Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Było o Golfiarzach, czas na kierowców Mercedesów...

Featured Replies

Napisano

Wczoraj zrobiłem małą trasę na motocyklu i zauważyłem że kierowcy mercedesów wyróżniają się na drodze... Za wszelką cenę chcą pokazać że są lepsi od innych. Moje wnioski opieram na kilku kierowcach a nie tylko jednym. Jeden mi wymusił, innego jak wyprzedziłem w korku to mnie dogonił i wyprzedzał tak jakby chciał mnie do rowu zepchnąć a miejsca miał dużo, ludzie ustępują mi miejsca żebym mógł przejechać a kierowca Mercedesa trzyma się środka drogi itp. Jak to jest? Ktoś zauważył podobnie? Pewnie zaraz ktoś powie że widział tico które wymusiło, albo inne marki. Nie mówię że wszyscy kierowcy mercedesów tak jeżdżą, ale akurat podczas mojej trasy wszystkie Mercedesy mi utrudniały.

Napisano

Quote:

Innego jak wyprzedziłem w korku

Czyli pchałeś się między samochodami na wydrę ?

Napisano
  • Autor

> Quote:

> Innego jak wyprzedziłem w korku

> Czyli pchałeś się między samochodami na wydrę ?

Po to jest motocykl żeby nie stać w korkach:) W Raporcie Turbo ostatnio policjant wypowiadał się że jest do dozwolone według naszego prawa wtedy kiedy samochody stoją w miejscu, bo mamy do czynienia z omijaniem a nie wyprzedzaniem (w ostatnim moim poście napisałem że wyprzedzanie, ale wszyscy wiedzą o co chodzi). Ale dlaczego nikt się o to nie wkurzył tylko ten od Merca? Zazdrościł że ja nie muszę stać w korku?

Napisano

> Po to jest motocykl żeby nie stać w korkach:)

Z prawej strony tez ? hmm.gif

Napisano

> Po to jest motocykl żeby nie stać w korkach:)

poto sa drzwi zeby je otwierac.

Miej to na uwadze jak bedziesz sie cisnal kolo mnie. 20.GIF

Napisano

w korkach????

> poto sa drzwi zeby je otwierac.

> Miej to na uwadze jak bedziesz sie cisnal kolo mnie.

Napisano

będzie to Twoja wina jak spowodujesz wypadek otwierając drzwi smirk.gif

jak chcesz mieć drzwi urwane i jeszcze płacić za naprawę motoru to proszę bardzo zlosnik.gif

Nie wiem czy wiesz ale drzwi od kierowcy powinno się otwierać prawą ręką po to aby widzieć czy nie nadjeżdża coś z tyłu, widziałem taki reportaż 20.GIF

Napisano

twoja satysfakcja może być nad wyraz krótkotrwała - od zdarzenia do przybycia policji - miej to na uwadze, zanim otworzysz drzwi cfaniaczek.gif

PoRD:

Art. 45.

1. Zabrania się:

(.....)

3. otwierania drzwi pojazdu, pozostawiania otwartych drzwi lub wysiadania bez upewnienia się, że nie spowoduje to zagrożenia bezpieczeństwa ruchu lub jego utrudnienia;

pomijam aspekt tego, że kierownik 2oo powinien mieć świadomość zaistnienia takich chamskich/bezmózgich zachowań i swojej bezbronności wobec nich (nie jest "obity" blachą"), ale formalnie to ty zostaniesz uznany winnym, a może się mylę... któż to wie?

Napisano
  • Autor

Po to jest noga żeby urwać ci lusterko jak zajedziesz drogę:) Miej to na uwadze bo wielu motocyklistów stosuje takie praktyki:) I uwierz mi że motocyklista ucieknie i go nie znajdziesz:) Przez takie chamskie zachowania robi się wojna:) Wiem że są tacy idioci którzy potrafią poświęcić swoje drzwi dlatego przeciskam się spokojnie. Widzę że nigdy motocyklem nie jechałeś skoro takie coś wypisujesz:)

Napisano

A powiedz, żal Ci, że nie masz motocykla,

czy po prostu jesteś malutkim człowieczkiem?

Napisano

> Po to jest noga żeby urwać ci lusterko jak zajedziesz drogę:)

I tym utwierdzasz mnie w tym ,ze motocyklisci na scigaczach to debile no.gif Gratuluje pad.gif

Dlaczego kolesie na cruiserach moga stac spokojnie a debile na scigaczach musza sie pchac hmm.gifhmm.gif

Jakbyscie sie na sile nie pchali i jezdzili zgodnie z przepisami to byloby ok.gif no ale przeciez to obciach nie przeleciec 150 przez miasto no.gif

Napisano

> I tym utwierdzasz mnie w tym ,ze motocyklisci na scigaczach to debile Gratuluje

Ale otwieranie drzwi popierasz? Gratuluję no.gif

> Dlaczego kolesie na cruiserach moga stac spokojnie a debile na scigaczach musza sie pchac

Skąd wiesz, że sie pchał a nie po prostu przesuwał się jak miał miejsce?

Poza tm często cruisery są szersze smirk.gif

> Jakbyscie sie na sile nie pchali i jezdzili zgodnie z przepisami to byloby no ale przeciez to

> obciach nie przeleciec 150 przez miasto

Skąd wiesz, jak się pchał i jak szybko jeździ?

Napisano

> I tym utwierdzasz mnie w tym ,ze motocyklisci na scigaczach to debile Gratuluje

Już pierwszy post jest na granicy prowokacji. Jeśli chcecie żeby wątek został trzymajcie poziom.

Kolegi sugerującego urywanie lusterek również się to tyczy.

Napisano
  • Autor

Jak słyszę głupie gadanie o otwieraniu drzwi to też głupio odpowiadam. Oczywiście są debile co jadą 150 przez miasto, ale czy samochodami nikt tak nie jeździ? Na wielkim motorze nikt się w korku nie pcha bo ma za duży motocykl i poprostu nie ma miejsca żeby przejechać. Jakby miejsce było to na pewno w korku by nie stał. Po to jest motocykl żeby w korkach nie stać:) Tego typu kłótni było już sporo na AK, więc nie ma sensu kolejnej robić.

Napisano

> Ale otwieranie drzwi popierasz? Gratuluję

Ooo... Prosze to bardzo ciekawe ? Moze mnie zacytuj ?

> Skąd wiesz, że sie pchał a nie po prostu przesuwał się jak miał miejsce?

Nie mogl chwili zaczekac ?

> Poza tm często cruisery są szersze

No ale probowac mozna.

> Skąd wiesz, jak się pchał i jak szybko jeździ?

Bazuje na takich samych stereotypach jak autor posta.

Napisano

> Quote:

A jak wyglada "pchanie sie na wydrę"? hmm.gif

Napisano

> Z prawej strony tez ?

Z prawej strony też jest zgodnie z prawem, ale tylko na drodze o dwóch pasach ruchu w jednym kierunku. Jak jedziesz motocyklem środkiem to naturalne jest, że jeden pas aut wyprzedzasz lewą stroną a drugi prawą. W takim przypadku wyprzedzanie prawą stroną auta jadące lewym pasem jest zgodne z przepisami.

Napisano

> Jak słyszę głupie gadanie o otwieraniu drzwi to też głupio odpowiadam.

pad.gif - to w ramach komentarza.

A co do ucieczki i tego ,ze goscia nigdy nie znajda nie badz taki hop do przodu bo nawet nie wiesz jak latwo Cie namierzyc...

Napisano

> Z prawej strony też jest zgodnie z prawem, ale tylko na drodze o dwóch pasach ruchu w jednym

> kierunku. Jak jedziesz motocyklem środkiem to naturalne jest, że jeden pas aut wyprzedzasz

> lewą stroną a drugi prawą. W takim przypadku wyprzedzanie prawą stroną auta jadące lewym pasem

> jest zgodne z przepisami.

Ja mowie o wciskaniu sie miedzy auto a kraweznik no.gif

Napisano

> A jak wyglada "pchanie sie na wydrę"?

Wciskanie sie miedzy auto a kraweznik ,ocieranie o lusterka itd.

Od 0:26 do 0:32 tez masz piekny przyklad "pchania sie na wydre"

Napisano

> Quote:

Po to jest motocykl zlosnik.gif

Napisano

> Po to jest motocykl

Jeszcze jako zarobek dla ortopedow i protetykow hehe.gif

Napisano

> Wciskanie sie miedzy auto a kraweznik ,ocieranie o lusterka itd.

Aaa, no tak, przez ostatnie kilkanascie lat nie spotakłem takiego żadnego i żaden mój znajomy nie skarżył się, że jakies moto obtarło mu lusterko.

Kolega napisał, że ominał w korku, a Ty nadinterpretowałeś, wrzucajac go do jednego worka, bo kiedys słyszałeś, ze ktos jeździł tak jak piszesz, albo zobaczyłes takiego jednego. I własnie tak powstają mity, że każdy na moto, to ham jeżdżący na tylnym kole w korku i co najmniej 200 na godzinę i oczywiscie jest dawcą walącym z piąchy w dachy mijanych samochodów i z nudów urywający lusterka sick.gif

Dzięki za odpowiedż, nie mam wiecej pytan, idę pojeździc po lesie rowerem 893goodvibes.gif

Napisano

> Dlaczego kolesie na cruiserach moga stac spokojnie a debile na scigaczach musza sie pchac

> Jakbyscie sie na sile nie pchali i jezdzili zgodnie z przepisami to byloby no ale przeciez to

Jak zwykle szukasz zwady 275123014-zielony.gif nigdy nie jezdzilem na motorze, ba nawet nie zamierzam, co 4 koła to 4 koła, ale jesli stoje w korku i mam mozliwosc odsuniecia sie jakiemus motorkowi to przepuszczam, scigacz i tak jest "ginacym punktem na horyzoncie" więc bardziej nie zagmatwi sytuacji na drodze, jeszcze bardziej utrudniajac bo malo miejsca zajmuja i kiedy zapne 2 bieg to on jest 100 m przede mna smile.gif) wiec to nie są dysputy o tym, ze to debile ale o nieustepliwości kierowców mercedesow na drodze, coz autor na takich trafil, trudno. Jesli chcesz sie powyżywać załóż nowy wątek smirk.gif aha i żeby nie było, nienawidzę tych buczących tłumików, więcej grzechów nie pamietam grinser006.gif

Napisano

> Aaa, no tak, przez ostatnie kilkanascie lat nie spotakłem takiego żadnego i żaden mój znajomy nie

> skarżył się, że jakies moto obtarło mu lusterko.

Ja mialem niedawno akcje bo raczylem skrecac w prawo a pan motocyklista ,ktory jechal za mna wpadl na pomysl ,zeby mnie wyprzedzic - gdybym nie spojrzal w lusterko ,mialby jednego na sumieniu no.gif dodam ,ze sytuacja miala miejsce na skrzyzowaniu z sygnalizacja a ja jeszcze na czerwonym sygnalizowalem ,ze bede skrecal...

> Kolega napisał, że ominał w korku, a Ty nadinterpretowałeś, wrzucajac go do jednego worka, bo

> kiedys słyszałeś, ze ktos jeździł tak jak piszesz, albo zobaczyłes takiego jednego.

Codziennie mijam paru takich ,poprostu smigam taka trasa gdzie conajmniej raz w miesiacu baa tygodniu jest akcja z motocyklista w roli glownej...

Napisano

> Jak zwykle szukasz zwady

Jak zwykle za krotko tu jestes... Odroznij odsuniecie sie od pchania sie na chama bo musze byc pierwszy albo kopania w auto bo ktos nie ustapil no.gif

Napisano

> Po to jest noga żeby urwać ci lusterko jak zajedziesz drogę:) Miej to na uwadze bo wielu

> motocyklistów stosuje takie praktyki:) I uwierz mi że motocyklista ucieknie i go nie

> znajdziesz:) Przez takie chamskie zachowania robi się wojna:) Wiem że są tacy idioci którzy

> potrafią poświęcić swoje drzwi dlatego przeciskam się spokojnie. Widzę że nigdy motocyklem nie

> jechałeś skoro takie coś wypisujesz:)

I dziwisz się po tym co napisałeś, że niektórzy zwyczajnie i "po ludzku" nie lubią jednośladowców ?

Dziś 2x na dystansie 1 km miałem ciepło.

Raz jeden entelygent ciął przez korek tak z 40-50 - niby nie szybko, ale gdy mówimy o korkowych prędkościach to kosmos - zdjąłbym go zmieniając pas - nie miałem szans kolesia zauważyć.

Drugi nieco wolniej, ale minimalnie ominął zderzak ciężarówki.

Wiesz, ja też jednośladem, ale mięśniami pędzonym często jeżdżę, m in w korku jeździłem do roboty.

Ale obowiązkowo z mocno błyskającą lampą z przodu i ostrożnie - to ja powinienem uważać, a nie "oni" - "oni" mnie zwyczajnie NIE WIDZĄ. I to ja muszę zadbać, żeby mnie zobaczyli...

Napisano

> Wciskanie sie miedzy auto a kraweznik ,ocieranie o lusterka itd.

> Od 0:26 do 0:32 tez masz piekny przyklad "pchania sie na wydre"

Po to jeżdżą motocykliści na maotorach aby nie stać w korku tak samo jak ja śmigam na rowerze aby nie stać na żadnym skrzyżowaniu zlosnik.gif

Zawsze jadąc autem usuwam się aby mieli swobodny przejazd, po co tamowac ruch pojazdom szybszym od siebie niewiem.gif

Napisano

> I dziwisz się po tym co napisałeś, że niektórzy zwyczajnie i "po ludzku" nie lubią jednośladowców ?

nie on zaczal z jakims otwieraniem drzwi. gwalt niech sie gwaltem odciska wink.gif

> Dziś 2x na dystansie 1 km miałem ciepło.

> Raz jeden entelygent ciął przez korek tak z 40-50 - niby nie szybko, ale gdy mówimy o korkowych

> prędkościach to kosmos - zdjąłbym go zmieniając pas - nie miałem szans kolesia zauważyć.

> Drugi nieco wolniej, ale minimalnie ominął zderzak ciężarówki.

> Wiesz, ja też jednośladem, ale mięśniami pędzonym często jeżdżę, m in w korku jeździłem do roboty.

przykra sprawa, wiadomo ze sporo gosci przegina.

ja korki omijam, ale tylko jak auta stoja - inaczej sie boje wink.gif

pozdro

Napisano

Czyli po prostu zwykła umiejętność przewidywania oraz zasada ograniczonego zaufania, które w przypadku - szacuję - 80% kierowcom jest zupełnie obca, a nawet jak starałbyś się im to wytłumaczyć to mieliby Cię za wariata, który jest zakręcony jak dredloki zaćpanego rastafarianina.

Napisano

> nie on zaczal z jakims otwieraniem drzwi. gwalt niech sie gwaltem odciska

Wiesz - ja naprawdę nic nie mam do jednośladowców (czasem dwu, jak na szpachlobajku jadą ;-) ), ale naprawdę czasem ręka sama siega do klamki, jak idiotę widać w lustrze...

> przykra sprawa, wiadomo ze sporo gosci przegina.

> ja korki omijam, ale tylko jak auta stoja - inaczej sie boje

Wiesz, tylko że jeden sra w wentylator, a gówno chlapie na wszystkich :-(

Kiedyś robiłem PJ kat A.

Przerwałem.

Doszedłem do wniosku, że nie chcę kusić losu :-(

Nie mówię, że inni maja tak robić i odstawić moto na kołki, po prostu - mój pkt widzenia jest taki, że nie w tych czasach i nie pod tą szerokością geograficzną :-(

Napisano

> będzie to Twoja wina jak spowodujesz wypadek otwierając drzwi

O winie to orzeknie pewnie sąd, ewentualnie policjant, zkaładając, że kierowca otwierający te drzwi zgodzi sie z policjantem.

> jak chcesz mieć drzwi urwane i jeszcze płacić za naprawę motoru to proszę bardzo

Rzecz w tym, że żaden to problem zapłacić za drzwi, czy uszkodzony motocykl. Pewnie i tak ubezpieczenie to pokryje, a jesli ktoś ma dużo zniżek, to nawet składka mu nie wzrośnie po jednej szkodzie. Prawdziwy problem może to mieć kierowca motocykla, jeśli po takim zdarzeniu trafi na miesiąc do szpitala, potem rehabilitacja i powiedzmy parę miesięcy bez pracy co przekłada się wprost na niższe dochody przy dużo wyższych wydatkach (leki, rehabilitacja itd).

Tak wiec, jesli szczęśliwie dla niego po jakims czasie wróci do pełni zdrowia (co nie jest oczywiste), to jednak włąśnie on straciłby o wiele wiecej, niz kierowca samochodu otwierający drzwim nawet jesli kierowca samochodu został uznany sprawcą. Co to jest 10% zniżek przy tym, co czeka poszkodowanego motocyklistę? Nic.

Napisano

Sprawca chyba pokrywa koszty leczenia jak się nie mylę a dokładniej jego OC hmm.gif

Ale fakt życie jest jedno wink.gif

Napisano

> Sprawca chyba pokrywa koszty leczenia jak się nie mylę a dokładniej jego OC

Tak, pokrywa OC. Kosztem np. 10% zniżek.

A jeśli po leczeniu potrzebna jest rehabilitacja, którą pacjent musi zapewnic sobie sam, za własne pieniądze, bo tak działa nasza słuzba zdrowia, to albo płaci i ma, albo nie rehabilituje się. Pomijając taki drugorzedny fakt, że ma pare misiecy wyjęte z życiorysu (leczenie) stracił okazje na awans, zawalił terminowy projekt i płaci kary umowne. takie dodatkowe sprawy tez mogą wystapić, chcoiaż nie muszą.

> Ale fakt życie jest jedno

Tak. Zdrowie też.

czasem emocje podpowiadają co innego ale gdy sie na spokojnie pomysli , to bardzo często konkluzja jest jedna: nie warto.

Napisano

> Po to jeżdżą motocykliści na maotorach aby nie stać w korku tak samo jak ja śmigam na rowerze aby

> nie stać na żadnym skrzyżowaniu

> Zawsze jadąc autem usuwam się aby mieli swobodny przejazd, po co tamowac ruch pojazdom szybszym od

> siebie

Gdzie Ci ludzie z filmiku mieli sie wg. Ciebie usunąć ? Wjechać na chodnik bo panisko na motorze musi przejechac ? no.gif

Napisano

> Kolega napisał, że ominał w korku,

ale czekaj czekaj, jesli ja to samo zrobię samochodem (czasami jest taka luka że da sie ominac) to bede burakiem, cwaniakiem, ktory chce sie wcisnac byleby być pierwszy itp a jesli zrobi to motocyklista to co jest cacy, wszystko gra? chyba nie rozumiem

Napisano

a moglbys wyjasnic po co te drzwi bys otwieral?

czysta zlosliwosc, czy masz moze z tego jakies korzysci?

Napisano

dodaj do tego jeszcze posiadaczy skuterów, quadów i mamy wolna amerykanke. Tylko mieć giwere i powoli eliminowac takich cwaniaków.

Napisano

> dodaj do tego jeszcze posiadaczy skuterów, quadów i mamy wolna amerykanke. Tylko mieć giwere i

> powoli eliminowac takich cwaniaków.

shhh.gif wszyscy jeżdżą zgodnie z przepisami tylko źli kierowcy się na nich uwzięli hehe.gif

Napisano
  • Autor

Nikt Ci nie zabrania autem przeciskać się w korku. Tyle że Tobie to nie pomoże bo ominiesz 2 auta i dalej będziesz stać, a ja na motocyklu omijam wszystkich. Na światłach staje na samym przodzie i jak zielone się zaświeci, zanim ty zdejmiesz nogę ze sprzęgła to ja już będę daleko i w niczym Ci nie przeszkadzam. Nigdy nie jeżdżę szybko w korku. Jeżdżę też samochodem i wiem że motocyklisty nie widać, jeżdżę tak żeby kierowca puszki miał szansę mnie zobaczyć. To co mówicie to czysta zazdrość! Jeśli wy musicie czekać w korku i sie wkurzać to dlaczego my mamy mieć lepiej. Ale pomyśl o tym tak, że jakby wszyscy motocykliści stali normalnie w korku jeden za drugim to o ile dłuższy byłby ten korek? Czekał bys tam o wiele dłużej i bardziej byś się wkurzał... Kto nigdy motocyklem nie jechał ten nie zrozumie co to jest. Wsiądź raz na motocykl choćby na pasażera i wjedź do miasta w godzinach szczytu. Jestem pewny że chciałbys ominąć wszystkich a nie stać razem z nimi.

Napisano

> wszyscy jeżdżą zgodnie z przepisami tylko źli kierowcy się na nich uwzięli

a to źli kierowcy, nic im nie pasuje hehe.gifhehe.gif

Napisano

> Nikt Ci nie zabrania autem przeciskać się w korku. Tyle że Tobie to nie pomoże bo ominiesz 2 auta i

> dalej będziesz stać, a ja na motocyklu omijam wszystkich. Na światłach staje na samym przodzie

> i jak zielone się zaświeci, zanim ty zdejmiesz nogę ze sprzęgła to ja już będę daleko i w

> niczym Ci nie przeszkadzam. Nigdy nie jeżdżę szybko w korku.

ale po co mam to robic?? jaką mam satysfakcje że sie przesune kilka aut do przodu??

Jeżdżę też samochodem i wiem że

> motocyklisty nie widać, jeżdżę tak żeby kierowca puszki miał szansę mnie zobaczyć.

eee, to nie tylko kierowca musi widziec motocykliste, motocyklista ma tak jechac by go zauważyc a nie smignac obok

> To co mówicie to czysta zazdrość! Jeśli wy musicie czekać w korku i sie wkurzać to dlaczego my mamy

> mieć lepiej. Ale pomyśl o tym tak, że jakby wszyscy motocykliści stali normalnie w korku jeden

> za drugim to o ile dłuższy byłby ten korek? Czekał bys tam o wiele dłużej i bardziej byś się

> wkurzał... Kto nigdy motocyklem nie jechał ten nie zrozumie co to jest. Wsiądź raz na motocykl

> choćby na pasażera i wjedź do miasta w godzinach szczytu. Jestem pewny że chciałbys ominąć

> wszystkich a nie stać razem z nimi.

ale ja sie w korku nie wkurzam hehe.gif nie wiem skad ta teoria, nie interesuje mnie to jak dlugi bylby korek, skoro inni moga stać w korku to dlaczego motocyklisci nie mogą

Napisano

> Czyli po prostu zwykła umiejętność przewidywania oraz zasada ograniczonego zaufania, które w

> przypadku - szacuję - 80% kierowcom jest zupełnie obca, a nawet jak starałbyś się im to

> wytłumaczyć to mieliby Cię za wariata, który jest zakręcony jak dredloki zaćpanego

> rastafarianina.

Ja dzisiaj spotkałem dwóch motocyklistów - pierwszy jechał w sposób idealnie przewidywalny, ułatwiłem mu przejazd, pozdrowiliśmy się i on pojechał dalej. Drugi to całkowite przeciwieństwo pierwszego - 3 manewry - zmiana pasa, skręt w lewo i w końcu wyprzedzanie mnie mogło się skończyć zderzeniem, gdybym nie uciekał przed kontaktem. Facet robił takie sztuczki, że włosy dęba stawały i - co ciekawe - Matizem byłem w stanie jechać w ruchu miejskim znacznie szybciej od niego - bo co wariackim wyprzedzaniem zyskał, to potem stracił robiąc akcje typu próba wyprzedzenia po prawej "z przyczajki" (nieudana - prawie w latarnię wypalił), jakiś dziwny slalom lewa - prawa - lewa przy skręcie w lewo - raz go miałem przed sobą z lewej strony auta, raz był obok mnie z prawej, potem nagle z lewej strony auta - przyspieszenie, hop na lewo, hamowanie screwy.gif

Napisano
  • Autor

> ale po co mam to robic?? jaką mam satysfakcje że sie przesune kilka aut do przodu??

No właśnie, samochodem nic Ci to nie da bo daleko nie zajedziesz, a motocyklem przejeżdżam cały korek który w większych miastach ciągnie się kilometrami i dla mnie to ma znaczenie czy przejade spokojnie przez korek w 15 minut czy będę stał tak jak samochody i zejdzie mi przynajmniej godzinę.

Napisano

> No właśnie, samochodem nic Ci to nie da bo daleko nie zajedziesz, a motocyklem przejeżdżam cały

> korek który w większych miastach ciągnie się kilometrami i dla mnie to ma znaczenie czy

> przejade spokojnie przez korek w 15 minut czy będę stał tak jak samochody i zejdzie mi

> przynajmniej godzinę.

przyznajesz sie ze jestes cwaniakiem, poza tym wyjedz wczesniej i nie bedzię problemu, bedziesz stal tak jak kazdy i nikt ci nic nie powie ok.gif

Napisano

> Wczoraj zrobiłem małą trasę na motocyklu i zauważyłem że kierowcy mercedesów wyróżniają się na

> drodze... Za wszelką cenę chcą pokazać że są lepsi od innych. Moje wnioski opieram na kilku

> kierowcach a nie tylko jednym. Jeden mi wymusił, innego jak wyprzedziłem w korku to mnie

> dogonił i wyprzedzał tak jakby chciał mnie do rowu zepchnąć a miejsca miał dużo, ludzie

> ustępują mi miejsca żebym mógł przejechać a kierowca Mercedesa trzyma się środka drogi itp.

> Jak to jest? Ktoś zauważył podobnie? Pewnie zaraz ktoś powie że widział tico które wymusiło,

> albo inne marki. Nie mówię że wszyscy kierowcy mercedesów tak jeżdżą, ale akurat podczas mojej

> trasy wszystkie Mercedesy mi utrudniały.

niektórym motocyklistom to się w głowach przewraca........................ w korkach myślą że mają takie same prawa jak pojazdy "na sygnale" i wszyscy będą im zjeżdżać do krawężnika aby ci mogli się przepychać "na lusterka" no.gif

nie dalej jak dwa dni temu było w TVN Turbo o przepisach jazdy w korkach przez motocyklistów

Napisano

> niektórym motocyklistom to się w głowach przewraca........................ w korkach myślą że mają

> takie same prawa jak pojazdy "na sygnale" i wszyscy będą im zjeżdżać do krawężnika aby ci

> mogli się przepychać "na lusterka"

ale z drugiej strony - co Ci to przeszkadza, że ktoś kto ma taką możliwość pojedzie sobie szybciej zamiast stać jak wazon w korku

Napisano

> ale z drugiej strony - co Ci to przeszkadza, że ktoś kto ma taką możliwość pojedzie sobie szybciej

> zamiast stać jak wazon w korku

Jeżeli ktoś robi to z głową - zawsze puszczam. Nie cierpię wariatów jadących "pomalutku" - 40 - 50 km/h między stojącymi autami lub takich, którzy robią akcje zupełnie nieprzewidywalne.

Napisano

> bedziesz stal tak jak kazdy i nikt ci nic nie powie

Powiedz to samo pieszym przemieszczającym się chodnikami wzdłuż korka. hahaha.gif

mar00ha

Napisano

> Gdzie Ci ludzie z filmiku mieli sie wg. Ciebie usunąć ? Wjechać na chodnik bo panisko na motorze

> musi przejechac ?

Ten filmik idealnie pokazuje debila na drodze angryfire.gif

Ale jak ktoś spokojnie podjeżdża to się tulę do krawędzi wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.