Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

C4 vtr 180 KM - jeździł ktoś?

Featured Replies

Napisano

> ale se dorabiasz filozofie... tak samo jak gazownika interesuje cena gazu tak samo zwyklego usera

> interesuje cena benzyny... mnie np nie interesuje cena gazu i tez tankuje kiedy trzeba, nie

> uzalezniam jakosci części od ceny paliwa, jade do sklepu, nad morze, na balkany, w alpy,

> tankuje do pelna... i uwierz: jak ktos rzuci chodz jedziemy! to tez mozna pojechac autem na

> Pb!!!

> ta filozofia dziala tak samo dla LPG jak i NoPb.

> jedyna roznica ze ja place wiecej... ale "wiecej" o tyle nieistotnie, ze jestem tak luzny jak Ty:)

> i nie potrzebuje robic z auta kuchenki gazowej - i czuc tego "paliwa" przy kazdym wsiadaniu do

> auta po nocy... mialem auto z gazem (IV gen) i już podziękuję... poza tym nie muszę szukac na

> sile stacji z LPG i planowac wyjazdu z uwzglednieniem gdzie zatankuje...

> są 2 strony medalu - Twoja jest bardziej twojsza niz mojsza i przekonywanie sie po raz 50 na forum

> jest bez sensu

> nie mam pojecia jakim cudem taki przyjemny wątek znowu zszedl na kwestie LPG... chyba coniektorzy

> leczą kompleksy lub czują misję eko (nie piję tutaj do Ciebie)

to tu żeś Ty dorobił filozofię hehe.gifhehe.gifhehe.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Napisano

> to tu żeś Ty dorobił filozofię

o ktory akapit Ci chodzi?

Napisano

> o ktory akapit Ci chodzi?

np

Quote:

i nie potrzebuje robic z auta kuchenki gazowej - i czuc tego "paliwa" przy kazdym wsiadaniu do auta po nocy... mialem auto z gazem (IV gen) i już podziękuję... poza tym nie muszę szukac na sile stacji z LPG i planowac wyjazdu z uwzglednieniem gdzie zatankuje...

screwy.gif

Napisano

> np

> Quote:

> i nie potrzebuje robic z auta kuchenki gazowej - i czuc tego "paliwa" przy kazdym wsiadaniu do

> auta po nocy... mialem auto z gazem (IV gen) i już podziękuję... poza tym nie muszę szukac na

> sile stacji z LPG i planowac wyjazdu z uwzglednieniem gdzie zatankuje...

coz... moje zdanie... oparte o dosc duze doswiadczenie z samochodami (w tym z LPG)...

kolejny rzecznik praw LPG?

Napisano

> coz... moje zdanie... oparte o dosc duze doswiadczenie z samochodami (w tym z LPG)...

trudno widać macie kogoś kto nie potrafi tego dobrze zamontowac rotfl.gif

> kolejny rzecznik praw LPG?

nie po prostu pitolisz i tyle ... a prawo do własnego zdania każdy może mieć ... 20.GIF

zjeździłem trasy niemcy francje całą polskę i nigdy nie miałem problemu z KONIECZNOŚCIA SZUKANIA STACJI

tak samo z tym żeby coś syfiło we wnętrzu ... w jednym drugim czy trzecim aucie ... rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

argumenty nt kuchenek gazowych schowaj sobie do kieszeni rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Napisano

> trudno widać macie kogoś kto nie potrafi tego dobrze zamontowac

czemu "macie"? a wiesz to z...? CBA?

> nie po prostu pitolisz i tyle ... a prawo do własnego zdania każdy może mieć ...

> zjeździłem trasy niemcy francje całą polskę i nigdy nie miałem problemu z KONIECZNOŚCIA SZUKANIA

> STACJI

> tak samo z tym żeby coś syfiło we wnętrzu ... w jednym drugim czy trzecim aucie ...

> argumenty nt kuchenek gazowych schowaj sobie do kieszeni

gratuluje: przywykles do zapachu... mi tez w uzywanych samochodach nie przeszkadzal ten zapach po jakims czasie, takj ak napisalem - nie jest to jakos super uciazliwe, ale teraz jak wsiąde to dziekuje bardzo... nie wazne jak nowe jest to auto...

a ile wynosi pojemnosc przecietnego baku gazu LPG w kole? co ile przekłada się to na tankowanie? w moim przypadku bylo to 350 km (butla w kole) co oznaczalo ze MUSIALEM szukac stacji 2 razy czesciej niz teraz na Pb, a im dalej na wschod polski czy w Europe tym gorzej bylo z ich dostepnoscia... zwlaszcza w nocy...

przekonasz mnie ze tak nie jest? wstawisz mapke dostepnych stacji LPG przez 24h? ze srednim zageszczeniem? czy przekonasz mnie ze stawanie prawie 2 razy czesciej w trasie nie ma znaczenia?

a moze poprostu pogodziles sie z pewnymi niedogodnosciami, z ktorymi ja nie musze?

a kuchenka gazowa to nie byl argument tylko eufemizm.

dla mnie EOT

Napisano

> dla mnie EOT

dla mnie wydaje mi sie że niejeździłeś autami na LPG ... ewentualnie zatrzymałeś sie na etapie 1 generacji w golfie 1 ???

ewentualnie drugi powód jesteś mało zaradny i nie potrafisz sobie poradzic z mechanikami ... tyle w temacie

grinser006.gif

teraz dla mnie EOT 20.GIF

Napisano

> dla mnie wydaje mi sie że niejeździłeś autami na LPG ... ewentualnie zatrzymałeś sie na etapie 1

> generacji w golfie 1 ???

> ewentualnie drugi powód jesteś mało zaradny i nie potrafisz sobie poradzic z mechanikami ... tyle w

> temacie

> teraz dla mnie EOT

A prawda jest taka ze do aut sportowych gazu sie nie zaklada bo jest to zaprzeczenim idei auta sportowego.

Napisano

> dla mnie wydaje mi sie że niejeździłeś autami na LPG ... ewentualnie zatrzymałeś sie na etapie 1

> generacji w golfie 1 ???

> ewentualnie drugi powód jesteś mało zaradny i nie potrafisz sobie poradzic z mechanikami ... tyle w

> temacie

> teraz dla mnie EOT

aha... pojechales osobiscie i EOT? znamy sie ze komentujesz zaradnosc? a moze trzymaj sie argumentow, a nie "wydawaj" się? czujesz misję nawracania ludzi na LPG?

co do Golfa I - jakbys przeczytal watek - to wiedzialbys czym jezdzilem, z która generacja. a o montujących nie dam zlego slowa powiedziec, bo mialem razem z LPG chipa wkładanego... chłopaki scigali się na 1/4 mili na lpg i cieszą się dobrą opinią...

nie ich wina ze LPG poprostu wali... podczas gdy Pb z wydechu ładnie pachnie smile.gif

Napisano

> A prawda jest taka ze do aut sportowych gazu sie nie zaklada bo jest to zaprzeczenim idei auta

> sportowego.

co to znowu za idea aut sportowych?

są auta sportowe na prąd to czemu nie mogą być na lpg?

Napisano

> bez przesady... moze poprostu mniej narzekam niz inni? i nie oczekuję żę paliwo będzie za free?

> uznaje poruszanie się autem za pewien przywilej, ktory musi kosztowac... a razem z galopującym

> postępem i spekulanctwem - ceny rosną a my nic nie możemy z tym zrobic... tez wolalbym nie

> wydawac 500-1000 PLN miesiecznie na paliwo... ale co zrobie? - skoro mam samochod na gwarancji

> w leasingu na firme (lpg nie wstawie), a diesla nie znosze (bo telepie i nie brzmi).

chwileczkę...

napisałeś wprost, że benzyna jest tania a teraz piszesz, że zaciskasz zęby?

Napisano

> nie ich wina ze LPG poprostu wali... podczas gdy Pb z wydechu ładnie pachnie

hmm.gif

w obu przypadkach nie zanotowałem tego stanu...

co prawda lubiłem zapach spalin z syreny, ale żeby mówić, że spaliny ładnie pachnią to już kuriozum

Napisano

> w obu przypadkach nie zanotowałem tego stanu...

> co prawda lubiłem zapach spalin z syreny, ale żeby mówić, że spaliny ładnie pachnią to już kuriozum

sa gusta i gusciki

Napisano

> chwileczkę...

> napisałeś wprost, że benzyna jest tania a teraz piszesz, że zaciskasz zęby?

chwileczke: ani nie napisalem ze benzyna jest tania... poprostu w mojej tolerancji cenowej sie jeszcze miesci (vel nie jest droga)... ani nie napisalem ze zaciskam zeby: wydac 500 zeta a nie wydac 500 zeta - wybor prosty... ale narazie nie sprawia to problemu na tyle, zebym szukal np oszczednego auta... i kombinowal z LPG... a tym bardziej narzekal...

Napisano

> aha... pojechales osobiscie i EOT? znamy sie ze komentujesz zaradnosc?

nie musze znać osobiście że wiem że tak jest ... np Kaczyński Jarosław zlosnik.gif

> a moze trzymaj sie

> argumentow, a nie "wydawaj" się? czujesz misję nawracania ludzi na LPG?

nie nawracam a kwestionuje głupoty które gadasz

> co do Golfa I - jakbys przeczytal watek - to wiedzialbys czym jezdzilem, z która generacja. a o

> montujących nie dam zlego slowa powiedziec, bo mialem razem z LPG chipa wkładanego... chłopaki

> scigali się na 1/4 mili na lpg i cieszą się dobrą opinią...

trudno ...

> nie ich wina ze LPG poprostu wali... podczas gdy Pb z wydechu ładnie pachnie

wiesz co ... oprócz węchu dysponuje własnymi czujnikami obecności gazu ... nie smrodu a gazu ... ponieważ często robie również w gazie acz domowym ... i niestety czujki nic nie wykazują takiego w kilku autach z którymi mam do czynienia ... dlatego wiesz węch mam dobry a jeśli nie to może czujki mam też złe rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

a jeśli ktoś nie potrafi z tym sobie poradzic nawet jako właściciel autka to po prostu jest kim jest zakrecony.gif

PS za bardzo brakuje Ci dystansu do siebie 20.GIF

Napisano

> nie musze znać osobiście że wiem że tak jest ... np Kaczyński Jarosław

> nie nawracam a kwestionuje głupoty które gadasz

i powyższe świadczy o poziomie "prawd" i opiniach, które głosisz... nie bede juz komentowal...

> wiesz co ... oprócz węchu dysponuje własnymi czujnikami obecności gazu ... nie smrodu a gazu ...

> ponieważ często robie również w gazie acz domowym ... i niestety czujki nic nie wykazują

> takiego w kilku autach z którymi mam do czynienia ... dlatego wiesz węch mam dobry a jeśli nie

> to może czujki mam też złe

i to dowodzi? że z Twojego auta nie wycieka gaz? z mojego też nie wyciekał... gratulacje posiadania czujników, mi wystarczy nos... i wiem że nie lubie tego zapachu...

> a jeśli ktoś nie potrafi z tym sobie poradzic nawet jako właściciel autka to po prostu jest kim

> jest

> PS za bardzo brakuje Ci dystansu do siebie

a moze poprostu nie lubie jak ktos z tematu schodzi na osobiste przytyki dot. niezwiązanej kwestii? ja z Twojego auta z profilu - jego silnika i faktu zagazowania nie wyciagam żadnych wniosków nt jego właściciela. i tego też bym oczekiwał...

20.GIF

Napisano

> Jeździł ktoś z was taką dziabką? jeśli tak to jak to ię spisywało? a przede wszystkim ile to pali

> (silnik 2.0)?

Mam podobny silnik (EW10A - 143 KM) w 307. Spalanie LPG w mieście to 12,5 przy normalnej, trochę bardziej dynamicznej jeździe plus korki. Myślę że EW10J4 spali podobnie.

Napisano

> A prawda jest taka ze do aut sportowych gazu sie nie zaklada bo jest to zaprzeczenim idei auta

> sportowego.

A co z autami sportowymi na ON - zaprzeczenie idei, czy też nie? hmm.gif

Napisano

a słyszałeś o tym, żeby we francuskiej "benzynie" padło koło dwumasowe??? Mnie jakoś to ominęło...

Napisano

> a słyszałeś o tym, żeby we francuskiej "benzynie" padło koło dwumasowe??? Mnie jakoś to ominęło...

tak... właśnie czekam az renault sciągnie dla mnie takie koło i umawiam się na wymiane gwarancyjną. Tak się składa, że mam 180 konne TCE (2.0l benzyna).

Jak wszystko - "może" sie to popsuć.

Napisano

W mojej VTS-ce psuło się dużo rzeczy, głównie elektryka wink.gif, ale silnik, skrzynia, zawieszenie zawsze bez zarzutów... dziwne to??? wink.gif

Napisano

> W mojej VTS-ce psuło się dużo rzeczy, głównie elektryka , ale silnik, skrzynia, zawieszenie zawsze

> bez zarzutów... dziwne to???

dziwne nie smile.gif w koncu tak powinno byc - ze sie nie psuja:) no ale zycie pokazuje czesto inaczej

Napisano

> A co z autami sportowymi na ON - zaprzeczenie idei, czy też nie?

Disel to zło..... mam takie 2 o mocach ponad 150 KM i momentach prawie 350 Nm ... hehe.gif

śmierdzą ropą podczas tankowania na stacji i pala od 5,5 do 6,5 litra.... sportowe auto musi łykać z 15- 18 literków PB 98 i to Super duper hehe.gif

Napisano

> Disel to zło..... mam takie 2 o mocach ponad 150 KM i momentach prawie 350 Nm ...

> śmierdzą ropą podczas tankowania na stacji i pala od 5,5 do 6,5 litra.... sportowe auto musi łykać

> z 15- 18 literków PB 98 i to Super duper

I co z tego?? Chwalisz się czy żalisz?

Napisano

> Disel to zło..... mam takie 2 o mocach ponad 150 KM i momentach prawie 350 Nm ...

> śmierdzą ropą podczas tankowania na stacji i pala od 5,5 do 6,5 litra.... sportowe auto musi łykać

i do tego kFiaty rotfl.gif

Napisano

> I co z tego?? Chwalisz się czy żalisz?

Ale wiesz co to ironia? zlosnik.gif

Napisano

A ja tam uwazam ze sportowe auto powinno jezdzic na benzynke.

Lubie diesle, wole nimi jezdzic, ale do zabawy lepsze auto na NoPB.

Zreszta, dlaczego w WRC nie ma aut na ON ?

A dlaczego F1 nie konstruują na ropkę ?

Czyżby ekonomia była obca tym wszystkim od sportu ? zlosnik.gif

Napisano

> I co z tego?? Chwalisz się czy żalisz?

033102bebe_1_prv.gif pisze tak z doświadczenia .... niedawno kolega kupił sobie szybka furę w benzynie.... fajnie mieć ponad 240 KM pod noga food.gif ale jeżdźi na "kropelke" więc lepiej juz mieć "zwykłe" auto i poruszać sie nim w miare sprawnie niż suuper szybkie coś o mocach przekraczających 200 KM i wlec sie za tirami prawym pasem hehe.gif

Napisano

> pisze tak z doświadczenia .... niedawno kolega kupił sobie szybka furę w benzynie.... fajnie mieć

> ponad 240 KM pod noga ale jeżdźi na "kropelke" więc lepiej juz mieć "zwykłe" auto i poruszać

> sie nim w miare sprawnie niż suuper szybkie coś o mocach przekraczających 200 KM i wlec sie za

> tirami prawym pasem

A nie nie, to nie kwestia tego co lepiej mieć tylko kwestia kupowania tego na co kogo stać zlosnik.gif

U nas ważniejsze jest żeby się pokazać, "paaaa jakiego mama furacza ! Ponad 200 kunioof" tylko że olej wymieniany 30 tyś km temu, opony nie adekwatne do osiągów auta itp itd ....

Napisano

> A dlaczego F1 nie konstruują na ropkę ?

Dlatego, ze nie można stosować turbiny a disel bez turbiny sick.gif ale już w wyścigach na 24H kto wygrywa hehe.gif

> Czyżby ekonomia była obca tym wszystkim od sportu ?

Nie .... liczy sie tu tylko wynik - koszt paliwa w tym wszystkim to znikomy promil.... wink.gif ale Kers i inne wynalazki są skierowne w stronę ekologi, ekonomi i osiągów wink.gif

Napisano

> Dlatego, ze nie można stosować turbiny a disel bez turbiny ale już w wyścigach na 24H kto

> wygrywa

> Nie .... liczy sie tu tylko wynik - koszt paliwa w tym wszystkim to znikomy promil.... ale Kers i

> inne wynalazki są skierowne w stronę ekologi, ekonomi i osiągów

Ok, a WRC ?

Napisano

> Ok, a WRC ?

WRC to sport, a wozidupa w dizlu 200 KM w miescie to nie jest sport, to tylko szybsza wozidupa wink.gif

Napisano

> A nie nie, to nie kwestia tego co lepiej mieć tylko kwestia kupowania tego na co kogo stać

> U nas ważniejsze jest żeby się pokazać, "paaaa jakiego mama furacza ! Ponad 200 kunioof" tylko że

> olej wymieniany 30 tyś km temu, opony nie adekwatne do osiągów auta itp itd ....

To ciekawe ja jakoś tego nie zauważyłem. Większość niedoinwestowanych aut jakie widuje to słabe stare padliny na LPG.

Napisano

> To ciekawe ja jakoś tego nie zauważyłem. Większość niedoinwestowanych aut jakie widuje to słabe

> stare padliny na LPG.

LPG tu nie ma nic do rzeczy, bo oczywiście te 200 konne fury o których mówię tez mają obowiązkowo LPG.

Napisano

> WRC to sport, a wozidupa w dizlu 200 KM w miescie to nie jest sport, to tylko szybsza wozidupa

O to mi się rozchodzi właśnie.

Napisano

> O to mi się rozchodzi właśnie.

A to nie wiem.... może i tam sa jakieś przepisy hmm.gif faktycznie ciekawe hmm.gif

Napisano

> Jeździł ktoś z was taką dziabką? jeśli tak to jak to ię spisywało? a przede wszystkim ile to pali

> (silnik 2.0)?

ja jeździłem i jeżdżę dalej cool.gif

Napisano

> Mam podobny silnik (EW10A - 143 KM) w 307. Spalanie LPG w mieście to 12,5 przy normalnej, trochę

> bardziej dynamicznej jeździe plus korki. Myślę że EW10J4 spali podobnie.

mi EW10J4S pali w Wawie do 11 litrów zlosnik.gif Uprzedzając pytanie - nie, nie jeżdżę w kapeluszu zlosnik.gif

Napisano

> mi EW10J4S pali w Wawie do 11 litrów Uprzedzając pytanie - nie, nie jeżdżę w kapeluszu

Ale mówisz o LPG czy benzynie?

Napisano

> Ale mówisz o LPG czy benzynie?

benzynie. wrzucanie instalacji LPG do samochodu mającego z definicji dawac jakąś frajdę z jazdy i tym samym dodawanie mu kilkudziesięciu kilogramów nad tylną osią to IMHO jakiś żart zlosnik.gif

Napisano

> benzynie. wrzucanie instalacji LPG do samochodu mającego z definicji dawac jakąś frajdę z jazdy i

> tym samym dodawanie mu kilkudziesięciu kilogramów nad tylną osią to IMHO jakiś żart

Wychodzi na to że mój pali tyle samo (LPG wciąga jakieś 20% więcej niż benzyny), a ma 40 kuców mniej frown.gif

U mnie niestety ekonomia wzięła górę wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.