Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wypadek Roberta Kubicy

Featured Replies

Napisano

> a może refleksji choc nie liczyłbym

> M Biernacki dla autoklubu

on zawsze ma konkretne i bardzo trafne komentarze ok.gif

Napisano

Świetny tekst claps.gif

Te "panie" z tvn, polsatu i innych powinny poczytać angryfire.gif

Napisano

Piękne podsumowanie tematu. Wrzuć na HP tam pełno takich szpecuff od rajduf.

Napisano

> Piękne podsumowanie tematu. Wrzuć na HP tam pełno takich szpecuff od rajduf.

szkoda klawiatury ...

Napisano

> A co takiego zrobił?

Odwiedzil Kubice osobiscie. ok.gif

Napisano

> Odwiedzil Kubice osobiscie.

facepalm.gif

Jak wiele innych osób. Gdybyś miał 3 godziny drogi do tego szpitala, znał osobiście Roberta i wiedział, że Cię do niego wpuszczą to byś nie pojechał?

Napisano

Bardzo mądrze napisane claps.gif

W całej tej sytuacji denerwują mnie właśnie tacy chłopscy filozofowie o jakich tam mowa, polscy dziennikarze mający się za ekspertów i szukający sensacji (szczególnie w niedzielę i poniedziałek - dramatyzowali, dopisywali fakty które nie miały miejsca, żeby było sensacyjnie - żenujące). Wczoraj popisał się dziennikarz prowadzący w TVP "Gorący temat" - skompromitował się. Gościem programu był Hołowczyc i parę razy dziennikarzynie zwrócił uwagę.

Napisano

> Jak wiele innych osób. Gdybyś miał 3 godziny drogi do tego szpitala, znał osobiście Roberta i

> wiedział, że Cię do niego wpuszczą to byś nie pojechał?

Jak juz bede dwukrotnym mistrzem to ci odpowiem.

EOT.

Napisano

brawo dla tego Pana ok.gif20.GIF

Napisano

> Bardzo mądrze napisane

> W całej tej sytuacji denerwują mnie właśnie tacy chłopscy filozofowie o jakich tam mowa, polscy

> dziennikarze mający się za ekspertów i szukający sensacji (szczególnie w niedzielę i

> poniedziałek - dramatyzowali, dopisywali fakty które nie miały miejsca, żeby było sensacyjnie

> - żenujące). Wczoraj popisał się dziennikarz prowadzący w TVP "Gorący temat" - skompromitował

> się. Gościem programu był Hołowczyc i parę razy dziennikarzynie zwrócił uwagę.

Ja bym do tego wora dorzucił kuzaja* i niestety kosciuszko

którzy namiętnie mówili o braku doświadczenia za kierownicą S2000

* zwłaszcza kuzaj powinien być pokorny, biorąc pod uwagę jego dzwony...

Zwłaszcza ten w którym mu płot wyszedł tylną lampą sick.gif

Napisano

> Ja bym do tego wora dorzucił kuzaja* i niestety kosciuszko

> którzy namiętnie mówili o braku doświadczenia za kierownicą S2000

> * zwłaszcza kuzaj powinien być pokorny, biorąc pod uwagę jego dzwony...

> Zwłaszcza ten w którym mu płot wyszedł tylną lampą

A wiesz że mu skodzinka podziękowała ? - Pacjent został na lodzie hehe.gif

Napisano

Na tym zdjęciu na początku barierki nie widać otworów na śruby montażowe, więc zapewne samochód nadział się na barierkę która zaczynała się na docelowej wysokości a nie wychodziła z ziemi tak jak u nas oslabiony.gif

d02d1450c6f1ec3c794a5cca20b581f8,9,1.jpg

Napisano

> Tu są prawdziwi szczęściarze

raczej bym to określił coś w stylu "oszukać przeznaczenie"

Napisano

> A wiesz że mu skodzinka podziękowała ? - Pacjent został na lodzie

Ano został ale razem z nim I Kuba bo to przecież też jego pilot.

Choć on sam pewnie musi odsapnąc od rajdowania wink.gif

Napisano

> Wypadek

> A sezon niedaleko. Oby nic poważnego.

Nick Heidfeld będzie testował , moim zdaniem ma duże szanse zastąpić Roberta, bo chyba od Senny na testach okaże się lepszy.

Napisano

> Nick Heidfeld będzie testował , moim zdaniem ma duże szanse zastąpić Roberta, bo chyba od Senny na

> testach okaże się lepszy.

Heidfeld z tego co pamietam to mial za zadanie testowac opony od nowego dostawcy na obecny sezon, poprawcie mnie jesli sie myle. Swego rodzaju przewaga nad innymi potencjalnymi kandydatami.

Napisano

> Heidfeld z tego co pamietam to mial za zadanie testowac opony od nowego dostawcy na obecny sezon,

> poprawcie mnie jesli sie myle. Swego rodzaju przewaga nad innymi potencjalnymi kandydatami.

oponki testował chyba Pedro de la Rosa ale musiałbym sprawdzić dokładniej

Napisano

> Heidfeld z tego co pamietam to mial za zadanie testowac opony od nowego dostawcy na obecny sezon,

> poprawcie mnie jesli sie myle. Swego rodzaju przewaga nad innymi potencjalnymi kandydatami.

Prawda

Napisano

> szacun

Na kilku innych bolidach też będą takie napisy.

Bardzo miła akcja ok.gif

Roberta przenieśli na ortopedię do oddzielnego pokoju.

Ciekawe czy będzie mógł obejrzeć testy... hmm.gif

Napisano

> Na kilku innych bolidach też będą takie napisy.

> Bardzo miła akcja

> Roberta przenieśli na ortopedię do oddzielnego pokoju.

> Ciekawe czy będzie mógł obejrzeć testy...

relację z testów można śledzić tutaj coś w radiu mówili, że Jarek Kaczyński maila napisał do RK cool.gif

Napisano

Kaczor ?????????? shocked.gifpanic.gif

Napisano

> Kaczor ??????????

tak, ten sam wlasnie zlosnik.gif

przed chwila bylo info w tv

tylko Panowie, bez polityki na tym kaciku zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Na kilku innych bolidach też będą takie napisy.

> Bardzo miła akcja

wiecej tutaj:

Klik

Napisano

> wiecej tutaj:

> Klik

Super...

Dlatego się zastanawiam czy Robik w jakiś sposób

byłby w stanie pooglądać treningi.

Na pewno by się podbudował ok.gif

Napisano

> wiecej tutaj:

> Klik

napisy były na obu lotusach, virginie (na zdjęciach w linku) mclarenie Lewisa (przednie skrzydło - środek), redbullu Marka (tylne skrzydło - bok), Sauberze (bok nosa), Ferrari Massy (przednie skrzydło - środek), Mercedes Rosberga (tylne skrzydło - bok),

nie widać na zdjęciach czy toro rosso, williams i force india mają

Napisano

> napisy były na obu lotusach, virginie (na zdjęciach w linku) mclarenie Lewisa (przednie skrzydło -

> środek), redbullu Marka (tylne skrzydło - bok), Sauberze (bok nosa), Ferrari Massy (przednie

> skrzydło - środek), Mercedes Rosberga (tylne skrzydło - bok),

> nie widać na zdjęciach czy toro rosso, williams i force india mają

Podobno na wszystkich autach były życzenia.

Ja dziś jechałem ciężarówką i jakoś tak na mnie trąbili, migali światłami.... okazało się, że kierownik napisał mi z tyłu "FORZA KUBICA"-zagorzały fan McLarena ok.gif

Napisano

> napisy były na obu lotusach, virginie (na zdjęciach w linku) mclarenie Lewisa (przednie skrzydło -

> środek), redbullu Marka (tylne skrzydło - bok), Sauberze (bok nosa), Ferrari Massy (przednie

> skrzydło - środek), Mercedes Rosberga (tylne skrzydło - bok),

> nie widać na zdjęciach czy toro rosso, williams i force india mają

serce mi rosło jak zobaczyłem z rana przy kawce ten piękny gest w stronę naszego rodaka cool.gif wielki szacun za to, że w polskim języku claps.gif

Napisano

Feralne miejsce sciana.gif

284698717-bir82.jpg

post-48679-14352511574911_thumb.jpg

Napisano

> Feralne miejsce

z czyjego samochodu jest ten onboard?? ponoć z Roberta samochodu zabezpieczyła policja

Napisano

> z czyjego samochodu jest ten onboard?? ponoć z Roberta samochodu zabezpieczyła policja

Kubek pierwszy nie jechał ? hmm.gif

Napisano

> Kubek pierwszy nie jechał ?

Kubek startował z numerem 4, więc przed nim były jeszcze 3 załogi , poniżej pełna lista startowa,

czytaj

Napisano

> Kubek startował z numerem 4, więc przed nim były jeszcze 3 załogi , poniżej pełna lista startowa,

> czytaj

ok.gif

Niewidziałem listy startowej ok.gif

Napisano

> i to mi się podoba!!! wielkie brawa dla Erica Boullier a w szczególności za ostatnie zdanie

> czytaj to!!!

Wreszcie kasa nie jest najważniejsza... ok.gif

Napisano

> i to mi się podoba!!! wielkie brawa dla Erica Boullier a w szczególności za ostatnie zdanie

> czytaj to!!!

Świadczy to tylko że im nie idzie o kasę claps.gifhehe.gif

Napisano

> wiecej tutaj:

> Klik

Zrobili to co nalezalo. Szacunek. ok.gif

Napisano

> czytaj to!!!

Naprawdę fajny ma zespół, zbudowany pod siebie, wyrozumiałego szefa, który rozumie jego potrzeby ok.gif

W jakimś wywiadzie parę dni wcześniej Boulier zapytał dlaczego pozwolił Kubicy na starty w rajdach wspomniał,że nie chcą z kierowcy robić niewolnika.

Roberta odwiedziło wczoraj kilka osób, wśród nich kilku dziennikarzy (m.in "Przeglądu Sportowego" i "La Gazetta dello Sport"), którzy mieli szansę zadać mu kilka pytań. Wiedziałem że Kubica jest wojownik... ale mimo to mnie trochę zaskoczył. Bardzo budujące jest to co mówi, jego wola walki i to że myślami jest na testach w Jerez smile.gif

"Nie wystartowałem w rajdzie Monte Carlo, więc do sezonu chciałem się przygotować w może dwóch takich małych rajdach, jak ten. Chodziło o koncentrację... ale niestety... - stwierdził Robert Kubica. - Czekają mnie jeszcze operacje, a potem rehabilitacja. Zrobię wszystko, co w mojej mocy, aby jak najszybciej wrócić - zapewnił Kubica" Cały artykuł Przeglądu Sportowego

"Wrócę przed końcem sezonu i będę jeszcze silniejszy niż wcześniej, bo po takich wypadkach nie jest się takim samym, człowiek staje się lepszy".

"- Ja od 2007 roku jestem silniejszy jako kierowca, w głowie. I tym razem też tak będzie, kiedy fizycznie wrócę do zdrowia"

"Palce funkcjonują, czuję je, bark też."

cały artykuł GW z cytatami z Gazetta dello sport

I newsy z ostatniej chwili, o wynikach dzisiejszej operacji"

"Cały zabieg przeszedł dobrze, pozwolił na niezbędne wszczepy kostne. Skutecznie zoperowaliśmy łokieć, który był w złym stanie. W przyszłości należy zoperować jeszcze część tylną łokcia - powiedział Lanza, który wypowiedział się również w kwestii najbliższej przyszłości Polaka.

- Zrobiliśmy wszystko co powinniśmy, jesteśmy zadowoleni. Operacja trwała zbyt długo, dlatego Kubica trafi na oddział intensywnej opieki medycznej. Kierowca wyjdzie ze szpitala dopiero za 15-20 dni. Musimy mieć go w pobliżu, obserwować jego stan na bieżąco - zakończył Włoch"

źródło: Gazeta Wyborcza

Napisano

polecam dość ciekawą lekturkę czytaj

> "Wrócę przed końcem sezonu i będę jeszcze silniejszy niż wcześniej, bo po takich wypadkach nie jest się takim samym, człowiek staje się lepszy".

i wszystko w temacie!!!! ok.gifclaps.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.