Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dylemat zakupowy, 30 tys, 09-10r. , Segmetent B lub A

Featured Replies

Napisano

Co byscie wybrali??

Na szybko poszukalem, Yaris II ktory jest narazie glownym obiektem zainteresowan, Corsa D, Grande Punto...

o czyms zapomnialem, na czyms szczegolnie uwage zawiesic ??

Napisano

> Co byscie wybrali??

> Na szybko poszukalem, Yaris II ktory jest narazie glownym obiektem zainteresowan, Corsa D, Grande

> Punto...

> o czyms zapomnialem, na czyms szczegolnie uwage zawiesic ??

i10, i20

Picanto

Splash/Agila

Napisano

Yarisa nie znam. Natomiast wybierając pomiędzy Corsą a Punto wybieram Corsę.

Napisano

Mnie jeśli chodzi o jakość materiałów i tzw. "przytulność" wnętrza najbardziej przypadły do gustu Peugeot 207, nowe C3 (tylko w wersji wyższej niż podstawowa) oraz GP Evo . Reszta w tej klasie to raczej typowe "plastiki z PET".

Edit: Corsiawka czarna z czerwonym wnętrzem waytogo.gif

Napisano
  • Autor

Powiedzmy ze z racji pracy, Francuza nie kupie 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Co byscie wybrali??

> Na szybko poszukalem, Yaris II ktory jest narazie glownym obiektem zainteresowan, Corsa D, Grande

> Punto...

Żona kolegi ze 2 miesiące temu kupiła Forda Fiestę.

Twierdzi że jest bardzo zadowolona, takie kobiece autko podobno. Oczywiście już samochód zarysowany grinser006.gif

Napisano

> raczej nie baudzo...

A ja tez powiem Clio. Szukałem dla rodzinki samochodziku do dojeżdżania do pracy/szkoły i Clio ma największe wnętrze i ciekawe wyposażenie. I zdaje się wcale się tak nie psuje.

Fiesta jest fajna.... z zewnątrz, wnętrze niestety nie nadąża designem ani jakością materiałów.

Corsa...... nie przepadam za Oplami.

Jeszcze brałbym pod uwagę Polo, ale VW będzie chyba najwyżej ceniony wśród maluchów.

Masz jeszcze Mazdę 2, Nissana Micrę, Suzuki Swifta - wybór jest ogromny.

Pozdro

Bartek

Napisano

> Co byscie wybrali??

> Punto...

w segmencie A masz nowke pande z motorkiem 1,2 69KM z klima i audio w tej cenie... a jak dobrze poszukasz to i na ubezpieczenie zostanie z 30kzl

Napisano
  • Autor

Panda odpada, nie podoba nam sie i jakos miejscem w srodku niegrzeszy wg. mnie...

Napisano

chevrolet aveo jest jeszcze.

fiat Panda nie, to mitsubishi colt

Napisano

> Panda odpada, nie podoba nam sie i jakos miejscem w srodku niegrzeszy wg. mnie...

To moze ford-Ka.jpg ? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Powiem Ci ze boje sie pokazac, bo moze sie okazac ze swiata nie bedzie widziec poza nowym Ka...

Napisano

> Powiem Ci ze boje sie pokazac, bo moze sie okazac ze swiata nie bedzie widziec poza nowym Ka...

No ze mna tak bylo zlosnik.gif

Napisano

> Co byscie wybrali??

> Punto...

Za tyle dostaniesz nowego Aveo - z klima juz.

Napisano

> Co byscie wybrali??

> Punto...

E39 hehe.gifzlosnik.gif

Napisano

> Powiedzmy ze z racji pracy, Francuza nie kupie

horse.gif a tak bronisz 270751858-jezyk.gif

Moze nowe AVEO albo Picanto LPG ?

Napisano

> Powiem Ci ze boje sie pokazac, bo moze sie okazac ze swiata nie bedzie widziec poza nowym Ka...

Słuszna obawa biglaugh.gif

w moim przypadku to była "pięćsetka" slinka.giffood.gif001.gif, superklimatyczne autko waytogo.gif, no i moje serce.gif wreszcie jeździ z przyjemnością, a nie "za karę" palacz.gif

Napisano

> a tak bronisz

> Moze nowe AVEO albo Picanto LPG ?

Picanto bym nie brala, zwlaszcza, ze lada moment bedzie nowe duuuuzo ladniejsze

picanto

Napisano

> Panda odpada, nie podoba nam sie i jakos miejscem w srodku niegrzeszy wg. mnie...

zalezy jak spojrzec.. jezeli porownujesz do segmentu B to jest mniej miejsca - z tylu i w bagazniku

w segmencie A... ciezko o autko z lepiej zagospodarowanym i wygospodarowanym miejscem

wyglad ... rzecz gustu wiadomo

Napisano

Dopoki nie wsiadzie i sie nie przejedzie... Przeciez to jezdzi jak jedna wielka TRAGEDIA.

Napisano

> Dopoki nie wsiadzie i sie nie przejedzie... Przeciez to jezdzi jak jedna wielka TRAGEDIA.

Ja tam nie narzekam.

Napisano

> Picanto bym nie brala, zwlaszcza, ze lada moment bedzie nowe duuuuzo ladniejsze

> picanto

Mowie wlasnie o tym picanto waytogo.gif

Napisano

> Mowie wlasnie o tym picanto

No to jest fajne, nawet sie wkurzylam, bo jakbym troche poczekala to bym je pewnie wziela - jest jak mini Venga, ktora mi sie bardzo podobala, ale byla dla mnie za duza (jak na moje potrzeby).

Napisano

> Ja tam nie narzekam.

Sa ludzie, dla ktorzy na malucha nie narzekaja wink.gif

Napisano

> Sa ludzie, dla ktorzy na malucha nie narzekaja

No wiesz, ja sie przesiadlam z duzego i bardziej komfortowego samochodu, widze pewne niedociagniecia Kaczki, ale generalnie jest spoko.

Wszystko zalezy od tego jakie sie ma wymagania, gdzie sie bedzie jezdzic itp.

Dla mnie juz spalanie tego auta jest (w porownaniu z moja byla Honda) argumentem ZA.

Napisano

> Co byscie wybrali??

> Punto...

Ktoś może wspomniał o Leonie?

Napisano

> Ktoś może wspomniał o Leonie?

Przecież leon to parch. duże, no i silniki raczej do miasta i na krótkie przebiegi sie nie nadają.i nie jest w segmencie B lub A

Napisano

> Co byscie wybrali??

Fiat Linea T-Jet. Bardzo fajna fura, choć nie sądziłem, że kiedykolwiek to powiem o Fiacie ok.gif

Napisano

> Dla mnie juz spalanie tego auta jest (w porownaniu z moja byla Honda) argumentem ZA.

No wlasnie chodzi o to, ze ten silnik pali tyle co moje 1.2 TSI a w porownaniu z nim nie jedzie. A auto sie wychyla na zakretach jakby zaraz mialo sie przewrocic.

Do tego przy drobnej stluczce pogniotlo sie tak, ze juz tylko na zlom sie nadawalo. Dla mnie to kiepski samochod.

Napisano

> No wlasnie chodzi o to, ze ten silnik pali tyle co moje 1.2 TSI a w porownaniu z nim nie jedzie. A

> auto sie wychyla na zakretach jakby zaraz mialo sie przewrocic.

> Do tego przy drobnej stluczce pogniotlo sie tak, ze juz tylko na zlom sie nadawalo. Dla mnie to

> kiepski samochod.

Co kto woli.

Mi pali 6 z hakiem a Honda ponad 10 - dla mnie to roznica.

A co do wychylania - ja juz jezdze emerycko, mi to nie przeszkadza. Pomijajac, ze nie zauwazylam.

A tak swoja droga: ile razy miales okazje jechac tym autem? wink.gif

Napisano

> Co kto woli.

> Mi pali 6 z hakiem a Honda ponad 10 - dla mnie to roznica.

No wlasnie mi yeti tez pali 6 z hakiem - a to jakby troche wiekszy samochod. I jeszcze jest duzo bardziej dynamiczne hmm.gif

> A co do wychylania - ja juz jezdze emerycko, mi to nie przeszkadza. Pomijajac, ze nie zauwazylam.

Tez jezdze emerycko - i nawet przy takiej jezdzie samochod mial sie ochote przewrocic yikes.gif

> A tak swoja droga: ile razy miales okazje jechac tym autem?

Przejechalem w sumie kolo 3kkm dwoma fordami Ka z przebiegami ~10 kkm. Mysle, ze to wystarczajaco, by wyrobic sobie na temat samochodu zdanie.

Podumowujac: kiepski, drogi samochod. W sumie nihil novi u Forda smile.gif

Napisano

> No wlasnie mi yeti tez pali 6 z hakiem - a to jakby troche wiekszy samochod. I jeszcze jest duzo

> bardziej dynamiczne

Sek w tym, ze to akurat nie byly powody dla ktorych go kupilam.

Napisano
  • Autor

Watpie by jej sie podobal, zdecydowanie bardziej HTB z racji tego ze przynajmniej optycznie nie wydaja sie byc takie dlugie, wiesz jak jest z kobietami, ma byc ladne, nie za duze, ma malo palic i miec ladny kolor, a Ty musisz znalezc cos co spelni te wymagania...

Napisano

tylko ze to nie jest nowe ka smile.gif

TU masz forda KA tamten to jakis fake smile.gif

Napisano
  • Autor

Ale ja wiem jak wyglada nowe Ka, odrazu polecialem do strony forda zeby poogladac...

ale tak jak juz gdzies napisalem, w oko wpladl teraz Auris

Napisano

> Co byscie wybrali??

> Punto...

z tych co wymieniłeś, to chyba Grande...siostra ma toykę i jak dla mnie IMO to jest straszny taboret, a nie auto 270751858-jezyk.gif...mimo, że jest kompletnie bezawaryjna ok.gif

Napisano
  • Autor

ech... Widzisz, ja to sobie moge, Przyszla tesciowa aktualnie uparla sie na Yarisa dla mojej dziewczyny, aukcji-ogloszen coniemiara, auta swierze, z duzymi przebiegami, 90% z nich z nowa karta pojazdu, ceny calkiem calkiem.

Dziewczyna z kolei bardzo mocno sobie obejrzala Aurisa i stwierdzila ze jest to auto ktore ona chce miec...

Kase wyklada oczywiscie jej mama, wiec to teraz w moim interesie jest zeby odejsc od pomyslu Yarisa ktory moze okazac sie mina.... :/

Zeby nie bylo w Yarisie odpada motor 1.0 znam go z Francowatych i srednio bezawaryjny jest..

Napisano

> ech... Widzisz, ja to sobie moge, Przyszla tesciowa aktualnie uparla sie na Yarisa dla mojej

> dziewczyny, aukcji-ogloszen coniemiara, auta swierze, z duzymi przebiegami, 90% z nich z nowa

> karta pojazdu, ceny calkiem calkiem.

> Dziewczyna z kolei bardzo mocno sobie obejrzala Aurisa i stwierdzila ze jest to auto ktore ona chce

> miec...

> Kase wyklada oczywiscie jej mama, wiec to teraz w moim interesie jest zeby odejsc od pomyslu Yarisa

> ktory moze okazac sie mina.... :/

> Zeby nie bylo w Yarisie odpada motor 1.0 znam go z Francowatych i srednio bezawaryjny jest..

auris bardzo fajne auto, a co do yarisa, to siostra ma diesla i o ile silnik ok, to pozycja za kierownicą i moje ogólne wrażenie z jazdy nie było najlepsze...szczerze, to wygodniej mi się siedzi w mojej fabii

BTW to masz ciężkie zadanie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Ciezkie to malo powiedziane, jutro bede walczyl, albo powiem zeby poprostu jak juz koniecznie ma byc Yaris wstrzymac sie z 6 miesiecy by rynek wchlonal wszystkie okazje...

Ogladalem w komisie przysalonowym w sobote Yarisa po Lce z przebiegiem 25 tysiecy i Yarisa rok starszego po PH z przebiegiem 84kkm... kiera i wnetrze lepiej wygladaly w tym po PH... Oczywiscie gdyby nie znajomosci w komisie to pewnie wybor padlby juz w sobote na Yarka po Lce gdyz auto wcale nie stwarzalo negatywnego wrazenia, karta czysta, dowod tez, auto ladne, sladow po jakichkolwiek znakach szkoly rowniez brak...

Napisano

jeździłem w ubiegłym tygodniu yarisem 1,33 wyposażonym we wszystko oprócz skóry - jak dla mnie sama jazda ok, wnętrze średnio wyciszone ale w sumie nie najgorzej.

Ale jeżeli chodzi o samo siedzenie w aucie to jest jakiś żart crazy.gif jak na taborecie, w dodatku deska taka młysa przez te zegary na śrdodku crazy.gif kolega ma i żona tym jeździ i jest zadowolona waytogo.gif

Napisano
  • Autor

Slyszalem wlasnie o tym ze pozycja za kierownica i komfort siedzenia jest marny...

Napisano

> Slyszalem wlasnie o tym ze pozycja za kierownica i komfort siedzenia jest marny...

marny? moim zdaniem bardzo podobny do punta z 97 roku jak nie gorszy crazy.gif krzesała nie fotele zlosnik.gif

Napisano

> No wlasnie mi yeti tez pali 6 z hakiem

Nie wiem jak Ty to robisz (albo jak duży jest ten hak), bo mi minimum wyszło 5 przy megaemeryckiej jeździe Krynica-Kraków.

Żona jeżdżąc po mieście ma 8,5 lub ciut więcej.

> Podumowujac: kiepski, drogi samochod. W sumie nihil novi u Forda

Nic kobiet nie rozumiesz. Jak jest ładne, to cała reszta jest bez znaczenia.

Napisano

> Co byscie wybrali??

> Punto...

Gdyby samochod mial byc dla dziewczyny - bezapalecyjnie 500.

Albo Y, jesli sa takie auta w ogole na rynku wtornym. zlosnik.gif

Powod oczywisty: ladne a technologicznie nie przekombinowane. ok.gif

Napisano

> Zdziwie Cie, nie podobaja sie :D

Kontrowersyjne.

2008-Lancia-Ypsilon-001.jpg

Ale swoja przekonalbym w 5 sekund. zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.