Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wypadek Roberta Kubicy

Featured Replies

Napisano

> Robert jeszcze kilka tygodni w szpitalu.

> jakiś tekst

Takie informacje, jeśli tylko są prawdziwe, utwierdzają mnie w tym, że Robert wróci do ścigania szybciej niż sobie to wyobrażamy wink.gif

Jeśli priorytetem nie byłby szybki powrót do zdrowia Robert przechodziłby rehabilitację w domu, tak myślę wink.gif

Napisano

> Jeśli priorytetem nie byłby szybki powrót do zdrowia Robert przechodziłby rehabilitację w domu,

> tak myślę

Właśnie usłyszałem dzisiaj w radiu, że zostaje we Włoszech dalej i tak mnie zastanowiło dlaczego nie może być rehabilitowany w Polsce hmm.gif

Napisano

> Właśnie usłyszałem dzisiaj w radiu, że zostaje we Włoszech dalej i tak mnie zastanowiło dlaczego

> nie może być rehabilitowany w Polsce

Żartujesz prawda?

Napisano

> Żartujesz prawda?

Raczej nie zlosnik.gif

Czyli, że co?

Lepsza opieka, kwalifikacje ??

Stan zdrowia nie pozwala na transport ??

Nie znam jakichś faktów i moje pytanie jest po prostu głupie?

Napisano

> Raczej nie

> Czyli, że co?

> Lepsza opieka, kwalifikacje ??

> Stan zdrowia nie pozwala na transport ??

> Nie znam jakichś faktów i moje pytanie jest po prostu głupie?

On chyba generalnie najczesciej przebywa we Wloszech,

wiec po co mialby byc transportowany tutaj?

Napisano

> On chyba generalnie najczesciej przebywa we Wloszech,

> wiec po co mialby byc transportowany tutaj?

No to jest insza inszość, jeśli tak jest, i on sam tam woli być, to ok.gif

Napisano

> Właśnie usłyszałem dzisiaj w radiu, że zostaje we Włoszech dalej i tak mnie zastanowiło dlaczego

> nie może być rehabilitowany w Polsce

Prawdopodobnie po wyjściu ze szpitala pojedzie do swojego domu w Pietrasante, gdzie akurat przypadkowo znajduje się też klinika medyczna Formula Medicine i mają tam świetnych fizjoterapeutów zajmujących się na co dzień sportowcami.

Napisano

> Prawdopodobnie po wyjściu ze szpitala pojedzie do swojego domu w Pietrasante, gdzie akurat

> przypadkowo znajduje się też klinika medyczna Formula Medicine i mają tam świetnych

> fizjoterapeutów zajmujących się na co dzień sportowcami.

O widzisz czyli ma swoją chatę i inne plusy o których nie wiedziałem ok.gif

Wiedziałem, że gdzieś musi być haczyk grinser006.gif

Formułą w ogóle się nie interesuję ale niech szybko wraca do zdrowia, bo rodak na pudle to zawsze przyjemnie skromny.gifwinner.gif

Napisano

Bardziej chodzi o to, że siedzi tam gdzie go składali. Po co ma jechać gdzieś indziej (zwłaszcza do nas...) gdzie nie znają przypadku tak dobrze jak ci wszyscy ludzie którzy się nim zajęli w tej krytycznej sytuacji.

Napisano
  • Autor

> Raczej nie

> Czyli, że co?

> Lepsza opieka, kwalifikacje ??

> Stan zdrowia nie pozwala na transport ??

> Nie znam jakichś faktów i moje pytanie jest po prostu głupie?

U nas już by był z protezą ręki i nogi...

Napisano

> U nas już by był z protezą ręki i nogi...

nie , było by oki , ale na pewno byłby lżejszy o parę kilo zł

Napisano

> Nick napisał list do Roberta, na lamach gazety,

> Klik interia.

> W liscie napisal ze na kasku mial logo Kubicy i flage polski.

> Do poczytania i popatrzenia tutaj.

> IMHO calkiem mily i niespodziewany gest ze stroany Heidfelda.

Jakoś nie mogę uwierzyć w jego dobre intencje. Raczej to chwyt marketingowy i próba zjednania sobie teamu Renault.

Napisano

> Jakoś nie mogę uwierzyć w jego dobre intencje. Raczej to chwyt marketingowy i próba zjednania sobie

> teamu Renault.

dokładnie o tym samym pomyślałem icon_rolleyes.gif - i zjednania sobie fanów jeszcze icon_rolleyes.gif

Napisano

> Jakoś nie mogę uwierzyć w jego dobre intencje. Raczej to chwyt marketingowy i próba zjednania sobie

> teamu Renault.

jak ktoś zawsze widzi drugie dno to przeważnie są to oznaki pewnej choroby no.gif

Napisano

> dokładnie o tym samym pomyślałem - i zjednania sobie fanów jeszcze

ta zwłaszcza Polaków hehe.gifok.gif

Napisano

> jak ktoś zawsze widzi drugie dno to przeważnie są to oznaki pewnej choroby

tu nie chodzi o drugie dno.

Nick nie jest nowy, już się go jakiś czas obserwuje w TV i można powiedzieć, jakim typem jest.

Ja pamiętam, jak się wypowiadał w niemieckiej TV na temat jazd z robertem w BMW, więc proszę Cię, jak na Ciebie działa ten bełkot marketingowy, to gratuluje ok.gif

Dla mnie jest ok, że tak to przedstawił (choć zapytał Roberta poprzez swoją stronę, a nie dzwoniąc do niego...) i tyle, ale wiem co o tym myśleć i jakie są tego intencje. Czysta podstawa marketingu (i to taka ułomna trochę - mógł przecież napisać wiersz) hehe.gif

Napisano

> tu nie chodzi o drugie dno.

> Nick nie jest nowy, już się go jakiś czas obserwuje w TV i można powiedzieć, jakim typem jest.

> Ja pamiętam, jak się wypowiadał w niemieckiej TV na temat jazd z robertem w BMW, więc proszę Cię,

> jak na Ciebie działa ten bełkot marketingowy, to gratuluje

> Dla mnie jest ok, że tak to przedstawił (choć zapytał Roberta poprzez swoją stronę, a nie dzwoniąc

> do niego...) i tyle, ale wiem co o tym myśleć i jakie są tego intencje. Czysta podstawa

> marketingu (i to taka ułomna trochę - mógł przecież napisać wiersz)

a wiesz, Mikołaj Sokół wypowiadał się o NH bardzo pozytywnie, że ma najlepszy kontakt właśnie z Nickiem hmm.gif

więc może trochę spokorniał ? może od czasu BMW gdzie był na świeczniku trochę się zmieniło ?

Napisano

Robert za Witkiem też nie przepada zlosnik.gif wszyscy kierowcy F1 są dla siebie konkurencją i lepiej puścić coś oficjalnie a nie dzwonić z łzami w oczach 270751858-jezyk.gif

Ciekawe kto byłby faworyzowany w teamie FSO smile.gif Polak czy Niemiec zlosnik.gif

ale i tak nie zmienia to faktu ze jako prawdziwy polak kibicuje odwrotnie niemcowi zlosnik.gif

Napisano

> a wiesz, Mikołaj Sokół wypowiadał się o NH bardzo pozytywnie, że ma najlepszy kontakt właśnie z

> Nickiem

> więc może trochę spokorniał ? może od czasu BMW gdzie był na świeczniku trochę się zmieniło ?

możliwe, ale ja osobiście nie wierze. Człowiek się raczej nie zmienia grinser006.gif

Napisano

> ale i tak nie zmienia to faktu ze jako prawdziwy polak kibicuje odwrotnie niemcowi

powiem szczerze, że kibicuje Vettelowi. Uważam, że jest dobrym kierowcom, nawet sensownie gada w tv.

Robert - no cóż, wróci, to będę mu kibicował, ale osobiście (i proszę, jest to moje osobiste zdanie) uważam, że jest idiotą, ryzykując w rajdach.

Ja zarabiam 1000x mniej od niego, a też nie chodzę na boks, bo twarz muszę mieć w jakimś odpowiednim stanie (potrafię skalkulować ryzyko - on najwidoczniej nie potrafił) no.gif

Napisano

> nie sztuka kibicować najlepszemu

szach mat - lubię też glocka hehe.gif, żal mi go, że jeździ tam gdzie jeździ bo jeździć, to on potrafi.

Ostatnio się wypowiadał, jak go spytali: "czy jak spadnie deszcze, to będziesz miał szanse na lepsze miejsce?" a on na to: "tylko jak w pozostałe auta trafi piorun i staną, bo inaczej to nie" hahaha.gif

Napisano

a on na to: "tylko jak w pozostałe auta trafi piorun i staną, bo inaczej to

> nie"

Marketingowcy i PR-owcy jego teamu raczej nie będą zachwyceni tą wypowiedzią. hehe.gif

Napisano

Dzisiaj rozmawiałem z osobą która zna ojca Roberta i dowiedziałem się, że helikopter miał lecieć do innego szpitala ale w czasie lotu Kubica prawie umarł przez co lądowali w pierwszym lepszym szpitalu aby prowadzić akcję reanimacyjną sick.gif

Napisano

> Robert - no cóż, wróci, to będę mu kibicował, ale osobiście (i proszę, jest to moje osobiste

> zdanie) uważam, że jest idiotą, ryzykując w rajdach.

> Ja zarabiam 1000x mniej od niego, a też nie chodzę na boks, bo twarz muszę mieć w jakimś

> odpowiednim stanie (potrafię skalkulować ryzyko - on najwidoczniej nie potrafił)

Pozamiatane?

Wypowiedź Lopeza:

"Luksemburski biznesmen pochwalił też Nicka Heidfelda, ale nie dał się namówić na snucie prognoz odnośnie daty powrotu Kubicy. – Ani my, ani Robert nie powinniśmy o tym na razie myśleć. Jesteśmy bardzo zadowoleni z Heidfelda. Ma inny charakter niż Robert, ale bardzo dobrze odnalazł się w zespole. Robert musi się teraz skoncentrować na rehabilitacji – zakończył."

Napisano

A co ma powiedzieć? Wzięliśmy go bo nic lepszego na rynku nie było? Przecież muszą mu wlewać, żeby mieli jakąś tam wiarygodność. Oni wiedzą, jakie osiągi prezentował Robert w zeszłym sezonie i to bolidem 5-tym w stawce...

Napisano

> A co ma powiedzieć? Wzięliśmy go bo nic lepszego na rynku nie było? Przecież muszą mu wlewać, żeby

> mieli jakąś tam wiarygodność. Oni wiedzą, jakie osiągi prezentował Robert w zeszłym sezonie i

> to bolidem 5-tym w stawce...

Płakac się chce widząc jak dobre może być Reno i czytając info, że Robert dopiero zaczyna przyjmować poprawną postawę próbując stawiać pierwsze kroki.

Napisano

Robert dostał zgodę na opuszczenie szpitala , jeszcze nie wiadomo kiedy to nastąpi claps.gif

podały Wiadomości na TVNie

• 2 tygodnie później...
Napisano

> f1.pl

> Niby może tylko gadanie, a może faktycznie czekają...

Mile widziany w padoku, to nie to samo, co wyczekiwany za kierownica..

Wszystko sie popie****lo. frown.gif

Napisano

> Mile widziany w padoku, to nie to samo, co wyczekiwany za kierownica..

> Wszystko sie popie****lo.

IMHO szanse na powrót do ścigania w sporcie takim, jak F1 ma minimalne. Za szybko, zbyt precyzyjnie.

Mimo wszystko - mam nadzieję, że się mylę i że Kubica do F1 wróci - tyle, że pojawia się pytanie - jeżeli nawet powróci - to na jak długo i w którym miejscu stawki się znajdzie.

Napisano

> IMHO szanse na powrót do ścigania w sporcie takim, jak F1 ma minimalne. Za szybko, zbyt

> precyzyjnie.

> Mimo wszystko - mam nadzieję, że się mylę i że Kubica do F1 wróci - tyle, że pojawia się pytanie -

> jeżeli nawet powróci - to na jak długo i w którym miejscu stawki się znajdzie.

Nie wiem czemu ale mam przeczucie, że to taki człowiek,

który zna swój cel, więc albo f1 albo rajdy tak czy siak... gdzieś będzie mistrzem...

Napisano

strona reno na fejsbuku ...

Tłumaczenie (angielski > polski)

Natychmiast po Grand Prix Turcji, Eric Boullier (LRGP szef zespołu i dyrektor zarządzający), poleciał do Włoch, aby zobaczyć Roberta Kubicę. Po powrocie do fabryki w Enstone, Boullier był optymistyczny i dawał pracownikom pewne pozytywne wiadomości.

"Robert wykonał kolejny krok naprzód w jego procesie rehabilitacji i lekarze są mile zaskoczony, w jaki sposób jego stan się poprawia", powiedział. "Teraz jest to kwestia czasu i cierpliwości, nawet jeśli nie jest pierwszej jakości Roberta, jest on w pełni świadomy, że rehabilitacja może być dość długi proces.

"Rozmawialiśmy o najnowszych wydarzeniach z samochodu i zespołu, był również zainteresowany dowiedzieć się więcej o szczegółach R31, opony i strategii. Robert nadal jest bardzo zaangażowany, utrzymywanie kontaktu z inżynierami i zostaliśmy utrzymywać go o wszystkich ważnych decyzji zespół podjął. Nie może być z nami cały czas w tym roku, ale bardzo dużo części Renault rodziny Lotus GP ".

Trzy miesiące po wypadku Roberta, lekarzy za pierwszy etap jego zwrotu w ciągu. Dzięki wytrzymałości Robert i bardzo uprzejmy-medycznych plan, delikatny okres został przezwyciężony pozytywnie i bez żadnych komplikacji.

Wraz z postępem jego odzyskanie, wchodzimy obecnie w drugiej fazie, która jest ciężka rehabilitacji mające na celu przywrócenie funkcjonalności. Więcej małych operacji planowane są nieuniknione, aby usunąć zrosty, które wpływają na sprawność jego mięśnie przedramienia i łokcia. Jest to uważane rutynowej praktyce.

Pierwszy z nich zostało zrobione dzisiaj i wszystko poszło zgodnie z planem.

Napisano

> Ef , litości

> kto ci to tłumaczył ?????????????

podejrzewam, ze Gógl translator lub inny jego krewny 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Ef , litości

> kto ci to tłumaczył ?????????????

translator google nono.gif

Napisano

Ale co najwyżej na treningi.

W rozmowie z katalońskim radiem Onda Cero, właściciel ekipy Renault Gerard Lopez przyznał, iż powrót Roberta Kubicy do F1 jeszcze w tym sezonie, nie wchodzi w grę.

http://f1.pl/Artykul.82

Napisano

ciekaw jestem kiedy zobaczymy go w pitlane icon_rolleyes.gif

po cichu liczę na Monaco cfaniaczek.gif

Napisano

> ciekaw jestem kiedy zobaczymy go w pitlane

> po cichu liczę na Monaco

jakiś tekst

Sokół mówi, że Kubica jeśli wróci, to do pełnych startów w F1.

W połowie czerwca ma być podjęta decyzja o treningach za kierownicą ... i potem ewentualne udziały w treningach niższych serii shocked.gif

Napisano

> jakiś tekst

> Sokół mówi, że Kubica jeśli wróci, to do pełnych startów w F1.

> W połowie czerwca ma być podjęta decyzja o treningach za kierownicą ... i potem ewentualne udziały

> w treningach niższych serii

czyli generalnie przekaz jest podobny pod jednym względem - z obu wynika że rehabilitacja dobrze idzie yay.gif

Czyli pewno jeszcze latem będzie robił kilometry jakąś Formułą Renault czy coś w ten deseń, żeby się wjeździć, poćwiczyć etc.

Napisano

> czyli generalnie przekaz jest podobny pod jednym względem - z obu wynika że rehabilitacja dobrze

> idzie

> Czyli pewno jeszcze latem będzie robił kilometry jakąś Formułą Renault czy coś w ten deseń, żeby

> się wjeździć, poćwiczyć etc.

Jeśli ręka pozwoli to pewnie tak ok.gif

Ja po cichu liczę na to że zobaczymy go w Monaco cfaniaczek.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.