Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

VW Bulli Bus

Featured Replies

Napisano

Volkswagen-Bulli-Concept-25.jpg

Mnie się podoba, wreszcie VW zrobił coś oryginalnego (chociaż nawiązuje do tradycji). Mam nadzieję, że będzie tam jakiś porządzny silnik, a nie 1.2 TSI, jak to ostatnio jest modne facepalm%5B1%5D.gif

Napisano
  • Autor

> nawet fajny

Tyle, że chyba mały hmm.gif Coś mi się wydaje, że będzie wielkości Golfa albo w najlepszym razie Passata, a to popierdółka w stylu Roomstera, a nie żaden bus...

Napisano

podoba mi się tylko znając życie nie wejdzie do produkcji mad.gif miło wygląda u poczciwego ogórka przypomina z lekka zlosnik.gifserduszka.gif

Napisano
  • Autor

> podoba mi się tylko znając życie nie wejdzie do produkcji miło wygląda u poczciwego ogórka

> przypomina z lekka

Albo wyjdzie w wersji ze stalowymi felgami, w jednym kolorze i wszystko za dopłatą, jak to VW no.gif I już nie będzie tak ładnie, jak w Genewie.

Napisano

> Mam nadzieję,

> że będzie tam jakiś porządzny silnik, a nie 1.2 TSI, jak to ostatnio jest modne

Jechales kiedys samochodem z 1.2 TSI???

Napisano

> Mnie się podoba, wreszcie VW zrobił coś oryginalnego (chociaż nawiązuje do tradycji).

Podoba mi się bardzo waytogo.gif

[edit]... a teraz obejrzałem wideo i jak się okazało to nie jest następca 'Ogórka' w pełnowymiarowym formacie, tylko konkurencja Audi A2 hehe.gif

Napisano

> Jechales kiedys samochodem z 1.2 TSI???

nie, a wjedzie na samym sprzęgle pod krawęznik? hehe.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Tak. I nie podoba mi się. Mały silnik to mały silnik i to, niestety, czuć i słychać (a lubię jak silnik dobrze "gada", a nie wyje jak odkurzacz).

Napisano
  • Autor

> Podoba mi się bardzo

> [edit]... a teraz obejrzałem wideo i jak się okazało to nie jest następca 'Ogórka' w

> pełnowymiarowym formacie, tylko konkurencja Audi A2

No własnie tak samo zareagowałem hehe.gif Początkowo bardzo mi się spodobał, ale jak zobaczyłem jakie to maleństwo, to przeszło mi.

Napisano

Leon 1.2 TSI 105KM (77kW)

10.9s do 100km/h

187km/h prędkość max

5.7 l/100km

13,6 Elastyczność (na V biegu) 80-120 km/h

Waga 1275kg

Lancer 1.8 143KM

10,4-10,6 do 100km/h

196km/h prędkość max

7,9 l/100km

brak danych Elastyczność (na V biegu) 80-120 km/h

Waga 1355 kg

Z automatem CVT i DSG nie ma co porównywać.

Napisano
  • Autor

> Leon 1.2 TSI 105KM (77kW)

> 10.9s do 100km/h

> 187km/h prędkość max

> 5.7 l/100km

> 13,6 Elastyczność (na V biegu) 80-120 km/h

> Waga 1275kg

> Lancer 1.8 143KM

> 10,4-10,6 do 100km/h

> 196km/h prędkość max

> 7,9 l/100km

> brak danych Elastyczność (na V biegu) 80-120 km/h

> Waga 1355 kg

Jeden woli wolnossącą większą benzynę (np. ja), drugi małą doładowaną benzynę.

> Z automatem CVT i DSG nie ma co porównywać.

Nie wiem jak wyglądają osiągi, ale CVT to w ogóle bezstopniowa skrzynia i jeździ ok.gif. DSG to zwykła skrzynia, tyle że zautomatyzowana. W przypadku większych silników całkiem sprawnie jej to idzie, ale w przypadku 1.2 strasznie szarpie i bardzo nerwowo (i zbyt często) zmienia biegi.

Napisano

> Tak. I nie podoba mi się. Mały silnik to mały silnik i to, niestety, czuć i słychać (a lubię jak

> silnik dobrze "gada", a nie wyje jak odkurzacz).

A jakby ktos Ci nie powiedzial, jaki silnik jest pod maska? hehe.gif

Porownujac do tego co masz to jakos tez nie masz sie czym chwalic skromny.gif

Napisano
  • Autor

> A jakby ktos Ci nie powiedzial, jaki silnik jest pod maska?

Tak, to pomyliłbym z 3.0 V6 hehe.gif

> Porownujac do tego co masz to jakos tez nie masz sie czym chwalic

Czy ja się chwalę? hmm.gif Mnie się podoba to co mam, wybrałem świadomie i jest ok.gif Nie lubię turbodoładowanych silników i tyle.

Napisano

> Tak, to pomyliłbym z 3.0 V6

Z 1.8 na pewno.....

> Czy ja się chwalę?

Piszesz, jakbys 5.7 pod maska mial. A tu widze, ze rowniez silnik od kosiarki. Wiec moglbys sobie dziwne teksty odpuscic....

Napisano
  • Autor

> Z 1.8 na pewno.....

Nie bardzo. Charakterystyka turbodoładowanego silnika jest zupełnie inna.

> Piszesz, jakbys 5.7 pod maska mial. A tu widze, ze rowniez silnik od kosiarki. Wiec moglbys sobie

> dziwne teksty odpuscic....

Ok, ok, twoje TSI jest najlepsze wink.gifgrinser006.gif

Napisano

> Ok, ok, twoje TSI jest najlepsze

Nie jest - jest zwykle. Podobnie jak 1.8 ktore Ty masz. Wiec nie rozumiem dziwnych uwag. Ktos z > 5l pod maska moglby takie teksty pisac, Ty nie masz do tego zwyczajnie mandatu, majac taki sam silnik od kosiarki jak ja.

Napisano
  • Autor

> Nie jest - jest zwykle. Podobnie jak 1.8 ktore Ty masz. Wiec nie rozumiem dziwnych uwag. Ktos z > 5l pod maska moglby takie teksty pisac, Ty nie masz do tego zwyczajnie mandatu, majac taki sam

> silnik od kosiarki jak ja.

Piszę co mi się podoba i nie potrzebuję żadnych mandatów od nikogo hehe.gif Może jeszcze powiesz, co ma mi się podobać, a co nie podobać? hahaha.gif Nie podobają mi się diesle, nie podoba mi się kultura pracy i dźwięk 1.2 TSI (1.8 TSI jeździ super) i mimo, iż to całkiem udany silnik, nie podoba mi się pomysł wsadzania takich silników do aut klasy C i D. Tak samo nie podoba mi się np. wygląd Renault Megane, a komuś się podoba. Podoba mi się VW Bulli, ale nie kupię go z silnikiem 1.2, choćby jeździł lepiej od wolnossącego 2.0. Rozumiem, że Ty nie masz mandatu wypowiadać się o autach, które mają powyżej 5 litrów pojemności? cfaniaczek.gif OK, przypomnę Ci to w stosownym wątku smirk.gif

Napisano

> Z 1.8 na pewno.....

Aż tak daleko bym nie szedł. Uważam że uczciwe jest porównanie z wolnossącym 1,6.

Napisano

> Rozumiem, że Ty nie masz mandatu wypowiadać się o

> autach, które mają powyżej 5 litrów pojemności? OK, przypomnę Ci to w

> stosownym wątku

No nie przypomnisz, bo nie bede pisal na taki temat smile.gif Autem z silnikiem ponad 5 litrow przejechalem okolo 10 kkm wiec raczej za malo, by sie jakos wypowiadac. Co wiecej! - nie moge wiele powiedziec, ze on jakos super brzmial, bo go po prostu nie slyszalem, tak ten samochod byl wyciszony clown.gif

Napisano

Pytanie czy takie 1.2 turbo wytrzyma chociaz 300kkm bez remontu...

Napisano

> Pytanie czy takie 1.2 turbo wytrzyma chociaz 300kkm

A ile samochodów miałeś tak długo ?

Kupując buty też się zastanawiasz, czy Twój wnuk w nich jeszcze pochodzi ?

Napisano

> A ile samochodów miałeś tak długo ?

> Kupując buty też się zastanawiasz, czy Twój wnuk w nich jeszcze pochodzi ?

A ile osob kupi taki samochod jako nowy? Wiekszosc Polakow kupuje auta z przebiegiem 400-500 tys km, czyli te co na otomoto maja na licznikach po 150 tys.

Napisano

> A ile osob kupi taki samochod jako nowy?

Klient będący 'targetem' producenta.

> Wiekszosc Polakow kupuje auta z przebiegiem 400-500 tys km,

Ale to producenta mało interesuje, jego interesuje żeby się sprzedało nowe. Więc i trwałość tego nowego nie ma być za duża, w okolicach 150 kkm właściciel powinien już zdecydowanie kierować się w stronę salonu po nowe auto.

Ta 'większość' o której piszesz, zachłyśnie się golfikami czwóreczkami w tedeiku od dziadka z Niemiec i w dużej części po następne auto pójdą do salonu, a nie na niemiecki śmietnik.

Napisano

> nie podoba mi się kultura pracy i

> dźwięk 1.2 TSI (1.8 TSI jeździ super)

"Jeździ super" bo ma 55KM więcej czy inny powód?

A 1.4 TSI jak oceniasz? hmm.gif

Podoba mi się VW Bulli, ale nie kupię go z silnikiem 1.2,

> choćby jeździł lepiej od wolnossącego 2.0.

Skoro by lepiej jeździł, to w czym problem niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> "Jeździ super" bo ma 55KM więcej czy inny powód?

O wiele kulturalniej, lepiej brzmi, lepiej się wkręca na obroty.

> A 1.4 TSI jak oceniasz?

Całkiem fajnie jeździ, ale zamiast wirtualnie zwiększonej pojemności wolę mieć po prostu większą pojemność wink.gif

> Podoba mi się VW Bulli, ale nie kupię go z silnikiem 1.2,

> Skoro by lepiej jeździł, to w czym problem

W tym, że jestem konserwatystą i duży samochód ma mieć duży silnik. Takie są moje wymagania i jeżeli któryś producent uważa, że wie lepiej ode mnie czego ja chcę, omijam go z daleka wink.gif

Napisano

> Mnie się podoba, wreszcie VW zrobił coś oryginalnego (chociaż nawiązuje do tradycji). Mam nadzieję,

> że będzie tam jakiś porządzny silnik, a nie 1.2 TSI, jak to ostatnio jest modne

Jakby coś takiego stanęło koło mnie na światłach to zaśmiałbym się kierowcy prosto w twarz rotfl.gif To co najbardziej zwróciło moją uwagę to wielkość emblematu z przodu; albo jest to tak mały wytwór, że standardowe logo wygląda tak okazale, albo koncern będzie zamawiał u kowali potężne kute emblematy hehe.gif

Napisano

> W tym, że jestem konserwatystą i duży samochód ma mieć duży silnik. Takie są moje wymagania i

> jeżeli któryś producent uważa, że wie lepiej ode mnie czego ja chcę, omijam go z daleka

I o to chodzi ok.gif

Chyba, że ktoś komunę lubi smirk.gif

Napisano

> Jakby coś takiego stanęło koło mnie na światłach to zaśmiałbym się kierowcy prosto w twarz To co

> najbardziej zwróciło moją uwagę to wielkość emblematu z przodu; albo jest to tak mały wytwór,

> że standardowe logo wygląda tak okazale, albo koncern będzie zamawiał u kowali potężne kute

> emblematy

icon_eek.gif kolego przeciez to duze logo to nawiazanie do historii.. jak mozna nie znac klasyka? blush.gif

120290976329302256.jpg

Napisano

> kolego przeciez to duze logo to nawiazanie do historii.. jak mozna nie znac klasyka?

No rzeczywiście i na oryginale nie jest małe. Ale oryginał jakoś wygląda a ten cudak przypomina efekt pracy "specjalistów" z pimp my ride clown.gif

Napisano

> No rzeczywiście i na oryginale nie jest małe. Ale oryginał jakoś wygląda a ten cudak przypomina

> efekt pracy "specjalistów" z pimp my ride

Takie czasy zlosnik.gif

A to oryginal najpierwszy z pierwszych zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

3_VW_Transporter.JPG

Napisano

> Mnie się podoba, wreszcie VW zrobił coś oryginalnego (chociaż nawiązuje do tradycji). Mam nadzieję,

Typowy niemiecki współczesny ordnung.

Wygląda jak wyciosany toporem z kawałka drewna.

Gdyby miał przeznaczyć pieniądze na zakup takiego potwora to wolałbym kupić starego sztrucla i kompleksowo odnowić.

Napisano

> Gdyby miał przeznaczyć pieniądze na zakup takiego potwora to wolałbym kupić starego sztrucla i

> kompleksowo odnowić.

Na żywo wygląda bardzo dobrze, gdyby taki pojawił się na drogach naprawdę było by miło ok.gif

Poza tym ponoć ma być produkowany: linka więc może będziemy na niego "skazani" grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.