Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Audi A1 gejowskim samochodem 2011

Featured Replies

Napisano

Jeszcze nie oficjalnie, ale z moich obserwacji.

Zaroilo sie tago od czasu premiery tutaj naprawde duzo - znacznie latwiej spotkac A1 niz Polo czy Golfa.

Tylko.... ilekroc ktos z niego wysiada, to jest to osobnik plci meskiej, choc tak nacechowany kobiecoscia, ze odbiega znacznie od norm w tej kwestii.

Napisano

> Jeszcze nie oficjalnie, ale z moich obserwacji.

> Zaroilo sie tago od czasu premiery tutaj naprawde duzo - znacznie latwiej spotkac A1 niz Polo czy

> Golfa.

> Tylko.... ilekroc ktos z niego wysiada, to jest to osobnik plci meskiej, choc tak nacechowany

> kobiecoscia, ze odbiega znacznie od norm w tej kwestii.

jeszcze nie widziałem ani jednego a1 panic.gif

że niby mieć się na baczności jak wysiadam a za mną stoi gość w ów modelu? grinser006.gif

Napisano

> jeszcze nie widziałem ani jednego a1

Raz widziałem w Wiedniu.

W Polsce i Niemczech i Czechach jeszcze ani razu hehe.gif

> że niby mieć się na baczności jak wysiadam a za mną stoi gość w ów modelu?

Napisano
  • Autor

> Raz widziałem w Wiedniu.

> W Polsce i Niemczech i Czechach jeszcze ani razu

Ja mieszkam chwilowo w Holandii - mysle, ze to wiele mowi smile.gif

edit: A w ogole to ten samochod jest malutki, jak tak patrze przez okno (jeden mi zaparkowal doslownie przy biurku). Na oko wielkosci Mini. Porownujac do "blizniakow" - Polo, Fabii, Ibizy, to troche go poprzycinali. Albo to taka stylistyka, ktora ma robic wrazenie mniejszego auta niz w rzeczywistosci niewiem.gif

Napisano

> Zaroilo sie tago od czasu premiery tutaj naprawde duzo - znacznie latwiej spotkac A1 niz Polo czy

> Golfa.

> Tylko.... ilekroc ktos z niego wysiada, to jest to osobnik plci meskiej, choc tak nacechowany

Audi zatrudniło Justina Timberlake'a do reklamowania tego modelu. Myślisz, że wcześniej robili rozpoznanie rynku 1gay.gif i ładnym chłopcem chcieli trafić w gusta potencjalnych klientów? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> pokaż pokaż fotkę, koniecznie z zawartością...

Zawartosci ni ma jak - poszedl do biura - ciezko bedzie mi go znalezc wsrod 1000 osob smile.gif

Napisano

> Zawartosci ni ma jak - poszedl do biura - ciezko bedzie mi go znalezc wsrod 1000 osob

Zaczaj się przy A1 zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Zaczaj się przy A1

No i co - mam godzine kiblowac tylko po to, zeby fotke mu zrobic? smile.gif

Napisano

> Golfa.

to sie w ogole nie sprzedaje, w szwecji obnizono cene prawie do poziomu polo...

Napisano

> to sie w ogole nie sprzedaje, w szwecji obnizono cene prawie do poziomu polo...

Ja ich dość sporo widziałem we Włoszech, jak byłem w kwietniu. Natomiast nowe polo widziałęm ze 3tylko.

Napisano

> Golfa.

Kiedy ukazały się pierwsze profesjonalne fotki A1 to samochód zapowiadał się naprawdę ekscytująco.

Niestety widziany na żywo trochę rozczarowuje - taka mini pokraka w stylu Fiata 500. Idealny dla kobiet wink.gif

Napisano

Nigdy nie widziałem Audi A1 na oczy zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> to sie w ogole nie sprzedaje, w szwecji obnizono cene prawie do poziomu polo...

Moze w Szwecji sie nie sprzedaje - ale Szwecja to nie caly swiat smirk.gif

W NL idzie jak cieple buleczki

Napisano

> Moze w Szwecji sie nie sprzedaje - ale Szwecja to nie caly swiat

> W NL idzie jak cieple buleczki

moze marketing nieteges, w ogole audi troche tu kuleje.

tylko vw, volvo, bmw i saab....

Napisano

Mnie od początku ciekawiło czy A1 się przyjmie na rynku. Nie chodziło mi o to że drogie. Wysoka cena jak na samochód tej klasy, nie jest przeszkodą dla osób które mają stanowić grupę docelową, dla tego modelu. Moje wątpliwości budziło to, że A1 tak naprawdę nie oferuje nic specjalnego. A1 ani nie jest kultowe ani nie jest piękne (a wręcz nawet pokraczne). Chcieli tym stworzyć konkurencję dla mini... ale Mini jest ładniejsze, jest kultowe i jest modne... a A1 to tylko zwykły samochód klasy B.

Napisano

> Mnie od początku ciekawiło czy A1 się przyjmie na rynku. Nie chodziło mi o to że drogie. Wysoka

> cena jak na samochód tej klasy, nie jest przeszkodą dla osób które mają stanowić grupę

> docelową,

Myślę, że mimo wszystko cena jest przeszkodą, bo cena jest absurdalna spineyes.gif

Napisano

> Myślę, że mimo wszystko cena jest przeszkodą, bo cena jest absurdalna

Właśnie się bawiłem konfiguratorem Audi icon_eek.gif

Wersja "absolutny golas" BEZ klimatyzacji, z silnikiem 1.2 ponad 70 kzł icon_eek.gif Trochę drogo, jak na Polo spineyes.gif

Napisano

> Sprzedają jeszcze auta bez klimatyzacji?

Naturalnie. Dzięki temu możesz nawet z maleńkiej pensji przepłacić za Audi. I od razu na wsi widać, że jesteś gość wink.gif

A mówiąc poważnie to jest urok niemieckich aut - da się je niemal dowolnie wyposażyć. W autach japońskich tego brakuje.

Napisano

> Sprzedają jeszcze auta bez klimatyzacji?

Tak, np. Audi grinser006.gif

Napisano

> A mówiąc poważnie to jest urok niemieckich aut - da się je niemal dowolnie wyposażyć. W autach

> japońskich tego brakuje.

Tak, Japończycy mają kilka wersji i tyle i np. jeżeli chcesz mieć fabryczną nawigację, to musisz wziąć wersję, w której są niepotrzebne bajery typu sportowe zawieszenie (przykład). Ale to ma też plus - nie czekasz po pół roku na samochód, aż to skręcą, tylko praktycznie wybierasz z placu jedną z trzech-czterech wersji.

Napisano

Dla typowej klasy średniej cena jest absurdalna, ale to nie ta grupa jest docelowym odbiorcą A1.

Mini jest podobnych wymiarów, kosztuje podobnie i sprzedaje się świetnie, DS3 podobne wymiarowo, też nie jest tanie i schodzi. To nie są samochody dla typowej klasy średniej przy których się patrzy na stosunek ceny do wartości. Tu bardziej chodzi o klimat, dodatkowe "punkty lansu" wśród znajomych - cena nie gra roli. Wszystkie przeze mnie wymienione są pozycjonowane jako miejskie samochody dla osoby młodej, dobrze zarabiającej i mogącej sobie pozwolić na większy wydatek, niekoniecznie super rozsądny (w sensie stosunku ceny do oferowanej użyteczności) i szukającej modnego, nietuzinkowego gadżetu, który będzie jakimś symbolem statusu. A1 nie wygląda jak gadżet - ani ładne ani kultowe.

Napisano

Zaczyna sie od chyba 57 tys z groszami,

taka oferte widzialem na Men's day w Warszawie.

Napisano

> jeszcze nie widziałem ani jednego a1

Ja widziałem jedną sztukę grinser006.gif Prowadziła super laska waytogo.gif

Napisano

Tylko jesli mierzysz to realiami z PL...

Ot fajne male autko, dla ludzi ktorzy chca sie troche wyrozniac grinser006.gif

Podobnie jak 500-tka...

Napisano

> Naturalnie. Dzięki temu możesz nawet z maleńkiej pensji przepłacić za Audi. I od razu na wsi widać,

> że jesteś gość

> A mówiąc poważnie to jest urok niemieckich aut - da się je niemal dowolnie wyposażyć. W autach

> japońskich tego brakuje.

jest jeszcze jeden plus. Znam np. rodzinę, gdzie wszyscy mają jakieś uczulenia i jak posiedzą w klimie, to prawie umierają. I jak szukali nowego auta to koniecznie bez klimy. W sumię można kupić z klimą i nie używać, ale po co przepłacać. Dobrze, żeby oni tez mieli wybór.

Napisano
  • Autor

> jest jeszcze jeden plus. Znam np. rodzinę, gdzie wszyscy mają jakieś uczulenia i jak posiedzą w

> klimie, to prawie umierają.

Umierac od klimy czy z ugotowania - sam nie wiem co lepsze.

Napisano

> Umierac od klimy czy z ugotowania - sam nie wiem co lepsze.

jak nie było takich wynalazków, to ludzie jakoś nie umierali z upałów. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> jak nie było takich wynalazków, to ludzie jakoś nie umierali z upałów.

Ja mam wrazenie, ze wtedy samochody byly inaczej konstruowane - jakies takie... bardziej przewiewne byly. Serio. Dzisiaj powierzchnia oszklona jest tak ustawiona, ze momentalnie robi sie piekarnik. A pamietam, ze w skodzie 105 czy seicento dawalo sie wytrzymac spokojnie z otwartymi oknami i nawiewem

Napisano

> Ja mam wrazenie, ze wtedy samochody byly inaczej konstruowane - jakies takie... bardziej przewiewne

> byly. Serio. Dzisiaj powierzchnia oszklona jest tak ustawiona, ze momentalnie robi sie

> piekarnik. A pamietam, ze w skodzie 105 czy seicento dawalo sie wytrzymac spokojnie z

> otwartymi oknami i nawiewem

coś w tym jest co piszesz ok.gif

Napisano
  • Autor

> coś w tym jest co piszesz

Widac to tez po odparowywaniu szyb. W samochodach z ktorych korzystalem, w ktorych nie bylo klimatyzacji, z odparowaniem calkiem sprawnie radzil sobie nawiew na szyby. Teraz, jak wylacze klime przy nawiewie na szyby, kompletnie nie radzi od sobie z odparowywaniem hmm.gif

Napisano

> Zaczyna sie od chyba 57 tys z groszami,

> taka oferte widzialem na Men's day w Warszawie.

W wersji mega bieda jest jeszcze przystępnie to fakt.

Felgi 18" wrzucić i jeśli do lansu to jak znalazł grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.