Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skoda Roomster - odradzam

Featured Replies

Napisano

Subiektywny test 3 egzemplarzy skody Roomster.

Silniki 1.9 tdi moc 110 koni.

Wyposazenie klima itp.

Auta kupione były 2 lata temu i kazde nastukało okolice 100 tysiecy.

To co opisze dotyczyło wszystkich trzech aut.

Średnie spalanie to 7 litrów....

ale nie otym mowa,

Auta całkowicie sie nie sprawdziły, Siedziałem dzisiajw egzemplarzu który zrobił 80 tysiecy z hakiem,

Tapicerka w podłokietnikach poprzecierana jak w octavi po200 tys.

fotele sie bujają, tapicerka wygląda tragicznie, i najlpesze. deska była dwa razy podklejana w ASO takimi filcowymi podkładkami.

Po 40 tysiacach i po 70. Obecnie gdzie sie da powtykana tektura gruba i pomogło.

Deska wykonana fatalnie, kierownica powycierana. Ogólnie firma kupiła roomstery po sprzedazy octavi i to był ogromny błąd.

Te auta pala znacznie więcej od octy i sa gorzej wykonane. Aha i lakier słaby - auta wyglądaja gorzej niz octavie p owiekszym przebiegu.

A co do auta to powaznych awarii nie ma. Ale sporo małych typu siłowniki c.zamka. Ogólnie przed zakupem radze pomysleć.

Firma pozbywa sie teraz roomsterów i wraca do octavi

Napisano

Ale w Skodzie są silniki TDI o mocy 105 KM a nie 110KM. A więcej to chyba powie na temat Roomstera Tommmm który przeleciał 210kkm.

Napisano
  • Autor

> Ale w Skodzie są silniki TDI o mocy 105 KM a nie 110KM. A więcej to chyba powie na temat Roomstera

> Tommmm który przeleciał 210kkm.

pasowałoby po przeliczeniu z kw nawet to 105. suma sumarum goscie mysleli ze 110 ale to pomijam.

Napisano

> ...goscie mysleli ze 110 ale to pomijam.

Może to te słynne gratisy VAG w silnikach TDI

PZDR

Napisano

Śmigam tym w robocie...faktycznie auto porażka

słabe wyciszenie silnika w środku auta

fotele równie niewygodne jak w lanosie grinser006.gif

deska nawet nawet, pokryli ją jakimś skajem żeby lekko miękka była

spalanie na krótkich odcinkach 8,5, przy dłuższej jeździe po warszawie tak z 7,8, na trasie zejdzie do 6

dla porównania ducato 2.2 pali tylko o litr więcej niż roomsterka

i auto kompletnie nie nadaje się do wożenia czegoś, czasami muszę dostarczyć dosłownie kilka komputerów i muszę brać ducato

nie wspomne o tylnych siedzonkach...jak dla dzieci

i śmieszna szerokość wnętrza, z miejsca kierowcy dotykam ręką prawych bocznych drzwi i to bez pochylania się w prawo

Napisano

Napiszę kilka słów od siebie wink.gif

Faktycznie wykonanie to porażka. Twarde brzydkie plastikim, siedzenia - siedzi się jak na krzesłach zlosnik.gif.

W naszych nic się nie przecierało akurat, ale wyciszenie wnętrza praktycznie brak.

Ja mam akurat do czynienia z hiper silnikami 1.4 TDI. 3 cylindry jednak czynią go porażką, bo ani to nie ma dynamiki ani niskiego spalania.

Co do silników i osprzętu w jednym rozrzad nawalał przed granicą 90 kkm i na szczęście został wcześniej zmieniony w innym wymiana sprzęgła pprzy 110 kkm, a w kolejnym nic się nie działo do 150 kkm. Mam tego 6 sztuk na stanie z większym nalotem.

Za te pieniądze nic szczególnego i nie wartego zainteresowania uważam.

Napisano

> Za te pieniądze nic szczególnego i nie wartego zainteresowania uważam.

właśnie o tym nie wspomniałem

te firmowe kosztowały ponoć 68kzł brutto sciana.gif

Napisano

To fakt wycisznie porażka. Ciekaw jestem jak to jest z fabia bo wsumie to to samo.

Napisano

> Do fakt wycisznie porażka. Ciekaw jestem jak to jest z fabia bo wsumie to to samo.

Mam czasami okazje przejechac sie fabia 1,4tdi.

Jak dla mnie to ten silnik to porazka.

Pali niewiele mnie niz moje 1,9dci w duzo ciezszej budzie (chodzi o trase bo po miescie praktycznie nie jezdze).

Za to halasuje jak stary traktor hehe.gif

Napisano

> Subiektywny test 3 egzemplarzy skody Roomster.

> Silniki 1.9 tdi moc 110 koni.

> Wyposazenie klima itp.

> Auta kupione były 2 lata temu i kazde nastukało okolice 100 tysiecy.

> To co opisze dotyczyło wszystkich trzech aut.

> Średnie spalanie to 7 litrów....

> ale nie otym mowa,

> Auta całkowicie sie nie sprawdziły, Siedziałem dzisiajw egzemplarzu który zrobił 80 tysiecy z

> hakiem,

> Tapicerka w podłokietnikach poprzecierana jak w octavi po200 tys.

> fotele sie bujają, tapicerka wygląda tragicznie, i najlpesze. deska była dwa razy podklejana w ASO

> takimi filcowymi podkładkami.

> Po 40 tysiacach i po 70. Obecnie gdzie sie da powtykana tektura gruba i pomogło.

> Deska wykonana fatalnie, kierownica powycierana. Ogólnie firma kupiła roomstery po sprzedazy octavi

> i to był ogromny błąd.

> Te auta pala znacznie więcej od octy i sa gorzej wykonane. Aha i lakier słaby - auta wyglądaja

> gorzej niz octavie p owiekszym przebiegu.

> A co do auta to powaznych awarii nie ma. Ale sporo małych typu siłowniki c.zamka. Ogólnie przed

> zakupem radze pomysleć.

> Firma pozbywa sie teraz roomsterów i wraca do octavi

z tej klasy zdecydowanie Partner/Berlingo ok.gif

Napisano

> To fakt wycisznie porażka. Ciekaw jestem jak to jest z fabia bo wsumie to to samo.

Jeżeli chodzi o Fabie II w porównaniu do Fabii I to też chyba krok w tył zrobili z wyciszeniem.

Co prawda jeździłem jako pasażer ale w funkiel nówce Fabi I combi z silnikiem 1,4 16V oraz analogicznie w nowej Fabi II Combi 1,4 16V i jedynka była wg. mnie znacznie lepiej wyciszona, na wolnych obrotach jedynie po kontrolkach wiedziałem że silnik pracuje, w II silnik zdecydowanie bardziej daje się we znaki, o innych aspektach wyciszenia (praca zawieszenia itp.) nie mogę nic konkretnego powiedzieć bo zbyt krótki dystans pokonałem II aby porównać do I.

pzdr.

Napisano

> z tej klasy zdecydowanie Partner/Berlingo

raczej Doblo

Napisano

> raczej Doblo

Doblo to juz bardziej cywilizowane, mniej blachy wystaje 893goodvibes.gif

ale Kangoo tez moze być zlosnik.gif

ale na Berlingo/Partnera złego słowa nie powiem

za sympatyczny wyglad, wnetrze - tylko te belki crazy.gif

Napisano

> za sympatyczny wyglad, wnetrze - tylko te belki

Bez przesady smile.gif powielasz jakies stereotypy, o ktorych tylko slyszales a nigdy nie miales...

Aktualnie mam 3 i 4 auto z belka, o ktorej piszesz.

A co do Partnera/Berlingo to ten nowy to niestety juz nie to i uzytkownicy narzekaja na elementy zawieszenia przy bardzo niewielkich przebiegach, czesto po wyjechaniu z salonu. Po porstu trzeba poczekac az usuna chorpby "wieku dzieciecego"

pozdr.

M.

Napisano

> właśnie o tym nie wspomniałem

> te firmowe kosztowały ponoć 68kzł brutto

nasze kosztowały 62 700 z groszami zlosnik.gif

a teraz wzięte kolejne 2 szt coś koło 56 kpln wpysk.gif i jszcze radio w serii dali fabryczne

Napisano

ja na razie nie narzekam - produkcja luty 2010, przebieg 9500km - jedyna wada jaką kazałem usunąć w serwisie to "pływające" auto przy 160km/h , korekta geometrii przodu załatwiła sprawę .

auto bogato wypasione , pełna elektryka ,klima , soczewki...

tylko te dziwne dwa fotele z tyłu screwy.gifhmm.gif

Napisano

> raczej Doblo

Nowe Doblo ? Napewno Nie no.gif cena abstrakcyjna , auto napompowane a w srodku miejsca na lekarstwo no.gif

Tylko Berlingo/Partner ok.gif

Napisano

> ja na razie nie narzekam - produkcja luty 2010, przebieg 9500km - jedyna wada jaką kazałem usunąć w

> serwisie to "pływające" auto przy 160km/h , korekta geometrii przodu załatwiła sprawę .

> auto bogato wypasione , pełna elektryka ,klima , soczewki...

> tylko te dziwne dwa fotele z tyłu

Jakbyś po takim przebiegu narzekał to by była tragedia hehe.gif

Napisano

> z tej klasy zdecydowanie Partner/Berlingo

a ja mam inne zdanie biglaugh.gif

Napisano

Mam we firmie Doblo i Combo - oba w dieslu.

Doblo 1,9 D i powiem Wam że poza średnią dynamiką to jest to auto po 1 bezawaryjne a po 2 bardzo dobrze się nim jeździ i nie mam żadnych zastrzeżeń- poza wyglądem kupy i brzydkimi plastikami w wnętrzu zlosnik.gif

2- opel Combo CDTi, 1 awaria - skrzynia biegów ale to była jakaś wada z którą auto kupiliśmy - mechanizm różnicowy....

kupiłem nową skrzynię z anglika za nie duże pieniądze i smiga,

poza tym to same zalety-auto mnie sie bardzo podoba stylistycznie, mało pali, niezła dynamika, bardzo dobre, komfortowe zawieszenie, dobra widoczność, wygodne fotele i dobre światła -> bardzo lubię ten samochód i polecam Wszystkim jako auto i rodzinne i na small business.

Dodatkowo bardzo wygodna pozycja za kierownicą.

Pali ok. 7 litrów po Wawie-trasa ok. 6l.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.