Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rok produkcji auta na szybach

Featured Replies

Napisano

Czy każde auto po wyjechaniu z fabryki, przykładowo z roku 2002,może mieć np dwie szyby z roku 2001?

Napisano
  • Autor

> może mieć

Czyli nie jest to dowód, o wypadkowej przeszłości autka smile.gif

Napisano

> Czyli nie jest to dowód, o wypadkowej przeszłości autka

To nie.

Ale jesli auto np z 2002 roku ma wszyskie szyby z 2008 to juz moze byc ;P

A tak na serio to z szybami nigdy nie wiadomo.

Zwykle w nowych samochodach montuja z tego samego roku co auto lub z roku wczseniej lub mieszane (jak sie trafi). Moze sie tez zdazyc z przed 2 lat, ale zadko.

Zato powody wymiany szyb moga byc rozne.

Boczne szyby czesto sie traci np pprzez zlodzieji radia itp.

Przednia szybe latwo stracic od kamyczka.

Wymieniana tylna najczesciej swiadczy o jakims tam dzwonie, chociaz tez nie koniecznie, bo przeciez zawsze ktos mogl wycofac i zahaczy o cos delikatnie szyba. Na karoserii sladu nawet nie bedzie, a szyba do wymiany.

Napisano
  • Autor

Sytuacje wymienione przez Ciebie są oczywiste wink.gif

Konkretnie chodzi mi o przykład autka z 2003 roku, które 3szt szyb ma z 2002 roku wink.gif A nie wygląda na bite zlosnik.gif

Napisano

> Czy każde auto po wyjechaniu z fabryki, przykładowo z roku 2002,może mieć np dwie szyby z roku

> 2001?

moze. Ba znam auto z rodziny daewoo gdzie szyby w 2005 montowali z 2002

Napisano

> Sytuacje wymienione przez Ciebie są oczywiste

> Konkretnie chodzi mi o przykład autka z 2003 roku, które 3szt szyb ma z 2002 roku A nie wygląda na

> bite

i all moze byc jak najbardziej oki, mam auto z 2008r, zjechalo z fabryki w polowie lutego 08. przednia i tylna szyba sa z 07r zlosnik.gif

Napisano

> Wymieniana tylna najczesciej swiadczy o jakims tam dzwonie, chociaz tez nie koniecznie, bo przeciez

> zawsze ktos mogl wycofac i zahaczy o cos delikatnie szyba. Na karoserii sladu nawet nie

> bedzie, a szyba do wymiany.

Mi tam ostatnio w deszczu spadła antena od CB i wpadła do wnętrza przez tylną szybę, więc powodów wymiany szyb może być sporo.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

Cieszy mnie taka informacja grinser006.gif

Napisano

> Widoczne było bite

to nie wiedzial ze klamoty laduje sie takie jak na stanach magazynowyc sa? biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> to nie wiedzial ze klamoty laduje sie takie jak na stanach magazynowyc sa?

Wiedziałem, ale wolałem się upewnić zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> w astrze F z maja 2000 roku ma, kilka szyb z 1999

A w BMW brak daty na szybach grinser006.gif

Napisano

>

> Konkretnie chodzi mi o przykład autka z 2003 roku, które 3szt szyb ma z 2002 roku A nie wygląda na

> bite

mam podobną sytuację z seicento. Rocznik 2003, 2 szyby z 2002 roku. Auto na 100% bez przygód ok.gif

Napisano

> Czy każde auto po wyjechaniu z fabryki, przykładowo z roku 2002,może mieć np dwie szyby z roku

> 2001?

Może.

Samochód może być wyprodukowany w 2001, ale modelowy już 2002 i po VINie będzie też 2002 no i wrzucone "stare" szyby, które mieli zapas na magazynie.

Napisano

Ja bym obstawiał grudzień 02. Zależy w jakim aucie.

Napisano

> Ja bym obstawiał grudzień 02. Zależy w jakim aucie.

Albo idąc tropem oznaczeń na oponach 12 tydzień 1992 lub 2002 r.

Po ikonce ogrzewanej szyby i naklejce rejestracyjnej domniemam że to Ford.

Napisano

> Albo idąc tropem oznaczeń na oponach 12 tydzień 1992 lub 2002 r.

> Po ikonce ogrzewanej szyby i naklejce rejestracyjnej domniemam że to Ford.

Ogrzewana szyba to zaiste ford, ale co ma naklejka rejestracyjna?

To zaiste ford, rocznik 2007.

Ale z ktorego roku jest szyba przednia?

Napisano

> 2001?

w 3 samochodach tak mielismy z tego dwa kupowane w salonie ok.gif czasem zostaja szyby ze starszego rocznika ok.gif

Napisano

ZAISTE, że naklejka rejestracyjna jest naklejona na szybie czołowej+oznaczenie ogrzewania=Ford.

A poza tym z tego oznaczenia, którego zdjęcie wrzuciłeś wbrew mojej wcześniejszej wypowiedzi nie da się odczytać daty produkcji, DOT 122 to kod producenta, przy czym samo DOT to spełnienie norm amerykańskich.

Napisano

> To zaiste ford, rocznik 2007.

Kropka w wrześniu 05 chyba rejestrowałem i mam już gwiazdki spineyes.gif

Napisano
A co to szyba jest - bo po cechowaniu cieżko określić producenta (marka pojazdu) - czyli należy wnioskować ze szyba jest wymieniana na podróbkę.
Napisano

> A co to szyba jest - bo po cechowaniu cieżko określić producenta (marka pojazdu) - czyli należy

> wnioskować ze szyba jest wymieniana na podróbkę.

Szyba przednia w ford c-max.

Napisano

U mnie w Polo rocznik 2008 dwie boczne szyby równoległe są z 2007 reszta 2008-auto mam od nowości

Napisano

U mnie w Ladze wszystkie szyby są z 1996. Niby wszystko OK tylko prawe, tylne drzwi były wymieniane. Gość miał akurat samochód w tym samym kolorze i z tego samego rocznika na części.

Napisano

moje auto z kwietnia 2008, 4szt szyb (małe trójkąty z przodu i z tyłu) z 2007

Napisano

mam lepszy motyw. Szyba nie wymieniana auto z grudnia 2004 a szyba 2005 hehe.gif

Napisano

> 2001?

Może bo mogą zakładać z zapasów magazynowych, zresztą biorą takie jakie mają pod ręką.

Napisano

> Może bo mogą zakładać z zapasów magazynowych, zresztą biorą takie jakie mają pod ręką.

Taa smirk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.