Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Eksplozja opony w tirze

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj na odcinku autostrady, tirowi jadącemu przed mną oponę wywaliło , huk straszny i sporo śmieci poleciało ale tor jazdy niezachwiany ok.gif

Napisano

> Dzisiaj na odcinku autostrady, tirowi jadącemu przed mną oponę wywaliło , huk straszny i sporo

> śmieci poleciało ale tor jazdy niezachwiany

Która opona?

Napisano

> Dzisiaj na odcinku autostrady, tirowi jadącemu przed mną oponę wywaliło , huk straszny

Pomyśl lepiej co ja miałem w spodniach gdy szedłem chodnikiem i wystrzeliła taka opona w jadącym tirze 5 metrów za mną hehe.gif

Jakbyś zapytał na kąciku Wagi Ciężkiej to by CI powiedzieli z autopsji jak wpływa to na tor jazdy ok.gif

Napisano
  • Autor

> Pomyśl lepiej co ja miałem w spodniach gdy szedłem chodnikiem i wystrzeliła taka opona w jadącym

> tirze 5 metrów za mną

> Jakbyś zapytał na kąciku Wagi Ciężkiej to by CI powiedzieli z autopsji jak wpływa to na tor jazdy

współczuję

Napisano

> Pomyśl lepiej co ja miałem w spodniach gdy szedłem chodnikiem i wystrzeliła taka opona w jadącym

> tirze 5 metrów za mną

Miałem to samo hehe.gif

Qfa taki huk, że ojapierd...

Napisano

> z naczepy

to jeszcze nie tak źle, choć wrażenia dźwiękowe pewnie "niezapomniane". Gorzej by było, gdyby poleciała przednia, wtedy byłby problem z zachowaniem toru jazdy...

Napisano

> Dzisiaj na odcinku autostrady, tirowi jadącemu przed mną oponę wywaliło , huk straszny i sporo

A pan kierowca zauważył aby czy jechał sobie dalej?

Napisano

Tez raz to mialem, na katowickiej, tir jechal ze 100m przede mna. Siwo sie zrobilo po wystrzale.

Napisano

> Tez raz to mialem, na katowickiej, tir jechal ze 100m przede mna. Siwo sie zrobilo po wystrzale.

Ja też widziałem coś takiego na autostradzie, ale tir był na tyle daleko przede mną, że huk nie doleciał. Myślałem że chwycił pobocze, bo, tak jak piszesz, siwo się zrobiło. Gość się zatrzymał, pozbierał resztki i pojechał dalej. Nie wiem czy można dalej jechać bez jednego? A może gość nie chciał robić zamiesznia na autostradzie, zwłaszcza że do zjazdu było z 1,5 km.

Napisano

TIR

A opona zapewne pękła w ciągniku lub naczepie.

wazniak.gif

Napisano

Ojciec opowiadał, że w latach 60-tych to przed nim w ciężarówce urwało się koło poleciało na pobocze i wyrżnęło w drzwko. Z dzrewka drzazgi

Napisano

Poczekaj do 0:45.

Ciekawe jak gościu z tego wyszedł i czy w ogóle wyszedł.

Napisano

> Ja też widziałem coś takiego na autostradzie, ale tir był na tyle daleko przede mną, że huk nie

> doleciał. Myślałem że chwycił pobocze, bo, tak jak piszesz, siwo się zrobiło. Gość się

> zatrzymał, pozbierał resztki i pojechał dalej. Nie wiem czy można dalej jechać bez jednego? A

> może gość nie chciał robić zamiesznia na autostradzie, zwłaszcza że do zjazdu było z 1,5 km.

Niektóre ciągniki/naczepy mają podnoszone osie, może akurat wystrzał był na jednej z takich osi.

Napisano

> Lub przyczepie.

O tak. Albo jeszcze w ciężarówce. wazniak.gifwazniak.gif

Napisano

> TIR

Na stacjach dystrybutory dla ciezarowych tez są tak oznaczane, wiec sie nie czepiaj skromny.gif

Napisano

> tirze 5 metrów za mną

o to to, ja stałem na przejściu i dosłownie obok mnie strzeliła oponka w Manie 10 t. - 15 t.

Miałem uraz chyba przez rok czy dwa, bałem się stawać przy pasach waytogo.gif

Napisano

> o to to, ja stałem na przejściu i dosłownie obok mnie strzeliła oponka w Manie 10 t. - 15 t.

> Miałem uraz chyba przez rok czy dwa, bałem się stawać przy pasach

Ja sobie też stałem, koleś się za bardzo rozpędził, żeby nie udeżyć w inne samochody uciekał na przejście. Depnoł tak że tarcze mu z przodu razem z oponami poleciały strzał nie samowity, jak już sie zatrzymał kawałki tarcz elegancko opadły na glebe smile.gif , a pikawe miałem w gardle.

Napisano

Tu podobno też przyczyną było rozerwanie opony:

Napisano
  • Autor

> Na stacjach dystrybutory dla ciezarowych tez są tak oznaczane, wiec sie nie czepiaj

niektórzy tak lubią tir to tir ok.gif

Napisano

> Ojciec opowiadał, że w latach 60-tych to przed nim w ciężarówce urwało się koło poleciało na

> pobocze i wyrżnęło w drzwko. Z dzrewka drzazgi

znajomy tak skasował fiata 125p, oberwał kołem w maskę, zrobiło kozła i poleciało dalej icon_eek.gif

auto do kasacji poszło, ale nikomu się nic nie stało ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.