Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kto ma szybsze auto niż to Vito?

Featured Replies

Napisano

> v

> v

> v

> 9s do setki v-max pow 200 km/h

"nie jedzie" ok.gifhehe.gif

Napisano

> Załadowany był

oj tam oj tam, tona mniej czy więcej. Kto by zauważył zlosnik.gif

Napisano

dostawczaki fajna sprawa...szczególnie do wkurzania osobówek

pół roku jeździłem starym zardzewiałym vito 2.2CDI 122konie, na pusto szedł do setki w 13-13,5sekundy ale najlepsza była elastyczność i V-max 180-185 grinser006.gif

drugie pół roku śmigałem T5 2.5TDI 130koni, do setki był gorszy bo miał 14,5-15 ale v-max to pewnie ze 200, kiedyś goniłem się z laguną i rozpędziłem to pudło do 190 ale jeszcze by poszedł

wrażenia kierowców osobówek bezcenne cool.gif

tak więc ten vito mając 9sek musi też ładnie denerwować

Napisano

> tak więc ten vito mając 9sek musi też ładnie denerwować

Ta. Szczegolnie tym, ze kurna nie widac za nim, czy mozna wreszcie wyprzedzic to pudlo.

Napisano

> Ta. Szczegolnie tym, ze kurna nie widac za nim, czy mozna wreszcie wyprzedzic to pudlo.

racja, ale ze mną mieli dobrze, bo wolno nie jeździłem grinser006.gif

Napisano

> Ta. Szczegolnie tym, ze kurna nie widac za nim, czy mozna wreszcie wyprzedzic to pudlo.

Ja po prostu wrzucam kierunkowskaz i zmieniam pas. A do sprawdzenia czy mogę wyprzedzić używam lusterek. smile.gif

Napisano

Kiedyś na autostradzie pod GD jak miałem 210km/h przemknęło mi vito lewym i szybko się oddalałiło icon_eek.gif pomyślałem sobie czy aby tylko chipowane hmm.gif

Napisano

> oczywiście, że nie jedzie

bo dostawczaki to z zasady wolne są zlosnik.gif

zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

Pamiętam jak kilka lat temu miałem okazje jechać za kierownica pustego Transita 140KM i powiem, że byłem w dużym szoku jak się to zbiera zlosnik.gif A takie Vito to już musi być szatan na pusto food.gif

Napisano

> Ja po prostu wrzucam kierunkowskaz i zmieniam pas. A do sprawdzenia czy mogę wyprzedzić używam

> lusterek.

czekaj zlosnik.gif

znaczy ze jak nie widzisz czy cos jedzie z naprzeciwka to tak po prostu wyprzedzasz ? biglaugh.gif

Napisano

> czekaj

> znaczy ze jak nie widzisz czy cos jedzie z naprzeciwka to tak po prostu wyprzedzasz ?

sprawdza to w lusterkach rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Napisano

no bez przesady zlosnik.gif jak na dostawczaka to robi wrażenie, ale tytuł wątku ma się do tego nijak smile.gif

Napisano

> no bez przesady jak na dostawczaka to robi wrażenie, ale tytuł wątku ma się do tego nijak

czy ja wiem, jezeli takie vito ma 9-9,5 do setki i 200v-max , to napewno wiekszosc autokacikowych aut by objechala.

Napisano

> czekaj

> znaczy ze jak nie widzisz czy cos jedzie z naprzeciwka to tak po prostu wyprzedzasz ?

Prędzej trafię szóstkę w totolotka niż z przeciwka na kogoś na A4ce czy innych dwujezdniowych. zlosnik.gif

Napisano

> Prędzej trafię szóstkę w totolotka niż z przeciwka na kogoś na A4ce czy innych dwujezdniowych.

nie mów hop ... w Polsce ? oink.gif

Napisano

> Prędzej trafię szóstkę w totolotka niż z przeciwka na kogoś na A4ce czy innych dwujezdniowych.

łał zlosnik.gif jezdzisz tylko po A4 i innych dwujezdniowych to na mopach masz juz swoje stale rezerwowane miejscowki ? grinser006.gif

Napisano

Trochę mułowaty...

Napisano

Witam serdecznie.

Nie 9 tylko 10s (60mph to nie 100km/h) i to licznikowe. W rzeczywistości pewnie koło 11s.

Czym tu się podniecać?

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

> Witam serdecznie.

> Nie 9 tylko 10s (60mph to nie 100km/h) i to licznikowe. W rzeczywistości pewnie koło 11s.

> Czym tu się podniecać?

> Pozdrawiam.

9,1s wg producenta. Na kompie masz prędkość w km/h

Napisano
  • Autor

> no bez przesady jak na dostawczaka to robi wrażenie, ale tytuł wątku ma się do tego nijak

Prawda jest taka, że podejrzewam co najmniej 95% samochodów na drogach ma gorszą dynamikę. Nawet najsłabsze beemki mają gorszą dynamikę, a większość aut osobowych popularnych marek tylko w najmocniejszych wersjach silnikowych jest szybsza.

Napisano
  • Autor

> Bez przesady 95%,chyba dostawczych

Se obejrzyj cenniki może i sprawdź dane techniczne.

Napisano

> Prawda jest taka, że podejrzewam co najmniej 95% samochodów na drogach ma gorszą dynamikę. Nawet

> najsłabsze beemki mają gorszą dynamikę, a większość aut osobowych popularnych marek tylko w

> najmocniejszych wersjach silnikowych jest szybsza.

Trudno sie dziwić porównując trzylitrowego td do zwykłej wolnossącej benzyny ~1.5...

Napisano

od 100 czy Vmax ??

moje 3 auta które miałem/mam :

1. do 100 były/są szybsze

2. dwa z nich miały/mają Vmax większy zlosnik.gif

Napisano

ja pod koniec przyszłego tygodnia będe miał 3.0 TD z merola w Wołdze i mam nadzieje że zjem to Vito zlosnik.gif

ogólnie nie mogę się doczekać, Wołga to idealne auto do powodowania głupich min zlosnik.gif

Napisano

> 9,1s wg producenta. Na kompie masz prędkość w km/h

No to miałem rację. Na licznik z wyświetlacza jest 11s. I to nadal licznikowo! W rzeczywistości może być więcej.

Właściwie trudno nawet znaleźć auto podobne gabarytowo o gorszych możliwościach. Najbliżej są SUV-y, a zwykle nawet najsłabsze podobnej wielkości odpychają się nie gorzej.

Pozdrawiam.

Napisano

> v

> v

> v

Ja IThankYou.gif

Napisano
  • Autor

> No to miałem rację. Na licznik z wyświetlacza jest 11s. I to nadal licznikowo! W rzeczywistości

> może być więcej.

> Właściwie trudno nawet znaleźć auto podobne gabarytowo o gorszych możliwościach. Najbliżej są

> SUV-y, a zwykle nawet najsłabsze podobnej wielkości odpychają się nie gorzej.

> Pozdrawiam.

Wg. filmu jest to ok 9s nie wiem gdzie Ty widzisz 11? Wymień mi te o lepszych możliwościach proszę z porównywalnymi gabarytami. Proszę.

Napisano

> v

> v

> v

mój autobus też ze skrzynią automatyczną ma 8 z hakiem grinser006.gif

Napisano

Tak mi się skojarzyło, przeglądając ten wątek.

Dziwiłem się ostatnio co to za felgi Brabusa leżały sobie u mnie w firmie. Jakoś zapomniałem się chłopaków zapytać, patrzę dzisiaj je wynoszą ... do takiego czegoś:

Brabus Viano

Powiem Wam, że robi wrażenie... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Wg. filmu jest to ok 9s nie wiem gdzie Ty widzisz 11?

bf81a38da7d9.jpg

97km/h a 10s. już minęło.

51b87ddd4b2e.jpg

103km/h a 11s. już minęło.

W rzeczywistości te 103km/h to jest najprawdopodobniej ledwie 95km/h. Nawet jeśli jest dokładnie to co to za rewelacja?

Gdyby to było 6s. to można by się podniecać.

> Wymień mi te o lepszych możliwościach proszę

> z porównywalnymi gabarytami. Proszę.

Nawet podstawowy CR-V, z wolnossąca benzyną idzie tak samo.

To jest niższa półka. Teraz weź X-5 albo podobne itp.

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

> 97km/h a 10s. już minęło.

> 103km/h a 11s. już minęło.

Raczył byś zauważyć, że gdy minęła już pierwsza sekunda na liczniku ciągle jest 0 km/h

> co to za rewelacja?

> Gdyby to było 6s. to można by się podniecać.

Nikt się podniecać nie musi. Prawda jest taka, że grubo ponad 90% aut spotykanych na drogach jest wolniejsza

> Nawet podstawowy CR-V, z wolnossąca benzyną idzie tak samo.

> To jest niższa półka. Teraz weź X-5 albo podobne itp.

> Pozdrawiam.

Się zastanawiam czy porównywanie gabarytów Vito do CR-V to żart czy może masz jakiejś problemy ze wzrokiem. Poza tym jedyną porównywalną wersją jest wersja z najmocniejszym silnikiem - pozostałe mają o ponad sekundę gorsze przyspieszenie.

Napisano

> Raczył byś zauważyć, że gdy minęła już pierwsza sekunda na liczniku ciągle jest 0 km/h

co potwierdza że straszie wolny jest zlosnik.gif

Napisano

> Raczył byś zauważyć, że gdy minęła już pierwsza sekunda na liczniku ciągle jest 0 km/h

To już się zaczyna robić nudne:

1b0461cdaeda.jpg

> Nikt się podniecać nie musi. Prawda jest taka, że grubo ponad 90% aut spotykanych na drogach jest

> wolniejsza

Może jest może nie? Nie sprawdzałem i nie wiem skąd Ty to wiesz?

> Się zastanawiam czy porównywanie gabarytów Vito do CR-V to żart czy może masz jakiejś problemy ze

> wzrokiem. Poza tym jedyną porównywalną wersją jest wersja z najmocniejszym silnikiem -

> pozostałe mają o ponad sekundę gorsze przyspieszenie.

Wymiary Vito:

długość/szerokość/wysokość:

4660/1870/1875 mm.

Masa własna około 1800kg.

Wymiary CR-V:

długość/szerokość/wysokość:

4574/1820/1675 mm.

Masa własna około 1700kg.

Honda przyspiesza w około 10,5s. do 100-tki z najsłabszym benzynowym. To nie jest demon prędkości wśród SUV-ów tylko jedno ze słabszych aut.

Temat się nieco wyczerpał.

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

> To już się zaczyna robić nudne:

Też mi się tak wydaje.

284810326-vito.JPG

Tak się składa, że mam ten film w programie gdzie można co do 0,01s sekundy ustalić czas. 0-100 licznikowe jest grubo poniżej 10s. Zresztą producent podaje 9,1s więc nie rozumiem o co się wykłócasz.

> Może jest może nie? Nie sprawdzałem i nie wiem skąd Ty to wiesz?

Bo wiem jakie auta jeżdżą po ulicach, nie raz czytałem o statystykach sprzedaży. Wiele popularnych aut nawet nie ma tak szybkich wersji silnikowych lub jest dostępnych wyłącznie w najmocniejszej wersji.

> Wymiary Vito:

> długość/szerokość/wysokość:

> 4660/1870/1875 mm.

> Masa własna około 1800kg.

Wziąłeś sobie najmniejszą wersję Vito do porównania, a to nie ona jest na filmie. Tak czy inaczej Vito jest sporo większe od CR-V

> Honda przyspiesza w około 10,5s. do 100-tki z najsłabszym benzynowym. To nie jest demon prędkości

> wśród SUV-ów tylko jedno ze słabszych aut.

No właśnie, a kto robi te demony prędkości? BMW, Mercedes Audi? Honda ma jedną odmianę silnikową która jest minimalnie szybsza od tego Vito... Ciekawe ilu klientów ją wybiera...

post-27866-14352512037251_thumb.jpg

Napisano

> dostawczaki fajna sprawa...szczególnie do wkurzania osobówek

Wspólczesne dostawczaki mają to do siebie, że puste potrafią fajnie przyspieszać za to w wiekszosci przypadków nie potrafią hamować o czym ich kierowcy dowiadują się za późno... 893goodvibes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.