Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

280SEL

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> Jeden z przykładów:

> Quote:

> sęk w tym że każde nowe auto wygląda przy nim jak plastikowy kibel

to jest agresja? icon_eek.gif

ja mam na to taką teorię że kazdy widzi to co chce zobaczyć zlosnik.gif

wygląda jak kibel, taka jest moja opinia, metaforycznie to tylko ująłem zlosnik.gif

i żeby nie było niedomówień - chodzi mi o taki kibel:

toy_toy_d.jpg

a nie porcelanowy zlosnik.gif

Napisano

> a nie porcelanowy

Porcelanowy to w końcu klasyka!!

Napisano

Gratki kolejnego nabytku do Twojej stajni smile.gif

Merc wygląda fajnie...

tylko tak trochę dziadkowo grinser006.gifa domyślam się że nie jesteś 50+ grinser006.gif

bardziej chyba taki styl mi podchodzi W108 wink.gif

Napisano

W sprawie automatu i czekania na wsteczny - zmien jak najprędzej płyn i filtr w automacie - będzie reagował prędzej.

Napisano
  • Autor

> Porcelanowy to w końcu klasyka!!

klasyczny i zawsze wygodny hehe.gifgrinser006.gif

Napisano

zacznij ludzi wozić na wesela swoimi wozidłami to zawsze wpadnie Ci jakiś grosz na późniejsze upiększanie wink.gif

Napisano

Jak sobie pomyślę czym w tamtych czasach się u nas jeździło i popatrzę na tego mietka to szok spineyes.gif

Zacny jest waytogo.gif

Napisano

> zacznij ludzi wozić na wesela swoimi wozidłami to zawsze wpadnie Ci jakiś grosz na późniejsze

> upiększanie

sick.gif

Na waciki faktycznie grosz może mu wpadnie.

Przecież Konik napisał, że ma mało czasu wolnego więc w weekend chyba lepiej dla przyjemności pocruzować niż dorabiać na ślubniakach

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

> jutro się dowiem

no i już mam nowe blaszki to mogę odpowiedzieć - przerejestrowanie wygląda jak auta normalnego i kosztuje tyle samo. Trochę długo czeka się na blachy - ja czekałem 1,5 miesiąca prawie. Tak samo na początku miękki dowód. Nie trzeba zmieniać nic w białej księdze.

Napisano
  • Autor

> Jak sobie pomyślę czym w tamtych czasach się u nas jeździło i popatrzę na tego mietka to szok

szok to jest jak się nim przejedzie człowiek i sobie to porówna do naszych wynalazków... w środku jest cicho, silnik całkiem dynamicznie daje radę, pozycja za kierownicą jest przewygodna (leży się rozwalonym jak basza biglaugh.gif), 4-biegowy automat rozleniwia a fajera chodzi 1 palcem (bardzo mocne wspomaganie) - w dodatku hamulce są tarczowe (4 koła) i wydajne a zawieszenie jest wbrew pozorom dość sztywne więc na zakrętach też jest "normalnie"..

Generalnie gdyby człowiek miał dużo $ to tym autem normalnie bez specjalnych kompromisów dałoby się jeździć w codziennym ruchu - a to daje obraz jaką konstrukcją było to auto ponad 40 lat temu alien.gif

jadę w tym roku na wakacje do Sevilli - mam jechać E32 ale teraz coraz bardziej mnie kusi pomysł wyjazdu W108... tyle że trochę drogo by to wyszło i strach jakby się popsuł ale wizja przejazdu przez całą EU takim autem i możliwość porobienia mu zdjęć w wielu fajnych miejscach jest mocno kusząca food.gif

Napisano

> szok to jest jak się nim przejedzie człowiek i sobie to porówna do naszych wynalazków... w środku

> jest cicho, silnik całkiem dynamicznie daje radę, pozycja za kierownicą jest przewygodna (leży

> się rozwalonym jak basza ), 4-biegowy automat rozleniwia a fajera chodzi 1 palcem (bardzo

> mocne wspomaganie) - w dodatku hamulce są tarczowe (4 koła) i wydajne a zawieszenie jest wbrew

> pozorom dość sztywne więc na zakrętach też jest "normalnie"..

> Generalnie gdyby człowiek miał dużo $ to tym autem normalnie bez specjalnych kompromisów dałoby się

> jeździć w codziennym ruchu - a to daje obraz jaką konstrukcją było to auto ponad 40 lat temu

Wiadomo Mercedes ok.gif

> jadę w tym roku na wakacje do Sevilli - mam jechać E32 ale teraz coraz bardziej mnie kusi pomysł

> wyjazdu W108... tyle że trochę drogo by to wyszło i strach jakby się popsuł ale wizja

> przejazdu przez całą EU takim autem i możliwość porobienia mu zdjęć w wielu fajnych miejscach

> jest mocno kusząca

A tak z ciekawości - jak się ma wyjazd za granicę pl autem na żółtych blachach ? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Wiadomo Mercedes

> A tak z ciekawości - jak się ma wyjazd za granicę pl autem na żółtych blachach ?

dopiero powyżej 50lat wieku auta trzeba mieć pozwolenie

• 1 miesiąc później...
Napisano

wow!

Piękna jest 893goodvibes.gif

Czemu ja jej wcześniej nie zauważyłem ?

Garażuje w Warszawie ? gdzie można ją pomacać ? drive.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

dwie S-klasy zlosnik.gif

w sumie ciekawe porównanie - mimo 5m długości W108 w tym zestawieniu wygląda filigranowo wręcz smile.gif gdyby obok postawić W140 to by dopiero wyglądał na malutkie autko wink.gif

MES_8076.jpg

MES_8067.jpg

MES_8073.jpg

MES_8074.jpg

MES_8081.jpg

MES_8079.jpg

MES_8065.jpg

Napisano

Wydaje mi się że jak byś miał szersze kapcie, to by 108 wyglądało trochę bardziej rozłożyście wink.gif

Albo w drugą stronę, jak by 126 miało fabryczne ..wyglądało by mniej klockowato.

P.S. Uwielbiam takie klocki 893goodvibes.gif

Napisano

> dwie S-klasy

> w sumie ciekawe porównanie - mimo 5m długości W108 w tym zestawieniu wygląda filigranowo wręcz

> gdyby obok postawić W140 to by dopiero wyglądał na malutkie autko

Czy W126 trzysta diesel w turbinie to szedł w zasadzie tylko na USA?

Wspaniałe to auto z tym silnikiem jest grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Czy W126 trzysta diesel w turbinie to szedł w zasadzie tylko na USA?

> Wspaniałe to auto z tym silnikiem jest

SDLa była tylko na USA smile.gif

Napisano

> Czy W126 trzysta diesel w turbinie to szedł w zasadzie tylko na USA?

tak, tak jak 123 300CD

> Wspaniałe to auto z tym silnikiem jest

no chyba to zart sick.gif

Napisano
serduszka.giffood.gif cudowne stare dobre Merce zlosnik.gif
Napisano

> dwie S-klasy

Coś jeszcze pan kolega chce wiedzieć?

Przecież to wiadomo że jedne z lepszych S-klas ok.gif

Olewamy - w140 wink.gif

Napisano

> tak, tak jak 123 300CD

> no chyba to zart

Nie.

560 SEL też jest spoko, zresztą śmigałem sobie 560 SEC i rzeczywiście był przyjemny.

Ale jakby w W126 był ogólnodostępny Turbodiesel to już dawno bym nim śmigał na co dzień grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Coś jeszcze pan kolega chce wiedzieć?

> Przecież to wiadomo że jedne z lepszych S-klas

> Olewamy - w140

chciałbym jeszcze heckflosse zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> No ba:

ależ W100 jest olbrzymem, masakra hehe.gif

Napisano

> Nie.

> 560 SEL też jest spoko, zresztą śmigałem sobie 560 SEC i rzeczywiście był przyjemny.

> Ale jakby w W126 był ogólnodostępny Turbodiesel to już dawno bym nim śmigał na co dzień

Ale jaka w tym przyjemnosc i sens? yikes.gif

Tym bardziej ze mozna miec benzynowe R6 lub V8 zamiast archaicznego klekota pod maska

Napisano
  • Autor

> Ale jaka w tym przyjemnosc i sens?

> Tym bardziej ze mozna miec benzynowe R6 lub V8 zamiast archaicznego klekota pod maska

hmm tez nie lubię diesli ale powiem Ci że SDLą się fajnie jeździ - przede wszystkim dlatego że ten diesel fajnie ciągnie z dołu to raz a dwa nie słychac że to diesel zlosnik.gif

Napisano

> hmm tez nie lubię diesli ale powiem Ci że SDLą się fajnie jeździ - przede wszystkim dlatego że ten

> diesel fajnie ciągnie z dołu to raz a dwa nie słychac że to diesel

Jakos swiat i klienci nie podzielili waszej opini grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Jakos swiat i klienci nie podzielili waszej opini

przyjedź, przejedziesz się i sam ocenisz zlosnik.gif

owszem - ja nie mówię że to jest idealny napęd do limuzyny, ale jako auto na co dzień daje radę zlosnik.gif

lepiej siędzieć w W126 300SDL niż w Kia 1.9CDRI zlosnik.gifgrinser006.gif

Napisano

> przyjedź, przejedziesz się i sam ocenisz

> owszem - ja nie mówię że to jest idealny napęd do

> limuzyny, ale jako auto na co dzień daje radę

Wiec caly czas mowie ze chyba lepiej V8 niz wmawiac sobie ze ten klekot jest ok

> lepiej siędzieć w W126 300SDL niż w Kia 1.9CDRI

lepiej siedziec w 6.0 TDI niz W126 300d- takie samo z czapy porownanie wink.gif

Napisano
  • Autor

> Wiec caly czas mowie ze chyba lepiej V8 niz wmawiac sobie ze ten klekot jest ok

> lepiej siedziec w 6.0 TDI niz W126 300d- takie samo z czapy porownanie

6.0 TDI jednak jest dużo droższe zarówno w zakupie jak i utrzymaniu, więc moje porównanie jest "nieco mniej z czapy" zlosnik.gif

podobnie z V8 - utrzymanie tego to kosmos a takim SDL znacznie więcej się pobujasz zlosnik.gif

Napisano

> Wiec caly czas mowie ze chyba lepiej V8 niz wmawiac sobie ze ten klekot jest ok

Ja też wolę E63 AMG mieć niż 320 CDI w mercu, ale ja tu niczego nie porównuję do siebie. Po prostu klasyczny dobry turbodiesel w W126 to naprawdę fajna sprawa, tak samo jak w W124 wersja 300 Turbodiesel w dobrej konfiguracji jest naprawdę bardzo fajnym połączeniem. I nie porównuję do V8-ki E500, bo nie o to mi chodzi.

Pozdrawiam!

Napisano

> klasyczny dobry turbodiesel w W126 to naprawdę fajna sprawa, tak samo jak w W124 wersja 300

> Turbodiesel w dobrej konfiguracji jest naprawdę bardzo fajnym połączeniem. I nie porównuję do

> V8-ki E500, bo nie o to mi chodzi.

Ja bym wybral 300E zamiast 300D

Napisano

> Ja bym wybral 300E zamiast 300D

Jeździłem 300E z 1992 roku, spalił 16 litrów grinser006.gif Ale ogólnie całkiem daje radę, chociaż chodzi jak odkurzacz. Co ciekawe 260E palił dość podobnie.

Napisano

> dwie S-klasy

> w sumie ciekawe porównanie - mimo 5m długości W108 w tym zestawieniu wygląda filigranowo wręcz

> gdyby obok postawić W140 to by dopiero wyglądał na malutkie autko

fotki zacne, auta jeszcze bardziej.

sie napatrzec nie moge, jak ten lakier sie błyszczy smile.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

00000000.jpg

ta pani w czarnym kostiumie tak bt. była bardzo bardzo oink.gif

00000002.jpg

00000005.jpg

00000004.jpg

00000008.jpg

Napisano

> ta pani w czarnym kostiumie tak bt. była bardzo bardzo

MOAR!!! zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Pochwaliłbyś się co to za film/klip...

we wtorek ma być gotowy to wrzucę zlosnik.gif

w każdym razie Mercedes gra wóz gangsterów rotfl.gif

musiałem ruszyć w jednej scenie na pełnym ogniu i nawet na II przypiszczał jeszcze hehe.gif

Napisano

Qrde na KNT stoisz siedze tu 3 rok i nie widzialem Cie ani razu a szkoda bo miazga zlosnik.gif

Napisano

> we wtorek ma być gotowy to wrzucę

> w każdym razie Mercedes gra wóz gangsterów

> musiałem ruszyć w jednej scenie na pełnym ogniu i nawet na II przypiszczał jeszcze

Biedny staruszek waytogo.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

jeszcze się pochwalę zlosnik.gif

artykuls.jpg

nie wiem tylko skąd wzięli to 280C no ale cóż zlosnik.gif

Napisano

> jeszcze się pochwalę

Pogratulować claps.gif

> nie wiem tylko skąd wzięli to 280C no ale cóż

Ty się nieznasz - oni lepiej wiedzą - przecież redaktor się nigdy nie myli hehe.gif

Napisano
  • Autor

a raczej spot zlosnik.gif :

• 2 miesiące później...
Napisano

> słabo to wygląda z zasłoniętą rejestracją.

nie przesadzaj smile.gif. To filmik konkursowy. Lepiej tak jak ze zdjętą lub zasłoniętą szmatą smile.gif

PS. Mercedes kozacki ok.gif

Napisano

> nie przesadzaj . To filmik konkursowy. Lepiej tak jak ze zdjętą lub zasłoniętą szmatą

> PS. Mercedes kozacki

oczywiście, ze lepiej byłoby ze zdjętą.

nie rozumiem tez czemu w ogole ja okrywać, tym bardziej, ze jest na żółtych, mogły zostać przecież i tez by lepiej to wyglądało. a tak wygląda jak z kroniki policyjnej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.