, że czytać nie umiesz zlosnik.gif

Quote:

były Punto user ;-)

Napisano

> z tego co piszesz, wynika, że czytać nie umiesz

> Quote:

> były Punto user ;-)

A Ty nie umiesz kojarzyć, bo to było napisane do RadKila smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.