cacus Posted August 23, 2015 Share Posted August 23, 2015 na 38400 zadziałało :yay: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VANT Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Panowie działa toto już z przedlifotwym 1.6 16V ? Na stronce niby jest Magneti Marelli IAW 1AF Injection (1.6 16V) |INFO|DTC|PRM|ACT| KLOBDKey 3-Pin Ale chciałbym być pewny, no i jeśli tak to co jest potrzebne ? Obecnie mam euroscana, ale wygodny nie jest, no i do nowego lapka nie podłączę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dual88 Posted January 17, 2016 Share Posted January 17, 2016 Panowie działa toto już z przedlifotwym 1.6 16V ? Na stronce niby jest Magneti Marelli IAW 1AF Injection (1.6 16V) |INFO|DTC|PRM|ACT| KLOBDKey 3-Pin Ale chciałbym być pewny, no i jeśli tak to co jest potrzebne ? Obecnie mam euroscana, ale wygodny nie jest, no i do nowego lapka nie podłączę. Działa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VANT Posted January 17, 2016 Share Posted January 17, 2016 a ile kosztuje taka przyjemność ? i jakie okablowanie trzeba zakupić ? Poratujcie linkami i przydatnymi informacjami:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asche Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Dla zainteresowanych zakupem interfejsu ELM327 Bluetooth, to właśnie przyszedł mi taki http://www.aliexpress.com/item/Black-Super-mini-ELM327-Bluetooth-OBDII-OBD2-V2-1-Auto-Code-Scanner-elm-327-For-Multi/1852895300.html Działa bez problemu z Torque i AlfaOBD na Androidzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobra180 Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Zależy do jakiego modelu . Pełna obsługa Fiatów to : http://allegro.pl/licencja-multiecuscan-fiat-alfa-lancia-97-15-mes-i5442057492.html http://viaken.pl/pl/pakiet-interfejsow-fiat-k-can-fiatecuscan-multiecuscan-fiat-alfa-romeo-lancia.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron Posted January 28, 2016 Author Share Posted January 28, 2016 Działa bez problemu z Torque i AlfaOBD na Androidzie Żeby jeszcze z MES-em się dogadał to byłoby już całkiem fajnie Ale swoją drogą AlfaOBD na smartfony czy tablety jest naprawdę niezłą alternatywą żeby mieć zawsze przy sobie konkretny zestaw do diagnostyki . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asche Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Żeby jeszcze z MES-em się dogadał to byłoby już całkiem fajnie Ale swoją drogą AlfaOBD na smartfony czy tablety jest naprawdę niezłą alternatywą żeby mieć zawsze przy sobie konkretny zestaw do diagnostyki . W wolnej chwili spróbuję jak działa MES z tym wynalazkiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asche Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 Wracając do tematu mojego chińskiego ELM327 BT - działa, łączy się zarówno pod Win10 i MES jak i Androidem i AlfaOBD. Także natenczas polecam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaczelnyFilozof Posted November 30, 2016 Share Posted November 30, 2016 Nie no trafia mnie. Przecie to nie są skąplikowane rzeczy ale jednak mnie przerosły. Brava 1.2 99 na trzypinowej dwukablowej wtyczce: Mam kabel viakena usb kkl I program fiata eksucan. No i ta wtyczka na trzy piny z krokodylkiem. 1. zainstalowałem sterowink portu wirtualnego i jest na 4rtym porcie z odpowiednimi prędkościami. 2. Wlanczam program do skanowania. 3. Stacyjka w aucie przekręcona. 3. Znajduję model i daje conect. Oczywiście nic nie łączy. Na kablu wiakena są dwie diody. Czasem tylko mrugnęła czerwona. W opcjach jest coś takiego jak testy ale nigdy tam nie przeszło pozytywnie. Co robię źle? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron Posted December 7, 2016 Author Share Posted December 7, 2016 W opcjach jest coś takiego jak testy ale nigdy tam nie przeszło pozytywnie. Co robię źle? Latency time i reszta wg, zaleceń ze strony mes-a ? I nie podpiąłeś się przypadkiem do gniazda od ABS-u ? A może masz już gniazdo 16-pin EOBD pod kierownicą ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts