Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wypadek Roberta Kubicy

Featured Replies

Napisano

> Boullier naciska na Roberta co do jego terminu powrotu

> Więcej tutaj

pozostaje nam trzymać kciuki ok.gif

Napisano

> Więcej tutaj

Nie naciska tylko chce wiedzieć. Ja go rozumiem i nie widzę tu żadnego nacisku. Poza tym chyba bardzo dobrze zdaje sobie sprawę z tego że Robert jak by mógł już by jeździł wink.gif

Napisano

> Więcej tutaj

No i zapewne nie otrzyma zadnej pozytywnej odpowiedzi - Robert wciaz nie pokazal sie publicznie a to raczej nic dobrego nie znaczy ...

Napisano

> No i zapewne nie otrzyma zadnej pozytywnej odpowiedzi - Robert wciaz nie pokazal sie publicznie a

> to raczej nic dobrego nie znaczy ...

ok.gif

niestety dziwne to trochę icon_rolleyes.gif

skoro za miesiąc ma jeździć testowo, to na konferencji czy w padoku mógłby się pojawić hmm.gif

Napisano

> niestety dziwne to trochę

> skoro za miesiąc ma jeździć testowo, to na konferencji czy w padoku mógłby się pojawić

czarno to widzę. Robert się chowa, Eric chce już wiedzieć co dalej, i wcale mu się nie dziwie. Ile może jeździć z zapasowym kierowcom, czekając na Roberta facepalm%5B1%5D.gif

Coś mi się zdaje, że w przyszłym sezonie też go nie zobaczymy, chyba, że w jakimś HRT icon_rolleyes.gif

Napisano

> Coś mi się zdaje, że w przyszłym sezonie też go nie zobaczymy, chyba, że w jakimś HRT

Wydaje mi się ze jednak Renault go zatrzyma. Robert ma potencjał na mistrza świata i myślę że jak nie Renault to ktoś inny. To jest zbyt dobry kierowca żeby jeździć w HRT. Ale cieszył bym się nawet gdyby w HRT śmigał wink.gif

Napisano

> Wydaje mi się ze jednak Renault go zatrzyma. Robert ma potencjał na mistrza świata i myślę że jak

> nie Renault to ktoś inny.

ale po co maja trzymac inwalide? bo na chwile obecna tak chyba trzeba o nim pisac ...

Napisano

> ale po co maja trzymac inwalide? bo na chwile obecna tak chyba trzeba o nim pisac ...

Spokojnie. Narazie to dokładniej nic nie wiemy co do stanu zdrowia Roberta.

Wiadomo że Robert jest osobą skrytą i nie lubi szumu w wokół siebie. Miejmy nadzieje że zrobi nam miła niespodzianke. Wytrzymaliśmy w niepewniści 7 miesięcy, to te 1.5 miecha to już nie dużo. Jedno jest pewne że ma dostęp do medycyny i rehabilitacji o jakiej tutaj można tylko pomarzyć.

Napisano

> czarno to widzę. Robert się chowa, Eric chce już wiedzieć co dalej, i wcale mu się nie dziwie. Ile

> może jeździć z zapasowym kierowcom, czekając na Roberta

> Coś mi się zdaje, że w przyszłym sezonie też go nie zobaczymy, chyba, że w jakimś HRT

Klik Troszkę do poczytania w tym temacie.

Napisano

> ale po co maja trzymac inwalide? bo na chwile obecna tak chyba trzeba o nim pisac ...

Inaczej, nikt kota w worku nie weźmie... Także wyścig z czasem trwa, ale już o sezon 2012.

Napisano

Dzisiaj inwalida za kilka miesięcy może wygrywać. W F1 trzeba patrzeć sezon do przodu a nie zastanawiać się co będzie jutro.

Napisano

> czarno to widzę. Robert się chowa, Eric chce już wiedzieć co dalej, i wcale mu się nie dziwie. Ile

> może jeździć z zapasowym kierowcom, czekając na Roberta

Ale od kogo chce wiedzieć, od Roberta? Przecież ok. dwa tygodnie temu miał ostatnia operacje - więc chyba od lekarzy i rehabilitantów jakie sa rokowania. hmm.gif

Napisano

> Ale od kogo chce wiedzieć, od Roberta? Przecież ok. dwa tygodnie temu miał ostatnia operacje - więc

> chyba od lekarzy i rehabilitantów jakie sa rokowania.

jakby Ci to powiedzieć. Co lekarze powiedzą to jedno, a jakim i czy w ogóle będzie kierowcą, to druga sprawa.

Przykładem jest Massa, który jednak stracił sporo po swoim wypadku (psychicznie). icon_rolleyes.gif

Napisano

> Dzisiaj inwalida za kilka miesięcy może wygrywać. W F1 trzeba patrzeć sezon do przodu a nie

> zastanawiać się co będzie jutro.

tak, ale muszą chyba kiedyś zadecydować, kto ma jechać w przyszłym sezonie w teamie.

Mają po raz kolejny rezygnować z team leadera, dlatego, że mooooże Kubica pojedzie i moooże będzie dalej jeździł dobrze? facepalm%5B1%5D.gif

Rozumiesz o co mi chodzi? icon_rolleyes.gif

Dodatkowo, Renault chce w przyszłym sezonie mocno zaatakować i walczyć o mistrzostwo (wykupują kadre z innych zespołów, w tym gościa od symulatorów od Red Bulla), a z takimi ambicjami muszą mieć jasność co do fundamentu, jakim jest kierowca.

Napisano

> Dodatkowo, Renault chce w przyszłym sezonie mocno zaatakować i walczyć o mistrzostwo (wykupują

> kadre z innych zespołów, w tym gościa od symulatorów od Red Bulla), a z takimi ambicjami muszą

> mieć jasność co do fundamentu, jakim jest kierowca.

pieniądze Senny czy Pietrova dadzą im wygrane ? grinser006.gif

jeśli Kubice nie wróci w formie to na razie nie mają kim wygrywać hmm.gif

Napisano

> pieniądze Senny czy Pietrova dadzą im wygrane ?

> jeśli Kubice nie wróci w formie to na razie nie mają kim wygrywać

To jest największy atut Roberta - on jest w stanie wygrywać i jest jedynym takim (wolnym) kierowcą na rynku mimo, że nie jeździł w tym sezonie. Nie wierzę w to, że będzie wolniejszy - to tkwi w głowie a nie w stanie fizycznym (oczywiście nie piszę tutaj o "inwalidztwie" )

Napisano

Massa niestety przez jakiś czas był wolniejszy. Ba chyba nawet i teraz to nie ten sam Massa. No, ale Robert już tez udowadnił że po wypadku potrafi wrócić bez żadnej skazy na umyśle. Zobaczymy jak będzie. Trzymam kciuki.

Napisano

> Massa niestety przez jakiś czas był wolniejszy. Ba chyba nawet i teraz to nie ten sam Massa. No,

> ale Robert już tez udowadnił że po wypadku potrafi wrócić bez żadnej skazy na umyśle.

> Zobaczymy jak będzie. Trzymam kciuki.

Kubica powiedzial ze nie pamieta wypadku, wiec dla niego tak jak by go nie bylo, sa jedynie nastepstwa fizyczne, dlatego pod wzgledem psychicznym nie powinno to na niego wplynac w zaden sposob. problemem jest natomiast jego fizycznosc ...

Napisano

Massa dostał w ... głowę. Nie wiem dokładnie jakie obrażenia poniósł/mógł ponieść jego mózg... i jak to wpłynęło na procesy neurologiczne (skojarzenia mam od razu z boksem...)

Napisano

> Kubica powiedzial ze nie pamieta wypadku, wiec dla niego tak jak by go nie bylo, sa jedynie

> nastepstwa fizyczne, dlatego pod wzgledem psychicznym nie powinno to na niego wplynac w zaden

> sposob. problemem jest natomiast jego fizycznosc ...

niewiem.gif ja bym nie był taki pewien co do jego głowy ... różnie to bywa, wtedy w Kanadzie nie ucierpiał tak jak teraz

pożyjemy zobaczymy ...

faktem jest że odwlekają już dość długo pojawienie się Kubicy, jakiś czas temu mówili o starcie w Brazyli ...

dzisiaj już Morelli trochę się wycofuje, mówiąc że nie jest to cel spineyes.gif

a brazylijskie pieniądze pewnie czekają na Bruno grinser006.gif

Napisano

> Najnowsze zdjęcie Roberta

na pierwszy rzut oka - zdjecie jest prawdziwe. zlosnik.gif

Czy mi sie zdaje czy Robertowi o kilka kg sie zmeznialo? zlosnik.gif

Dobrze go widziec w takim stanie . ok.gifok.gifok.gif

Napisano

> Kubica i umowa wstepna z Ferrari - tak napisala wp.pl

> Nie wiem tylko czy w newsy przytaczane przez ten portal mozna wierzyc.

Coś w tym jest bo tutaj też o tym pisze.

Napisano

Moim zdaniem to niestety tylko plotki które towarzyrzą światkowi F1.

Napisano

> Moim zdaniem to niestety tylko plotki które towarzyrzą światkowi F1.

To nie są plotki. Tylko to jest ostatnia rzecz jaką należy się w tej chwili "przejmować". Najpierw powrót a później coś więcej...

O przejściu do Ferrari krążą także plotki o Buttonie i Vettelu zlosnik.gif a jak przy nich jesteśmy to Petrov może być zagrożony. Lopez najpierw oczy miał skierowane na Rosję a teraz ma bardziej na Brazylię zlosnik.gif także skład może być inny. Bez Kubicy włącznie.

Napisano

Szkoda, wielka szkoda.

Dla mnie F1 bez Kubicy, to już nie ta sama formuła.

Napisano

W tych plotkach to niewiadomo o co chodzi - a jak niewiadomo o co chodzi to chodzi o kapustę - a to jest naj naj naj dla lopeza hehe.gif

Kubek dla niego w tym roku to skarbonką nie był - senna przyniósł sponsorów to go zatrzymali ok.gif

Ciekawe - nawet sponsorzy Haitfelda nielubieli hehe.gifhehe.gifzlosnik.gif

Napisano

Nie wydaje mi się żeby to była prawda...w sumie to rok/dwa lata temu też były takie informacje że Kubica to już prawie na 100% bedzie w ferrari...

Napisano

> Nie wydaje mi się żeby to była prawda...w sumie to rok/dwa lata temu też były takie informacje że

> Kubica to już prawie na 100% bedzie w ferrari...

Podobne informacje podaje Mikołaj Sokół na swojej stronie. Umowa miała polegać na tym, że Ferrari do maja/czerwca 2011 miało zdecydować, czy podpisze umowę z Kubicą na sezon 2013.

Napisano

> Szkoda, wielka szkoda.

> Dla mnie F1 bez Kubicy, to już nie ta sama formuła.

A wielu nastepcow miec nie bedzie.

Patrz awantura wokol zamkniecia toru kartingowego w Lublinie...

Napisano

> A wielu nastepcow miec nie bedzie.

> Patrz awantura wokol zamkniecia toru kartingowego w Lublinie...

Prawdę mówiąc i tak potencjalni następcy nigdy nie wybiją się w Polsce - brak infastruktury to jedno, ale niski poziom zawodów to drugie. Kubica dzieki inwestycjom rodziców wybił się za granicą i tam został zauważony przez sponsorów. W Polsce to się mozna co najwyżej nauczyć jeździć gokartem, ale ścigać się i robić karierę trzeba za granicą.

Napisano

Nareszcie COŚ konkretnego i cieszącego.

Napisano

> Nareszcie COŚ konkretnego i cieszącego.

Zaczyna się robić zamieszanie wokół Kubicy. Lopez i Boullier jakby trochę spuścili z tonu, plotki łączą RK z Ferrari - coś zaczyna się dziać. Mam nadzieję, że w najbliższym czasie poznamy więcej szczegółów odnośnie przyszłości Roberta smile.gif

Napisano

> Zaczyna się robić zamieszanie wokół Kubicy. Lopez i Boullier jakby trochę spuścili z tonu, plotki

> łączą RK z Ferrari

tak jak piszesz. to są plotki. Tekst włoskich dziennikarzy też wsadziłbym narazie wśród science fiction. Nie są zadowloeni z Massy, to szukają zastępstwa, a co by było bardziej spektakularne, niż powrót kubicy do f1 i to od razu do ferrari cfaniaczek.gif. SSensacja jakiej jeszcze nie było, ale baaaardzo mało prawdopodobna oslabiony.gif

Napisano

> tak jak piszesz. to są plotki. Tekst włoskich dziennikarzy też wsadziłbym narazie wśród science

> fiction. Nie są zadowloeni z Massy, to szukają zastępstwa, a co by było bardziej

> spektakularne, niż powrót kubicy do f1 i to od razu do ferrari . SSensacja jakiej jeszcze nie

> było, ale baaaardzo mało prawdopodobna

Nie podpalam się takimi plotkami. Dla mnie oznaczają one tylko, że prawdopodobnie Morelli zaczyna coś działać w sprawie podpisania kontraktu na 2012. Być może sam wypuszcza takie plotki żeby mieć mocniejsze karty w ręce zlosnik.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano

lekarz zabral glos - KLIK

Quote:

Robert Kubica powróci na tor Formuły 1 w 2012 roku - potwierdził jego włoski lekarz Riccardo Ceccarelli cytowany przez portal telewizji Lucca.

Napisano

> lekarz zabral glos - KLIK

> Quote:

> Robert Kubica powróci na tor Formuły 1 w 2012 roku - potwierdził jego włoski lekarz Riccardo

> Ceccarelli cytowany przez portal telewizji Lucca.

hmm.gif IMO nic na razie nie wiadomo ... przecież nawet nie zasiadł jeszcze za kierownicą?

i pytanie czy będzie miał gdzie wrócić ? icon_rolleyes.gif

takie opinie od lekarza już były wcześniej ... zauważ że nadal nie ma żadnych szczegółów niewiem.gif

a piszą o kilku miesiącach rehabilitacji hmm.gif

Napisano

ostatnio w telewizji (TVN lub TVP) mówili znowu że Robert za szybko na tor nie wróci tongue.gif

Napisano

> ostatnio w telewizji (TVN lub TVP) mówili znowu że Robert za szybko na tor nie wróci

A w sport1 byl taki komentarz: cisza i przeciaganie powrotu Kubicy to strategia marketingowa zeby zaskoczyc jego pojawieniem sie na treningu wink.gif

btw mam wrazenie ze za granica R.Kubica cieszy sie wiekszym szacunkiem niz w PL i ma wielu fans i jest tam oczekiwanie na szczesliwy powrot na tor.

Napisano

> lekarz zabral glos - KLIK

> Quote:

> Robert Kubica powróci na tor Formuły 1 w 2012 roku - potwierdził jego włoski lekarz Riccardo

> Ceccarelli cytowany przez portal telewizji Lucca.

ale ta wypowiedź sugeruje, że raczej nie należy spodziewać się startów RK od początku sezonu... I tu opcja pod tytułem "kierowca testowy Ferrari" zaczyna nabierać realnych kształtów zlosnik.gif270751858-jezyk.gif

Napisano

> ale ta wypowiedź sugeruje, że raczej nie należy spodziewać się startów RK od początku sezonu... I

> tu opcja pod tytułem "kierowca testowy Ferrari" zaczyna nabierać realnych kształtów

A chyba nawet opcja testow w trakcie sezonu ma byc od przyszlego sezonu hmm.gif

Napisano

Quote:

Radiowa Trójka w dzisiejszej audycji „Trzecia strona medalu” wyemitowała rozmowę z chirurgiem, który operował Roberta Kubicę, doktorem Rossello. Program emitowany jest w każdą niedzielę więc wywiad musiał zostać przeprowadzony w tym tygodniu. Nie miałem okazji słyszeć tej rozmowy, ale z informacji, które pojawiły się w sieci wynika, że stan Roberta jest zdecydowanie lepszy, niż do tej pory informowano.

Mario Igor Rossello potwierdził słowa doktora Ceccarelli, że nasz kierowca z całą pewnością powróci do ścigania już w przyszłym roku. Kubica odzyskał czucie w palcach i jest w stanie podnosić przedmioty. Według chirurga, ręka nigdy nie odzyska pełnej sprawności, ale to nie powinno w żaden sposób przeszkadzać przy prowadzeniu samochodu. Gdyby Kubica był pianistą moglibyśmy się martwić. Okres gojenia dobiegł końca i pozostała jedynie praca nad wzmocnieniem mięśni, które przez wiele miesięcy były nieużywane.

Dużym zaskoczeniem dla mnie jest informacja, że Kubica od lipca nie nosi już żadnych bandaży. To stoi w sprzeczności z tym, co widzieliśmy na zdjęciach Faktu lub na zdjęciu opublikowanym na jednym z portali społecznościowych. Doktor Rossello jest jednak poważnym człowiekiem i nie ma podstaw, by mu nie wierzyć. Kolejne zaskoczenie, to informacja, że Kubica zasiadł już za kierownicą samochodu drogowego. Ceccarelli mówił, że dopóki na ciele naszego kierowcy będą opatrunki, nie ma mowy o wejściu za kółko. Z tego punktu widzenia obie informacje się dopełniają i tworzą spójną całość.

Żeby nie było tak kolorowo Kubicę czeka jeszcze jeden zabieg, który ma poprawić zakres ruchów w nadgarstku. Termin zabiegu nie jest jeszcze znany. Szkoda tylko, że kolejny raz musimy się posiłkować informacjami pochodzącymi z drugiej ręki.

źródło

Napisano

we wrześniu czy pod koniec sierpnia miał przecież jeszcze jakąś operację ?

to jak może nie mieć bandaży od lipca ?

a co do jazdy ... brat jeździł z nogą w gipsie grinser006.gif

cały czas opowiadają że już za kilka tygodni założy kask ... a potem dodają o miesiącach rehabilitacji niewiem.gif

o ile w lipcu czy nawet wrześniu takie info było optymistyczne, tak dzisiaj niewiem.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.