Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jakie żarówki H4 możecie polecić

Featured Replies

Napisano

oczywiście nie jakieś wynalazki typu SuperZenonStajl TUNINK HIT zlosnik.gif

zastanawiam się nad tym zestawem OSRAM - ktoś korzysta, może jakieś inne propozycje wink.gif

no i oczywiście dość żywotne, żeby nie wymieniać ich po 3 m-cach sick.gif

Napisano

Z własnego doświadczenia Takie .Tyle tylko że u mnie wytrzymały zaledwie 3 miesiące(ok5kkm),gdzie np. O takie świecą nie gorzej i juz blisko rok(20kkm),a przy tym kosztuja prawie 2 razy mniej.I te drugie Ci polecam palacz.gif.

Napisano

> oczywiście nie jakieś wynalazki typu SuperZenonStajl TUNINK HIT

> zastanawiam się nad tym zestawem OSRAM - ktoś korzysta, może jakieś inne propozycje

> no i oczywiście dość żywotne, żeby nie wymieniać ich po 3 m-cach

Kiedys mialem Philipsy Bleuvision swiecily niezle , jeden kpl przezyl ze 3 - 4 lata , drugi padl po jakis 6 mies , wiec srednia wychodzi 2 lata wink.gif

Duzo dobrego slyszalem o Tungsramach , sa tez tansze od tych bardziej markowych ( tzn. bardziej znanych )

W szukajce pewnie sporo znajdziesz o zarowkach

Napisano

Tungsram Megalight +90% - wytrzymały rok.

Identyczne żarówki to GE - pochodzą z tej samej fabryki.

Napisano

> zastanawiam się nad tym zestawem OSRAM - ktoś korzysta, może jakieś inne propozycje

Philips Premium + 30% i nie jest to "do +30%" tylko "plus 30%"

Napisano

Jeśli nie szukasz jakichś +30/+50 itp. to polecam zwykłą Narvę. Wytrzymują kilka lat, świecą IMHO nie najgorzej.

Napisano

> Jeśli nie szukasz jakichś +30/+50 itp. to polecam zwykłą Narvę. Wytrzymują kilka lat, świecą IMHO

> nie najgorzej.

zwykła to jeszcze Hella Light Power i tańsza Osram Bilux, a pozatym Bosch, Tesla i Tungsram

Napisano

> Jeśli nie szukasz jakichś +30/+50 itp. to polecam zwykłą Narvę. Wytrzymują kilka lat, świecą IMHO

> nie najgorzej.

tym bardziej że narvę teraz produkuje philips w naszych Pabianicach:)

Napisano

Nie piszcie ile czasu przeżywają Wasze żarówki tylko jaki przebieg wink.gif Jeden robi w roku kilkadziesiąt kkm, inny tylko kilka

Napisano

niedawno było zlosnik.gif

Kiedyś był taki model Osram nazywający się chyba Day&Light - mega trwałe i bardzo dobre ok.gif

Niestety, nie wiem, czy nadal występuje i pod jaką nazwą, na jakim rynku. zlosnik.gif

Napisano

> Philips Premium + 30% i nie jest to "do +30%" tylko "plus 30%"

ok.gif

Napisano

kolego, jeżeli masz w swoim mieście Carefoura to pojedź i kup H4 w dwupaku za 22zł (robi dla nich je właśnie OSRAM) - używam ich od dłuższego czasu - są na prawdę dobre, nie przepłacam i jestem naprawdę zadowolony. Świecą bardzo dobrze - lepiej niż niektóre philipsy + 30%... ok.gif

Napisano

na co dzień sprzedaję żarówki i z Osrama mogę polecić jedynie Silver Star , święcą +50% lepiej niż tradycyjne ( da się to zauważyć ) i wytrzymują w miarę długo ( u mnie ok 1,5roku i ok 15kkm )

Night Breaker o ile świecą bardzo dobrze ( + 90% światła ) to niestety szybko siadają ( średnio 3-4 mies lub 5kkm )

Night&day - idealne dla przedstawicieli handlowych , którzy 90% czasu jazdy wykonują w dzień i moc świecenie nie ma dla nich aż tak wielkiego znaczenia ( kilka lat użytkowania - lub 40kkm - kosztem słabszego światła )

Napisano

tungsram +60%

lub tungsram sport light +50%

gdybys poszukal temat identyczny jak ten byl nie dawno

Napisano

Poszukaj dobrze tego typu postów jest na forum pełno, generalnie nie ma nic za darmo, czym lepiej świeci (większe +) to krócej, tego jeszcze żaden producent nie przeskoczył.

Ja testowałem przeróżne H4, z tych najbardziej popularnych jedynie żarówek Osram nie miałem.

W moim przypadku najlepiej świecą Philipsy, w drugiej kolejności Hella, i nie jakieś +80% bo fakt świeciły dobrze ale co z tego jak kilka miesięcy.

Używam Philipsy +30, różnicy praktycznie nie widać w porównaniu z +50, a wytrzymają dłużej, +80 świecą wyraźnie lepiej ale żywotność krótka, a i dla portfela nie pozostają bez znaczenia.

+30 u mnie świecą około 500h, bo jakieś 25tys. km wytrzymują, przy średniej prędkości około 50km/h daje to właśnie jakieś 500h, +80 nawet do półmetka tego nie dobiły zanim jedna padła.

Nawet w tej chwili sprawdzałem na alledrogo i za 2szt. z przesyłką wychodzi najtaniej w granicy 24pln, wg. mniej jest to naprawdę dobra oferta jakosc/cena.

pzdr.

Napisano

w kwestii poszukiwania wiekszej ilosci swiatla, polecam poradnik z jakiegos forum skody - aczkolwiek teoria jest jedna.

miernik w lape i sprawdzamy ile woltów jest na żarówce. Jeżeli mniej niż 13-14 no to robimy sobie zasilanie prosto z aku, przekaźnik sterowany fabryczną instalacją i mamy zdrowy prąd na żarówka = więcej światła.

U mnie w R19, wybiłem z 12.3V na 13.7V. różnica w świeceniu wyczuwalna.

Napisano

> w kwestii poszukiwania wiekszej ilosci swiatla, polecam poradnik z jakiegos forum skody -

> aczkolwiek teoria jest jedna.

> miernik w lape i sprawdzamy ile woltów jest na żarówce. Jeżeli mniej niż 13-14 no to robimy sobie

> zasilanie prosto z aku, przekaźnik sterowany fabryczną instalacją i mamy zdrowy prąd na

> żarówka = więcej światła.

> U mnie w R19, wybiłem z 12.3V na 13.7V. różnica w świeceniu wyczuwalna.

kiedyś jak miałem walnięty alternator i napięcie skakało w okolicach 17-19V, to dopiero była elektrownia smile.gif

ja właśnie dzisiaj założyłem Osramy ALLSEASON i zobaczymy jak się będą sprawowały, wcześniej miałem SILVERSTAR i dobrze się trzymały, wytrzymały około 20 kkm i m.in. wspomniane wcześniej skoki napięcia i stłuczkę z rozbitym reflektorem

Napisano

> kiedyś jak miałem walnięty alternator i napięcie skakało w okolicach 17-19V, to dopiero była

> elektrownia

> ja właśnie dzisiaj założyłem Osramy ALLSEASON i zobaczymy jak się będą sprawowały, wcześniej miałem

> SILVERSTAR i dobrze się trzymały, wytrzymały około 20 kkm i m.in. wspomniane wcześniej skoki

> napięcia i stłuczkę z rozbitym reflektorem

Jak wrażenia z all season? jaki kolor światła?

sam się zastanawiam czy ich nie kupić smile.gif

H1? czy h4?

Napisano

Kup dobre żarówki H4 60/55W i już. Celuj w firmy, które są najbardziej znane na rynku. Żarówka to żarówka.

Poza tym, wiesz ile już tu było podobnych wątków o żarówkach? I w każdym stale to samo.

Napisano

> Jak wrażenia z all season? jaki kolor światła?

> sam się zastanawiam czy ich nie kupić

> H1? czy h4?

jak napisałem dopiero dzisiaj założyłem H4, w dzień widać w kloszy żółte i niebieskie, wchodzące w ultrafioletowe światło, zobaczymy jak będzie w nocy i po dłuższym użytkowaniu, na chwilę obecną niestety nie mogę nic więcej powiedzieć o nich

Napisano

> np. O takie (Tungsram Megalight +60%) świecą nie gorzej i juz blisko rok(20kkm),a przy tym kosztuja prawie 2 razy

> mniej.I te drugie Ci polecam .

Mam żarówki H7 Tungsramy Megalight +50% i przed jesienią muszę je wymienić ponieważ na mokrej jezdni światło "wsiąka" w asfalt. W mojej ocenie nie sprawdziły się ponieważ w złych warunkach (na mokrym) gorzej widać niż przy zwykłych żarówkach. Przypuszczam, że z H4 może być podobnie.

Napisano

Wątek jest/był o H4 i były tu zachwalane żarówki Tungsram Megalight +xx%. Dzisiaj wyjąłem swoje H7 tej marki (szczegóły w wątku powyżej) i doznałem szoku, żeby żarówki założone w końcu listopada 2009 (przebieg do dzisiaj niecałe 10 kkm) były czarne jakby w środku palił się knot, a nie żarnik. Żadne do tej pory żarówki, które wyjmowałem z lamp nie były takie okopcone. Powodem wymiany było to, że nie było prawie drogi widać w ich świetle sick.gif, a lampy w foce do słabych nie należą. Tungsramowi robię 30.GIF.

284045322-S7302191.JPG

post-31534-14352509225063_thumb.jpg

Napisano

> Wątek jest/był o H4 i były tu zachwalane żarówki Tungsram Megalight +xx%. Dzisiaj wyjąłem swoje H7

> tej marki (szczegóły w wątku powyżej) i doznałem szoku, żeby żarówki założone w końcu

> listopada 2009 (przebieg do dzisiaj niecałe 10 kkm) były czarne jakby w środku palił się knot,

> a nie żarnik. Żadne do tej pory żarówki, które wyjmowałem z lamp nie były takie okopcone.

> Powodem wymiany było to, że nie było prawie drogi widać w ich świetle , a lampy w foce do

> słabych nie należą. Tungsramowi robię .

dziwne ja wyciagalem zarowke po ponad roku z tym, ze H4 i nic takiego nie bylo

Napisano

U mnie H 4 po przejechaniu blisko 20kkm była czysta i nie było żadnych zastrzeżeń(po za spalonym żarnikiem zlosnik.gif)

Pierwszy raz widze tak zakopcone żarówki. hmm.gif

Napisano

> U mnie H 4 po przejechaniu blisko 20kkm była czysta i nie było żadnych zastrzeżeń(po za spalonym

> żarnikiem )

> Pierwszy raz widze tak zakopcone żarówki.

ja tez moim zdaniem to wina instalacji lub trafil na zarowki z jakas wada hmm.gif

Napisano

> Kiedys mialem Philipsy Bleuvision swiecily niezle , jeden kpl przezyl ze 3 - 4 lata , drugi padl po

> jakis 6 mies , wiec srednia wychodzi 2 lata

Mam obecnie takie założone - świecą bardzo dobrze, chyba najlepiej ze wszystkich, których używałem do tej pory. Jest jeden warunek - sucha droga grinser006.gif.

Na mokrym asfalcie wypadają chyba gorzej, jak standardowe żarówki. Zimno-biała barwa światła nie koniecznie sprawdza się na mokrej nawierzchni. Ale na suchym, jak wspomniałem, rewelacja.

Napisano

> Powodem wymiany było to, że nie było prawie drogi widać w ich świetle , a lampy w foce do

> słabych nie należą. Tungsramowi robię .

Proponuje sprawdzić sprawność instalacji, jakie napięcie jest podawane na te żarówki.

pzdr.

Napisano

> Proponuje sprawdzić sprawność instalacji, jakie napięcie jest podawane na te żarówki.

> pzdr.

Żarówki wyjęte w listopadzie były czyste icon_rolleyes.gif, ale sprawdzić z pewnością nie zawadzi.

Napisano

Fabrycznie montowany osram w seicencie wytrzymał 8lat=ok.60tys.km.Później były tungsramy megalight +60% padły po pół roku choć fakt dawały troche "wiecej bielszego" światła,tesla blue wytrzymały 1,5roku dajac ładne białe światło zwłaszcza jeśli idze o oświetlenie znaków pionowych i poziomych a także dobrze oświetlały pobocze choć były troszke słabsze na mokrym ale dawały rade ok.gif i jak znów bedą w lidlu to kupie na zapas (19,90 komplet) od ok tygodnia jest philips vision plus porównywalne do tesli choć światło nieco bardziej żółte jak z trwałością czas pokaże

Napisano

Osram SILVERSTAR, posiadam w w124 od kilku miesięcy, zrobiłem póki co ok 10 000 km i świecą całkiem nieźle jak na halogenowe żarówki... Cena za komplet ok 30 zł, nawet niedawno w makro w promocji były smile.gif

Z philipsów jeśli już coś to nightguide, ale są chyba droższe od osrama wink.gif

Napisano

> Mam żarówki H7 Tungsramy Megalight +50% i przed jesienią muszę je wymienić ponieważ na mokrej

> jezdni światło "wsiąka" w asfalt.

>.... że z H4 może być podobnie.

To chyba jakieś felerne Ci się trafiły. Użytkuję drugi komplet H4 (wy3mują około 15-20kkm),jeżdżę dużo nocą przez "pola" i jestem bardzo zadowolony z tych żarówek.Nie zauważyłem,aby w deszczu świeciły gorzej.

Napisano

> To chyba jakieś felerne Ci się trafiły. Użytkuję drugi komplet H4 (wy3mują około 15-20kkm),jeżdżę

> dużo nocą przez "pola" i jestem bardzo zadowolony z tych żarówek.Nie zauważyłem,aby w deszczu

> świeciły gorzej.

Też tak mi się wydaje tym bardziej, że napięcie na żarówkach to 13,6 do 13,8 V czyli jak najbardziej OK, a wcześniej wyjęte żarówki po ponad roku były w porządku. Trzeba też dodać że H7 mają jednak dużo trudniejsze warunki pracy niż H4.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.