Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Reklama Corvette ZR1

Featured Replies

Napisano

> Moim zdaniem rewelacyjna, choć uszczypliwa dla Obamy.

przez to, ze biala a nie czarna? hehe.gif

tak tak, wiem, o rakiety chodzi

Napisano

Jak dla mnie przerost formy nad treścią no.gifsmirk.gif

Napisano

Sentymentalna. Nie piekna, ale moze chwytac. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Sentymentalna. Nie piekna, ale moze chwytac.

Mnie chwyciła na chwilkę. A potem pomyślałem sobie że musiałbym wydać $100K+ na pojazd z tym samym znaczkiem na masce co Chevrolet Aveo i puściło...

Napisano

> Mnie chwyciła na chwilkę. A potem pomyślałem sobie że musiałbym wydać $100K+ na pojazd z tym samym

> znaczkiem na masce co Chevrolet Aveo i puściło...

W stanach nie zobaczysz Aveo tak jak w Polsce nie zobaczysz Corvete.

Pierwszy to mobilna torba na zakupy a ten drugi to muskularny V8.

Mdli mnie na takie gadanie. Pachnie proznoscia albo efekciarstwem.

Napisano

Z ciekawości. Obama obciął budżet NASA ?

Napisano
  • Autor

> W stanach nie zobaczysz Aveo tak jak w Polsce nie zobaczysz Corvete.

Aveo jeździ tutaj od groma. Szczególnie wszelkie firmy wynajmujące samochody wyposażyły się w to coś.

> Pierwszy to mobilna torba na zakupy a ten drugi to muskularny V8.

Jeden i drugi na przeglądy jedzie do tego samego dealera Chevroleta który zatrudnia ludzi za stawki przy których może oferować usługi właścicielom Aveo. Ci sami "mistrzowie" biorą się za wymiany oleju i klocków w ZR1 = strach się bać.

> Mdli mnie na takie gadanie. Pachnie proznoscia albo efekciarstwem.

Raczej rozsądkiem - wydając $100K na samochód oczekiwałoby się że na czas serwisu czy naprawy dostanie się samochód zastępczy. Nie u Chevroleta... Oczekiwałoby się także miłej i czystej poczekalni i umytego po serwisie samochodu. Nie u Chevroleta...

Napisano

> Mnie chwyciła na chwilkę. A potem pomyślałem sobie że musiałbym wydać $100K+ na pojazd z tym samym

> znaczkiem na masce co Chevrolet Aveo i puściło...

jak wyceniasz wartość znaczka na masce?

Napisano
  • Autor

> Z ciekawości. Obama obciął budżet NASA ?

Nadal się o to biją w kongresie. Ale promy już na 100% są skończone - bitwa idzie o to czy i ile pieniędzy zainwestować w nową rakietę, jakich rozmiarów i do jakich celów ma być kapsuła Orion i ile pieniędzy wpompować w prywatne firmy wystrzeliwujące ludzi w kosmos. Ale to już zupełnie O/T.

Napisano
  • Autor

> jak wyceniasz wartość znaczka na masce?

Sam znaczek mi zwisa, chodzi przede wszystkim o jakość serwisu i sposób w jaki traktuje Cię producent w razie jakichś problemów z samochodem.

Napisano

> Sam znaczek mi zwisa, chodzi przede wszystkim o jakość serwisu i sposób w jaki traktuje Cię

> producent w razie jakichś problemów z samochodem.

A nie lepiej traktują czasem właściciela najdroższego Chevroleta niż najtańszego Mercedesa?

Napisano
  • Autor

> A nie lepiej traktują czasem właściciela najdroższego Chevroleta niż najtańszego Mercedesa?

Nie mam pojęcia, bo nie bywam w serwisie Mercedesa. Ale w Lexusie każdego traktują tak samo, niezależnie czy przyjedziesz starym IS300 czy nowym LS460. I jednego i drugiego obedrą żywcem ze skóry przy najprostszej czynności serwisowej.

Napisano

czy ten ryk jak ona/on/ono wchodzi w zakręt to jest właśnie V8??

Jak tak to się zakochałem 270747800-sex.gif

Napisano

> Nie mam pojęcia, bo nie bywam w serwisie Mercedesa.

Miałem na myśli, że najtańszy w drogiej marce może być traktowany gorzej niż najdroższy w taniej. Ale to tylko luźne przemyślenia.

> Ale w Lexusie każdego traktują tak samo,

> niezależnie czy przyjedziesz starym IS300 czy nowym LS460.

ok.gif

> I jednego i drugiego obedrą żywcem

> ze skóry przy najprostszej czynności serwisowej.

A u nas to nawet Fiat potrafi. hehe.gif

Napisano
  • Autor

> czy ten ryk jak ona/on/ono wchodzi w zakręt to jest właśnie V8??

> Jak tak to się zakochałem

To jest small block V8 z superchargerem i specjalnym wydechem który można otworzyć omijając tłumik.

P.S. Ja zdecydowanie bardziej lubię dźwięk V8 z Ferrari - takiego z płaskim korbowodem.

Napisano

> To jest small block V8 z superchargerem i specjalnym wydechem który można otworzyć omijając tłumik.

> P.S. Ja zdecydowanie bardziej lubię dźwięk V8 z Ferrari - takiego z płaskim korbowodem.

ty mnie tu nie wyskakuj z jakimiś plaskatymi korbami hehe.gif

poprostu ten dźwięk mnie zaczarował. Nawet moja narzeczona powiedziała ,że chce samochód który tak brzmi zlosnik2.gif

Napisano
  • Autor

> Miałem na myśli, że najtańszy w drogiej marce może być traktowany gorzej niż najdroższy w taniej.

To na pewno, ale nadal właściciel $10K IS300 jest traktowany o niebo lepiej niż właściciel $100K Corvette ZR1.

P.S. W "moim" serwisie Lexusa ciągle widuje różne Corvette - okazuje się że właściciele wolą przyjechać do Lexa i tam zmienić olej czy też klocki, bo boją się serwisu Chevroleta - poważnie.

Napisano

> To na pewno, ale nadal właściciel $10K IS300 jest traktowany o niebo lepiej niż właściciel $100K

> Corvette ZR1.

> P.S. W "moim" serwisie Lexusa ciągle widuje różne Corvette - okazuje się że właściciele wolą

> przyjechać do Lexa i tam zmienić olej czy też klocki, bo boją się serwisu Chevroleta -

> poważnie.

rotfl.gif

W Polsce serwisy Chevroleta też nie cieszą się najlepszą opinią. A jak już ktoś znajdzie dobry serwis to się go trzyma rękami i nogami.

Napisano
  • Autor

> ty mnie tu nie wyskakuj z jakimiś plaskatymi korbami

> poprostu ten dźwięk mnie zaczarował. Nawet moja narzeczona powiedziała ,że chce samochód który tak

> brzmi

Mój też brzmi niewiele gorzej smile.gif

Napisano

> To na pewno, ale nadal właściciel $10K IS300 jest traktowany o niebo lepiej niż właściciel $100K

> Corvette ZR1.

> P.S. W "moim" serwisie Lexusa ciągle widuje różne Corvette - okazuje się że właściciele wolą

> przyjechać do Lexa i tam zmienić olej czy też klocki, bo boją się serwisu Chevroleta -

> poważnie.

nie ma się co dziwić Lex jest jednak marką która ma pewien poziom poniżej którego nie zejdzie ,czyli są to auta luksusowe lub "pseudo sportowe*", a jednak kupując Corvette (czyli w moim mniemaniu samochód w pełni sportowy) dziwnie bym się czuł pchając auto między Aveo ,a Spark'a hehe.gif

* Pseudo sportowe rozumiem auta które dają sporo radości z jazdy jednak nie mają osiągów na poziomie porsche czy ferrari

Napisano

> Mój też brzmi niewiele gorzej

brzmi ładnie, jednak bez urazu to już nie to serduszka.gif

Napisano

Takiego 355?

Kosmodrom...

Napisano

> Raczej rozsądkiem - wydając $100K na samochód oczekiwałoby się że na czas serwisu czy naprawy

> dostanie się samochód zastępczy. Nie u Chevroleta... Oczekiwałoby się także miłej i czystej

> poczekalni i umytego po serwisie samochodu. Nie u Chevroleta...

A w Polsce to właśnie Chevrolet jest myty na przeglądzie i dostanie samochód zastępczy w razie awarii i ma pełną 3-letnią gwarancję, czego nie uświadczy w Oplu, mimo, że obie marki są obsługiwane przez te same stacje smile.gif

Napisano

> W Polsce serwisy Chevroleta też nie cieszą się najlepszą opinią. A jak już ktoś znajdzie dobry

> serwis to się go trzyma rękami i nogami.

Serwisy Opla ciągle uczą się skośnookiej technologii ... no i nie ma magazynu części w Polsce zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Takiego 355?

> Kosmodrom...

Dokładnie. Silniki V8 z płaskim wałem brzmią o niebo lepiej (i kręcą się znacznie wyżej).

Edycja - zapomniałem o Z06:

Napisano

Aha - 2km ode mnie dealer sprzedaje Cadillaca i Corvety wlasnie, wiec widuje je dosc czesto.

Napisano
  • Autor

> Aha - 2km ode mnie dealer sprzedaje Cadillaca i Corvety wlasnie, wiec widuje je dosc czesto.

GM obiecuje że następny model Corvette (C7) będzie bardziej "europejski" - mniejszy i zgrabniejszy.

Napisano

> Corvette ZR1.

> poważnie.

Takie pytanie Marku: miałeś kiedyś Corvette i z doświadczenia wypowiadasz się o serwisie? czy tak poprostu nasłuchałeś sie jakiś bajek i sobie gadasz?

Napisano
  • Autor

> Takie pytanie Marku: miałeś kiedyś Corvette i z doświadczenia wypowiadasz się o serwisie? czy tak

> poprostu nasłuchałeś sie jakiś bajek i sobie gadasz?

Miałem dwóch kolegów - entuzjastów motoryzacji z Corvette - jeden miał C5 a drugi C6 kabrio. Obaj kleli serwis. Szczególnie ten drugi bo C6 miało nieustanne problemy z dachem i zostawal czasem na tydzień bez samochodu = żona go wozila do pracy.

Napisano

jak nie zobaczysz jak nawet jedna powozilem ok.gif wczoraj tez widzialem jak wracalem z kina niewiem.gif

Napisano

> Miałem dwóch kolegów - entuzjastów motoryzacji z Corvette - jeden miał C5 a drugi C6 kabrio. Obaj

> kleli serwis. Szczególnie ten drugi bo C6 miało nieustanne problemy z dachem i zostawal czasem

> na tydzień bez samochodu = żona go wozila do pracy.

A kto ma najlepszy serwis według Ciebie? Jaki to by nie był koncern to i tak napewno znajdzie się zawsze ktoś kto będzie narzekał.

Napisano

Bardzo fajne auto, w europie nie doceniane, a sporo tańsze od europejskiej konkurencji.

Napisano

> jak nie zobaczysz jak nawet jedna powozilem wczoraj tez widzialem jak wracalem z kina

Pewne oczywiste (nie dla kazdego) uproszczenie.

Napisano

A'propos Aveo i V8, lubie czasem takiego postraszyc dzwiekiem silnika na swiatlach smile.gif

Napisano

> nieźle postraszyłeś

> aż do 4 tysi kręci

> HanYs

Bo to nie Honda hehe.gif Za to buda kolysze grinser006.gif

Napisano

> A'propos Aveo i V8, lubie czasem takiego postraszyc dzwiekiem silnika na swiatlach

>

facepalm.gif

no ale skoro Ci sie wydaje ze cos "hmm.gif" to ok facepalm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.