Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Samochód za 6-7 tyś.

Featured Replies

Napisano

Witam

Czy istnieje takie auto, które spełniało by poniższe warunki:

- nie podatne na korozję sick.gif

- tani serwis

- mało awaryjne

Ma służyć do przemieszczania się z pkt A do B. Głównie miasto. Także myślę że wystarczy jakaś mała benzyna bez gazu zlosnik.gif Aha komunikacja miejska odpada hehe.gif.

Napisano

> Witam

> Czy istnieje takie auto, które spełniało by poniższe warunki:

> - nie podatne na korozję

> - tani serwis

> - mało awaryjne

> Ma służyć do przemieszczania się z pkt A do B. Głównie miasto. Także myślę że wystarczy jakaś mała

> benzyna bez gazu Aha komunikacja miejska odpada .

Dobrze zakonserwowany Opel Astra F zlosnik.gifwaytogo.gif

Kolego jaka klasa pojazdu hmm.gif

Napisano

> Witam

> - tani serwis

> - mało awaryjne

> Ma służyć do przemieszczania się z pkt A do B. Głównie miasto. Także myślę że wystarczy jakaś mała

Citroen Xantia - za te pieniądze na dwie starczy ok.gif

Napisano

Stałem przed podobnym dylematem kilka tygodni temu, nieduże autko powyżej 2000 r w podobnych pieniądzach.

Pierwotnie byłem nastawiony na punto2, ale rdza na progach i kielichach w każdym z kilkunastu aut, które obejrzałem go wyeliminowała.

Ostatecznie stanęło na thalii, zaskakująco tania (tańsza od clio) wolna od korozji. Wygodna i ma wieeeelki bagażnik.

Aha, ja raczej szukałem auta z polskiego salonu.

Napisano
  • Autor

> Dobrze zakonserwowany Opel Astra F

> Kolego jaka klasa pojazdu

raczej szukam jakiegoś niedużego hatchbacka. No i w miarę młody rocznikowo smile.gif

Napisano

> Witam

> - tani serwis

Te 2 bym ci spełnił fiatem punto II

> - mało awaryjne

No i tu fiat punto II poległ zlosnik.gif

Ale jakbym szukał czegoś za 7 kafli to bym brał puncioka II 1.2 60km. Pali tyle co nic, cichutkie, dobrze wspomagane autko. Awaryjne jak to fiat, ale porobiłbym co trzeba i jeździł.

Napisano

Lanos w miarę młody rocznik 2000,2001, w miarę zadbany egzemplarz będzie niemal wolny od rudej. Mało awaryjny, koszty eksploatacji śmiesznie niskie.

Napisano

> Te 2 bym ci spełnił fiatem punto II

Oglądałem kilkanaście sztuk w rocznikach 2000-2002 (bo takie można kupić w tych pieniądzach) i nie widziałem żadnego z zupełnie zdrową blachą. Kilka miało juz wymienione progi.

Może jestem przeczulony na tym punkcie bo uno, które mam koroduje szybciej niż jeździ. Ale mimo dużo lepszych blach w punto 2 uważam że kupowanie auta 10 letniego w którym coś się zaczyna dziać oznacza że albo walczysz z tym regularnie (co roku porządne zabezpieczenie podłogi) albo za 2 lata masz wymianę progów i łatanie podłogi. Ja nie miałem na o ochoty i w porównaniu do fiatów które oglądałem thalia jest na prawdę wolna od rdzy.

A okazała się tańsza od punto i lepiej wyposażona w tych samych pieniądzach.

> No i tu fiat punto II poległ

> Ale jakbym szukał czegoś za 7 kafli to bym brał puncioka II 1.2 60km. Pali tyle co nic, cichutkie,

> dobrze wspomagane autko. Awaryjne jak to fiat, ale porobiłbym co trzeba i jeździł.

Napisano

> Witam

> - tani serwis

> - mało awaryjne

Daewoo Lanos. Nie koroduje, serwis kosztuje grosze, auto bardzo ciężko zajechać.

Tylko dużo pali.

Napisano

> - tani serwis

> - mało awaryjne.

wg. allegro do wyboru masz:

Panda, Lupo, Picanto , Lanos, Swift, Astra, Fiesta, Yaris

Napisano
  • Autor

o Punto i Lanosie też myślałem. Tylko nie wiem czy Punto mk 2 kupi do 7 w dobrym stanie hmm.gif. A Punto mk 1?? Ale chyba tutaj rdza się rzuca niewiem.gif

Napisano

> o Punto i Lanosie też myślałem. Tylko nie wiem czy Punto mk 2 kupi do 7 w dobrym stanie . A Punto

> mk 1?? Ale chyba tutaj rdza się rzuca

megane po fl biglaugh.gif

Napisano

ja bym szukal lanosa,albo bravo zlosnik.gif

Napisano

> megane po fl

Może być kibel,a nie phase II w tych pieniądzach. zlosnik.gif

Napisano

> o Punto i Lanosie też myślałem. Tylko nie wiem czy Punto mk 2 kupi do 7 w dobrym stanie . A Punto

> mk 1?? Ale chyba tutaj rdza się rzuca

Lanosy też gniją i unikaj 1,5 DOHC sick.gif

Punt sporo na "L" jeździło sick.gif

Napisano

> Witam

> - tani serwis

> - mało awaryjne

honda civic V aaaa nawet VI

Napisano

> raczej szukam jakiegoś niedużego hatchbacka. No i w miarę młody rocznikowo

no to nastepca astry zlosnik.gif (specjalnie dla misiaczka)

lanos 3d hehe.gif

Napisano

> Lanosy też gniją i unikaj 1,5 DOHC

w ktorych miejscach i bo gdyz ?

Napisano

> w ktorych miejscach i bo gdyz ?

progi,poszycie zewn. może wyglądać waytogo.gif ale pod nim ruda robi spustoszenie, gniją też kostki pod fotelami. Miałem styczność z vanem z 2002 roku z 1,5 i wiem co to za auto sick.gif

Napisano

Ja zaproponuje Accenta LC, tylko z ruda może być różnie. Ale po za tym autko godne polecenia - silnik 1,5 12v

Napisano

> - tani serwis

> - mało awaryjne

Np. Fiat Brava 1,2 16V, renault megane 1,4 8V (eco) - to te które służą/służyły w rodzinie przez min. 10 lat. Na pewno jest jeszcze dużo innych i prostych samochodów, ale o tych co słyszałem, się nie wypowiadam zlosnik.gif

Napisano

> progi,poszycie zewn. może wyglądać ale pod nim ruda robi spustoszenie, gniją też kostki pod

> fotelami. Miałem styczność z vanem z 2002 roku z 1,5 i wiem co to za auto

Ty nie miałeś styczności z lanosem tylko z przystanka PKS z którego było to coś zrobione.

Mój lani z 2000roku nie posiada nawet śladu rudej i znam kilku posiadaczy tego auta i podzielają moją opinie.

Napisano

> Ty nie miałeś styczności z lanosem tylko z przystanka PKS z którego było to coś zrobione.

> Mój lani z 2000roku nie posiada nawet śladu rudej i znam kilku posiadaczy tego auta i podzielają

> moją opinie.

Ja tylko powiem tyle,samochod kupiony roczny.Nie ,,zdrapka" zero stluczek itp.Jeden tylny blotnik ruda zaczela wcinac i progi od srodka konsumuje pieknie.Od zewnatrz bylo widac,dopiero jak wylazlo razem z dziura.

Wiec wiesz pks pks-em,a lanosy rdzewieja.

Napisano

> Ty nie miałeś styczności z lanosem tylko z przystanka PKS z którego było to coś zrobione.

> Mój lani z 2000roku nie posiada nawet śladu rudej i znam kilku posiadaczy tego auta i podzielają

> moją opinie.

Dobra niech kupuje sobie lanosa, ale to Ty weźmiesz odpowiedzialność za multum krzywd i pieniędzy jakie pochłonie ta skarbona bez dna. Jak by lanosy były takie dobre to by je nadal na Żeraniu robili waytogo.gif Niech kupi jeszcze Lanosa 1,5 z Obd2 to już zupełnie się pogrąży czacha.gifczacha.gifczacha.gif

Napisano

> Ja tylko powiem tyle,samochod kupiony roczny.Nie ,,zdrapka" zero stluczek itp.Jeden tylny blotnik

> ruda zaczela wcinac i progi od srodka konsumuje pieknie.Od zewnatrz bylo widac,dopiero jak

> wylazlo razem z dziura.

> Wiec wiesz pks pks-em,a lanosy rdzewieja.

IMHO nie wytłumaczysz mu tego zlosnik.gif Ja miałem styczność przez parę lat z częściami do tych aut i wiem mi. o maskach bez kataforezy robionych na Ukrainie etc. Te auta miały w latach świetności dobry stosunek ceny do jakości, ale teraz są jak olcity czy tavrie bez porządnego zaplecza nowych części zamiennych ( nie wliczając klonów z Opla )

Napisano

> IMHO nie wytłumaczysz mu tego Ja miałem styczność przez parę lat z częściami do tych aut i wiem

> mi. o maskach bez kataforezy robionych na Ukrainie etc. Te auta miały w latach świetności

> dobry stosunek ceny do jakości, ale teraz są jak olcity czy tavrie bez porządnego zaplecza

> nowych części zamiennych ( nie wliczając klonów z Opla )

Chociarz z pkt widzenia rdzy,to czytajac AK wiele nowszych i drozszych samochodow ten problem dotyka.I chyba lanos lapie sie tak w standarcie jesli chodzi o podatnosc na rdze.

Napisano

> nie demonizuj, nie jest źle jak piszesz

IMHO szkoda wtapiać $$$ w coś co istnieje jako dobre tylko w przekonaniu tych co je sprzedają, albo mieli te auta w latach ich świetności waytogo.gif Każde auto się kiedyś zestarzeje, a w przypadku Lanosów za 2 lata może się okazać że staną się tym czym dzisiaj CC czy Caro. Jeśli autor wątku jest zainteresowany tym autem i znajdzie 1,6 SX w fajnym stanie i z dobra blachą za max 3-3,5 tyś zł to może brać waytogo.gif za więcej po prostu się nie opłaca

Napisano

problem jest taki, że za 3-3,5 jak piszesz to gruz dostanie, inna sprawa, ze auto za 6-7 tyś. już młode nie jest lanso jeszcze względnie świeży, bo imidż marki wujowy, a coś z innym znaczkiem w tych pieniądzach jest starsze i może się okazać, że kupi w stanie opłakanym. Zalezy czego szuka, raczeh nie oglądałbym się na rocznik, a na stan autka.

Napisano

> Chociarz z pkt widzenia rdzy,to czytajac AK wiele nowszych i drozszych samochodow ten problem

> dotyka.I chyba lanos lapie sie tak w standarcie jesli chodzi o podatnosc na rdze.

Lanos był pierwszym autem w którym miałem problem z elektryką i to w tak zaawansowanym stopniu. Gdyby nie znajomość ludzi z ex ASO Daewoo i ich trafna w 100% sugestia to nie wpadł bym prędko na to że przyczyną zaniknięcia świateł i podświetlenia leży pod fotelem kierowcy ( którego nie dało się odkręcić bo zgniła i zaczęła się obracać kwadratowa nakrętka podwoziowa ) w 2 kostkach, w których przegniły piny spineyes.gif

Napisano

> problem jest taki, że za 3-3,5 jak piszesz to gruz dostanie, inna sprawa, ze auto za 6-7 tyś. już

> młode nie jest lanso jeszcze względnie świeży, bo imidż marki wujowy, a coś z innym znaczkiem

> w tych pieniądzach jest starsze i może się okazać, że kupi w stanie opłakanym. Zalezy czego

> szuka, raczeh nie oglądałbym się na rocznik, a na stan autka.

a za 1-2 lata za kapustę na masce więcej jak te 3 tyś na pewno nie weźmie no.gif

W przypadku takich aut trzeba iść na kompromis waytogo.gif Albo kupujemy coś w fajnym stanie technicznym albo tanio i do zarżnięcia czacha.gif Dziadkowe okazy mają to w sobie że może mają małe przebiegi ale po krótkim okresie intensywnej exploatacji wszystko wychodzi na jaw sick.gif

Napisano

> a za 1-2 lata za kapustę na masce więcej jak te 3 tyś na pewno nie weźmie

Tutaj masz duzo racji.Dlatego swoim bede jezdzil,az silnik nie padnie.Bo sprzedawac sie nie oplaci,bo to co dostane nie starczy na nic mlodzego nie wymagajacego worka $$.

Napisano

> Tutaj masz duzo racji.Dlatego swoim bede jezdzil,az silnik nie padnie.Bo sprzedawac sie nie

> oplaci,bo to co dostane nie starczy na nic mlodzego nie wymagajacego worka $$.

Wybacz to kupiłeś auto hehe.gif i eksploatując je NP.3,4 lata chciałbyś sprzedać z zyskiem hmm.gifhahaha.gif

Napisano

> z jakim zyskiem?

Nie do ciebie waytogo.gif , a co do zysku to przeczytaj dokładnie

Napisano

> Nie do ciebie , a co do zysku to przeczytaj dokładnie

przeciez wiem, że nie do mnie tylko zastanawia mnie to co napisałeś, bo zyskiem nazwałbym kupno auta za kwotę X a sprzedanie za kwotę XX wink.gif

Nie da rady zarobić na klamocie trzymając go kilka lat. wink.gif

Napisano

> przeciez wiem, że nie do mnie tylko zastanawia mnie to co napisałeś, bo zyskiem nazwałbym kupno

> auta za kwotę X a sprzedanie za kwotę XX

> Nie da rady zarobić na klamocie trzymając go kilka lat.

Bo sprzedawac sie nie

> oplaci,bo to co dostane nie starczy na nic mlodzego

Jeśli młodsze auto to i trzeba więcej $$$ waytogo.gif30.GIF

Napisano

a w tym sensie wink.gif to pisz czytelniej.

Jak ktos dba na bieżąco o autko, nie żałuje na części to cięzko mówic o opłacalności, raz, że z wiekiem na wartości gubi, dwa to cena wyższa o 2 tyś. w tym przedziale cenowym też nie rekompensuje niczego.

Cóż taki lajf posiadania uzywanego auta, zreszta każdego, nowe tez gubia wartość.

Po prostu taki lajf wink.gif

Napisano

Absolutnie wszystki twoje wymagania spełnia Toyota Starlet.

Bezawaryjna - tutaj chyba nikt tego nie podważy

Bez korozji - jest dużo bezwypadków z przebiegami po 150kkm i od pierwszy, drugich włascicieli

Sam taką sprzedawałem na prośbę koleżanki mojej teściowej. Właściciel (jej mąż) zmarł:

1997r., 5 drzwi, silnik 1.3, bezwypadek, 121kkm, poszedł za 7,5kpln w jeden dzień smile.gif

Napisano

> Lanos był pierwszym autem w którym miałem problem z elektryką i to w tak zaawansowanym stopniu.

> Gdyby nie znajomość ludzi z ex ASO Daewoo i ich trafna w 100% sugestia to nie wpadł bym prędko

> na to że przyczyną zaniknięcia świateł i podświetlenia leży pod fotelem kierowcy

Też miałem lanosa, też miał ten problem . Ale wystarczyła chwila na forum lanosa i problem rozwiązany. Pracy dosłownie na godzinę. Rocznik 99 i wyjątkowo mało awaryjne. Nigdy nie nawalił a pieniędzy w naprawy więcej wkładam w audi sick.gif Lanos nigdy nie nawalił. Blacharka o niebo lepsza niż w oooo bo te dziadostwo rdzewieje a lanosław nie ok.gif

Reasumując .... chcąc mieć młode rocznikowo auto za takie pieniądze to wybrałbym lanosa .

Części od groma, a zresztą po co one jak się nie psuje grinser006.gif

Kupujesz lanosa, zakładasz fajne felgi i auto nadal atrakcyjne ( jak na tą cenę) .

Napisano

Toyota Corolla E11 polecam wersję g6, krótkie przełożenia (1-5)zapewniają w miarę dynamiczną jazdę, a dłuższe 6 oszczędność w trasie. Autko bezproblemowe sam ujeżdżam ten model i szczerze polecam, do wyboru są silniki 1.3(86KM) i 1.6(110KM)

Pozdro

Napisano

> Witam

> - tani serwis

> - mało awaryjne

ja kupilem lagune z 1999 z sekwencja LPG za 7 tys, póki co jestem zadowolony, tyle ze ty LPG nie chcesz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.