Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

co lepsze: stag 4 czy stag premium?

Featured Replies

Napisano

Montuję gaz do almery 1.5 16V z 2004 roku.

Objeździłem co leszych gazowników w swojej okolicy i mam taki wybór:

-stag 4 za 2500zł

stag premium za 3000zł

Elpigaz stella za 2800zł

Agis za 2600zł

(wszystko instalacje z lubryfikatorem)

co brać?

Napisano

> Montuję gaz do almery 1.5 16V z 2004 roku.

> Objeździłem co leszych gazowników w swojej okolicy i mam taki wybór:

> -stag 4 za 2500zł

> stag premium za 3000zł

> Elpigaz stella za 2800zł

> Agis za 2600zł

> (wszystko instalacje z lubryfikatorem)

> co brać?

ja mam staga 4 i jest ok.gif

stag 300 premium jest nowszy i ma mapy 3d i jest "dokładniejszy" w sumie od staga 4. ale do almery myśle że stag 4 spokonie da rade.

co do pozostałych to nie wiem nie widziałem nigdy na oczy to sie nie wypowiadam wink.gif

Napisano

> -stag 4 za 2500zł

> stag premium za 3000zł

nie rozumiem skąd różnica 500zł... to ceny z tego samego zakładu?

bierz 4 ok.gif

Napisano

> co brać?

Po co ci ten lubryfikator??

Napisano
  • Autor

> nie rozumiem skąd różnica 500zł... to ceny z tego samego zakładu?

> bierz 4

taa. Zasięgnąłem opinii (m.in Twojej cool.gif) i w Grudziądzu na Ruchniewicza mi gosć zaproponował Staga 4 za 2500 i premium za 3000.

Pozatym byłem na terenie byłego Stomilu i tam mi gość zaproponował Elpigaz Stelle za 2800.

(ten zakład ponoć jest na serio dobry i założy gaz do wszystkiego, nawet jakichś wielkich i rzadko spotykanych amerykańców)

Byłem także koło octowni (tam gdzie Ty zakładałeś) i oni stwierdzili, że najlepiej się czują w OBD Agis i to by mi proponowali za 2600zł

Napisano
  • Autor

> Po co ci ten lubryfikator??

bo niby nissany nie lubią gazu i jak tego nie założe, to po kilkudziesięciu kkm bede miał wypalone zawory

Napisano

> taa. Zasięgnąłem opinii (m.in Twojej ) i w Grudziądzu na Ruchniewicza

> mi gosć zaproponował Staga 4 za 2500 i premium za 3000.

Ruchniewicza... nie znam (tzn. gdzie jest ulica wiem zlosnik.gif)

> Pozatym byłem na terenie byłego Stomilu i tam mi gość zaproponował

> Elpigaz Stelle za 2800.

> (ten zakład ponoć jest na serio dobry i założy gaz do wszystkiego,

> nawet jakichś wielkich i rzadko spotykanych amerykańców)

tak, z tego właśnie ich znam ok.gif

> Byłem także koło octowni (tam gdzie Ty zakładałeś) i oni stwierdzili,

> że najlepiej się czują w OBD Agis i to by mi proponowali za

> 2600zł

coś nowego

w sierpniu byli specami od Diego :-DDD

staga u nich nie montuj, bo się na tym akurat nie bardzo znają

Napisano

> bo niby nissany nie lubią gazu i jak tego nie założe, to po

> kilkudziesięciu kkm bede miał wypalone zawory

Bzdura. Daj sobie spokój z tym cudownym wynalazkiem. Znam kilku ludzi którzy jeżdzą Nissanami na mikserach i nic tam sie nie wypala, przy sekwencji tym bardziej. Absolutnie szkoda na to pieniędzy.

• 4 miesiące później...
Napisano

> Objeździłem co leszych gazowników w swojej okolicy

Odgrzebuję temat. Chodzi mi o montaż instalacji sekwencyjnej w Grudziądzu. Na razie znalazłem dwóch gazowników:

1. Elektromechanika Pojazdowa Mariola Kruszewska ul. Wybickiego 31

2. Auto-Gaz Żochowska, ul. Karabinierów 4

Gdzie warto w CGR się udać, moze inny gazownik?

Chodzi o gazowanie Fiata Bravo 2007r. 1,4 90KM

Jaka instalacja, ew. czy zdać się na rady "gazownika"?

Napisano

> -stag 4 za 2500zł

> stag premium za 3000zł

> Agis za 2600zł

> co brać?

ja bym wybrał stag 300 plus, zaś premium jest połązony z EOBD linią K lub L i nie dopuszcza do zapalania się lampki MIL, czuwa też nad składem mieszanki w cyklach krótko i długoterminowych.

Napisano

premium ma tylko jedna wade jest drozszy a nie dziala poprawnie ze wszystkimi autami z eobd - przyklad - fiat panda, ale w AC powiedza ci ze jak najbardziej dziala

Napisano

> premium ma tylko jedna wade jest drozszy a nie dziala poprawnie ze wszystkimi autami z eobd -

> przyklad - fiat panda, ale w AC powiedza ci ze jak najbardziej dziala

No a to sprawdzone info, ze z Pandą są problemy?

Napisano

> No a to sprawdzone info, ze z Pandą są problemy?

pewnie ze sprawdzone

Napisano

Moja dobra rada - olej Staga i znajdź warsztat który zamontuje Ci dobrze BRC Seqent lub najlepiej Plug&Drive

Jesli już chcesz Staga to zainwestuj w dobre składniki do zestawu takie jak normalne i w miarę porządne wtryski, a nie badziewne dodawane do zestawu oraz dobry reduktor, a nie badziewny dodawany do zestawu. Z tych dwóch stagów brał bym Premium bez zastanowienia. Stag 4 jest ubogi w możliwości korekcji różnych paramwtrów oraz wysoce upierdliwy w prawidłowej regulacji (zabawy mnożnikiem, wieczne rozjazdy map i inne ciekawostki)

> -stag 4 za 2500zł

> stag premium za 3000zł

> Agis za 2600zł

> co brać?

Napisano

> Moja dobra rada - olej Staga i znajdź warsztat który zamontuje Ci dobrze BRC Seqent lub najlepiej

> Plug&Drive

> Jesli już chcesz Staga to zainwestuj w dobre składniki do zestawu takie jak normalne i w miarę

> porządne wtryski, a nie badziewne dodawane do zestawu oraz dobry reduktor, a nie badziewny

> dodawany do zestawu.

> Z tych dwóch stagów brał bym Premium bez zastanowienia. Stag 4 jest ubogi

> w możliwości korekcji różnych paramwtrów

Stag 4 nie ma regulacji od temp i nie komunikuje sie z EOBD. Nie ma tez map 3d - korekcji od obrotow. Ale czy to koledzie bedzie potrzebne?

>oraz wysoce upierdliwy w prawidłowej regulacji

> (zabawy mnożnikiem, wieczne rozjazdy map i inne ciekawostki)

yikes.gif

Znowu to samo - mityczna upierdliwosc STAGa - bylo juz o tym niedawno - proponuje aby autor postu przeczytal sobie post o zaletach BRC i STAGA....

Napisano

Stag 4 lub Stag 300 + wtryski minimum Magic Jet lub lepiej Matrixy, reduktor np. Zavoli Zeta N, dobry gazownik to wszystko co potrzeba. Lubryfikacja - zbędny wydatek, mniej więcej spisuje się jak magnetyzer i inne cuda. Jak będziesz miał źle ustawioną instalację to i tak zawory polecą. Jedyne gdzie może się lubryfikacja przydać, to auta z ceramicznymi gniazdami zaworów (ford, toyota).

Pozdr

Napisano

> . Lubryfikacja - zbędny wydatek,

Zgadzam się.

> Jedyne gdzie może się lubryfikacja przydać, to auta z ceramicznymi gniazdami zaworów

Ooo a na czym polega ten zbawienny wpływ na ceramikę ??

Napisano

> Ooo a na czym polega ten zbawienny wpływ na ceramikę ??

Podobno chroni przed nadmiernym przegrzewaniem się zaworów wydechowych i gniazd. Ile w tym prawdy to nie wiem, ale na pewno nic nie pomoże lubryfikacja w przypadku źle dobranej/wyregulowanej instalacji lpg i braku kontroli nad luzami zaworów.

Pozdr

Napisano

Nie mityczna tylko faktyczna, wiem bo mam, a nie bo ,,czytałem''

Każdy ma swoje zdanie, ja po wielu doświadczeniach brał bym w ciemno BRC i o STAGU nie chciał słyszeć, ale...

> Stag 4 nie ma regulacji od temp i nie komunikuje sie z EOBD. Nie ma tez map 3d - korekcji od

> obrotow. Ale czy to koledzie bedzie potrzebne?

> Znowu to samo - mityczna upierdliwosc STAGa - bylo juz o tym niedawno - proponuje aby autor postu

> przeczytal sobie post o zaletach BRC i STAGA....

Napisano

> Nie mityczna tylko faktyczna, wiem bo mam, a nie bo ,,czytałem''

> Każdy ma swoje zdanie, ja po wielu doświadczeniach brał bym w ciemno BRC i o STAGU nie chciał

> słyszeć, ale...

> > przeczytal sobie post o zaletach BRC i STAGA....

Ale co sterownik STAG ci nie chodzi czy może instalacja?

Napisano
  • Autor

ja instalowałem gaz u Tego gościa:

Elektromechanika Pojazdowa, Montaż Instalacji Gazowych Piotr Szczutowski

adres:

86-300 Grudziądz, ul. Ruchniewicza 33

Co mogę powiedzieć: Jak narazie nie żałuję jego wyboru. Zrobił wszystko estetycznie, nie ma żadnej druciarni pod maską ani pod autem.

Gość dość kumaty, wie, co robi.

Podejście do klienta tez jak najbardziej ok. Byłem u niego kilka tygodni po montazu w celu dokonania drobnych poprawek, to bez żadnego szemrania, z uśmiechem na ustach odrazu znalazł czas (choć akurat montował gaz w jakimś aucie) i zrobił o co prosiłem.

Auto jak narazie chodzi ok. Szczerze Ci powiem że nie widzę żadnej różnicy między gazem a benzyną. Spalanie do 10 litrów, ale lubię troszkę pomęczyc silnik, więc myślę, że jest jak najbardziej ok.

Siedzi u mnie stag 4 (taki wybrałem) + wtryski magic jet + parownik ta mocniejsza Alaska.

Magic jety i Alaskę zaproponowął gazownik i na to przystałem.

Jak napisałem wyżej- do tej pory nie mam powodów do narzekań.

Napisano

> Nie mityczna tylko faktyczna, wiem bo mam, a nie bo ,,czytałem''

hmm.gif a czy gdybyś nie miał to byłoby źle? Masz jakiś przykład, praktyczne odniesienie? Pytam z czystej ciekawości bo temat lubryfikacji intryguje mnie od kilku lat. Oprócz reklamowego bełkotu powtarzanego przez instalatorów(mających interes w instalowaniu urządzenia) i czasem ludzi na forach nie znalazłem żadnej technicznej informacji ntt lub choćby potwierdzenia w testach praktycznych,badanich.

Napisano

Tu nie chodzi o to czy sterownik nie chodzi czy chodzi. Oczywiście że działa. Problemem jest nazwijmy to strategia jego działania oraz możliwości prawidłowej kalibracji podczas jazdy. Owszem są mnożniki którymi można się bawić do woli, ale do idealnego ustawienia instalacji brakuje wiele. Mam Multiple z tym strownikiem i po wielu bojach jeżdże, jednak do ideału jest daleko. Miałem Corsę też ze stagiem 4, kilku moich znajomych miało bądź ma te układy w samochodach. Mówiąc krótko i prosto - Stag 4 nie jest średnim sterownikiem który spełnia swoje zadanie w mało i średnio wymagających pojazdach. Jeśli ktoś oczekuje od instalacji LPG maksymalnej ,,bezobsługowości'' i poprawności działania powinien według mnie myśleć o czymś lepszym np: Stag Premium, lub BRC.

Na koniec jeszcze coś o czym pisałem wiele razy, ale temat jest ciągle aktualny - Największą wadą Staga jest wkładanie do kpl. byle jakich komponentów czyli badziewnych wtrysków i reduktorów, oraz dość problematyczny w warunkach drogowych proces kalibracji.

> Ale co sterownik STAG ci nie chodzi czy może instalacja?

Napisano

klase wyzej od czego?

stag to tylko elektronika, jak reszte komponentow dobierzesz sam to jaka roznica w stosunku do BRC? ja tam polecam staga 300 plus, bardzo dobra elektronika

Napisano

> klase wyzej od czego?

> stag to tylko elektronika, jak reszte komponentow dobierzesz sam to jaka roznica w stosunku do BRC?

dobierasz jak się znasz... a znasz się, bo dostałes szkołę ze swoją instalacją...

często, gęsto się człowiek nie zna i ma tego super staga, bo wszyscy polecają... natomiast resztę z drutu i gałęzi...

w brc masz wszystko tip-top... np wtryskiwacze keihina w zestawie...

resizep0604101806.jpg

Napisano

no ale skoro kolega juz tu pyta to mozna go pokierowac na wlasciwy tor:)

Napisano

Co do foto, to starał bym się inaczej umieścić listwę aby skrócić wężyki. Jakie to auto i silnik??

Napisano

> Co do foto, to starał bym się inaczej umieścić listwę aby skrócić wężyki. Jakie to auto i silnik??

lacetti 1.4

Napisano

> no ale skoro kolega juz tu pyta to mozna go pokierowac na wlasciwy tor:)

pewniejszym torem jest gotowe rozwiązanie... takie jest moje zdanie...

rozwiązanie BRC jest lepsze, bo kompleksowe...

stag jest popularny, bo daje możliwość samodzielnego dłubania, ale jak często to się robi?

Często? Wtedy to nie jest dobra instalacja...

Napisano

Na focie widac Fly - Sf czy taki drozszy Panie - dla lepszych gosci wink.gifzlosnik.gif

Napisano

> Na focie widac Fly - Sf czy taki drozszy Panie - dla lepszych gosci

instalacje montowane w aso , diler takie chce wiec sobie montuje biglaugh.gif

Napisano

> pewniejszym torem jest gotowe rozwiązanie... takie jest moje zdanie...

> rozwiązanie BRC jest lepsze, bo kompleksowe...

> stag jest popularny, bo daje możliwość samodzielnego dłubania, ale jak często to się robi?

> Często? Wtedy to nie jest dobra instalacja...

takie stwierdzenie to ogromne uproszczenie

Napisano

> ale prawdziwe

To w takim razie z kolei o rozwiazaniach kompleksowych mozna tez uzyc stwierdzenia ze jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego smile.gif. A kity BRC sa dobierane mocowo a nie do modelu auta. smile.gif

I tak mozna sie spierac w nieskonczonosc.

Napisano

> To w takim razie mozna tez uzyc stwierdzenia ze jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego . A

> kity BRC sa dobierane mocowo a nie do modelu auta.

I co z tego?

Jak do tej pory ludzi narzekających na BRC jest niecały promil w porównaniu z piszącymi tutaj o problemach z mnożnikami, mapami czy innymi bzdetami... Stag jest na fali, bo każdy Miecio może go założyć... Do BRC potrzebujesz autoryzacji, a wiadomo z czym to się wiąże...

Napisano

> zbytne uproszczenia nigdy nie sa prawdziwe

na przykład?

Napisano

> I co z tego?

> Jak do tej pory ludzi narzekających na BRC jest niecały promil w porównaniu z piszącymi tutaj o

> problemach z mnożnikami, mapami czy innymi bzdetami...

Statystycznie rzec biorąc mniej tez jest ludzi z BRC - czesciowo tym mozna to tez tlumaczyć. Nie przecze jednak, ze w zwiazku z indywidualnym doborem elementow w przypadku STAGa tych problemow jest moze i procentowo wiecej - na skutek niechlujnosci gazownikow, czy pojsciem w "taniosc" - (czaem na wlasne zyczenie klientow) Ale nie przesadzajmy z tym promilem. Grunt to sprawdzony gazownik.

Stag jest na fali, bo każdy Miecio może

> go założyć... Do BRC potrzebujesz autoryzacji, a wiadomo z czym to się wiąże...

Autoryzacja pewnie polega na przejsciu jakiegos kursu. Nie wiem czy w przypadku BRC proces ten jest jakoś szczególnie trudny do przejscia - czy jest selekcja itp - widzialem w kazdym razie co potrafią zrobić autoryzowane warsztaty innych producentow LPG (Elpigaz) o autoryzowanych ASO nie wspominając. Oczywiscie zawsze lepiej jak ma sie jakikolwiek kurs niz nie ma sie rzadnego ale tak naprawde szlify zdobywa sie z praktyka a beztalenciu i 10 kursow nie pomoze

Napisano

> Jak do tej pory ludzi narzekających na BRC jest niecały promil w porównaniu z piszącymi tutaj o

> problemach z mnożnikami, mapami czy innymi bzdetami...

Wejdź na elektrode albo na jakieś duże forum gazowe i zobaczysz, czy ludzie nie mają problemów z instalacjami BRC. A narzekających na BRC jest mniej, bo mało jest tych instalacji w autach.

> Stag jest na fali, bo każdy Miecio może go założyć...

Każdą instalację tego samego typu zakłada się podobnie, nie ważne jakiego producenta a już najmniej ważne jaki sterownik jest zainstalowany. A to, że sterowniki AC typu STAG są łatwe w konfiguracji to akurat zaleta a nie wada

>Do BRC potrzebujesz autoryzacji, a wiadomo z czym to się wiąże...

No pewnie że wiadomo, dodatkowe koszty, które i tak spadną na klienta ...

Pozdr

Napisano

W życiu chodiz o to aby pewne rzeczy upraszczać, a nie szukać na siłę komplikacji. Dużo osób zachowuje się tak, jakby Stag płacił im za wychwalanie pomimo wszelkich wad. Popieram stwierdzenie jednego z przedmówców dotyczące BRC , BRC to instalacja kompleksowa w przeciwieństwie do druciarni w STAGu.

> takie stwierdzenie to ogromne uproszczenie

Napisano

AMEN! Popieram w pełnym brzmieniu.

> I co z tego?

> problemach z mnożnikami, mapami czy innymi bzdetami... Stag jest na fali, bo każdy Miecio może

> go założyć... Do BRC potrzebujesz autoryzacji, a wiadomo z czym to się wiąże...

Napisano

Jaka druciarnia w stagu? Nie odrozniacie elektroniki od reszty podzespolow? To czlowiek daje pupy montujac staga z druciarnia. Sama elektronika jest w porzadku.

Nastepna sprawa to wsparcie techniczne, doskonala strona internetowa, dostep do oprogramowania i jego otwartosc (brak kluczy sprzetowych, koniecznosci crackowania), mozliwosci programu (np. przelaczanie bez zbednej zwloki na lpg co jest zmora w elpigazie, brc) a tkaze forum na ktorym udzielaja sie ludzie z dzialu technicznego AC - zaden inny producent instalacji lpg nie moze sie w Polsce pod tym wzgledem przyrownac, masz problem dzwonisz do AC do dzialu technicznego i staraja sie pomoc, zadzwon do elpigazu to nikt z toba nie bedzie chcial gadac, powieda ci zebys jechal do warsztatu, podobnie niestety z brc

Napisano

> Jaka druciarnia w stagu? Nie odrozniacie elektroniki od reszty podzespolow? To czlowiek daje pupy

> montujac staga z druciarnia. Sama elektronika jest w porzadku.

> Nastepna sprawa to wsparcie techniczne, doskonala strona internetowa, dostep do oprogramowania i

> jego otwartosc (brak kluczy sprzetowych, koniecznosci crackowania), mozliwosci programu (np.

> przelaczanie bez zbednej zwloki na lpg co jest zmora w elpigazie, brc)

o przepraszam w brc jes możliwośc, zmiany czasu zwłok przełąnczania na lpg do min. 2 sekund w elpigazie takiej możliwości nie ma smirk.gif

a tkaze forum na ktorym

> udzielaja sie ludzie z dzialu technicznego AC - zaden inny producent instalacji lpg nie moze

> sie w Polsce pod tym wzgledem przyrownac, masz problem dzwonisz do AC do dzialu technicznego i

> staraja sie pomoc

bo wiedzą że wiekszośc klientów i tak sobie sama poprawia instalacje rotfl.gif

, zadzwon do elpigazu to nikt z toba nie bedzie chcial gadac, powieda ci

> zebys jechal do warsztatu

elpigaz to kupa i szkoda tege tematu poruszać sciana.gif

, podobnie niestety z brc

brc ma wsprcie techniczne z centrali w razie problemów centrala nawet może przyjechać i temat rozpatrzyć osobiście,

pozatym nie ma problemu jeśli jeden warsztat założy instalacje żeby drugi nie uznawał gwarancji, bo wątpie żeby pan Miecio za darmo poprawiał instalacje po panu Staszku smirk.gif

Napisano

no i co ze jest wsparcie z centrali, jak sam niczego sie nie dowiesz - to mnie najbardziej irytuje a juz elpigaz jest mistrzem swiata w odsylaniu do warsztatu, ostatnio zakladalismy u kolegi listwe i-plus do staga 300 plus i nie wiedzielismy dokladnie jaka rezystencje ma czujnik tempertury w te listwie - zadzwonilismy do centrali i tam naprawde z wielka laska udzielono odpowiedzi - jakby co to wyjawiam te straszna tajemnice ze czujnik tem ma 10kohm:)

Napisano

> no i co ze jest wsparcie z centrali, jak sam niczego sie nie dowiesz - to mnie najbardziej irytuje

warsztat wie, ty nie musisz no chyba że masz warsztat smirk.gif

> a juz elpigaz jest mistrzem swiata w odsylaniu do warsztatu, ostatnio zakladalismy u kolegi

> listwe i-plus do staga 300 plus i nie wiedzielismy dokladnie jaka rezystencje ma czujnik

> tempertury w te listwie - zadzwonilismy do centrali i tam naprawde z wielka laska udzielono

> odpowiedzi - jakby co to wyjawiam te straszna tajemnice ze czujnik tem ma 10kohm:)

informacja i wiedza to pieniądze a nikt nie jest instytucją charytatywną smirk.gifno chyba że producent staga prowadzi taką celową polityke aby zwiekszyć sprzedaż sterowników palacz.gif

Napisano

czy prowadzi taka polityke czy nie wychodzi to na dobre i jednym i drugim

Napisano

> Jaka druciarnia w stagu? Nie odrozniacie elektroniki od reszty podzespolow? To czlowiek daje pupy

> montujac staga z druciarnia. Sama elektronika jest w porzadku.

> Nastepna sprawa to wsparcie techniczne, doskonala strona internetowa, dostep do oprogramowania i

> jego otwartosc (brak kluczy sprzetowych, koniecznosci crackowania), mozliwosci programu (np.

> przelaczanie bez zbednej zwloki na lpg co jest zmora w elpigazie, brc) a tkaze forum na ktorym

> udzielaja sie ludzie z dzialu technicznego AC - zaden inny producent instalacji lpg nie moze

> sie w Polsce pod tym wzgledem przyrownac, masz problem dzwonisz do AC do dzialu technicznego i

> staraja sie pomoc, zadzwon do elpigazu to nikt z toba nie bedzie chcial gadac, powieda ci

> zebys jechal do warsztatu, podobnie niestety z brc

kolego, a czy co chwila tez majstrujesz przy ECU benzyny i zmieniasz non stop mapy, czasy itp???? NIE, bo jak zostało skonfigurowane to ma działać i już, i tak samo powinno być z instalacjami LPG.

Na początku też zakładałem, że zakupię interfejs, ściągnąłem nawet program (nie trzeba żadnego cracka ani klucza), ale po ustawieniu instalki przez gazwonika wszystko, chdzi tak samo jak na benie i nie ma po co grzebać...więc zakup fejsa poszedł w odstawkę, za to kolega z takim samy silnikiem tylko w sienie interfejs zakupił 2 tyg. po zamontowaniu staga i co chwila coś zmienia, ustawia itp.

Napisano

tylko ciekawe czemu zmienia bo jest zle czy popadl w psychoze i ciagle reguluje:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.