Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auto do 9 tyś co doradzacie RWD/4x4 or FWD nieaktualne

Featured Replies

Napisano

Witam jako że nas tu sporo na AK a zaistniała sprawa taka iż potrzebuje auta do wspomnianych wyżej 9 tyś Co doradzacie? chciałbym i fajnie gdyby było to auto tylno napędowe lub 4x4 choć oczywiście FWD też może być w ostateczności.

Wymogami jest to aby było:

-nie za małe

-mało paliło. auto ma zostać zgazowane

-w miarę żwawe tak żebym się nie bał wyprzedzać

-ma nie rdzewieć

-tanie części/ rzadko się psuć rocznie robię około 30 tys

-zdało by się jeszcze aby było wygodne wink.gif

za daewoo i fiata dziękuje na wstępie oraz za francuzy też. Nie mam zaufania do tych marek i mieć nie będę oczywiście kwota 9 tys nie musi być wykorzystana w całości może np być starsze a w bdb kondycji wink.gif

przyszła mi na myślę Astra II z silnikiem 1.8 ale nie wiem jak tam z awaryjnością i rdzewieniem

druga myśl

vovlo s40 1.8 ale tu chyba części mnie zjedzą

macie coś ciekawego do zaproponowania? Jestem otwarty na wszystkie propozycje prócz tych których wymieniłem że nie chcę oglądać

Napisano

> Z powyższymi warunkami odpuść sobie 4x4.

z powyższymi wymaganiami to odpuścić sobie trzeba 95 % aut ... tylko ja naprawdę nie wiem co stanowi te 5 % ... beksa.gifsmirk.gif

Napisano

Nowy, wypaśny rower? Ale chyba kolega zadał pytanie nie na tym kąciku w takim razie zlosnik.gif

Napisano

mnie sie nasuwa w sumie Punto II z silnikiem 1,2 16v , japonce zardzewieja 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Z powyższymi warunkami odpuść sobie 4x4.

Gdyby odpuscic sobie niskie spalanie, gazowanie oraz tanie czesci, to turbodziadek typu Legacy by sie nadal wink.gif

Napisano

Proszę, napisz że to prowokacja zlosnik.gif

Nawet ładnej Astry II nie znajdziesz do 9tys.

Napisano

> Witam jako że nas tu sporo na AK a zaistniała sprawa taka iż potrzebuje auta do wspomnianych wyżej

> 9 tyś Co doradzacie? chciałbym i fajnie gdyby było to auto tylno napędowe lub 4x4 choć

> oczywiście FWD też może być w ostateczności.

> Wymogami jest to aby było:

> -nie za małe

> -mało paliło. auto ma zostać zgazowane

> -w miarę żwawe tak żebym się nie bał wyprzedzać

> -ma nie rdzewieć

> -tanie części/ rzadko się psuć rocznie robię około 30 tys

> -zdało by się jeszcze aby było wygodne

> za daewoo i fiata dziękuje na wstępie oraz za francuzy też. Nie mam zaufania do tych marek i mieć

> nie będę oczywiście kwota 9 tys nie musi być wykorzystana w całości może np być starsze a w

> bdb kondycji

> przyszła mi na myślę Astra II z silnikiem 1.8 ale nie wiem jak tam z awaryjnością i rdzewieniem

> druga myśl

> vovlo s40 1.8 ale tu chyba części mnie zjedzą

> macie coś ciekawego do zaproponowania? Jestem otwarty na wszystkie propozycje prócz tych których

> wymieniłem że nie chcę oglądać

BMW e36. Nie rdzewieje (a dokladniej rdzewieje w 2-3 typowych miejscach, nic strasznego). Jest cholernie solidne. Czesci leza wszedzie i nie sa drogie. Niezle sie prowadzi i ma tylny naped. Super auto do jazdy.

Zaleznie od funduszy 1.8 16v lub 2,5 24v. Za zadne skarby nie pchaj sie w 2.0 24v.

Nie wiem czy miesci sie w budzecie bo ceny w PL sa kompletnie inne niz w DE. W kazdym razie za ta kase pownienes bez wiekszych problemow cos znalesc w DE (bez kosztow sprowadzenia).

Napisano

zadbane audi 80

Napisano
  • Autor

> zadbane audi 80

no właśnie 4x4 to nie tylko terenówka ale też audi 80 quattro zlosnik.gif tylko jak z częściami do tego

Widziałem oglądałem za 9 astra II 3 drzwiowa do opłat i auto było ok tylko rdzewieje to czy nie? ... nie wiem.

E36 jakoś tak nie przepadam za tym modelem spineyes.gif

Napisano

> zadbane audi 80

Albo i 100?

No i można i o quattro pomyśleć zlosnik.gif

Tylko z tanim serwisem to nie będzie tak wesoło

Napisano

> Gdyby odpuscic sobie niskie spalanie, gazowanie oraz tanie czesci, to turbodziadek typu Legacy by

> sie nadal

A że sie tak podepnę w tym wątku na co trzeba zwrócić szczegolną uwage kupując takiego dziadkowego legacy

Napisano

> Widziałem oglądałem za 9 astra II 3 drzwiowa do opłat i auto było ok tylko rdzewieje to czy nie?

Widziałem już kilka Astr II pordzewiałych.

Napisano

Do 9000 zł to raczej trzeba patrzeć pod katem jak bardzo jest zadbany egzemplarz a nie na markę czy rocznik. Ale ciężko coś kupić sensownego.

Napisano

> macie coś ciekawego do zaproponowania? Jestem otwarty na wszystkie propozycje prócz tych których

Zaczęła się zima - kup coś RWD/AWD. zlosnik.gif Ewentualne niezadowolenie z zakupu nadrobisz bananem po zabawach na śniegu. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Zaczęła się zima - kup coś RWD/AWD. Ewentualne niezadowolenie z zakupu nadrobisz bananem po

> zabawach na śniegu.

obecnie mam RWD i szukam pod takim kątem żeby się zbytnio nie przestawiać z techniki jazdy

Napisano
  • Autor

> A że sie tak podepnę w tym wątku na co trzeba zwrócić szczególna uwage kupując takiego dziadkowego

> legacy

to legacy to fajna fura nawet mi się podoba!

a Toyota corolla ?

Napisano
  • Autor

> to NIE jest FAJNA fura

wiesz są gusta i guściki mi się te E11 podobają ale w okrągłych lampach

Napisano

> wiesz są gusta i guściki mi się te E11 podobają ale w okrągłych lampach

Aha, a ktore wersje silnikowe e11 maja wedlug Ciebie osiagi spelniajace Twoje wymagania?

Napisano
  • Autor

> Aha, a ktore wersje silnikowe e11 maja wedlug Ciebie osiagi spelniajace Twoje wymagania?

1.4 G6 dzięki skrzyni 6 biegowej da się tym w miarę jechać

Napisano

> 1.4 G6 dzięki skrzyni 6 biegowej da się tym w miarę jechać

Jakie to ma osiagi na papierze?

Napisano

> 1.4 G6 dzięki skrzyni 6 biegowej da się tym w miarę jechać

ale lepiej poszukać dłużej i kupować 1,6 16 V (4A-FE)

Napisano

Audi quattro - ze wzgledu na naped i niechec do rdzewienia.

Mercedes W201 lub nastepca za naped i gwiazde.

Napisano

> z powyższymi wymaganiami to odpuścić sobie trzeba 95 % aut ... tylko ja naprawdę nie wiem co

> stanowi te 5 % ...

Z tymi wymaganiami trzeba odpuścić sobie samochód albo iść do Ery palacz.gif

Napisano

> Z tymi wymaganiami trzeba odpuścić sobie samochód albo iść do Ery

Owszem, wymagania spore, ale da się spełnić grinser006.gif Zależy kto ma ile czasu i chęci na poszukiwanie czegoś takiego. Mimo że takie auto raczej trudno znaleźć i na 100% nie spełni absolutnie wszystkich oczekiwań to jednak można kupić coś co chociaż w większości spełni te wymagania wink.gif

Mi pierwsze co przyszło do głowy to Audi 90 Quattro ok.gif W tej kwocie raczej spokojnie uda się znaleźć bardzo dobry egzemplarz, aczkolwiek trzeba uzbroić się w cierpliwość palacz.gif

Napisano

> BMW e36. Nie rdzewieje (a dokladniej rdzewieje w 2-3 typowych miejscach, nic strasznego). Jest

> cholernie solidne. Czesci leza

Rdzewieje na progach, nadkolach, drzwiach, tylnej klapie...

Chyba, ze to kwestia egzemplarzy sciagnietych do Polski.

Niemniej jednak trudno tu w tym budzecie o nierdzewiejace E36.

Napisano

> Rdzewieje na progach, nadkolach, drzwiach, tylnej klapie...

> Chyba, ze to kwestia egzemplarzy sciagnietych do Polski.

> Niemniej jednak trudno tu w tym budzecie o nierdzewiejace E36.

Mialem rocznik 91. Rdzewialy tylko przednie blotniki kolo progow i progi w okolicy gumowych odbojow.

Reszta byla jak najbardziej ok.

Napisano

> Mialem rocznik 91. Rdzewialy tylko przednie blotniki kolo progow i progi w okolicy gumowych

> odbojow.

> Reszta byla jak najbardziej ok.

Nawet jesli bylyby to "tylko" progi, to trudno mowic, ze nie rdzewieje.

Gdyby auto mialo mi sluzyc do jazdy na codzien, raczej bym sie nie zdecydowal.

Szkoda, bo poza korozja i ciasnym wnetrzem (akurat to mnie nie boli)

BMW jest genialne i daje sporo frajdy, nawet z 4 cylindrami.

Napisano

> Nawet jesli bylyby to "tylko" progi, to trudno mowic, ze nie rdzewieje.

ta rdza sprowadzala sie do tego, ze yjmowales gumowe odboje, czysciles, mlowales i byl spokoj. To nie bylo gnicie progow jak w astrze czy kadecie wink.gif

> Gdyby auto mialo mi sluzyc do jazdy na codzien, raczej bym sie nie zdecydowal.

Z powodu tej rdzy?

> Szkoda, bo poza korozja i ciasnym wnetrzem (akurat to mnie nie boli)

> BMW jest genialne i daje sporo frajdy, nawet z 4 cylindrami.

To naprawde dobre auto ok.gif

Napisano

> szału na allegro to nie widzę, osobiście uważam, że jest duza szansa gruz kupić

Dlatego mówię, że trzeba uzbroić się w cierpliwość i dobrze poszukać. Zapewne większość tego typu aut będzie raczej w kiepskim stanie, ale myślę, że raz na jakiś czas pojawi się przyzwoity egzemplarz warty zainteresowania ok.gif

Napisano

> ta rdza sprowadzala sie do tego, ze yjmowales gumowe odboje, czysciles, mlowales i byl spokoj. To

> nie bylo gnicie progow jak w astrze czy kadecie

Nie jest to widoczne i latwo zaniedbac - wtedy to juz jest problem.

> Z powodu tej rdzy?

Nie cierpie rudej. Swoje BMW uzywam sporadycznie.

Na snieg i sol nie wyjezdzam w ogole, mimo, ze wtedy jest najwiekszy fun.

> To naprawde dobre auto

Tak, ale do normalnej jazdy Audi quattro albo MB W201 tez sie nada,

a bedzie przy tym, szczegolnie Audi, idealnie zabezpieczone antykorozyjnie.

Przy aucie 15 letnim albo starszym to ma IMO duze znaczenie.

Napisano

> Tak, ale do normalnej jazdy (...) MB W201 tez sie nada,

Wedlug mnie to straszna taczka. Bez porownania do e36 no.gif

Napisano

Audi 80 B4 quattro 2.8 avant zlosnik.gif

uważam, że to na prawdę ładne auto grinser006.gif

i jeszcze Ci zostanie na ubezpieczenie, naprawy, etc

Tylko pamiętaj, że cokolwiek w tej cenie z takimi wymogami będzie starym trupem i koszty eksploatacji szybko podwoją jego wartość

Napisano
  • Autor

> Audi 80 B4 quattro 2.8 avant

> uważam, że to na prawdę ładne auto

> i jeszcze Ci zostanie na ubezpieczenie, naprawy, etc

> Tylko pamiętaj, że cokolwiek w tej cenie z takimi wymogami będzie starym trupem i koszty

> eksploatacji szybko podwoją jego wartość

już nieaktualnie Vectra B 1998 2.0 bez klimy LPG;) dogadałem się z bratem, teraz tylko szukać E30 coupe angryfire.gif

Napisano

> Witam jako że nas tu sporo na AK a zaistniała sprawa taka iż potrzebuje auta do wspomnianych wyżej

> 9 tyś Co doradzacie? chciałbym i fajnie gdyby było to auto tylno napędowe lub 4x4 choć

> -nie za małe

> -ma nie rdzewieć

> za daewoo i fiata dziękuje na wstępie oraz za francuzy też. Nie mam zaufania do tych marek i mieć

> nie będę oczywiście kwota 9 tys nie musi być wykorzystana w całości może np być starsze a w

> bdb kondycji

> przyszła mi na myślę Astra II z silnikiem 1.8 ale nie wiem jak tam z awaryjnością i rdzewieniem

> druga myśl

Musso

Napisano

skoro

masz takie nastawienie:

Quote:

a daewoo i fiata dziękuje na wstępie oraz za francuzy też

to proponuję udać Ci się do najbliższego salonu rowerów tak tak tych 2 kołowych nie Tych: Rover

i tam zakupisz coś w miarę sensownego za te 9 tyś pln

brawo.gifbrawo.gifbrawo.gifbrawo.gifbrawo.gifbrawo.gifbrawo.gifbrawo.gif

Napisano

> Wedlug mnie to straszna taczka. Bez porownania do e36

Zdefiniuj taczka. Mercedesem jezdzilem bardzo krotko.

Mial 2,6 litra, byl miekki i wolny - ale taki powinien byc MB.

Napisano

> -nie za małe

> -ma nie rdzewieć

> bdb kondycji

> druga myśl

a może być 4WD?

http://moto.allegro.pl/subaru-impreza-1-8-lpg-4x4-doinwestowane-i1340078114.html

Napisano

> Zdefiniuj taczka. Mercedesem jezdzilem bardzo krotko.

> Mial 2,6 litra, byl miekki i wolny - ale taki powinien byc MB.

dokladnie tak jak opisales - miekki i wolny.

Napisano
  • Autor

> skoro

> masz takie nastawienie:

> Quote:

> a daewoo i fiata dziękuje na wstępie oraz za francuzy też

> to proponuję udać Ci się do najbliższego salonu rowerów tak tak tych 2 kołowych nie Tych: Rover

> i tam zakupisz coś w miarę sensownego za te 9 tyś pln

A ja proponuje przeczytać cały wątek zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> -nie za małe

> -ma nie rdzewieć

> bdb kondycji

> druga myśl

EDYTA: Pomoc nieaktualna dogadałem się z bratem i będzie vectra B 1999r 2.0 LPG szczyt marzeń to to nie jest ale na maks 3 lata starczy , teraz sobie poszukam E30 coupe angryfire.gif

Jak widać da się kupić normalne auto i przy tym nie słuchać spostrzeżeń ludzi którzy piszą denne posty wyssane z czarnej dziury. Chodzi mi o osobniki które doradzały mi zakup roweru, Cóż powiem tylko tyle że potwierdzacie moją teorie iż część ludzi na forach internetowych tzw. g wie smile.gif

jedyne co sobie odpuściłem to klimę jak widać się da!

Jednakże z tego miejsca chciałbym podziękować:

bulla,

Olleo- w życiu bym nawet nie spojrzał na legacy ale teraz już wiem że warto wink.gif,

dejv667-konkretne rady dzięki!! Choć kebabów nie lubi ale przynajmniej teraz wiem gdzie rdzewieją wink.gif,

bielaMatiz,

pfikusny,

Sebbeks- to fakt rdzewieją Astry teraz to już wiem, Vectry też ale nie żenię się z autem do końca życia puki co jest ok,

PARKER,

LiWek,

ApAcHoS,

mrBEAN - jak widać nie przesadziłem,

maag,

lukasz1t,

Piterus_123,

r1sender,

camel00,

spad,

Echuu.

Napisano

Musso z dieslem Merca palacz.gif

Napisano

> posty wyssane z czarnej dziury. Chodzi mi o osobniki które doradzały mi zakup roweru, Cóż

> powiem tylko tyle że potwierdzacie moją teorie iż część ludzi na forach internetowych tzw. g

nikt na siłe Cię tu nie trzyma smirk.gif

ps. eot skromny.gif

Napisano
  • Autor

> nikt na siłe Cię tu nie trzyma

A umiemy czytać czy nie? Forach czy forum?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.