Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Już nie mam Punto...

Featured Replies

Napisano

... niestety frown.gif

Punto miałem do czwartku rano, 18 listopada - na drodze krajowej nr 36 ciężarówka wymusiła na mnie pierwszeństwo, skończyło się na lądowaniu w rowie i dachowaniu:

273329217-Im002041.jpg

273329217-Im002042.jpg

273329217-Im002043.jpg

273329217-Im002044.jpg

Kierowca ciężarówki uciekł z miejsca zdarzenia nie zatrzymując się nawet żeby sprawdzić, czy ktoś nie potrzebuje pomocy - co z resztą mnie nie dziwi ani trochę icon_rolleyes.gif. Swiadkowie byli - ale nie widzieli numeru rejestracyjnego, a zanim ja wygramoliłem się z auta to ciężarówka zniknęła za horyzontem. Policja nie była zainteresowana jakimikolwiek szczegółami - na pytaniu czy mam AC cała sprawa się zakończyła screwy.gif

Auto teraz wygląda tak:

273329217-Im002045.jpg

273329217-Im002046.jpg

273329217-Im002047.jpg

273329217-Im002048.jpg

273329217-Im002049.jpg

Będzie szkoda całkowita, czekam tylko na wycenę. Na zdjęciach nie widać, że całe auto jest przekoszone - dach się pofałdował, połamały się plastiki na obudowie tunelu, oparcie kanapy z tyłu się nie składa bo haczy o prawy tylny słupek, zapadł się fotel kierowcy, itd. W sumie jak na fikołka przez przód uszkodzenia i tak nie wyglądają najgorzej hmm.gif, chociaż poza przednimi lewymi drzwiami praktycznie każdy element jest uszkodzony. frown.gif

Ja mam pękniętą kość w serdecznym palcu u lewej dłoni, otarcie na prawym nadgarstku i ogólnie czuję się z lekka potłuczony - ale jakichkolwiek innych obrażeń brak.

Teraz czekam na wycenę (oględziny już były) - dealer oferuje przyjęcie wraku w rozliczeniu za nowe auto i kusi zniżkami ... na Stilo grinser006.gif Na razie nie wiem jeszcze, co będzie następne - gdyby dało się kupić takie Punto jak miałem bez ponownego trzymiesięcznego oczekiwania, to raczej bym wolał Punto hmm.gif W każdym razie Stilo 3D z porównywalnym wyposażeniem po zniżce ma niemal identyczną cenę biglaugh.gif

Napisano

ufffffff........

dobrze że Tobie nic nie jest!! ok.gif

Puntek dobrze się spisał winner.gifok.gif

Napisano

icon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gif

Dobrze, ze nikomu nic się nie stało ok.gif

Normalnie za angryfire.gifscrewy.gifklnie.gifbanned.gif sku^%$* z tira czacha.gif

Napisano

no i wpi...... wylądował

dobrze że nic poważnego się nie stało

samochód rzecz nabyta będzie drugi

Napisano
  • Autor

> ... niestety

> Punto miałem do czwartku rano, 18 listopada - na drodze krajowej nr

> 36 ciężarówka wymusiła na mnie pierwszeństwo, skończyło się na

> lądowaniu w rowie i dachowaniu:

Ajajajajaj, chłopie, aż mnie ciarki w krziżu przeszły i włos się zjeżył.... yikes.gifyikes.gifyikes.gifyikes.gif

Brawo dla puntka, że ochronił właściciela i pasażerów, jeśli odejdzie do "nieba dla punciaków", to w poczuciu dobrzez spełnionego obowiązku; ty zaś leć z kasą do monopolowego albo proboszcza - w zależności od wyznawanego światopoglądu - i podziękuj, że to "tylko tak" się skończyło...

Welcome back.... 20.GIF

Napisano

> Ajajajajaj, chłopie, aż mnie ciarki w krziżu przeszły i włos się

> zjeżył....

> Brawo dla puntka, że ochronił właściciela i pasażerów, jeśli odejdzie

> do "nieba dla punciaków", to w poczuciu dobrzez spełnionego

> obowiązku; ty zaś leć z kasą do monopolowego albo proboszcza - w

> zależności od wyznawanego światopoglądu - i podziękuj, że to

> "tylko tak" się skończyło...

> Welcome back....

myślę że ten punciaczek niebawem będzie na giełdzie jako noofka niesmigana prawie zlosnik.gif

Napisano

Foty takie, że ciarki przechodzą crazy.gifcrazy.gifcrazy.gif

Dobrze, że Tobie nic nie jest waytogo.gif

Napisano

O kutfa... aż zaczyna się bać czy coś się mojemu tatkowi jutro nie stanie jak bedzie wracał z poczdamu icon_eek.gificon_rolleyes.gif

dobrze,że skończyło się tyklo na drobnym złamaniu palca i obtarciu... Szkoda kropka beksa.gif bo autko bardzo ładne. Tym bardziej, że przecież troszkę w niego włożyłeś... icon_rolleyes.gif

Niop sam nie wiem... ale ja jednak bym kciał kropka... Stilo to już inna klasa, większe autko a kropek to kropek smirk.gif Ale wybór pozostawiamy Tobie smile.gif

Napisano

bardzo mi przykro buu.gif i zarazem sie ciesze, ze jestes caly ok.gif

Pozdrawiam trzymaj sie ok.gif

Napisano

faktycznie zdjecie nie oddaje w 100% calosci uszkodzen. dobrze ze dzisiaj jestes tutaj z nami smile.gif a ten kierowca ciezaroki to skur... tuk.gif

ojciec ma stilo 3D i naprawde fajne autko ok.gif

Napisano

o ludzie crazy.gif całe szczescie ze Tobie sie nic nie stało...

Napisano

O, stary...! Po prostu szok!

Dobrze, ze Ty jestes caly i zdrowy... ok.gif

Napisano

> myślę że ten punciaczek niebawem będzie na giełdzie jako noofka

> niesmigana prawie

i mnie sie tak wydaje... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

az mnie zmrozilo normalni crazy.gif

dobrze ze Ci sie praktycznie nic nie stalo waytogo.gif

a kropek trzeba mu przyznac ze sie spisal winner.gif

przy jakiej predkosci wpadles do rowu??

Ty miales kurtynki bo na fotkach ich nie widac hmm.gif

Napisano

Ja pirenicze...

Widać, ze każdemu z Nas moze sie to przytrafić. A wydawałoby sie ze jest inaczej...

Tyle serca co włozyłes w autko, zeby spełniało Twoje wymagania... ach...

Jedno co powiem, to to ze zyjesz i jesteś z nami! Z takich wypadków niezawsze wychodzi sie cało. A skarpa bardzo wysoka...

Brawa dla Punta, jeszcze wieksze dla kierowcy autka brawo.gif Mysle, ze robiłes co sie dało...

O kierowcy tira sie nie wypowiadam.

Mam nadzieje, ze wybierzesz Punto. Potrzebujemy Twoich rad i niekiedy opinii.

Trzymaj sie!

Napisano

O kurcze stary, aż przykro patrzeć Cię spotkało ale najważniejsze, że wyszedłeś z tego cały. Szkoda auta bo wychuchane było jak trzeba i zawsze przyjemnie było popatrzeć na zdjęcia na AK i Twojej www. Mam nadzieję, że zostaniesz z nami. Szybkiego powrotu do pełni sił i lepszego samopoczucia ok.gif. Co do "ciężarowca" to nawet nie chce mi się komentować angryfire.gif

Pozdrawiam 30.GIF

Napisano

Hyh.......całe szczęście, że tak się to wszystko skończyło.......niewątpliwie szczęście Ci dopisało i za to chwała....Pozdrawiam 20.GIF

Napisano

wyrazy wspolczucia! auto rzecz nabyta, spelnilo role, szkoda ze musialo...

pozdrowionka!

Napisano

No to ładne shocked.gif człowiek nie zna ani dnia ani godziny oslabiony.gif

Pełno niestety u nas na drogach pomyleńców screwy.gif

Dobrze że tak się skończyło i jesteś cały (bo widzę że jakiś mur był niedaleko i mogło być gorzej crazy.gif)

Szkoda puntka ładny był buu.gif

Napisano

No stary współczuję szczerze, całe szczęście że nic poważnego Ci się nie stało. A tego kierwocę TIRa to tylko uzbroj_zlo.gif

Napisano

Najważniejsze, że możesz to jeszcze opisać... ok.gif

Poduchy wypaliły wszystkie??

20.GIF

PS. A może Lancię Ypsilon?? Mówią że damskie autko - ale ja tam olewam takie przesądy... biglaugh.gifbiglaugh.gifbiglaugh.gif

Napisano

o w mordę icon_eek.gif

Współczucia frown.gif

Swoją drogą myslałem że po dachu Punciak będzie gorzej wyglądał yikes.gif

Napisano

Wspolczuję , dobrze ze Tobie prawie nic się nie stalo - trzymaj się

Napisano

ooo kutwaaa oslabiony.gificon_eek.gif

szczerze wspólczuje

całe szczescie nic ci sie gorszego nie stało

a dla kierowce tira powiesic za jaja angryfire.gif

Napisano

O ja pier****.... strasznie mi sie Twoje auto podobało... szkoda go jak cholera, bo wypas miał nieeeeeezły...nie mozesz czegoś wymontować ? np klimy albo cuś ?przeca to prawie nowe auto.. jaśki boczne wypaliły ?

Napisano

BTW, miałeś esp ? i wogole - kupuj punciaka wink.gif i zostawaj tutaj zlosnik.gif

Napisano

Ja pier............e yikes.gifyikes.gifyikes.gifyikes.gificon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gif:Oboje_sie.gifboje_sie.gifboje_sie.gifboje_sie.gifboje_sie.gifboje_sie.gifboje_sie.gifboje_sie.gifboje_sie.gifboje_sie.gifboje_sie.gifboje_sie.gifboje_sie.gif

Daniel całe szczęście że żyjesz - palec się zagoi ok.gif

A tak właśnie się zastanawiałem, gdzie Cię poniosło, bo od paru dni Twoje miejsce na parkingu puste.

Tego ciężarowca to bym ......................... piiiiii ..................... tuk.giftuk.gifwpysk.gifwrrr.gifangryfire.gif @#!$$^%#@@^%^@!##$@#$#@#@!#!!!!!! ......banego !!!!!

Szkoda Puntka - fajny był - ale znając zdolności naszych blacharzy to jeszcze będzie jeździł wink.gif

Fajny jest w Bielsku w salonie firmowym - roczny po VIPach tyle tylko, że czerwony ale za to 1.4 ok.gif - warto się zastanowić klikas hmm.gif- no chyba, że koniecznie nówka grinser006.gif

Nie martw się i głowa do góry - a jak będziesz sprzedawał jakieś ekstrasy to daj znać wink.gif

Zdrówka życzę

Napisano

tirami jeżdżą takie właśnie skur..... tak samo strącili do rowu moją narzeczona ale na szczęscie była zima i wpadła dwlikatnie w puszek. Dobrze że i Tobie sie nic nie stało ok.gif ale tego z tira to normalnie do więzienia wsadzić1 banned.gif

Napisano

Az nie wierzylem wlasnym oczom jak ogladalem zdjecia crazy.gif

Strasznie mi przykro...to bylo najbardziej wypasione i zadbane auto na kaciku....

Najwazniejsze, ze Tobie sie nic nie stalo ok.gif

Napisano

O w morde, dobrze że ci się nic poważnego nie stało, bo wygląda to niezaciekawie crazy.gif

Dlaczego kurtyny/pp nie zadziałały ?

Napisano
blush.gif w tej sytuacji trzeba się cieszyć , że wyszedłeś cało .... auto rzecz nabyta .... współczuję oslabiony.gif
Napisano
  • Autor

> O w morde, dobrze że ci się nic poważnego nie stało, bo wygląda to

> niezaciekawie

> Dlaczego kurtyny/pp nie zadziałały ?

Zadziałała kurtyna po stronie kierowcy i poduszka w fotelu - poduszka w kierownicy nie wystrzeliła. Najprawdopodobniej dlatego, że auto nie przywaliło w nic przodem, po prostu przeleciało dnem rowu aż koło wpadło w dziurę i wtedy przewróciło się przez dach tyłem do kierunku jazdy. Poduszki odpaliły właśnie w momencie przewrotki hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Szkoda Puntka - fajny był - ale znając zdolności naszych blacharzy to

> jeszcze będzie jeździł

Na pewno grinser006.gif - tyle, że ja jednak wolałbym nim nie jeździć icon_rolleyes.gif

Napisano

to bylo najbardziej wypasione

ok.gif

i zadbane auto na kaciku....

a gówno prawda bo sie nie znasz zlosnik.gif mojego nie widziałeś

Napisano

kit z autem, ciesz się, że żyjesz.........., a tego sku....... z ciężarówki dopadnie kiedyś najgorsza kara........ (jego własne sumienie) niech go szlag trafi... tfu.........

Napisano
  • Autor

> BTW, miałeś esp ?

Nie.

> i wogole - kupuj punciaka i zostawaj tutaj

Zostać to zostanę na 100% - a co do Punciaka to jedyny problem to czas oczekiwania. W przypadku Stilo, jeśli nie będę upierał się co do koloru, to auto z tzw. "bogatym wyposażeniem" dostanę raczej szybko hmm.gif, w przypadku Punto jest niestety gorzej...

Wszystko się okaże w salonie - jeśli będzie trzeba zamówić auto z fabryki, to zamawiam Punto, takie jak miałem biglaugh.gif Jeśli gdzieś Stilo będzie do wzięcia od ręki, to niewiem.gif - bez auta ciężko się funkcjonuje icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

> o w mordę

> Współczucia

> Swoją drogą myslałem że po dachu Punciak będzie gorzej wyglądał

No właśnie - w sumie spisał się bardzo dobrze jak na taki crashtest. waytogo.gif Po wypadku palmtopa znalazłem za podsufitką, więc za wesoło nie było...

Napisano

> No właśnie - w sumie spisał się bardzo dobrze jak na taki crashtest.

> Po wypadku palmtopa znalazłem za podsufitką, więc za wesoło nie

> było...

pamietasz odpalenie poduszek ? czy straciłeś przytomność ? i wogole jak sie teraz czujesz - całe szczęście że nic strasznego sie nie stało ale strasznie mi żal punciaka buu.gif

Napisano
  • Autor

> Poduchy wypaliły wszystkie??

Dwie z sześciu. Przednia nie wypaliła żadna, tylko boczna i kurtyna po stronie kierowcy. Jechałem sam, więc pewnie zadziałał czujnik obecności pasażera hmm.gif

> PS. A może Lancię Ypsilon??

Lancia odpada w przedbiegach - ze względu na jedyny w okolicy serwis autoryzowany ADF Auto no.gif Nawet gdyby Thesis był do wyrwania w promocji za 9999,99 zł wink.gif , to ze względu na ADF Auto nie ma sobie co głowy zawracać. Jeździłem do nich trochę z Alfą i wiem czym to pachnie biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> a kropek trzeba mu przyznac ze sie spisal

Fakt waytogo.gif

> przy jakiej predkosci wpadles do rowu??

Nie wiem - jechałem około 80 (licznikowe), ciężarówka wyjechała mi z prawej jakieś 25m przed maskę, próbowałem omijać lewym pasem (z przeciwka nic nie jechało), ale cieżarówka skręcała "szeroko", bo miała naczepę, więc Kropek wyjechał na pobocze i stamtąd do rowu - na trzecim i czwartym zdjęciu widać ślady przelotu po dnie rowu, przy końcu muru koło wpadło w dziurę i doszło do przewrotki przez przód.

> Ty miales kurtynki bo na fotkach ich nie widac

Odpaliła tylko ta po stronie kierowcy - została wycięta, bo przy wciąganiu auta na lawetę przeszkadzała przy manewrowaniu...

Napisano

a koleś z ciężarówki ? zatrzymał sie rozumiem i ma przechlapane ?

Napisano

> Wszystko się okaże w salonie - jeśli będzie trzeba zamówić auto z

> fabryki, to zamawiam Punto

Oczywiscie na Punto Emotion nie ma w naszym pieknym kraju szans...? frown.gif

Napisano
  • Autor

> pamietasz odpalenie poduszek ? czy straciłeś przytomność ?

Przytomności nie straciłem, w ogóle wysiadłem praktycznie od razu po zatrzymaniu auta, musiałem tylko poszukać okularów, które mi zleciały. Co do poduszek, to odpaliły przy przewrotce, poczułem tylko szarpnięcie z boku, a po upadku auta na bok, gdy się już zatrzymało, w kabinie było pełno pyłu z poduszek no i charakterystyczny zapach

> i wogole jak sie teraz czujesz -

Ogólnie już całkiem nieźle - najgorzej było chyba wczoraj: ból barków, szyi, przedramion... Podobno po dachowaniu to norma wink.gif

> całe szczęście że nic strasznego sie nie

> stało ale strasznie mi żal punciaka

Mnie też crazy.gif - jeżdziłem nim 9 miesięcy i 8 dni, przejechałem 27 kkm i już się do niego przyzwyczaiłem, a tu takie coś icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

> a koleś z ciężarówki ? zatrzymał sie rozumiem i ma przechlapane ?

Nie zatrzymał się - po prostu odjechał.

Gdyby ktoś jechał za mną, to pewnie byłyby numery, a tak pupa.gif. - osoby obecne na miejscu zdarzenia to głównie mieszkańcy pobliskich domów. Starsza pani mieszkająca w domu za tym betonowym murem widziała tą ciężarówkę i całe zdarzenie, ale numerów z ogrodu nie widziała. Z resztą gdyby nie ona, to policja przybyła na miejsce zdarzenia dowaliłaby mi mandat za jazdę z nadmierną prędkością, co doprowadziło do utraty panowania nad pojazdem - policjant sam mi to powiedział hehe.gif

Dzwoniłem z ciekawości do firmy, do której należała ciężarówka (logo widziałem na naczepie) i dowiedziałem się, że w tej okolicy żadnej z ich ciężarówek być nie mogło. Widać mam jakieś halucynacje biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Strasznie mi przykro...to bylo najbardziej wypasione i zadbane auto

> na kaciku....

Zamiast ściemniać, opisz lepiej wrażenia z przesiadki z Punto na Stilo: warto? hmm.gifgrinser006.gif

Napisano
  • Autor

> O kutfa... aż zaczyna się bać czy coś się mojemu tatkowi jutro nie

> stanie jak bedzie wracał z poczdamu

Takie coś na szczęście przytrafia się niezwykle rzadko waytogo.gif

> Niop sam nie wiem... ale ja jednak bym kciał kropka... Stilo to już

> inna klasa, większe autko a kropek to kropek

Problem w tym, że drugie mopje auto nie za bardzo nadaje się do jazdy na codzień - a korzystanie z usług komunikacji publicznej to w moim przypadku straszna mordęga no.gif

Gdyby było do wzięcia takie Punto, jakie miałem - z dokładnością do koloru i ilości drzwi - to nie ma się nad czym zastanawiać, ale jeśli będę musiał, jak poprzednio, czekać te trzy miesiące... frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.