Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wypadek Roberta Kubicy

Featured Replies

Napisano

> Po dzisiejszych wiadomościach okazuje się, że Robert mógł nie tylko zakończyć karierę...

> Wróci szybciej niż się spodziewamy

Też tak sądzę ok.gif i oby tak było piwo.gif

Napisano

> Po dzisiejszych wiadomościach okazuje się, że Robert mógł nie tylko zakończyć karierę...

> Wróci szybciej niż się spodziewamy

innej opcji nie ma ok.gif

Napisano

WAŻNE: Robert Kubica, który przeszedł w niedzielę wielogodzinną operację w rezultacie wypadku samochodowego pozostanie w szpitalu co najmniej tydzień. Kolejne 48 godzin spędzi na intensywnej terapii. Pacjent pozostaje przytomny, a jego dłoń goi się bardzo dobrze. Zdaniem lekarzy za wcześnie jednak na rozmowę o rehabilitacji. Są jednak oni optymistami - podała włoska agencja prasowa ANSA. Hospitalizacja ma przynieść odpowiedź na pytanie, czy pacjent reaguje na terapię pooperacyjną - wyjaśniono.

źródło: wp.pl

Napisano

aż ciary przechodzą po plecach icon_eek.gif na pierwszy rzut oka nasuwa się pytanie czy ktoś przeżył

Napisano

> Następny troleusz

Ja Cię nie obrażam a Ty mnie tak, co mam o tym myśleć?

Napisano

> Możesz mieć o Kubicy i jego talencie zdanie jakie chcesz - nikt Ci nie broni, ale startując tu z

> takim szyderczym tekstem, w takich okolicznościach, jawnie dążysz do prowokacji - po co?

Nikogo nie chce prowokować bo i w jakim celu? Nie rozumiem jednak tego ubóstwiania kubicy.

Napisano

> aż ciary przechodzą po plecach na pierwszy rzut oka nasuwa się pytanie czy ktoś przeżył

Trochę ta fotka przypomina ten filmik załogi astry f gdzie kawał drogą wbił się do środka dobrze, że poleciało w miarę centralnie a nie na lewo czy prawo.

Napisano

> Ja Cię nie obrażam a Ty mnie tak, co mam o tym myśleć?

Swoimi wypowiedziami obrażasz moją inteligencję jak i inteligencję reszty interlokutorów ...

Uważam, że myśleć powinieneś zanim zacząłeś pisać w tym temacie...

Napisano

Ryzyko zawodowe...

Napisano

> Swoimi wypowiedziami obrażasz moją inteligencję jak i inteligencję reszty interlokutorów ...

> Uważam, że myśleć powinieneś zanim zacząłeś pisać w tym temacie...

słyszałeś coś kiedyś o wolności wypowiedzi? Analizowałeś kiedyś dogłębniej jakiś tekst? Serio pytam.

Napisano

> Ryzyko zawodowe...

Fakt ale i barierki jakieś felerne, one nie powinny puścić a łączeniu. Powinny zatrzymać i wyhamować pojazd a tutaj widać nie spełniły swojej funkcji.

Napisano

> Trochę ta fotka przypomina ten filmik załogi astry f gdzie kawał drogą wbił się do środka dobrze,

> że poleciało w miarę centralnie a nie na lewo czy prawo.

to zdjecie po akcji ratunkowej z dziry wyglada jakby weszla w okolicy kierownicy i wyszla pod krzyzem klatki stad orazenia glownie prawej strony RK

Napisano

> Nie rozumiem jednak tego ubóstwiania kubicy.

ja Ciebie nie rozumiem? wiesz co to jest solidarność? to, że masz inne zdanie w tym temacie to zachowaj je dla siebie

Napisano

> słyszałeś coś kiedyś o wolności wypowiedzi? Analizowałeś kiedyś dogłębniej jakiś tekst? Serio

> pytam.

O wolności wypowiedzi owszem.

Słyszałem też, że "wielka wolność niesie ze sobą wielkie ocenianie"... Czy jakoś tak...

Odpowiedziałem całkowicie serio...

Aha i tak, analizowałem dogłębnie kilka tekstów...

Napisano

> słyszałeś coś kiedyś o wolności wypowiedzi? Analizowałeś kiedyś dogłębniej jakiś tekst? Serio

> pytam.

w tym miejscu nie takie barierki...w innym miejscu akurat by było drzewo nie w tym miejscu....w rajdach nie jest jak w F1

Napisano

> ja Ciebie nie rozumiem? wiesz co to jest solidarność?

wiem co to jest mieć własne zdanie i przy nim trwać.

Napisano

> mozę 3 miesiące to optymistycznie nieco (choć bardzo bym mu tego życzył),

Po wypadku w 2003, miał źle poskładaną kość przedramienia (w Polsce), która była pęknięta w pięciu miejscach, przez co przycięli mu nerwy i nie było ruchów dłoni. Trafił na stół w Formula Medicine na poprawki, tam wstawili szynę i 18 śrub, następnie powiedzieli, że rehabilitacja potrwa 6 m-cy. Za 6 tygodni wygrał wyścig debiutując w F3.

Wszystko jest możliwe, a sam Robert jest jakby z innej gliny.

Napisano

> wiem co to jest mieć własne zdanie i przy nim trwać.

Na oficjalnym portalu internetowy AC MILAN pojawiły się życzenia od całej drużyny ... a tutaj masz szacunek jakim ludzie darzą Roberta

Napisano
  • Autor

Brrrrrrrrr

Napisano

> pytam.

Wolność wypowiedzi to masz na HP idź tam się ciesz z innymi Tobie podobnymi i nie rób OT poważnie zainteresowanym tym tematem.

Napisano

> Wypadek

> A sezon niedaleko. Oby nic poważnego.

Dobrze, że żyje, bo na zdjęciach widać, że wyglądało to koszmarnie.

Jonathan Legard (były komentator BBC) - "Jeśli jest jakiś kierowca twardy na tyle, aby wygrać batalię o zdrowie, to jest nim właśnie Kubica" - nic dodać, nic ująć - pozostaje trzymać kciuki ok.gif

Napisano

> wiem co to jest mieć własne zdanie i przy nim trwać.

jak mowi przyslowie.... bez obrazy: tylko krowa nie zmiania pogladow/zdania smile.gif

Napisano

> jeszcze nic nie osiągnął i już koniec jakie to przykre idol społeczeństwa od siedmiu boleści

Z onetu się urwałeś ?

Tam od dwóch dni dwunastolatkom rosną siurki od takiego i podobnego opluwania Kubicy... miałem nadzieję, że na AK takiego czegoś nie zastanę. no.gif

Napisano

icon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gif

o zesz q...

mial bardzo duzo szczescia a nieszczesciu.

Napisano

> o zesz q...

> mial bardzo duzo szczescia a nieszczesciu.

na poczatku pomyslalem sobie ze to jakis fejk ... ale wlaczylem film z onboardow zalog ktore minely rozwalony samochod Roberta i faktycznie z bagaznika wylazi mu ta bariera icon_eek.gif

Robert jest niesamowitym fuksiarzem - najpierw kraksa w Kanadzie.. pamietam ze akurat wrocilem z pracy, wszedlem do przedpokoju, pytam ktory jest Robert i w tym momencie rozwala sie o bande.. bylem przekonany ze zginal. Teraz ta bariera ktora mogla mu zrobic niesamowite harakiri ... a on ma tylko "skromne" obrazenia jak na taka penetracje wnetrza samochodu. Farciarz z niego niesamowity ok.gif

Napisano

> na poczatku pomyslalem sobie ze to jakis fejk ... ale wlaczylem film z onboardow zalog ktore

> minely rozwalony samochod Roberta i faktycznie z bagaznika wylazi mu ta bariera

> Robert jest niesamowitym fuksiarzem - najpierw kraksa w Kanadzie.. pamietam ze akurat wrocilem z

> pracy, wszedlem do przedpokoju, pytam ktory jest Robert i w tym momencie rozwala sie o bande..

> bylem przekonany ze zginal. Teraz ta bariera ktora mogla mu zrobic niesamowite harakiri ... a

> on ma tylko "skromne" obrazenia jak na taka penetracje wnetrza samochodu. Farciarz z niego

> niesamowity

Polacy są wszędzie! nawet Polska pielęgniarka się znalazła co pracuje w szpitalu Pietra Ligure i przekazała dobre wieści! czytaj!!

Napisano

> Powiedz, że to fake, bo nie uwierzę...

To nie jest fake. 30 centymetrów w lewo i byłoby seppuku barierą.

Napisano

> To nie jest fake. 30 centymetrów w lewo i byłoby seppuku barierą.

chyba nawet mniej niż 30cm, jeśli i tak ma stłuczona klatkę piersiową, to możliwe, że nawet 10cm by Go zabiło.... dużo szczęścia w tym pechowym wypadku.

Sokół napisał, że Robert czuje się znacznie lepiej i może ruszać palcami, jednak czekają go kolejne operacje: najpierw ramię, potem łokieć.

Trzymam kciuki, żeby jeszcze w tym roku drive.gif

Napisano

> chyba nawet mniej niż 30cm, jeśli i tak ma stłuczona klatkę piersiową, to możliwe, że nawet 10cm by

> Go zabiło.... dużo szczęścia w tym pechowym wypadku.

> Sokół napisał, że Robert czuje się znacznie lepiej i może ruszać palcami, jednak czekają go kolejne

> operacje: najpierw ramię, potem łokieć.

> Trzymam kciuki, żeby jeszcze w tym roku

No ja na ten wypadek patrzę mimo wszystko z innej strony, bo jakiego pecha trzeba mieć, żeby na w miarę prostym zakręcie (tak to przynajmniej wygląda) lekko ślizgnąć się samochodem i zaczepić o barierkę tak, że została wyrwana i przebiła na wylot samochód. Z resztą sam pilot Roberta mówił, że na początku wypadek wcale nie wyglądał groźnie. Pewnie jakby barierka nie zaczepiła tak pechowo o samochód, to skończyłoby się na niewielkim przerysowaniu lakieru i pewnie jechaliby dalej. Tu jest niby rekonstrukcja tego wypadku. Jeżeli faktycznie tak to wyglądało, to Robert miał niesamowitego pecha po prostu. Nigdy nie przypuszczałbym, że barierka może być bardziej niebezpieczna, niż drzewo, a jednak przy odpowiednim splocie zdarzeń wszystko jest możliwe.

Napisano

> Tu jest niby rekonstrukcja tego wypadku.

Gerber mowil ze nie czul boka

wiec IMHO albo podbicie przesunelo skode w kierunku barierki i dalej jak na rekonstrukcji

albo zachaczyl prawa strona o murek i odbilo go w kierunku barierki

albo jedno i drugie podbicie murek i bariera

Napisano

> Gerber mowil ze nie czul boka

> wiec IMHO albo podbicie przesunelo skode w kierunku barierki i dalej jak na rekonstrukcji

> albo zachaczyl prawa strona o murek i odbilo go w kierunku barierki

> albo jedno i drugie podbicie murek i bariera

może za mocno przeciął zakręt i wyrzuciło go, bo tak jak na tym onboardzie jeden z kierowców powiedział "Wiedziałem, że tu rzuca ..." więc teraz trudno gdybać a z tego co mówią lekarze to Robert nic nie pamięta

Napisano

Powinna byc obcierka, urwane lustro czy obita blacha i jazda dalej, a jak patrze na to,

d02d1450c6f1ec3c794a5cca20b581f8,9,1.jpg

to az niewrarygodne, nie slyszalem nigdy wczesniej o takim zdarzeniu.

Zajebisty pech i szczescie w nieszczesciu.

btw, zauwazyliscie jak Wlosi stawiaja te bariery? Mowie o ich poczatku i zakonczeniu. Z onboard'a drugiej zalogi widzac, ze normalnie pionowo sie rozpoczynaja, a nie lagodnie z ziemi yikes.gif

Napisano

> Powinna byc obcierka, urwane lustro czy obita blacha i jazda dalej, a jak patrze na to,

> to az niewrarygodne, nie slyszalem nigdy wczesniej o takim zdarzeniu.

> Zajebisty pech i szczescie w nieszczesciu.

Tu są prawdziwi szczęściarze grinser006.gif

Też w miarę prosty zakręt, też coś a'la barierki, tylko mieli bardzo, bardzo dużo szczęścia . Tyle, że metalowa barierka, w przeciwieństwie do tej drewnianej prowizorki, powinna jednak wytrzymać takie uderzenie, a nie wcinać się w samochód.

Powoli dochodzę do wniosku, że najtrudniejsze są... proste zakręty. Nie zwalniając na takich szybkich zakrętach można zyskać sporo czasu lub... niestety nawet stracić życie tongue.gif.

Napisano

> Tu są prawdziwi szczęściarze

yikes.gif

ale chlopaki nie spekali, i jeszcze twierdza, ze da sie pojechac to szybciej ok.gifzlosnik.gif

> Powoli dochodzę do wniosku, że najtrudniejsze są... proste zakręty. Nie zwalniając na takich

> szybkich zakrętach można zyskać sporo czasu lub... niestety nawet stracić życie .

bo tak jest, margines ratowania sie, zmieniejsza sie wraz z predkoscia, a przy niepowodzeniu, na pelnej bombie to juz go nie ma i jest tylko szczescie (lub nie).

Napisano

> Tu są prawdziwi szczęściarze

> Też w miarę prosty zakręt, też coś a'la barierki, tylko mieli bardzo, bardzo dużo szczęścia . Tyle,

> że metalowa barierka, w przeciwieństwie do tej drewnianej prowizorki, powinna jednak wytrzymać

> takie uderzenie, a nie wcinać się w samochód.

> Powoli dochodzę do wniosku, że najtrudniejsze są... proste zakręty. Nie zwalniając na takich

> szybkich zakrętach można zyskać sporo czasu lub... niestety nawet stracić życie .

"Auto całe w sumie ..." - ale chłop ma spokój shocked.gif

Napisano

> jeszcze nic nie osiągnął i już koniec jakie to przykre idol społeczeństwa od siedmiu boleści

Proszę uprzejmie zluzować trochę, bo takie trollowanie nie będzie tutaj na pewno tolerowane.

Napisano

> Ja Cię nie obrażam a Ty mnie tak, co mam o tym myśleć?

Idz sobie stad. sick.gif

Napisano

> o zesz q...

> mial bardzo duzo szczescia a nieszczesciu.

Wiecej jednak bylo w tym nieszczescia.

Oby niebawem wszystko bylo jak przed wypadkiem. ok.gif

Fantastyczny byl gest Alonso, reakcje wloskich zalog tez buduja.

I tylko zal, ze w takich momentach niektorzy musza sie pokazac

z tej najgorszej strony, bo z tej najlepszej nie potrafia.

Napisano

> Powiedz, że to fake, bo nie uwierzę...

Wczoraj nikt chyba z nas nie byl swiadomy, do czego tam doszlo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.