Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupno BMW e39

Featured Replies

Napisano

Witam

Koledzy co powiecie o tym aucie LINK ??? Może ktoś je zna? Bo bardzo dobry kumpel ma możliwość zamiany na to auto i się zastanawia czy warto. Czy cena 14 tysięcy zł jest jak za ten model, rok i wyposażenie w miarę dobra?

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Napisano

> Czy cena 14 tysięcy zł jest jak za ten model,

> rok i wyposażenie w miarę dobra?

Moim skromnym zdaniem: przyciemnione światła i subwoofer wskazują, że obecny/poprzedni właściciel był osobą młodą co w połączeniu z tą konkretną marką, w tym pułapie cenowym niezbyt optymistycznie rokuje na stan pojazdu.

Dla porównania: mój kolega ma e39 (trochę świeższe) za które kilka miesięcy temu dał 40k zł.

Stan miał być perełka a na dzień dobry wysypała mu się skrzynia biegów - naprawa liczona w tysiącach.

Nie pozostaje nic innego jak zadzwonić, pogadać, jechać obejrzeć i jeśli blacha jest ok a kolega jest przygotowany na kosztowne niespodzianki - brać wink.gif

Napisano

a powiedz mi kto majac BMW jezdzi nim 'normalnie' ? ala kapelusz style? wink.gif

jeszcze nikogo takiego nie spotkalem, niezaleznie od wieku waytogo.gif

Napisano

> a powiedz mi kto majac BMW jezdzi nim 'normalnie' ? ala kapelusz style?

> jeszcze nikogo takiego nie spotkalem, niezaleznie od wieku

hmmm segment D (=wielka krowa), z marnymi 150 KM? to jak tym jezdzic? to jest połykacz autostrad a nie auto do palenia gum i latania bokami.

Napisano

a czy ja napisalem, ze chodzi mi o ten koretny model? zlosnik.gif

co do tej sztuki to moze i jest jak piszesz, nigdy BMW nie mialem waytogo.gif

Napisano

> hmmm segment D (=wielka krowa), z marnymi 150 KM? to jak tym jezdzic? to jest połykacz autostrad a

> nie auto do palenia gum i latania bokami.

właśnie auto z tymi silnikami , 2.0 kupują najczęściej młodzi z nadzieją ,że nie będą duże koszta eksploatacji i wyciskają wszystko co się z tego silnika da , z racji tego , że inaczej to nie idzie w ogóle :D A kierowcy bmw nie lubią się dawać wyprzedzać

Napisano

Nigdzie nie pisałem o 'normalnej' jeździe - bo znam takich co w Cinkłoczento potrafią łamać bariery dźwięku.

Mnie chodziło o kwestie serwisowo-finansowe i utrzymanie samochodu w przyzwoitym stanie.

Napisano

> Nigdzie nie pisałem o 'normalnej' jeździe - bo znam takich co w Cinkłoczento potrafią łamać bariery

> dźwięku.

chyba w decybelach smile.gif

> Mnie chodziło o kwestie serwisowo-finansowe i utrzymanie samochodu w przyzwoitym stanie.

ok.gif

Napisano

> a czy ja napisalem, ze chodzi mi o ten koretny model?

no 5tka to raczej auto do normalnej jazdy smile.gif i pewnie wiekszosc jezdzi tym normalnie.

co innego 3ki smile.gif

> co do tej sztuki to moze i jest jak piszesz, nigdy BMW nie mialem

ja tez... jeszcze...

Napisano

ja jeżdżę normalnie, jak każdym innym autem. jak ktoś ma nierówno pod sufitem to mu marka nie pomoże/zaszkodzi zlosnik.gif

Napisano

> A kierowcy bmw nie lubią się dawać wyprzedzać

Raczej to zależy od charakteru, a nie od tego czym kto jeździ.

Napisano

IMo wysoka cena jak za rocznik i stan (tuning, subwoofer itp)

ja kupiłęm nazwijmy to "moje rodzinne E39" 520i za 14 tys:

http://konnieciu.bestspace.pl/gallery.php?gallery=e39

auto golas, ma tylko dwustrefową klimę i szyberdach z "wypasu" Silnik trochę słaby - jedzie wyraźnie gorzej niż 3 litry w E32 które też tam mocarzem nie jest. Jak do tej pory (15kkm) trzeba było wymienić tylko czujkę ABSu w tylnym kole (taki standard w E39/E38). Spalanie - Kraków - jazda do centrum - 12l, trasa 7-8. Auto jest bardzo ciche. jakość wykonania środka jest niższa niż E32 (np trzeszczące boczki na drzwiach).

Napisano

moja zona, ma bmw i jeździ jak kapelusz

pozdrawiam

Napisano

> Dla porównania: mój kolega ma e39 (trochę świeższe) za które kilka miesięcy temu dał 40k zł.

> Stan miał być perełka a na dzień dobry wysypała mu się skrzynia biegów - naprawa liczona w

> tysiącach.

Dla tego mógł kupić taką za 14.000 to na naprawy by miał 26.000zł grinser006.gifok.gif

Napisano

ja

Napisano

Ja jazdze tez spokojnie bmw bo mam tylko 105 koni:)gorzej z "przeciwnikami " na drodze,u wielu osob stanie na swiatlach kolo bmw powoduje od razu wzrost adrenaliny i ostry start

Napisano

E39 za takie pieniądze to proszenie się o problemy.

Zaoszczędzi na zakupie, a blisko drugie tyle trzeba będzie wsadzić żeby śmietnik doprowadzić do kultury.

Przy takim budżecie z bmw to można szukać zadbanego e36.

Napisano

taką 5tke bardzo trudno już kupić nawet w średnim stanie , jedyna rozsądna opcja to odkupić od znajomego jak znasz auto ok.gif

Ta konkretnie to kibel

Napisano

Mój brat.

Co wygrałem?

Napisano

Ale takie 2 litrowe BMW dupy nie urywa więc tym nie da się poszaleć grinser006.gif

Napisano

a byl siakis konkurs? zlosnik.gif

Napisano

nie wiem w sumie kiedys mialem okazje prowadzic e30 2.0 to mialo moc palacz.gif

Napisano
claps.gifwaytogo.gif
Napisano

to pokaz jej jak to sie robi wink.gif

Napisano

> nie wiem w sumie kiedys mialem okazje prowadzic e30 2.0 to mialo moc

e30 to nawet 1.8is jedzie ładnie zlosnik.gif

Napisano

> Ale takie 2 litrowe BMW dupy nie urywa więc tym nie da się poszaleć

oj tam oj tam grinser006.gif

śnieg +RWD i jest zabawa grinser006.gif

Napisano

> oj tam oj tam

> śnieg +RWD i jest zabawa

na sniegu to i maluch jest zabawny,wiec to zaden argument zlosnik.gif

Napisano

> nie wiem w sumie kiedys mialem okazje prowadzic e30 2.0 to mialo moc

Ale E30 to jest bardzo duża przepaść wagowa smile.gif

Napisano

> oj tam oj tam

> śnieg +RWD i jest zabawa

Ta, miałem E36 w 2 litrówce i nie chętnie bokami lata, a na śniegu to sobie można przednionapędówką pociskać na ręcznym grinser006.gif

Napisano

> na sniegu to i maluch jest zabawny,wiec to zaden argument

no to zostaje lans na dzielni z faktu posiadania samochodu z trzema literkami w nazwie skromny.gifzlosnik.gif

Napisano

> a na śniegu to sobie można przednionapędówką pociskać na ręcznym

znam znam skromny.gif sam tak czasem zimą uskuteczniam zlosnik.gif

ale kiedyś mi sie marzyła taka E39 kombi koło 2002 rocznika, z beżową skórą, i jakims fajnym silniczkiem pod maską 893goodvibes.gif

Napisano
  • Autor

> Ta konkretnie to kibel

A skąd takie stwierdzenie? Przypuszczenie, czy znasz to auto?

Cały pic w tym, że nie chodzi o kupno, tylko o zamianę, a kolega ma auto, które raczej ciężko sprzedać.

Napisano
  • Autor

> no to zostaje lans na dzielni z faktu posiadania samochodu z trzema literkami w nazwie

No o to auto do tego ma służyć, dodatkowy argument to instalacja gazowa, żeby było taniej. Kolega już nacieszył się mocą, no i wysokim spalaniem noPb w obecnym autku. grinser006.gif

Napisano

> A skąd takie stwierdzenie? Przypuszczenie, czy znasz to auto?

> Cały pic w tym, że nie chodzi o kupno, tylko o zamianę, a kolega ma auto, które raczej ciężko

> sprzedać.

na AK tak już jest, kolega po cenie i tjuningu i lampach tylnych ocenił stan silnika i zawieszenia zlosnik.gif

Napisano

> A skąd takie stwierdzenie? Przypuszczenie, czy znasz to auto?

> Cały pic w tym, że nie chodzi o kupno, tylko o zamianę, a kolega ma auto, które raczej ciężko

> sprzedać.

powiedzmy, że kiedyś jeździłem e39 tylko 2.5, jeżeli ktoś przyciemnia lampy i wstawia szafe do bagażnika to na 1000% nie serwisował nawet na miernym poziomie tego auta

Napisano

> na AK tak już jest, kolega po cenie i tjuningu i lampach tylnych ocenił stan silnika i zawieszenia

facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

własnie to się nasuwa po przeczytaniu Twojego postu hehe.gifzlosnik.gif

Napisano

> własnie to się nasuwa po przeczytaniu Twojego postu

dobra ok.gif i tak wiesz o co mi chodzi

Napisano

popatrz na to auto:

https://picasaweb.google.com/wiliam.blake/750iByElszkowskiPhotography#

jest stjuningowane w stylu który mi nie odpowiada, i idąc Twoim tokiem myślenia na pewno jest w złym stanie technicznym...

a auto jest serwisowane w ASO i na serwis poszło już kilka razy więcej kasy niż na zakup auta...

także Twoja teoria jest trochę dziwna zlosnik.gif

Napisano

> dobra i tak wiesz o co mi chodzi

tak czy siak, nie należy uogólniać skromny.gif

zdjecia zdjęciami, a auto ogląda się na żywo i szuka, szczególnie jak sie ma mało $$$ do wtopienia zlosnik.gif

Napisano

> popatrz na to auto:

> https://picasaweb.google.com/wiliam.blake/750iByElszkowskiPhotography#

> jest stjuningowane w stylu który mi nie odpowiada, i idąc Twoim tokiem myślenia na pewno jest w

> złym stanie technicznym...

> a auto jest serwisowane w ASO i na serwis poszło już kilka razy więcej kasy niż na zakup auta...

> także Twoja teoria jest trochę dziwna

moja teoria jest słuszna a jeżeli to jest wyjątek to tylko taki który potwierdza regułę

ot ta 7 nie ma pomalowanych lamp i gazu zlosnik.gif więc porównanie raczej nietrafne hehe.gif

Napisano

> Witam

> Koledzy co powiecie o tym aucie LINK ???

jak dla mnie to wypas claps.gif ... na wiejska dyskoteke

wstyd byloby mi tym jezdzic... okropnie z zewnatrz wyglada, nie mowiac o tym, ze wyposazenie nie powala, a i silnik niezbyt ciekawy do tak duzego auta zlosnik.gif

Napisano

> jak dla mnie to wypas ... na wiejska dyskoteke

> wstyd byloby mi tym jezdzic... okropnie z zewnatrz wyglada, nie mowiac o tym, ze wyposazenie nie

> powala, a i silnik niezbyt ciekawy do tak duzego auta

Bez przesady, lampy da się przecież sprzedać bo jest pełno chętnych buraków na takie rzeczy hehe.gif a felgi... uwierz że też znajdą się chętni, kumpel z oponami ten chiński shit pogonił za 1100,- i za to kupił sobie stylowe RH grinser006.gif no chyba żę te na tej beeemce to są ori od M6 to mogą zostać grinser006.gif

tylko pytanie czy za tą kasę w tym roczniku i z tym silnikiem opłaca się to brać ?

Napisano

> Bez przesady, lampy da się przecież sprzedać bo jest pełno chętnych buraków na takie rzeczy a

> felgi... uwierz że też znajdą się chętni, kumpel z oponami ten chiński shit pogonił za 1100,-

> i za to kupił sobie stylowe RH no chyba żę te na tej beeemce to są ori od M6 to mogą zostać

> tylko pytanie czy za tą kasę w tym roczniku i z tym silnikiem opłaca się to brać ?

jak kto woli... mi sie nie chce bawic i wole kupic auto do jezdzenia, a nie do kombinowania smile.gif

Napisano

> jak kto woli... mi sie nie chce bawic i wole kupic auto do jezdzenia, a nie do kombinowania

Ja w E36 miałem z przodu wiejskie angel eyes i pogoniłem je jakiemuś burakowi za 300,- a ori lampy z kierunkami kupiłem za 150,- hehe.gif więc 150 miałem na paliwko np. clown.gif

Napisano
  • Autor

> ot ta 7 nie ma pomalowanych lamp i gazu więc porównanie raczej nietrafne

Jeżeli gaz jest wyznacznikiem czy auto jest burackie czy nie albo czy było dobrze serwisowane, to mój komentarz na Twojego posta może być jedynie taki. facepalm%5B1%5D.gif

Napisano
  • Autor

> jak dla mnie to wypas ... na wiejska dyskoteke

> wstyd byloby mi tym jezdzic... okropnie z zewnatrz wyglada, nie mowiac o tym, ze wyposazenie nie

> powala, a i silnik niezbyt ciekawy do tak duzego auta

Po raz kolejny mówię, że to bardziej ma być dupowóz niż auto do sprintów, ścigania się czy nocnego driftu po ulicach.

Napisano

> Po raz kolejny mówię, że to bardziej ma być dupowóz niż auto do sprintów, ścigania się czy nocnego

> driftu po ulicach.

Jak dobry stan techniczny, to brać, ze zdjęć trudno wywnioskować faktyczny stan pojazdu wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.