Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Było o Golfiarzach, czas na kierowców Mercedesów...

Featured Replies

Napisano

> Wciskanie sie miedzy auto a kraweznik ,ocieranie o lusterka itd.

> Od 0:26 do 0:32 tez masz piekny przyklad "pchania sie na wydre"

Masakra crazy.gif Kilka razy wyprzedza na pasach, raz przejeżdża na czerwonym świetle(!), dwa razy przejeżdża przez pasy tuż przed pieszymi crazy.gif

Napisano

> Masakra Kilka razy wyprzedza na pasach, raz przejeżdża na czerwonym świetle(!), dwa razy

> przejeżdża przez pasy tuż przed pieszymi

I wlasnie najczesciej mam okazje takich widywac no.gif

Napisano

> Masakra Kilka razy wyprzedza na pasach, raz przejeżdża na czerwonym świetle(!), dwa razy

> przejeżdża przez pasy tuż przed pieszymi

no właśnie - to czerwone aż oglądałem 2 razy, ale jednak było... no.gif i mimo, że sam też śmigam na moto, powiem tak: szkoda, nie doczekałem się spektakularnego finału - kolo sam się prosi o śmierć lub kalectwo, aż do czasu, gdy "ktoś go nie zauważy" - no sorry, ale jeżdżąc w taki sposób - o ile to można nazwać jazdą - to stanie się to prędzej czy później...

Napisano

więc ten policjant bzdury opowiada, weź przeczytaj jak wygląda/powinien wyglądać manewr omijania/wyprzedzania

Napisano

a ja za kazdym razem jak stoje w korku i widze ze jedzie miedzy autami motocykl to sie za kazdym razem wkurzam i obiecuje ze wkoncu sobie kupie motor i nie bede musial stac w tych za..... . denerwujacych grinser006.gifgrinser006.gif korkach

i swoja droga zawsze robie miejsce motocyklistą ok.gif

Napisano
  • Autor

> przyznajesz sie ze jestes cwaniakiem, poza tym wyjedz wczesniej i nie bedzię problemu, bedziesz

> stal tak jak kazdy i nikt ci nic nie powie

Jeśli według Ciebie to, że nie stoje w korku tylko spokojnie i ostrożnie jadę do przodu, bo mam taką możliwość jest cwaniactwem to tak JESTEM CWANIAKIEM:) Nigdzie nie napisałem tutaj że przeciskam się na lusterka, że w korku jadę 50km/h. Dla mnie ktoś kto jeździ tak jak na tym filmiku jest idiotą:) Jakby zagrażał tylko sobie to spoko, niech robi co chce, ale jak już w to wchodzi zdrowie innych to jest debilem i też potępiam takich ludzi, bo tylko psują opinię o motocyklistach. Niestety dalej uważam że jeśli mam możliwość nie stania w korku to z tego korzystam. Postaw się na miejscu motocyklisty:) Jak jedziesz na rowerze to też stoisz w korku? Mnie się wydaje że wtedy albo się przeciskasz między autami, albo jedziesz na chodnik dla pieszych i przeciskasz się między pieszymi. Jeśli na rowerze stoisz grzecznie w korku to możesz pierwszy we mnie rzucić kamień:)

Napisano

generalnie to takie wrażenia odniosłem już co do sporej części marek czy typów samochodów więc wychodzi, ze generalnie jeździmy bez kultury

Napisano

> wszyscy jeżdżą zgodnie z przepisami tylko źli kierowcy się na nich uwzięli

a ci dobzi kierowcy jezdza 50/50, 20/20 i 90/90, nigdy nie przejezdzaja na czerwonym, trzymaja sie prawego pasa i sa kulturalni na drodze.

btw, samochodem jezdze w zasadzie wolno, ale moto jezdze jeszcze ciut wolniej niz autem - w sensie predkosci maksymalnych, bo przyspiesza jednak ciut lepiej.

pozdro

Napisano

> ale po co mam to robic?? jaką mam satysfakcje że sie przesune kilka aut do przodu??

Jak będziesz jechał przez miasto 20 km to masz co najmniej pół godziny do przodu przesuwając się w korkach do świateł.

> poza tym wyjedz wczesniej i nie bedzię problemu

Rozumiem, że z pracy możesz wychodzić kiedy masz ochotę 15 minut wcześniej, tłumacząc, że w korku będziesz stał i Ci się należy.

> korek, skoro inni moga stać w korku to dlaczego motocyklisci nie mogą

Błąd, kierowcy aut nie mogą, tylko muszą, natomiast motocyklista czerpie dodatkowy atut z posiadania moto i nie musi stać. Jak nie trafi na nadętego, to powoli przejedzie na początek pod sygnalizator.

Napisano

> Jak będziesz jechał przez miasto 20 km to masz co najmniej pół godziny do przodu przesuwając się w

> korkach do świateł.

zawsze, jadąc gdziekolwiek, planuje wyjazd i czas przejazdu uwzględniając korki

> Rozumiem, że z pracy możesz wychodzić kiedy masz ochotę 15 minut wcześniej, tłumacząc, że w korku

> będziesz stał i Ci się należy.

nie bardzo rozumiem do czego teraz pijesz

Napisano

w Holandii jak masz 2 pasy to motor MOZE przejechac miedzy autami po srodku, tylko w PL jest dziwnie waytogo.gif

Napisano

> Wczoraj zrobiłem małą trasę na motocyklu i zauważyłem że kierowcy mercedesów wyróżniają się na

> drodze... Za wszelką cenę chcą pokazać że są lepsi od innych. Moje wnioski opieram na kilku

> kierowcach a nie tylko jednym. Jeden mi wymusił, innego jak wyprzedziłem w korku to mnie

> dogonił i wyprzedzał tak jakby chciał mnie do rowu zepchnąć a miejsca miał dużo, ludzie

> ustępują mi miejsca żebym mógł przejechać a kierowca Mercedesa trzyma się środka drogi itp.

> Jak to jest? Ktoś zauważył podobnie? Pewnie zaraz ktoś powie że widział tico które wymusiło,

> albo inne marki. Nie mówię że wszyscy kierowcy mercedesów tak jeżdżą, ale akurat podczas mojej

> trasy wszystkie Mercedesy mi utrudniały.

Czuję się urażony wink.gif

jako użytkownik MB chciałem powiedzieć że jeśli na mnie trafisz to zrobię wszystko żebyś pomknął przed siebie - bo mnie ustąpienie miejsca motocykliście nic nie kosztuje. Z jego powodu nie będę poźniej u celu podróży.

Zresztą w każdym normalnym kraju gdzie istnieje coś takiego jak kultura jazdy motocyklista jest szanowanym użytkownikiem drogi.

Napisano

> ale czekaj czekaj, jesli ja to samo zrobię samochodem (czasami jest taka luka że da sie ominac) to

> bede burakiem, cwaniakiem, ktory chce sie wcisnac byleby być pierwszy itp a jesli zrobi to

> motocyklista to co jest cacy, wszystko gra? chyba nie rozumiem

Masz rację, nie rozumiesz skromny.gif

Napisano

> poto sa drzwi zeby je otwierac.

> Miej to na uwadze jak bedziesz sie cisnal kolo mnie.

są dwie możliwości

- ostrzegasz że mimo woli mógłbyś otworzyć drzwi i MIMO WOLI spowodować kolizję

- ostrzegasz że jesteś w stanie zrobić to specjalnie ...

lepiej żeby prawdziwy był punkt a ... przy punkcie B miej świadomość ze motocyklista to często dość porywcza osoba smirk.gif i po tym jak doprowadzisz do takiej sytuacji ... dostaniesz kopa w drzwi lub błotnik i on sobie pojedzie po chodniku ... TY zostaniesz z niczym smirk.gifsmirk.gifsmirk.gif

Napisano

nie zauważyłem zależności w markach pojazdów ...

w Niedziele chciano mnie rozjechać ...

- Zafirą

- Polonezem

- Bravo albo Punto

- ciężarówką

Napisano

> błotnik i on sobie pojedzie po chodniku ... TY zostaniesz z niczym

Ale motocykl jakieś tablice powinien mieć... więc jest możliwość odnalezienia dziada ok.gif

Napisano

> i swoja droga zawsze robie miejsce motocyklistą

Jak ja mam miejsce to też robię ale fakt faktem że czasami to przeginają na maksa

Napisano

> Jak ja mam miejsce to też robię ale fakt faktem że czasami to przeginają na maksa

samochodziarze też hehe.gif

ale oczywiście masz rację ... ok.gif

tyle że ja mimo wszystko staram się nie prowokować reakcji łańcuchowej ... i narastania agresji ... nigdy nie wiadomo kim jest ten typ w kasku ... skromny.gif ( oczywiście dotyczy to tez tego typa w puszce )

Napisano

> porywcza osoba i po tym jak doprowadzisz do takiej sytuacji ... dostaniesz kopa w drzwi lub

> błotnik i on sobie pojedzie po chodniku ... TY zostaniesz z niczym

dlatego w bagażniku wozi sie kilka przydatnych rzeczy skromny.gif

Napisano

> dlatego w bagażniku wozi sie kilka przydatnych rzeczy

apteczke?

btw, to nie Ty z pol roku temu miales jakis problem na dzielni, z powodu jakiegos spiecia na parkingu?

Napisano

> Moje wnioski opieram na kilku

> kierowcach a nie tylko jednym.

Oczywiście zdajesz sobie sprawę, że powyższe zastrzeżenie nic, ale to absolutnie nic nie zmienia w znikomej wartości (pod względem statystycznej wiarygodności) Twojego wywodu.

Bazując na próbce kilku kierowców równie dobrze mógłbyś wpisać każdy inny pojazd włacznie z walcem drogowym lub ciągnikiem rolniczym.

Przeanalizuj zachowanie 300-400 posiadaczy danej marki i wtedy dopiero pomyśl nad wnioskowaniem odnośnie ogółu ok.gif

Dla przypomnienia - po Polsce jeździ w chwili obecnej ponad 17 milionów pojazdów różnych marek.

Napisano

> apteczke?

> btw, to nie Ty z pol roku temu miales jakis problem na dzielni, z powodu jakiegos spiecia na

> parkingu?

eee chyba nie, ja jestem pacyfistą i raczej nie zaczynam awantur ok.gif ja je tylko kończe zlosnik.gif nie przypominam sobie bym mial jakąs awanture,

apteczką się człowiek nie obroni wink.gif

Napisano

> eee chyba nie, ja jestem pacyfista i raczej nie zaczynam awantur ja je tylko kończe nie

> przypominam sobie bym mial jakąs awanture,

> apteczką się człowiek nie obroni

z wiki

Quote:

Pacyfizm - ruch społeczno-polityczny dążący do pokoju, potępiający wszelkie wojny (a także przygotowania do nich) bez względu na ich przyczyny.

nie rozumiem takiego podejścia, w zasadzie nigdy nie spotkałem się z takim problemem, może dlatego ze sam jestem miły dla motocyklistów, nawet jak podjadę do środka a zobaczę motocyklistę i mam miejsce to mu zjadę

Napisano

> z wiki

> Quote:

> Pacyfizm - ruch społeczno-polityczny dążący do pokoju, potępiający wszelkie wojny (a także

> przygotowania do nich) bez względu na ich przyczyny.

> nie rozumiem takiego podejścia, w zasadzie nigdy nie spotkałem się z takim problemem, może dlatego

> ze sam jestem miły dla motocyklistów, nawet jak podjadę do środka a zobaczę motocyklistę i mam

> miejsce to mu zjadę

no dałeś ładną regułkę, brawo ok.gif

z tym pacyfistą to lekko nagiąłem ale prawda jest taka że awantur nie wszczynam,a to że bym powystrzelał niektórych motocyklistów to juz inna sprawa zlosnik.gif

Napisano

> Ale motocykl jakieś tablice powinien mieć... więc jest możliwość odnalezienia dziada

słowo - klucz: powinien. i pewnie ma, ale jeśli ktoś wyjeżdża na drogę z zamiarem świrowania, to powinien być przygotowany i pewnie jest, a wygląda to np. tak:

283695764-20090904bikepics1772210.jpg

post-109606-14352507785347_thumb.jpg

Napisano

> ale z drugiej strony - co Ci to przeszkadza, że ktoś kto ma taką możliwość pojedzie sobie szybciej

> zamiast stać jak wazon w korku

jak ktoś kulturalnie wymija pojazdy stojące w korku, gdy jest zapas wolnego miejsca a przy tym nie trąbi czy mruga światłami to w ogóle mi to nie przeszkadza

niestety rzeczywistość jest najczęściej zupełnie inna w negatywnym tego słowa znaczeniu

co najciekawsze dotyczy się to tylko ścigaczy, supermoto i innych tego typu sportowych wynalazków, bo kierowcy Harleyów czy innych cruserów zachowują się na drodze bardzo kulturalnie

Napisano

> jak ktoś kulturalnie wymija pojazdy stojące w korku, gdy jest zapas wolnego miejsca a przy tym nie

> trąbi czy mruga światłami to w ogóle mi to nie przeszkadza

> niestety rzeczywistość jest najczęściej zupełnie inna w negatywnym tego słowa znaczeniu

> co najciekawsze dotyczy się to tylko ścigaczy, supermoto i innych tego typu sportowych wynalazków,

> bo kierowcy Harleyów czy innych cruserów zachowują się na drodze bardzo kulturalnie

no własnie, dlaczego ta druga grupa która wymieniles jezdzi normalnie a pierwsza zachowuje sie na odwrót niewiem.gif

Napisano

> jak ktoś kulturalnie wymija pojazdy stojące w korku, gdy jest zapas wolnego miejsca a przy tym nie

> trąbi czy mruga światłami to w ogóle mi to nie przeszkadza

> niestety rzeczywistość jest najczęściej zupełnie inna w negatywnym tego słowa znaczeniu

> co najciekawsze dotyczy się to tylko ścigaczy, supermoto i innych tego typu sportowych wynalazków,

> bo kierowcy Harleyów czy innych cruserów zachowują się na drodze bardzo kulturalnie

przyznam szczerze, ze nie spotkałem się z takimi osobnikami, u mnie zawsze to przebiegało kulturalnie, jak zastawiłem przejazd, bo zjechałem do środka, to grzecznie stał, a jak miałem miejsce i zjechałem, to wielu nawet kiwnie, chodź nie wszyscy. może unaja ze im się należy hehe.gif. w kazdym badz razie zero wrogosci.

Raz bylem tylko świadkiem sporej głupoty. zostawił mnie taki jeden na światłach, później zacząłem go doganiać, trochę dziwne, może się nie spieszy myślałem. Zaczął na mnie zerkać, w sensie obracał głowę, poczym stanął na motor i demonstracyjnie przyspieszył. Pierwsze myśl, w co bym wjechał w niego czy motor jak by się wywalił icon_rolleyes.gif

Napisano

Czyli swoim stylem jazdy wkurzyłeś nawet dziadków w Mercedesach? icon_eek.gif Podziwiam no.gif

Napisano
  • Autor

> Czyli swoim stylem jazdy wkurzyłeś nawet dziadków w Mercedesach? Podziwiam

Dziadków? Wiek emerytalny się obniżył? Ja tam samych młodych ludzi widziałem... Chyba że to były cwaniaczki które pożyczyły auto od tatusia.

Napisano

buehehe ... zanim dolecisz do bagażnika to dawno po sprawcy śladu nie będzie ...

a co kozaku jak on wyjmie broń spod kurtki ? smirk.gif

takie kozaczenie to wiesz .... ok.gif

Napisano

> buehehe ... zanim dolecisz do bagażnika to dawno po sprawcy śladu nie będzie ...

> a co kozaku jak on wyjmie broń spod kurtki ?

> takie kozaczenie to wiesz ....

kozaku? <pusty śmiech> jest różnica miedzy kozaczeniem a pewnością siebie smirk.gif

pokój i miłosierdzie bracie

Napisano

Też mam trójkąt skromny.gifzakrecony.gif

Napisano

jeden "mercedesiarz" bardzo mnie irytuje, widzę go często na "moim" skrzyżowaniu, jeszcze nie widziałem żeby używał kierunkowskazu, bo przecież jak ktoś ma najdroższe auto w promieniu 10km to po co mu kierunkowskazy no.gif

taki to mesio KLIK

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.