Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy wybor silnika jest trudny czy latwy?

Featured Replies

Napisano

> 3. Tu na pewno sie nikt ze mna nie zgodzi, ale ja bym wybral

> podstawowy 1.6 - 105 KM. W wersji comfort bez 17-calowych felg,

> bez "blutufa", stref klimatycznych we wnetrzu. Proste,

> niezawodne, japonskie...takie jak w latach 90-tych. Wracajac do

> silnika. Nie ma i-Stop'a, nie ma turbo, a osiagi w postaci 12s.

> do setki + zawieszenie Focusa daje auto, ktore jest jak...zona,

> slazaczka Zamachowskiego w filmie...nie pamietam tytulu... W

> ostatniej scenie tego filmy glowny bohater goni ubeka, ktorego

> zobaczyl w kosciele. Kto pomoze?

> Biore 1.6 - 105 KM.

Widać, że tym nie jeździłeś. Ten silnik nie zapewnie żadnej dynamiki, a dynamika to bezpieczeństwo ...

Dla mnie w Mazda 3 nie ma silnika, 2.0 w pl jest tylko z i-stop,

diesel jest z psa, dla mnie tu brakuje 1.8 125km. Jak w starej F'ce

Napisano

bez jaj z tym 1,6 grinser006.gif daje radę, jak większość kompaktów z podobnym silnikiem. z trójki startuje zupełnie dobrze zlosnik.gif

a 2,0 chyba jest bez i-stopu, ja jezdziłem jakąś i nie miała zlosnik.gif.

Napisano

> bez jaj z tym 1,6 daje radę, jak większość kompaktów z podobnym

> silnikiem. z trójki startuje zupełnie dobrze

> a 2,0 chyba jest bez i-stopu, ja jezdziłem jakąś i nie miała .

Dla mnie to nie jest dynamika. Włączenie się do ruchu,

czy wyprzedzanie z tym silnikiem to jakaś pomyłka.

2.0 dostępne w pl ma i-stop, poza automatem

Napisano
  • Autor

> Widać, że tym nie jeździłeś. Ten silnik nie zapewnie żadnej dynamiki,

> a dynamika to bezpieczeństwo ...

Wiem, ze wrazenia sa porownywalne z 1.9 D - 69 KM, ktorym kiedys jezdzilem. Mial ponad 19s. do setki. Brak dynamiki nie oznacza, ze trzeba sie takiego auta wystrzegac. Ale przeciez! Mazda moze byc 7 sekund szybsza. zlosnik.gif

Nie dynamika to bezpieczenstwo, a swiadomosc kierowcy o osiagach!

> Dla mnie w Mazda 3 nie ma silnika, 2.0 w pl jest tylko z i-stop,

> diesel jest z psa, dla mnie tu brakuje 1.8 125km. Jak w starej F'ce

Zgadza sie. Dlatego najlepszy jest 1.6.

Napisano

cóż robić... wielkiego wyboru nie ma. Za to jest sprzęt niedozajechania i na łańcuchu.

2.0 fajnie śmiga, ale cena i spalanie wyższe. A z tego co wiem 80% sprzedaży trójki do 1,6 benzyna - wiec będziesz musiał jakoś przełknąć te gorzką pigułę grinser006.gif

Napisano

> cóż robić... wielkiego wyboru nie ma. Za to jest sprzęt

> niedozajechania i na łańcuchu.

to są bezdyskusyjne zalety ok.gif

> 2.0 fajnie śmiga, ale cena i spalanie wyższe. A z tego co wiem 80%

> sprzedaży trójki do 1,6 benzyna - wiec będziesz musiał jakoś

> przełknąć te gorzką pigułę

To użytkownicy będą się męczyli, nie ja zlosnik.gif

Napisano

w MX-5 to się męczyc nie będziesz wpysk.gif

grinser006.gif

Napisano

> Hyundai. Czy klienci pamietaja jeszcze Pony z silnikiem Mitsubishi? A

> poprzednika Pony o informatycznej nazwie Excel?

> Pamietam jak 19 lat temu moj wujek kupil Pony 1.5 LS 5d w kolorze

> srebrnym za ponad 80.000.000 zl.

> Silnik gaznikowy z Mitsubishi i zadnych stukow, zadnego dzwonienia

> przy jezdzie pod gore na czworce. Szal!

> Dzis Hyundai jest malo szalowy.

> i10. Najlepsza budka telefoniczna w miescie. Doplata do wiekszego

> aparatu - tylko 1500 zl.

> Biore 1.2 DOHC 78 KM.

> i20. Jako fan Getza musze podejsc do nastepcy krytycznie. Nie ma

> duszy dinozaura w sobie i tak naprawde nikt nie wie co miesci.

> Pasuje do niego nazwa...ktora kojarzy mi sie z gra w pokera na

> niskie stawki: Twoje 10...i 20.

> Nie bede oszukiwal nad czym powaznie myslalem: 1.4 100 KM A/T.

> i30. Od razu wyprzedze alfabet i napisze tu o siostrze

> "trzydziestego" - Kii Cee'd. Bo tu tkwi esencja mojego serialu.

> Slowacko-koreanski kompakt nie musi byc wizytowka pragmatykow i

> dowodem na to, ze wreszcie Koreanczycy robia tak samo nudne auta

> jak Europa. Te blizniacze auta sa dla kazdego. Dla dzialkowcow i

> dla "club-trekkerow". Wiec jesli slyszac slowo "marihuana" masz

> przed oczami grzadke i myslisz o naslonecznieniu, kup Hyundaia z

> benzyna 1.6 i automatem, a jezeli zastanawiasz sie kto moze miec

> zapalniczke, wez Cee'da 2.0 CRDi bo wstyd miec slabsza wersje

> niz "paly".

1 - Piszesz o Hyundaiu czy o Kia ? Wniosek "jak chcesz i30 z dieslem to kup Ceed'a 2.0 CRDI" jest przyciężkawy zlosnik.gif

2 - Imho bardzo nie na miejscu jest w Twoich skądinąd fajnie napisanych tekstach używanie określenia "pały" oslabiony.gif

Napisano

> .....ktore jest jak...zona,

Zawrócony zlosnik.gif

Napisano

a ja to bym wolał np. i30 niz sida bo sid ma jak dla mnie zbyt oczoyebny wyświetlacz kompa pokładowego i w ogóle oczoyebne wyświetlacze i przez to niczego sie znich nie można dowiedzieć

Napisano

> a ja to bym wolał np. i30 niz sida bo sid ma jak dla mnie zbyt

> oczoyebny wyświetlacz kompa pokładowego i w ogóle oczoyebne

> wyświetlacze i przez to niczego sie znich nie można dowiedzieć

Nie no ja też wolałem, ale ja widzę że pokutuje tutaj ewidentnie zrównywanie i30 i ceed'a na rzecz ceed'a. Generalnie jak ktoś zaczyna o i30 to kończy zdaniem typu "ceed ma silniki .... bla bla bla" zlosnik.gif

Napisano

no...ale mechanicznie auta dość podobne .. i30 cw dłuższy o 7cm waytogo.gif

a teszta to samo zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> 1 - Piszesz o Hyundaiu czy o Kia ? Wniosek "jak chcesz i30 z dieslem

> to kup Ceed'a 2.0 CRDI" jest przyciężkawy

Hyundai to Kia, a Kia to Hyundai. Korea rosnie w sile. Jako konkurencja wystepuje...Korea Polnocna. zlosnik.gif

Jesli kupisz inaczej to i30/Cee'd staje sie prze nieciekawym autem. Albo dzialka, albo policja.

> 2 - Imho bardzo nie na miejscu jest w Twoich skądinąd fajnie

> napisanych tekstach używanie określenia "pały"

Przepraszam, w takich czasach sie czlowiek chowal. Nawet bratu na ksiazeczce zdrowia napisalem ZOMO. blush.gif

Ale jestem najdalszy od wrogosci wobec policji i te "paly" brzmia wulgarniej niz sa naprawde. Juz sie tlumacze dlaczego. Piszac tekst bylem po swiezym doswiadczeniu na A4. Jadac 130-140 km/h zostalem wyprzedzony przez policyjna Kie Cee'd bez swiatel mijania. A dla niebieskich wybrykow jestem bardziej tolerancyjny niz SLD dla gejow. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Zawrócony

claps.gifbow.gif Dzieki, wlasnie! Ta kobieta czekajaca z zupa...niesamowita byla. Wtedy nie sadzilem, ze bedzie kiedys w moich oczach Mazda trojka 1.6. biglaugh.gif A film mial premiere kiedy robilem prawo jazdy. swiety.gif Ech...chyba kupie ta Mazde...tyle wspomnien. hehe.gif

Dzieki, pozdro. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Nie no ja też wolałem, ale ja widzę że pokutuje tutaj ewidentnie

> zrównywanie i30 i ceed'a na rzecz ceed'a. Generalnie jak ktoś

> zaczyna o i30 to kończy zdaniem typu "ceed ma silniki .... bla

> bla bla"

A wlasnie! Czy wciaz jest tak, ze "slabe: Cee'dy sa zza gor, a 2-litrowe diesle jada z Korei (oryginaly)? wink.gif

No i co lepsze? Korea? Slowacja? Bo wiadomo, ze Japonia bije Anglie, a tu?

Napisano

> cóż robić... wielkiego wyboru nie ma. Za to jest sprzęt

> niedozajechania i na łańcuchu.

Pod względem trwałości napędu rozrządu, łańcuchy ostatnio zachowują się podobnie jak paski ... patrz oplowskie w małych benzynowych, czy choćby w VW 2.0 TDI zlosnik.gif

Napisano

zbadaj temat trwałości tej jednostki w mazdzie grinser006.gif

potem wyciągaj pochopne wnioski grinser006.gif20.GIF

Napisano

Z tego co mi wiadomo, wszystko leci z za gór ok.gif

Oryginał poznać w zasadzie można (jeśli chodzi o i30) po istnieniu schowka na konsolą środkową. Od sąsiadów przybywają już bez tego schowka (widać nie ogarnęli mechanizmu schowka). Co do jakości i trwałości - ponoć są 2 wpadki sąsiadów - jakieś gumki w tylnym zawieszeniu i jakiś krzyżaczek w układzie kierowniczym. Oba przypadki powodują ponoć stuki (nie wiem, nie doświadczyłem, mam póki co 11 tyś km, a ludzie się skarżący mieli znacznie mniej).

Myślę, że trochę za wcześnie jeszcze na miarodajne wnioski co lepsze, oryginał czy sąsiad zlosnik.gif

Napisano

> Mazda. Boje sie, ze jest to kolejna (ostatnia?) marka, ktora jest

> naprawde DOBRA...

Co masz na myśli pod pojęciem dobra? Miałem mazdę 6 TD teraz zona ma 5 z 2l benzyną. Chcesz porozmawiac o tym jak dobra jest mazda hehe.gif

>

> 5. Nie ma o czym pisac, ale napisze bo gdyby ktos mi powiedzial "masz

> 100 tys., jakie auto kupisz?" to wezme Mazde 5 2.0 16v benz.

> Exclisive Plus. Dziekuje.

chcesz moją? mały przebieg rotfl.gif

Napisano

a co jest? grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Co masz na myśli pod pojęciem dobra?

Prosta, klasyczna, niezawodna i wciaz daleka od popularnosci VW.

> Miałem mazdę 6 TD teraz zona ma

> 5 z 2l benzyną. Chcesz porozmawiac o tym jak dobra jest mazda

Chce. Mow! Fakty kontra nadzieja. smile.gif

> chcesz moją? mały przebieg

Ma tempomat? icon_rolleyes.gif

Napisano

> zbadaj temat trwałości tej jednostki w mazdzie

> potem wyciągaj pochopne wnioski

Znajomy namawiał mnie na Mazdę 5 - używkę ... więc chętnie poczytam smile.gif

Na razie z doświadczeń ze skośnookimi, to przerabiałem na własny koszt naprawę typowej usterki starego 1.4 D4D ... wymianę uszczelki pod głowicą po 145kkm przebiegu. W Wawie chcieli 2000zł za samą uszczelkę. Na wsi udało sie zrobić za 1500zł razem z wymianą oleju i filtrów zlosnik.gif

Napisano

raport TUV czy DEKRA gdzież znalazłem..

pisali, że mazdach 3, 3 letnich, ilość aut z awarią układu napędowego wynosiła 0 (słownie zero)

W ogóle mazdy są w szczycie bezawaryjności w towarzystwie 911-ki i luxusowych merców.

Na końcu, zawsze plasuje się KIA Carnival grinser006.gif podlejsze modele samochodów na eF grinser006.gif

jakiś trend jednak z tego widać biglaugh.gif

Wysokie ceny mazd z 2 reki tez nie biorą się kosmosu biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

Dzis Mercedes, a wiec nie lada wyzwanie.

Klasa A. Maly Mercedes jest jak skarpetki pod choinka. Tego nie mozna kupic...sobie, a co najwyzej komus. Na prezent nadaje sie idealnie. Tani, dobrej marki i ksztalt...prezentu. Gdyby go opakowac to nie wiadomo czy w srodku jest domek dla lalek, pilka do rodzenia czy buda dla psa. Ale z jakim silnikiem go podarowac?

Diesel? No tak, pasuje, ale 15s. do setki w 160CDI spowoduje, ze prezentem bedzie mozna co najwyzej wyprowadzac psa na spacer. A do tego lepiej podarowac recznie zdobiona smycz...i starczy kasy na gumowego kurczaka do gryzienia. 180 lub 200 CDI. OK, nie ma sie co spinac. Wazniejsze, zeby kupujac nie zapomniec o makownikach, przedluzaczu do lampek, a wracajac sie wyspowiadac.

Biore A200 Turbo - 193 KM dla siebie, a prezent wybiore, z ktorego naprawde mozna sie ucieszyc.

Klasa B. W "M jak milosc" tym autem jezdzil psychopata, ktory porwal Marysie. Trzeba faktycznie miec oryginalna konstrukcje psychiczna, zeby kupic to auto. Ale byloby nie fair, aby serialem dyskredytowac Mercedesa. B-klasa moze byc naprawde ciek... fascynujaca! B180 NGT BlueEFFICIENCY. Pozornie posiadamy nudne, ciapowate auto, ktore sugeruje, ze kierunki odkrecania/zakrecania srub mamy zanotowane w "ajfołnie", a naprawde mamy mozliwosc niekonczacych sie tematow zarowno w osiedlowym klubie Calibry, jak i na...autokaciku. grinser006.gif

Biore 180-ke na gaz ziemny.

Klasa C. Pamietajcie. Reforma ZUSu sprawi, ze na emeryturze kazdego z nas bedzie stac na C-klase i juz trzeba sie zastanowic jaki silnik wybrac. No tak...bo bedzie nas stac...na ten wlasnie model - W204. biglaugh.gif

Trzeba sie zastanowic, ktory z silnikow przezyje te...30...40 lat. Na pewno nie BlueEFFICIENCY bo za tyle lat to on bedzie BlackEFF... Na pewno nie 4 cylindry bo co dwie pary...itd... Na pewno nie 63AMG bo jego wartosc pojdzie w gore.

Biore C300 - 231 KM. Klasyczne V6. ok.gif

Klasa E. Co tu duzo mowic. Jesli jestes taksowkarzem...ty zlotowo! To wiesz, ze chcesz CDI i nie przetlumacze ci nic. Ale jesli jestes...nie zlotowa...to mozemy sobie pogadac. W lecie powiedzialbym E300, ale ostatnio duzo jezdze firmowym E200CDI z tylnym napedem i najczesciej uzywanym guzikiem w tym cholerstwie jest "ESP OFF".

Biore E350 4 Matic i wciaz kocham zime.

Klasa S. Piekne w tym aucie jest to, ze chyba kazdy, naprawde kazdy znajdzie tu silnik dla siebie. Milosnicy TDI, VTEC, HEMI, dzialkowcy, kumple Gore'a, klub Sierry...no tylko koalicja na rzecz autogazu bedzie musiala sobie wmowic, ze ma sekwencje...niewazne, ze w skrzyni. biglaugh.gif

A poniewaz jestem z tych, ktorzy jezdzili po dywanie w sypialni modelem W116, biore...

S500 - 388 KM.

SLK. Zawsze sie zastanawialem jak mozna chciec tak kiepskie, tandetne, brzydkie auto. Wydaje mi sie teraz, ze jesli ktos chcialby pograc w pilke, isc na kort i poodbijac rakieta, ale jest leniwa ciapa to SLK daje mu substytut. No to z jakim motorem? Tez wazne czy mysli o strzelaniu goli z przewrotki i wyobraza sobie jak zdaza do krotkiej pilki i posyla ja wzdluz siatki...40:0. zlosnik.gif I taki klient wbrew pozornej logice powinien wziac 200K, ktory sam sie konczy przed 250 km/h, a kierowca potrafi to wlasciwie przezyc. Natomiast leniuch, ktory popodawalby sobie z kumplem "klepe" opowiadajac przy tym jak nic nie pamieta z weekendu lepiej nadawlby sie do 55AMG bo bez adrenaliny to sie cholesterol odklada. rotfl.gif

Ja biore male V6 - SLK 300 - 233 KM.

O CLC, CLS nie pisze bo jak o tym czyms mysle to gubie libido niczym Alfa Romeo olej...

c.d.n. (w nastepnych odcinkach Mini, Mitsubishi, a potem Nissan) - przerwa w serialu ok. 2 tygodnie

Napisano

> c.d.n. (w nastepnych odcinkach Mini, Mitsubishi, a potem Nissan) -

> przerwa w serialu ok. 2 tygodnie

-hmm, no i gdzie te kolejne oddcinki??

czekam na mitsubishi ;-)

Napisano

> -hmm, no i gdzie te kolejne oddcinki??

przeczytels chociaz tekst, ktory zacytowales? cfaniaczek.gif

no chyba, ze wedlug Ciebie minely juz dwa tygodnie biglaugh.gif

Napisano

> Mazda. Boje sie, ze jest to kolejna (ostatnia?) marka, ktora jest

> naprawde DOBRA...do czasu, az stanie sie zbyt popularna. Taka

> moja obawa wewnetrzna...

> 3. Tu na pewno sie nikt ze mna nie zgodzi, ale ja bym wybral

> podstawowy 1.6 - 105 KM. W wersji comfort bez 17-calowych felg,

> bez "blutufa", stref klimatycznych we wnetrzu. Proste,

> niezawodne, japonskie...takie jak w latach 90-tych. Wracajac do

> silnika. Nie ma i-Stop'a, nie ma turbo, a osiagi w postaci 12s.

> do setki + zawieszenie Focusa daje auto, ktore jest jak...zona,

> Biore 1.6 - 105 KM.

bez sensu grinser006.gif

poza tym, wypadałoby wspomnieć o 2.3 turbo 270751858-jezyk.gif

Napisano

> przeczytels chociaz tekst, ktory zacytowales?

> no chyba, ze wedlug Ciebie minely juz dwa tygodnie

eee tam, to szczegol

Napisano
  • Autor

Wracamy. Dzis Mini.

Mini to nie pierwsze polaczenie pazdziernikowego festynu z wyspiarskimi obszarnikami. W XX wieku byl np. Range Rover z 2.5-litrowym dieslem BMW. Ale nie wiem po co o tym wspominam, skoro "tds" byl uznawany za najgorszy silnik w palecie E-34. oslabiony.gif

Aktualne Mini jest tak dobre jednak dzieki Bawarii. Ale nie ma tam silnika R6. Jest 1.6. Alternatywa jest 1.6 lub 1.6, a takze 1.6. W srodku palety jest 1.6, a na szczycie 1.6 i 1.6. Nie smiejcie sie, sprawdzcie.

75 koni na benzyne, 98 lub 122. Malo? Moze byc 184, a jak wciaz kapielowki zbyt malo wypelnione - 211. Jesli jezdzac Mini chcemy brac na stacji maxi pistolet, mamy do wyboru 90 lub 110 koni mechanicznych.

Piekne jest to, ze w tej klasie zwykle zmienia sie design i nazwa, a pod maska wciaz ten sam zestaw tlokowo-korbowy. Mini jest wciaz takie same, a pod maska grzebala juz Toyota, Peugeot, BMW i nie wiem kto jeszcze.

Ale ktory wybrac? Dziwne, ale nie bede sie smial z literki "D" na klapie. To auto jest tak fajne, ze nawet przeszczep serca z Berlingo go nie "odfajni". A i wspolny temat z wlascicielem Focusa TDCi sie znajdzie. Jednak nie zrobie tego. Wybiore benzyne i juz tlumacze dlaczego nie bedzie to doladowany "S" czy "Works".

Mini Cooper S z lat 60-tych, ktory z silnika 1275 ccm krzesal 76 koni (tyle co moj Polonez zlosnik.gif) robil setke w ok. 11 sekund. Dzisiejszy "eS" jest po prostu za szybki. On po prostu gwalci historie.

Biore Mini Cooper 1.6 122 KM.

c.d.n. (w nastepnym odcinku Mitsubishi)

Napisano
  • Autor

> poza tym, wypadałoby wspomnieć o 2.3 turbo

Wspomne...ale polowicznie. Za 58 tysiecy zlotych mamy jedno kolo napedzene moca 130 koni...

Konkurencja to...Honda CBR 600 RR. Ale na wyprzedazy rocznika damy gora 49.900...

To wlasnie takie auta sa i beda bez sensu*.

*bez sensu sa zawsze dobre auta

Napisano
  • Autor

Mitsubishi. Dziadkom kojarzy sie z Galantem z Pewexu, mlodym z Pajero, a dzieciom z Evo. W tej marce tak naprawde to nie o silniki chodzi, ale wlasnie o nich jest ten watek.

Lancer. Powiedzmy sobie szczerze. To nie jest Impreza. Niewazne, ze ktos uwaza, ze Evo jest lepsze niz STi. Gdyby nie Evolutiony, Lancer bylby kolega Lanosa, przysposobiona rodzina Daewoo poprzez zapladnianie Hyundaia. A Impreza nawet 1.5 ma lezace tloki i symetrical AWD. Nic to. Dzisiejszy Lancer to auto lepsze od Lanosa.

Silniki jakie mamy do wyboru mowia jasno. Nie zamawiaj barszczu po ukrainsku w chinskiej knajpie. 1.5, 1.8, 2.0 turbo w odmianach 240, 295 i 350 KM. No i ten nieszczesny barszczyk...z kartonu kupionego w sieci ALDI - 2.0 TDI.

Ale jak wspomnialem w Mitsubishi nie chodzi o silniki. Zobaczmy na skrzynie biegow. Mozemy miec manuala 5-biegowego, 6-biegowego, 4-biegowego automata, CVT i SST. Wszystko co tylko wymyslono mamy w jednym, skromnym modelu. Osiolkowi w zloby dano...

Napedy? FWD lub AWD...do wyboru, do koloru. Mozna zwariowac od mozliwosci...i trzeba! Juz? Zwariowaliscie? No, to teraz zamawiamy:

Evo X GSR 5 MT - 295 KM. A jesli przez mysl Wam przeszlo "a moze wezme SST" to znaczy, ze wcale nie zwariowaliscie, tylko jestescie od urodzenia ekscentryczni...i wezcie 1.5 AT 109 KM.

c.d.n. (ciag dalszy Mitsu)

• 5 miesięcy później...
Napisano

> Civic. Nie naleze do tych, ktorzy uwazaja, ze sa bardziej i mniej prawdziwe Civici. Ale umowmy sie.

> Civic z dieslem jest - jak powiedzial krol hazardu - ekstrawagancja w stylu agenta Tomka. No

> za duza pojemnosc, za duza cena. Ale tym razem nie wchodzi w gre najslabsza benzyna. Sokol

> Millennium nie tylko mial wyglad, ale i predkosc. Jesli chcesz sie poczuc Hanem Solo...

> Bierz 1.8 i-VTEC 140 KM.

Majac do wyboru jeden z najlepszych czterocylindrowych diesli oraz jeden z najlepszych wysokoobrotowych silników N/A obecnie w produkcji wybrałeś kupe niegodną miana silnika Hondy - brawo facepalm.gif

> Biore 2.0 156 KM.

I dobrze - prawdziwy trojkrzywkowy VTEC na obydwu walkach nie jest dla wszystkich old.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.