Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wypadek Roberta Kubicy

Featured Replies

Napisano

> tu jest nowe info klik . info o ręce potwierdza się niestety

będą sprawdzać samochód czy nie było jakiejś awarii czy coś. jeśli coś się wydarzyło z samochodem to normalnie porażka frown.gif

Napisano

> ale trauma

może ten doktorek jest magikiem i uda mu się tę rękę poskładać do kupy ok.giftylko czy Robert będzie miał tą ręke w 100%sprawną,to ciężko przewidzieć oslabiony.gif

Napisano

> może ten doktorek jest magikiem i uda mu się tę rękę poskładać do kupy tylko czy Robert będzie miał

> tą ręke w 100%sprawną,to ciężko przewidzieć

FORZA ROBERT !!! trzymamy swoje kciuki wszyscy ok.gif

Napisano

> może ten doktorek jest magikiem i uda mu się tę rękę poskładać do kupy tylko czy Robert będzie miał

pewne jest, ze sciganie na najblizszy czas (sezon) ma z głowy frown.gif

Teraz tylko zdrowie sie liczy

Napisano

zobaczymy traumatologia narządów ruchu jest bardzo rozwinięta mam nadzieję, że profesor Igor Rossello zrobi wszystko, a nawet więcej i uratuje dłoń.

Napisano

> pewne jest, ze sciganie na najblizszy czas (sezon) ma z głowy

> Teraz tylko zdrowie sie liczy

jest już filmik na YT blush.gifta bariera zrobiła niezłe spustoszenie w aucie roberta icon_eek.gif

Napisano

na tVN24 wlasnie pokazuja auto i nie kumam, drzwi kierowcy nienaruszone, jedynie przod rozwalony (?)

Napisano

> jest już filmik na YT ta bariera zrobiła niezłe spustoszenie w aucie roberta

dajcie linka

Napisano

> na tVN24 wlasnie pokazuja auto i nie kumam, drzwi kierowcy nienaruszone, jedynie przod rozwalony

> (?)

jak zauważyłeś wycieli go z samochodu wink.gif za drzwiami kierowcy była wycięta duża dziura więc przypuszczam, że tyłem go wyciągneli

Napisano

> Rzeczywiście najważniejsze teraz jest to, że sezon F1 w plecy...

A gdzie napisał, że najważniejsze?

Nie panikuj.

Napisano

> jak zauważyłeś wycieli go z samochodu za drzwiami kierowcy była wycięta duża dziura więc

> przypuszczam, że tyłem go wyciągneli

Nie wiem czy dobrze widze, ze ta bariera przebila komore silnika i wlazla przodem?

Napisano

> no własnie nie kumam

> kuzaj i kościuszko też wpadli w śpiewkę, że był niedoświadczony...

Jeden i drugi za to nigdy nie dzwonił... Wg mnie nie ma żadnej różnicy czy jechał 1600 czy 2000. Zwłaszcza, że S2000 powinno się teoretycznie prowadzić znacznie lepiej.

Napisano

> Jeden i drugi za to nigdy nie dzwonił...

ok.gif

> Wg mnie nie ma żadnej różnicy czy jechał 1600 czy 2000.

> Zwłaszcza, że S2000 powinno się teoretycznie prowadzić znacznie lepiej.

ok.gif

Napisano

> Jeden i drugi za to nigdy nie dzwonił...

taa, szczegolnie Kuzaj...

moze i byl mniej doswiadczony, ale nie niedoswiadczony

Napisano

Lotus Renault GP wydało komunikat: "Po przejściu szczegółowych badań u Roberta Kubicy zdiagnozowano wielokrotne złamania ramienia, nogi i ręki. Obecnie kierowca jest poddawany zabiegom chirurgicznym w szpitalu. O 16:30 menedżer Roberta, Daniel Morelli, będzie odpowiadał na pytania mediów przed wejściem do szpitala"

Napisano

> taa, szczegolnie Kuzaj...

Kuzaj dzwonnik?! Nieeeemożliwe rotfl.gif

Wracając do tematu... jak zwykle rośnie nam liczba ekspertów, którzy to ze szczątkowych informacji są w stanie oszacować winę i możliwe skutki sick.gif Z tego wszystkiego powyłączałem TV, radio... Jeszcze chwila a dowiedziałbym się ze Robert Kubica to kosmita i jest w ciąży sciana.gif

Czy to naprawdę jest aż tak ważne, że Robert wystartuje/nie wystartuje w tym sezonie F1? hmm.gif

Dla mnie najważniejsze jest, że jego życiu nie zagraża niebezpieczeństwo! Jednocześnie trzymam kciuki aby jak najszybciej wrócił do zdrowia i mógł dalej robić to co lubi - brać aktywny udział w sportach motorowych ok.gif

Napisano

> Wg mnie nie ma żadnej różnicy czy jechał 1600 czy 2000.

Jest.

> Zwłaszcza, że S2000 powinno się teoretycznie prowadzić znacznie lepiej.

Teoretycznie to najlepiej prowadzi się F1.

Napisano

Właśnie w trójce mówili, że w trakcie wypadku prawie mu tą rękę odcięło, a teraz składają wszystko do kupy crazy.gif

Napisano

> Jest.

W kwestii technicznej oczywiście, że jest, ale nie w kwestii samego wypadku. To mogło się wydarzyć zarówno w S1600, w S2000 jak i w eNce.

Napisano
  • Autor

> Właśnie w trójce mówili, że w trakcie wypadku prawie mu tą rękę odcięło, a teraz składają wszystko

> do kupy

Metalowa szyna bandy weszła do środka auta, równie dobrze mógła go przebić na wylot. Co by nie mówić ma chody chłopak na górze....

Napisano

> Metalowa szyna bandy weszła do środka auta, równie dobrze mógła go przebić na wylot. Co by nie

> mówić ma chody chłopak na górze....

na fotach portalowych ... widac brak uszkodzen drzwi po lewej stronie ... tylnych brak ... to ktoredy ? crazy.gif

Napisano

> na fotach portalowych ... widac brak uszkodzen drzwi po lewej stronie ... tylnych brak ... to

> ktoredy ?

Przodem. Tylne drzwi wycieli gdy wyciągali Roberta.

Napisano

Ponoć Daniele Morelli podał info że nie będzie amputacji dłoni. Uff....

Napisano

Zobaczcie wy, bo mi sie wydaje że w 23 sek. filmu widać dziurę w przodzie samochodu shocked.gif

Napisano

> Zobaczcie wy, bo mi sie wydaje że w 23 sek. filmu widać dziurę w przodzie samochodu

dziure , to jest kur... krater panic.gif

Napisano
  • Autor

> na fotach portalowych ... widac brak uszkodzen drzwi po lewej stronie ... tylnych brak ... to

> ktoredy ?

Od przodu, przebiła przednią gródź.

Napisano

> Od przodu, przebiła przednią gródź.

Strasznie pechowy ten wypadek, pewnie w w przypadku uderzenia bezpośrednio w ścianę, czy nawet wywrotki auta, oprócz potłuczeń to by się nikomu nic nie stało. A tutaj musiała na drodze pojawić się ta nieszczęsna barierka. frown.gif Przypominam sobie teraz wypadek Bublewicza sprzed lat, też pilot wyszedł z tego bez szwanku a kierowca... No tylko że wtedy obsługa medyczna rajdu i poziom zabezpieczeń samochodów stały na nieporównywalnym poziomie.

Napisano
  • Autor

> Strasznie pechowy ten wypadek, pewnie w w przypadku uderzenia bezpośrednio w ścianę, czy nawet

> wywrotki auta, oprócz potłuczeń to by się nikomu nic nie stało. A tutaj musiała na drodze

> pojawić się ta nieszczęsna barierka. Przypominam sobie teraz wypadek Bublewicza sprzed lat,

> też pilot wyszedł z tego bez szwanku a kierowca... No tylko że wtedy obsługa medyczna rajdu i

> poziom zabezpieczeń samochodów stały na nieporównywalnym poziomie.

W każdym innym przypadku zadziałaby klatka bezpieczeństwa, a tu bariera jak nóż wbiła się w auto.

Napisano

> Od przodu, przebiła przednią gródź.

Matko yikes.gif gdzie silnik i skrzynia.... one wlazły pewnie do środka shocked.gif

Napisano

> W każdym innym przypadku zadziałaby klatka bezpieczeństwa, a tu bariera jak nóż wbiła się w auto.

Ano właśnie. To się mogło dużo tragiczniej skończyć w takich okolicznościach...

Napisano

> Strasznie pechowy ten wypadek,

dokladnie, nie wiem jaka byla predkosc, ale gdyby barierka nie puscila to skonczylo by sie na obcierce, albo na lekkim uszkodzeniu auta i tyle, niewiarygodnie pechowo to wyszlo frown.gif

edit

za chwile na tvn24 w faktach po faktach bedzie sie Kuzi i Wiśłak

Napisano

> dokladnie, nie wiem jaka byla predkosc,

Podobnież ~120km/h.

Napisano

> Podobnież ~120km/h.

no to zhamowanie i jakies 90km/h przy uderzeniu (mysle, ze bocznym lub naroznikiem - nie ma jeszcze filmu z tego), gdyby bariera nie puscila, nic by nie bylo, qurwa, ale pechowo to wyszlo...

Napisano

19:00 Daniele Morelli poinformował, że lekarze przywrócili krążenie w prawej dłoni, a także poskładali złamane kości. Teraz wszystko zależy od tego, czy wszystkie mięśnie i ścięgna będą prawidłowo funkcjonować. Serwis autoklub.pl podaje, że lekarze będą musieli odbudować ścięgna i więzadła ramienia, które uległo skomplikowanemu złamaniu w 2003 roku

Napisano
  • Autor

> Ano właśnie. To się mogło dużo tragiczniej skończyć w takich okolicznościach...

Trochę więcej pecha i nie dywagowalibyśmy czy Robert będzie jeździł .....

Napisano

> 19:00 Daniele Morelli poinformował...

dobra wiadomosc! oby sie wszystko poukładalo!

Napisano

> no to zhamowanie i jakies 90km/h przy uderzeniu (mysle, ze bocznym lub naroznikiem - nie ma

> jeszcze filmu z tego), gdyby bariera nie puscila, nic by nie bylo, qurwa, ale pechowo to

> wyszlo...

ja wyczytałem że przy uderzeniu miał ok.100km/h,co nie zmienia faktu,że gdyby ta bariera nie wlazła do srodka,to by się prawdopodobnie nic nie stało nawet przy 120 czy 130km/h sick.gif

to poprostu zajebisty pech był oink.gif

Napisano

Ogólnie to wygląda na to, że go poskładają. Pojawia się jednak pytanie o sprawność dłoni...

Alonso przybył do kliniki wspomóc Roberta.

Napisano

> 19:00 Daniele Morelli poinformował, że lekarze przywrócili krążenie w prawej dłoni, a także

> poskładali złamane kości. Teraz wszystko zależy od tego, czy wszystkie mięśnie i ścięgna będą

> prawidłowo funkcjonować. Serwis autoklub.pl podaje, że lekarze będą musieli odbudować ścięgna

> i więzadła ramienia, które uległo skomplikowanemu złamaniu w 2003 roku

dobra wiadomosc w porownaniu z czarnymi wizjami z przed kilku godzin.

Napisano

> Przypominam sobie teraz wypadek Bublewicza sprzed lat,

> też pilot wyszedł z tego bez szwanku a kierowca...

Wtedy czekali 3h na karetkę. Nie mogli wyciągnąć kierowcy bo najnormalniej nie było sprzętu. Wyciągnęli go za pomocą siekier i tasaków z auta. Tam wszystko rozeszło się o czas. Tutaj raczej wyjątkowy pech.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.