Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prośbę o ocenę auta/komisu

Featured Replies

Napisano

Brat zamierza jutro kupić Volkswagena T4 z Łodzi, dokładnie z z tego komisu Czy ktoś korzystał z usług tego komisu? Chodzi dokładnie o ten egzemplarz.

Napisano

Zadam pytanie retoryczne: czy to możliwe, żeby 10-letni samochód pocztowy miał przebieg 98 tysięcy kilometrów ? hahaha.gif

Napisano
  • Autor

Dokładnie to samo mu tłumaczę, no ale on jest bardzo napalony.

Napisano

> Zdarzają się rodzynki

Nie wiem czemu mam przeczucie, że tam na placu będzie 30 takich rodzynków zlosnik.gif

Napisano

> Dokładnie to samo mu tłumaczę, no ale on jest bardzo napalony.

To niech przestanie palić to świństwo i niech pomysli logicznie crazy.gif

No chyba, że w ogłoszeniu jest błąd i koleś zapomniał "3" napisać przed 98000, ewentualnie wpisał o jedno zero za mało wink.gif

Napisano

> Zadam pytanie retoryczne: czy to możliwe, żeby 10-letni samochód pocztowy miał przebieg 98 tysięcy

> kilometrów ?

Ale jakie to ma znaczenie jaki ma przebieg? Trzeba jechac i zobaczyc. Moze bedzie w fajnym stanie, a czy przebieg 98 czy 498, nie ma znaczenia.

Napisano

> a czy przebieg 98 czy 498, nie ma znaczenia.

No w sumie racja - czterysta w te, czy we wte, nie robi różnicy zlosnik2.gif

Napisano

> No w sumie racja - czterysta w te, czy we wte, nie robi różnicy

Takie różnice w przebiegu są widoczne gołym okiem

Napisano

> Zadam pytanie retoryczne: czy to możliwe, żeby 10-letni samochód pocztowy miał przebieg 98 tysięcy

> kilometrów ?

Sądzę, że to ogłoszenie nie dotyczy żadnego konkretnego egzemplarza, a przebieg jest wpisany taki, aby mieścił się w widełkach wyszukiwania do 100000km.

Napisano

> Takie różnice w przebiegu są widoczne gołym okiem

Ale to nie do mnie, tylko do Jay'a pisz.

Napisano

> Brat zamierza jutro kupić Volkswagena T4 z Łodzi, dokładnie z z tego komisu Czy ktoś korzystał z

> usług tego komisu? Chodzi dokładnie o ten egzemplarz.

przeciez to są auta z poczty niemeickiej i tam często sprzedają po kilku latach auta z takimi przebiegami

wiem, bo byłem na przetargach i widziałem takie auta zanim kupili je polacy

pozdrawiam

Napisano

> Sądzę, że to ogłoszenie nie dotyczy żadnego konkretnego egzemplarza, a przebieg jest wpisany taki,

> aby mieścił się w widełkach wyszukiwania do 100000km.

Sądzisz, że na poważnie można szukać 10-letniej "te-czwórki" z przebiegiem poniżej 100 tysięcy ? Tzn. naprawdę ktoś w Polsce może być aż takim kretynem ? yikes.gif

Napisano

> Tzn. naprawdę ktoś w Polsce może być aż takim kretynem ?

Brat pejusa hmm.gif

Napisano
  • Autor

Jutro pojedziemy i ocenimy na żywo jak to wygląda. Też mi się wydaje, że takie 10-letnie auta powinny mieć około 500-600kkm nalotu, ale te 100kkm to jakieś dziwne. Jutro zdam relacje co i jak. Jadę by w razie czego ostudzić jego zapał zlosnik.gif

Napisano

> Sądzisz, że na poważnie można szukać 10-letniej "te-czwórki" z przebiegiem poniżej 100 tysięcy ?

Niekoniecznie T4 i niekoniecznie dziesięcioletnie. Wystarczy zadać wyszukiwanie do 100kkm mając na myśli coś młodego. Wyskakuje wtedy takie ogłoszenie z tanimi T4 i wtedy się potencjalny klient może zainteresuje i dopyta co i jak, albo oleje.

Napisano

> Jutro zdam relacje co i

> jak. Jadę by w razie czego ostudzić jego zapał

Powodzenia ok.gif

Napisano

Jeszcze lepszy jest ten focus zlosnik.gif. W aukcji ma niby 54kkm a na liczniku 104kkm hehe.gifhehe.gif u tego samego sprzedawcy jak T4 i autobus.

Napisano
  • Autor

Bo to zakonnice do kościoła jeździły. Chyba olejemy temat z tym komisem. Może być pasek w tedeiku z małym przebiegiem zlosnik.gif, ale z tym autobusem to przegięcie angryfire.gif

Napisano

Pomijając przebieg, to sprawdźcie jak to jeździ.

Znajomy kupił taki wóz pocztowy jak Sprintery u tego samego sprzedającego i okazało się, że auto ma włożoną arcy krótką skrzynię i max 100km/h shocked.gif

"W stałej ofercie posiadamy 200 sztuk VW T 4, "

Będzie co oglądać ok.gifgrinser006.gif

Napisano

Mam kolege ktory pracowal w poczcie i 5 razy dziennie jezdzil po miescie zbierajac listy nigdy w zyciu auto nie wyjechalo poza miasto w ktorym pracowal robil tym autem 85kkm rocznie, wiec z tym T4 wiadomo jak jest jesli chodzi o licznik.

Napisano

> Mam kolege ktory pracowal w poczcie i 5 razy dziennie jezdzil po miescie zbierajac listy nigdy w

> zyciu auto nie wyjechalo poza miasto w ktorym pracowal robil tym autem 85kkm rocznie, wiec z

> tym T4 wiadomo jak jest jesli chodzi o licznik.

znaczy sie, przebieg T4 z linka autora to pewnie 98tys rocznie hmm.gif

Napisano

> No w sumie racja - czterysta w te, czy we wte, nie robi różnicy

Mowie o tym ze nie ma znaczenia co jest na liczniku. Wlasnie kolega nizej Ci wyjasnil, ze sie przebieg widzi golym okiem , a nie patrzac na licznik.

Napisano

> Ale to nie do mnie, tylko do Jay'a pisz.

Raczej do Ciebie.

Napisano

> Brat zamierza jutro kupić Volkswagena T4 z Łodzi, dokładnie z z tego komisu Czy ktoś korzystał z

> usług tego komisu? Chodzi dokładnie o ten egzemplarz.

Mam nadzieję, że brat nie zasugerował się przebiegiem przy wyborze samochodu, bo się może mocno rozczarować...

Jedno zero bym dodał...

Napisano

> Sądzisz, że na poważnie można szukać 10-letniej "te-czwórki" z przebiegiem poniżej 100 tysięcy ?

Tak, może być zdecydowanie większym kretynem, wróć, Kretynem przez duże K.

Napisano

> Jeszcze lepszy jest ten focus . W aukcji ma niby 54kkm a na liczniku 104kkm u tego samego

> sprzedawcy jak T4 i autobus.

rotfl, dzięki bogu jestem młody i nie mam problemu z trzymaniem moczu rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Napisano

> rotfl, dzięki bogu jestem młody i nie mam problemu z trzymaniem moczu

pooglądaj przebiegi autobusów zlosnik.gif np. 81 tys. km rotfl.gif

Napisano

> kilometrów ?

W tym przypadku mogli nawet nie kręcić licznika. Sam się przekręcił jak przekroczył 1mln km hahaha.gif

Napisano

> Ale jakie to ma znaczenie jaki ma przebieg? Trzeba jechac i zobaczyc. Moze bedzie w fajnym stanie,

> a czy przebieg 98 czy 498, nie ma znaczenia.

Nie ma znaczenia? Czyli dla Ciebie samochód z przebiegiem 98tys km jest wart tej samej ceny co taki sam z przebiegiem 498tys km? Ciekawe....

Napisano

> Nie ma znaczenia? Czyli dla Ciebie samochód z przebiegiem 98tys km jest wart tej samej ceny co taki

> sam z przebiegiem 498tys km? Ciekawe....

A Ty patrzysz na stan licznika przy zakupie i tym sie kierujesz przy ocenie wartosci samochodu? Ciekawe...

Napisano

> A Ty patrzysz na stan licznika przy zakupie i tym sie kierujesz przy ocenie wartosci samochodu?

> Ciekawe...

Ja na przykład tak, co w tym ciekawego?

Napisano

> Ja na przykład tak, co w tym ciekawego?

Ciekawe, bo rzadko spotykane, bardzo rzadko.

Napisano

> Ciekawe, bo rzadko spotykane, bardzo rzadko.

Rzadko spotykane i bardzo interesujące, mniej więcej jak wybite szambo?

Napisano

> Nie mierz wszystkich miarą handlarza-cwaniaka.

Realia sa takie jakie sa, wiec lepiej wszystkich sprzedajacych mierzyc wlasnie taka miara, a nie patrzec na stan licznika.

Napisano

> Rzadko spotykane i bardzo interesujące, mniej więcej jak wybite szambo?

Po co spamujesz?

Napisano

> Realia sa takie jakie sa, wiec lepiej wszystkich sprzedajacych mierzyc wlasnie taka miara, a nie

> patrzec na stan licznika.

Ty mierzysz kupujących. Domyślam się, że kolejnym argumentem będzie bronienie kręcących liczniki - bo kupujący i tak na to nie patrzą więc komu to szkodzi. palacz.gif

Napisano

> Ty mierzysz kupujących.

Nie. Mam swoja ocene sprzedajacych i do kazdego podchodze jak do handlarza-cwaniaka wlasnie, wiec sie dziwie tym ktorzy maja zaufanie do sprzedajacych i zwracaja uwage na stan licznika.

> Domyślam się, że kolejnym argumentem będzie bronienie kręcących liczniki -

> bo kupujący i tak na to nie patrzą więc komu to szkodzi.

To juz osobny temat, ale cos w tym jest.

Napisano

> Nie. Mam swoja ocene sprzedajacych i do kazdego podchodze jak do handlarza-cwaniaka wlasnie (...)

Gdyby Ci z takim podejściem przyszło kupować samochód ode mnie, nie sfinalizowalibyśmy transakcji. Wyleciałbyś na glanach...

Napisano

> A Ty patrzysz na stan licznika przy zakupie i tym sie kierujesz przy ocenie wartosci samochodu?

> Ciekawe...

Tak patrze. A przy ocenie kieruje się całokształtem a nie jedną rzeczą.

Napisano

> przeciez to są auta z poczty niemeickiej i tam często sprzedają po kilku latach auta z takimi

> przebiegami

> wiem, bo byłem na przetargach i widziałem takie auta zanim kupili je polacy

> pozdrawiam

jasne.... też takie auta widziałęm - nie było żadnego z przebiegiem poniżej 500 tkm

Napisano

> Jeszcze lepszy jest ten focus . W aukcji ma niby 54kkm a na liczniku 104kkm u tego samego

> sprzedawcy jak T4 i autobus.

A DoDge Caravan z 2002 roku ma nabite ąz 67 000 facepalm.gif.

Napisano

> Ciekawe...

panic.gif Ja bym tego nigdy nie zrobił. jeszcze mógłbym obrazić tym sprzedawcę.

Napisano

> Dokładnie to samo mu tłumaczę, no ale on jest bardzo napalony.

to wsadz go pod zimny prysznic bo jak chce władować kasę w bagno to niech lepiej da na biednych ok.gif

Napisano
  • Autor

Troszkę z opóźnieniem piszę, ale nie było mnie troszkę w domu. Byliśmy z bratem w tym komisie i akurat przyszła nowa dostawa dostawczaków, prosto od Deutsche Post zlosnik.gif Każdy samochód zarysowany, obity etc. Właściciel tłumaczył, że każdy samochód musi pomalować, odświeżyć, wstawić siedzenia (auta mają tylko fotel kierowcy, natomiast w miejscu siedzeń pasażera są jakieś skrzynki na listy) i dopiero sprzedaje. Przebiegi bardzo różne miały od kilkudziesięciu kkm do kilkuset kkm. Brat wypatrzył sobie świeżo sprowadzonego Opla Vivaro. Auto miało pełną niemiecką dokumentację potwierdzającą przebieg, na silniku naklejone stare kartki z wymian oleju więc wzrokowo wszystko ok. We wtorek jedziemy tam jeszcze raz i bierzemy auto do sprawdzenia w ASO. Jak tam byliśmy facet sprzedał 3 dostawczaki w jakąś godzinę icon_eek.gif

A co do autobusu: zapytałem właściciela jak to możliwe, żeby autobus miał tak mało kkm. Podobno pochodzi z amerykańskiej bazy wojskowej i woził amerykańskie dzieci do szkoły zlosnik.gif

Napisano

> Ciekawe...

Dlaczego ciekawe ? W cywilizowanym kraju powinno tak byc, ze "cyferki" na liczniku wskazuja na stopien wyeksploatowania samochodu. Piszac cywilizowanym, mam na mysli taki, w ktorym nikt nie kreci licznikow, a naprawy wykonuje sie w ASO wedlug ksiazki serwisowej. W takich cywilowanych krajach przebieg pojazdu przeklada sie na jego cene - auta z duza iloscia "cyferek" na liczniku sa zdecydowanie tansze. Nasz ukochany narod wymyslil jednak remedium na to zjawisko - wystarczy zmniejszyc ilosc "cyferek" na liczniku i wyeksploatowany wrak staje sie pelnowartosciowym pojazdem po dziadku, igla, w ktorym nic nie stuka, nic nie puka...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.