Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie nowe (pod)miejskie - przyzwoicie wyposażone (Picanto?)

Featured Replies

Napisano

Odwieczny problem.. tym razem poszukać muszę czegoś sensownego dla mojej mamy.

Założenie - musi być nowe, koniecznie 5cio drzwiowe.

W miarę przyzwoicie wyposażone - klimatyzacja, fabryczne radio (żeby panela nie wyjmować), fotel regulowany na wysokość. Minimum 4 poduszki - ale raczej 6.

Rozsądny silnik (żeby w razie czego można było w warunkach pozamiejskich normalnie pojechać).

Musi też przyzwoicie wyglądać w środku i na zewnątrz. Aygo,C1 odpadają między innymi ze względu na wnętrze (goła blacha, pokrętła od nawiewów..)

Cena - w okolicach 40tyś.

Jak na razie mam dwa typy - Kia Picanto i Suzuki Splash.

jakieś wrażenia co do tych samochodów (mi się Splash podoba)

Nad czymś jeszcze się zastanowić?

Gdzie można jakiś sensowny rabat teraz uzyskać?

pozdrowienia

Łukasz

Napisano

Z fajnych miejskich masz jeszcze Twingo oraz Ka.

Pokaż te samochody mamie, niech przynajmniej usiądzie w każdym z nich w środku i sama wtedy zadecyduje. Kobiecie musi się samochód podobać a facet, nawet w wersji "troskliwy synek" nie jest w stanie w 100% trafić w gust.

Pozdro

Bartek

Napisano
  • Autor

> Z fajnych miejskich masz jeszcze Twingo oraz Ka.

Oba odpadają, gdyż są tylko 3 drzwiowe.

Jako że wnuki często podwozi to musi być 5cio drzwiowy. cool.gif

Napisano

> Odwieczny problem.. tym razem poszukać muszę czegoś sensownego dla mojej mamy.

> Założenie - musi być nowe, koniecznie 5cio drzwiowe.

> W miarę przyzwoicie wyposażone - klimatyzacja, fabryczne radio (żeby panela nie wyjmować), fotel

> regulowany na wysokość. Minimum 4 poduszki - ale raczej 6.

> Rozsądny silnik (żeby w razie czego można było w warunkach pozamiejskich normalnie pojechać).

> Musi też przyzwoicie wyglądać w środku i na zewnątrz. Aygo,C1 odpadają między innymi ze względu na

> wnętrze (goła blacha, pokrętła od nawiewów..)

> Cena - w okolicach 40tyś.

> Jak na razie mam dwa typy - Kia Picanto i Suzuki Splash.

> jakieś wrażenia co do tych samochodów (mi się Splash podoba)

> Nad czymś jeszcze się zastanowić?

> Gdzie można jakiś sensowny rabat teraz uzyskać?

> pozdrowienia

> Łukasz

Używam nowe Picanto z silnikiem 1,2 wersja XL + dodatki.

Powiem Ci tak. Ten samochód występuje też z silnikiem 1,0 z włączona klima strasznie muli. (jeździłem takim na jeździe próbnej)

Poza tym jest to fajne małe autko do "miasta". Bagażnik trochę mały ale daje radę. Na trasie też niczego sobie spalanie wychodzi ok. 5-5,5l

ma to co wymieniłeś czyli:

- klima

- regulacja fotela (wysokość)

- poduszki (zależy od wersji: kurtyny, w fotelach, kierowcy, pasażera, i poducha na nogi/kolana kierowcy

Z silnikiem 1,25 całkiem się to dopycha yay.gif Niestety pełnych możliwości nie sprawdziłem, bo jeszcze jest "na dotarciu" zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Używam nowe Picanto z silnikiem 1,2 wersja XL + dodatki.

O.. fajnie że jest uzytkownik :-). Pod uwagę biorę tylko wersję 1.2. Mały bagaznik nie jest przeszkodą.

Jakie wrażenie, po chwili uzytkowania, co do wykończenia wnętrza. nie denerwuje plastik? Nie trzeszczy, stuka itp?

Jak komfort jazdy (szczególnie jak się zachowuje na progach zwalaniających). Jak zawieszenie "trzyma"?

Napisano

a nie lepiej poszukac nowej fabii, punta? Moze nawet RIO by sie udalo do 40 kzl wyrwac...

Napisano

A Hyundai i20?

Tak na szybko wyszło mi na stronie Hyundaia wersja 1.4 COMFORT ma wszystko co zakładałeś.

Klima

Regulacja fotela kierowcy

6 jaśków

Cena wyszla ok 45k PLN ale pewnei cos bys jeszcze urwal.

Osobiście poruszam sie poprzednikiem tego modelu - Getzem z silnikiem 1.3 i jak na warunki miejskie i podmiejskie sprawuje sie super.

Klima + 4 szyby w pradzie w autku tej klasy nie były zbyt czeste.

Dymanika na dobrym poziomie - ok. 11.5 do setki. Pierwsze 3 biegi długie - na 1. 50, 2. 90, 3. 140. Jak załączysz w najwieksze upały klime to czuc to troche, ale tragedii nie ma.

Maksymalnie jechałem nim 2 osoby+sporo bagażu ok 182km/h licznikowych (172 było na GPS)

Jedyny mankament to spalanie ok 8l w miescie. (ok 10gazu) W trasie spokojnie schodzi sie do 8-8.5 gazu.

Pozdrawiam

Napisano

> O.. fajnie że jest uzytkownik :-). Pod uwagę biorę tylko wersję 1.2. Mały bagaznik nie jest

> przeszkodą.

> Jakie wrażenie, po chwili uzytkowania, co do wykończenia wnętrza. nie denerwuje plastik? Nie

> trzeszczy, stuka itp?

Byle nie brać jasnego wnętrza, ale to kwestja gustu grinser006.gif

Kompletna cisza serduszka.gif

Jak na przebieg ok. 3kkm to nic nie stuka/trzeszczy.

> Jak komfort jazdy (szczególnie jak się zachowuje na progach zwalaniających). Jak zawieszenie

> "trzyma"?

Jak mały samochód trochę czuć progi zwalnijące ale nie ma tragedi. Jak np. w matizie (miałeś matiza to wiesz jak to było)

Powiędzmy, że jest to komfort pomiędzy matizem a dobrym kombiakiem w którym progi są "nie zauważalne", ale bardziej przechylający się w stronę kombiaka waytogo.gif

Zawiecha w miarę wysoka, jedynie przedni hokej jest nisko i czasami słychać jak o krawężnik dotyka.

Najlepiej udać się do KIA na jazdę próbną. Na Puławksiej mają chyba tylko 1.0. Jakbys chciał się przejechać 1,2 to możemy się kiedyś ustawić waytogo.gif

EDIT:

Popatrz jeszcze na KIA Rio. Gdyby ona się pojawiła wtedy jak składałem rezerwację to picanto by odpadło zlosnik.gif

Troszkę większe auto grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> a nie lepiej poszukac nowej fabii, punta? Moze nawet RIO by sie udalo do 40 kzl wyrwac...

W sumie mamie zależy żeby to był mały samochód (Jazz jest dla niej "sporym" samochodem, maksymalnym jakim chce jeździć..) I na dodatek mało miejsca do zaparkowania autka jest.

Dodatkowo fabia czy punto to w tej cenie będa miały bardzo słaby silnik i tylko 2 poduszki.

Więc raczej klasa A+. Trasy większe niż do Grójca czy Warki raczej nie są przewidziane dla tego samochodu.

Napisano
  • Autor

> A Hyundai i20?

I20 ma bardzo kiepskie wykończenie wnętrza.. I poza tym jest już trochę za duży :-)

I jednak z 1,4 i lakierem to już bliżej 50 niż 40 się robi.

Napisano

W tej cenie spokojnie zmieścisz się z Micra 1,2 80 KM.

Przy odrobinie szczęścia kupisz też za to Swifta (tam jest 6x air chyba std) ale to jużtrochę większe auto.

Napisano

> Więc raczej klasa A+. Trasy większe niż do Grójca czy Warki raczej nie są przewidziane dla tego

> samochodu.

Nikt jeszcze nie wspomniał o Pandzie, więc nadrabiam ten brak.

Nie znam obecnego modelu Picanto, w porównaniu z pierwszym Panda była komfortowo resorowaną limuzyną.

Napisano

> Odwieczny problem.. tym razem poszukać muszę czegoś sensownego dla mojej mamy.

> Założenie - musi być nowe, koniecznie 5cio drzwiowe.

> W miarę przyzwoicie wyposażone - klimatyzacja, fabryczne radio (żeby panela nie wyjmować), fotel

> regulowany na wysokość. Minimum 4 poduszki - ale raczej 6.

> Rozsądny silnik (żeby w razie czego można było w warunkach pozamiejskich normalnie pojechać).

> Musi też przyzwoicie wyglądać w środku i na zewnątrz. Aygo,C1 odpadają między innymi ze względu na

> wnętrze (goła blacha, pokrętła od nawiewów..)

> Cena - w okolicach 40tyś.

> Nad czymś jeszcze się zastanowić?

> Gdzie można jakiś sensowny rabat teraz uzyskać?

najlepsze auta na rynku to w tej chwili chyba Picanto (droższe) oraz i10;

i10 widziałem na Otomoto egzemplarze rocznik 2011 za 40 dychy - klima i brak pedału sprzęgła grinser006.gif 5 lat gwarancji na deser zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Najlepiej udać się do KIA na jazdę próbną. Na Puławksiej mają chyba tylko 1.0. Jakbys chciał się

> przejechać 1,2 to możemy się kiedyś ustawić

Muszę się wybrać i obejrzeć. Ciekaw jestem jakie wrażenie - siedzi się nisko czy wysoko? Bo mojej mamie to nie odpowiada zapadanie się do samochodu- woli jak na stołku. I tutaj ciekawy jest Suzuki Splash.

> Popatrz jeszcze na KIA Rio. Gdyby ona się pojawiła wtedy jak składałem rezerwację to picanto by

> odpadło

> Troszkę większe auto

No właśnie za duże ;-) No i też sporo droższe. Juz bliżej 50k niż 40..

Mi się bardzo venga podoba. Ale też dla mamy za duże jest.

EDIT: jakie wrażenia co do widoczności w Picanto? To bardzo istotny parametr.

Napisano
  • Autor

> W tej cenie spokojnie zmieścisz się z Micra 1,2 80 KM.

Micra jest do rozważenia. Chociaż chyba też dość spora.

I nie wiem jak to cenowo na prawdę wyjdzie. Ale zobaczę.

> Przy odrobinie szczęścia kupisz też za to Swifta (tam jest 6x air chyba std) ale to jużtrochę

> większe auto.

Chyba bym wolał Splasha z Suzuki. Ma dużą zaletę dla mojej mamy - siedzi się wysoko. Swift jest raczej niski.

Splash ma też chyba lepszą widoczność (pierwsze wrażenia).

Napisano
  • Autor

> Nikt jeszcze nie wspomniał o Pandzie, więc nadrabiam ten brak.

> Nie znam obecnego modelu Picanto, w porównaniu z pierwszym Panda była komfortowo resorowaną

> limuzyną.

Panda jest interesująca - bo może być sporo tańsza od konkurencji. Ale ma również znaczące niedostatki. Poczynając od bezpieczeństwa, na silniku 68KM max kończąc.

Generalnie - jest to pewna propozycja budżetowa. Ale w sumie nie jest aż tak znacząco tańsza, żeby miało to duzy sens.

Napisano

> W sumie mamie zależy żeby to był mały samochód (Jazz jest dla niej "sporym" samochodem, maksymalnym

> jakim chce jeździć..) I na dodatek mało miejsca do zaparkowania autka jest.

> Dodatkowo fabia czy punto to w tej cenie będa miały bardzo słaby silnik i tylko 2 poduszki.

> Więc raczej klasa A+. Trasy większe niż do Grójca czy Warki raczej nie są przewidziane dla tego

> samochodu.

fabia w standardzie od modelu FABIA 2 ma w ofercie zawsze 4 jaski;)

Napisano
  • Autor

> najlepsze auta na rynku to w tej chwili chyba Picanto (droższe) oraz i10;

> i10 widziałem na Otomoto egzemplarze rocznik 2011 za 40 dychy - klima i brak pedału sprzęgła 5 lat

> gwarancji na deser

i10 jest dość paskudne w środku. Poza tym, kurtyny są tylko w wersji premium za blisko 50k PLN z_lol1.gif

A rozsądna wersja style kosztuje ponad 45 (bez kurtyn)..

To picanto już dużo lepiej wypada. I dużo lepiej wygląda.

Napisano

> Panda jest interesująca - bo może być sporo tańsza od konkurencji. Ale ma również znaczące

> niedostatki. Poczynając od bezpieczeństwa, na silniku 68KM max kończąc.

> Generalnie - jest to pewna propozycja budżetowa. Ale w sumie nie jest aż tak znacząco tańsza, żeby

> miało to duzy sens.

a może ta nowa Panda (chyba już jest dostępna) - tylko pytanie, co będzie "chorobami wieku dziecięcego" hmm.gif

EDIT: Ponoć od stycznia ma być...

Napisano
  • Autor

> EDIT: Ponoć od stycznia ma być...

Na poczatku zycia, to wszystkie samochody są zdecydowanie za drogie (bo to fajnie mieć taki samochód za którym wszyscy się oglądają, bo jeszcze takiego nie widzieli... ale jak dla mnie szkoda na ten lans przez kilka tygodni wydawać kasę)...

a choroby wieku dziecięcego to inna sprawa.

Napisano

Chevrolet Aveo Classic lub nowe Aveo. W tej cenie chyba najsensowniejszy wybór.

Napisano

może Citroen C3? moim zdaniem zdecydowanie lepszy wybór.

Wersja 1.4 75KM VITAMIN + komplet kół zimowych za niecałe 40kPLN

Napisano

> i10 jest dość paskudne w środku. Poza tym, kurtyny są tylko w wersji premium za blisko 50k PLN

> A rozsądna wersja style kosztuje ponad 45 (bez kurtyn)..

ale wyżej się siedzi zlosnik.gif

> To picanto już dużo lepiej wypada. I dużo lepiej wygląda.

Picanto na pewno lepsiejsze jest, tyle że za 40 będzie golas jak w Chałupach zlosnik.gif

Napisano

> Na poczatku zycia, to wszystkie samochody są zdecydowanie za drogie (bo to fajnie mieć taki

> samochód za którym wszyscy się oglądają, bo jeszcze takiego nie widzieli... ale jak dla mnie

> szkoda na ten lans przez kilka tygodni wydawać kasę)...

> a choroby wieku dziecięcego to inna sprawa.

jeśli to ma być (kolejny) manual do miasta, to chyba cokolwiek z kurtynami będzie dobre zlosnik.gif nawet używanego nie powinieneś skreślać biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Picanto na pewno lepsiejsze jest, tyle że za 40 będzie golas jak w Chałupach

Własnie nie.. wersja Xl 1.2 kosztuje ~43000 z lakierem..

jeszcze można ze 2000 dołozyć i juz mieć ok.gif(z klimą automatyczną itp..) ale nie ma konieczności.

Napisano

Aveo nowe, stare. KIA rio, Dacia sandero, hultaj i20. Lub KIA picanto.

Napisano

> Własnie nie.. wersja Xl 1.2 kosztuje ~43000 z lakierem..

> jeszcze można ze 2000 dołozyć i juz mieć (z klimą automatyczną itp..) ale nie ma konieczności.

ale 43 to już nie 40 zlosnik.gif

Napisano

Ja miałem podobny dylemat. Po przejrzeniu oferty wszystkich salonów wybrałem Chevrolet Spark z silnikiem 1.0 w wersji LS+ po programie demo za 30900 z oponami zimowymi gratis. Miałem do wyboru 1.2 w wersji LT tez po demo za 35000, ale kwota raty przekroczyła 700 i to spowodowało ze wybralem tansza wersje. Auto w wersji LS+ ma wszystko to co potrzeba (klima, radio z MP3, centralny, szyby elektryczne x4, lusterka elektryczne itp). Za cene LS+ proponowano mi Pande 1.1 lub C1/107 puste w srodku.

Napisano

> Micra jest do rozważenia. Chociaż chyba też dość spora.

> I nie wiem jak to cenowo na prawdę wyjdzie. Ale zobaczę.

Za 37600 masz auto z klimą, 6xAir, ESP, 1,2 80KM 5d.

Jest to najmniejsze chyba obecnie auto z tego segmentu, chyba nawet mniejsze od poprzedniej Micry.

Wykonane w środku trochę spartańsko, twardo i tandetnie (produkcja Indie), ale może mieć środek w różnych kolorach co podoba się kobietom wink.gif Niemniej relacja cena/wyposażenie całkiem dobra.

> Chyba bym wolał Splasha z Suzuki. Ma dużą zaletę dla mojej mamy - siedzi się wysoko. Swift jest

> raczej niski.

> Splash ma też chyba lepszą widoczność (pierwsze wrażenia).

Splashem fajnie się jeździ, bazuje to na poprzednim Swifcie, ale za mocniejszy motor będziesz musiał dać chyba ok 43 tys i nie pamiętam jak tam z ESP jest. Jakościowo ok, adekwatnie do klasy, bez fajerwerków.

Nowy Swift znacznie urósł, ale ma też najlepsze wnętrze.

Napisano
  • Autor

> ale 43 to już nie 40

Cena jest w okolicach 40. To znaczy +-10% powiedzmy :-)

Czyli zakres 43 jest jeszcze OK. Ale już 49 nie za bardzo :-)

Napisano
  • Autor

> Ja miałem podobny dylemat. Po przejrzeniu oferty wszystkich salonów wybrałem Chevrolet Spark z

> silnikiem 1.0 w wersji LS+ po programie demo za 30900 z oponami zimowymi gratis.

Spark jest ciekawą opcją. Do aveo jakoś podchodze z dystansem. Poprzednia wersja odpadała, ze względu na wyniki zderzeniowe. Nowa jakoś tak nie podoba się.

Spark jest chyba najciekawszy.

Nie lubię też serwisu opla/chevroleta. Zawsze zdzierał i źle robił.

Napisano

Rozważ jeszcze Suzuki Alto zamiast Splasha. Odrobinę mniejsze, sporo tańsze, spalanie rewelacja - w lecie na trasie uzyskałem 3,9 l/100km, na co dzień wyłącznie miasto, średnie korki, jazda z klimą, zero oszczędzania - 6,5 l/100 km. Jeśli masz jakiekolwiek pytania odnośnie Alto to pisz. Gdybyś brał cokolwiek z Suzuki to kupuj teraz, aktualnie na Alto mają rabaty 3 - 5 tys. (zależnie od wersji), na Splasha 1,5 - 6 tys., a od nowego roku wchodzi nowy cennik, wszystkie Suzuki idą do góry i nie wiadomo jakie będą promocje.

Napisano

Splash - calkiem spory w srodku.

Siedzi sie wysoko, szczegolnie jak podjedziesz fotelem do gory : )

Bagaznik z podwojnym dnem - szalu nie robi, ale to ma byc na miasto, wiec nie oczekujmy, ze pol swiniaka od tesciow ze wsi sie zapakuje.

Silnik 1.2 16v. Niby 86km, ale dostepne chyba w kosmicznych predkosciach obrotowych. Juz lepiej zbieralo sie punto 1.2 60km oraz ford ka 1.3 o takiej samej mocy. Oczywiscie da sie tym jezdzic, ale po wlaczeniu klimy wyraznie traci wigor. Nie wyobrazam sobie jak reaguje wersja 1.0 ...

Lusterka mega-duze jak na takie male auto. No i podgrzewane. Widocznosc we wszystkie strony tez swietna. Krotkie zwisy z przodu i z tylu ulatwiaja parkowanie, ale nie ulatwia tego niskie zawieszenie pojazdu (wziete wprost z swifta poprzedniego).

Kola spore - 15 cali.

Spalanie po miescie 7 litrow. W trasie ponizej 6. Pewnie mozna mniej.

Nie wiem co ci jeszcze napisac... ?

Napisano

> Spark jest ciekawą opcją. Do aveo jakoś podchodze z dystansem. Poprzednia wersja odpadała, ze

> względu na wyniki zderzeniowe. Nowa jakoś tak nie podoba się.

> Spark jest chyba najciekawszy.

> Nie lubię też serwisu opla/chevroleta. Zawsze zdzierał i źle robił.

Ja mam inną opinie na temat serwisu Opla/Chevroleta. Szczegolnie jak go porównam z serwisem Skody z ktorego korzystam sluzbowo. Dzieki tym Panom i Pani z Skoda Polska nigdy nikomu nie polece samochodów marki Skoda.

Napisano

> Rozważ jeszcze Suzuki Alto zamiast Splasha. Odrobinę mniejsze, sporo tańsze...

Nie obraź się, to jest tylko moje osobiste zdanie, ale Alto jest 3 długości za Splashem - to zupełnie inna klasa małego samochodu. Splash jest przemyślany, wygodny (wsiadanie - rewelacja, ja mając 1.8m wzrostu wsiadam i mieszczę się z tyłu z łatwością), ma niezłe materiały w środku. Alto jest po prostu... tani.

Napisano

> zupełnie inna klasa małego samochodu. Splash jest przemyślany, wygodny (wsiadanie - rewelacja,

> ja mając 1.8m wzrostu wsiadam i mieszczę się z tyłu z łatwością)

Ja mam 1,92 i tez sie mieszcze, ale tylko pod warunkiem, ze siedzenie z przodu jest przesuniete dosyc sporo w strone kierownicy.

Napisano

> Spark jest ciekawą opcją. Do aveo jakoś podchodze z dystansem. Poprzednia wersja odpadała, ze

> względu na wyniki zderzeniowe. Nowa jakoś tak nie podoba się.

> Spark jest chyba najciekawszy.

> Nie lubię też serwisu opla/chevroleta. Zawsze zdzierał i źle robił.

Potwierdzam, że Spark to bardzo ciekawa opcja zwłaszcza pod względem wyglądu i ceny. ALE wersja z silnikiem 1.2 jest trudniej dostępna - czas oczekiwania chyba koło 6 miesięcy.

Mój ojciec wybrał najbogatszą wersję 1.0 - podobno trochę muli, ale ogólnie jako drugi albo trzeci samochód jest ok.

Napisano

> Nie obraź się, to jest tylko moje osobiste zdanie, ale Alto jest 3 długości za Splashem - to

> zupełnie inna klasa małego samochodu. Splash jest przemyślany, wygodny (wsiadanie - rewelacja,

> ja mając 1.8m wzrostu wsiadam i mieszczę się z tyłu z łatwością), ma niezłe materiały w

> środku. Alto jest po prostu... tani.

Przesadzasz. Alto użytkuję na co dzień, Splashem trochę jeździłem - wykonanie i użytkowanie bardzo podobne. Żaden z tych samochodów to nie jest klasa premium i nie należy od nich oczekiwać zbytniego luksusu. Zaprojektowane zostały jako drugi samochód w domu, do codziennego użytkowania w mieście, zazwyczaj przez jedną-dwie osoby, ewentualnie z dzieckiem. W takiej roli sprawdzają się super, jak na miasto mają wystarczające osiągi (choć Splash jest trochę cięższy i silnik 1,0 dużo lepiej spisuje się w Alto niż w Splashu, Splasha lepiej brać z 1,2), są zwrotne, ekonomiczne i wcisną się w każdą lukę przy parkowaniu. Co do wyboru Alto czy Splash - zależy co komu potrzeba. Kupując w lutym samochód świadomie wybrałem Alto - tańszy i mniej spala. Nie wykluczam, że ktoś inny może mieć inne preferencje - kwestia gustu i potrzeb. Decydując się na Splasha można także przyjrzeć się Swiftowi - cenowo wyjdzie podobnie, a tu już faktycznie jest różnica w klasie.

PS. Mam 1,9m - w Alto mieszczę się bezproblemowo.

Napisano
  • Autor

> Splash - calkiem spory w srodku.

> Siedzi sie wysoko, szczegolnie jak podjedziesz fotelem do gory : )

> Bagaznik z podwojnym dnem - szalu nie robi, ale to ma byc na miasto, wiec nie oczekujmy, ze pol

> swiniaka od tesciow ze wsi sie zapakuje.

> Silnik 1.2 16v. Niby 86km, ale dostepne chyba w kosmicznych predkosciach obrotowych. Juz lepiej

> zbieralo sie punto 1.2 60km oraz ford ka 1.3 o takiej samej mocy.

> Lusterka mega-duze jak na takie male auto. No i podgrzewane. Widocznosc we wszystkie strony tez

> swietna. Krotkie zwisy z przodu i z tylu ulatwiaja parkowanie, ale nie ulatwia tego niskie

> zawieszenie pojazdu (wziete wprost z swifta poprzedniego).

Dzięki za tą opinię. Wygląda, że warto mu się dokładnie przyjrzeć. Ciekawe czy w salonie można coś wynegocjować.

Co ciekawe teraz wersja 1.2 ma podobno 94KM (ale bardzo wysoko). Zapewne to wystarczy.

Mi się podoba w nim że powinien być dość wygodny do wsiadania, łatwy w manewrowaniu itp.

ALTO duzo mniej się podoba. Poza tym róznica w cenie nie powala, a wyposażenie sporo gorsze (brak kurtyn na przykład)

Napisano

> Co ciekawe teraz wersja 1.2 ma podobno 94KM (ale bardzo wysoko). Zapewne to wystarczy.

A tak, te nowsze (my mamy z poczatku produkcji) sa mocniejsze.

Napisano

> Ciekawe czy w salonie można coś wynegocjować.

"Obligatoryjne" rabaty to w zależności od wersji i sposobu płatności do 6 tys. Reszta zależy od dealera, spokojnie idzie wytargować niezłe akcesoria w gratisie.

> ALTO duzo mniej się podoba. Poza tym róznica w cenie nie powala, a wyposażenie sporo gorsze (brak

> kurtyn na przykład)

W wersjach na Polskę niestety brak kurtyn i ESP - taka polityka SMP. Wersje na Europę zachodnią są dużo lepiej wyposażone (przy niewiele wyższej cenie). Zawsze można zwrócić się do Durczoka o sprowadzenie nówki, zamiast kupować od SMP.

Napisano

Nie czytałem całego wątku, ale Alto/Splash/Swift mają bdb stosunek ceny do wyposażenia,

małą utratę wartości, 3 lata gwarancji i raczej wysoką bezawaryjność ok.gif

Napisano

popatrz za fiestą - są promocje i mozna coś w okolicach 40kpln z fajnym wypasem dostac

Napisano

spark=matiz

sie spoleczenistwu widze zmienia swiatopoglad na to autko z czasem

Napisano

> spark=matiz

> sie spoleczenistwu widze zmienia swiatopoglad na to autko z czasem

Magia amerykańskiej marki hehe.gifrotfl.gif

Napisano

> Muszę się wybrać i obejrzeć. Ciekaw jestem jakie wrażenie - siedzi się nisko czy wysoko? Bo mojej

> mamie to nie odpowiada zapadanie się do samochodu- woli jak na stołku. I tutaj ciekawy jest

> Suzuki Splash.

Kurde... a sam nie wiem. Jak "pod pompujesz" to będzie jak stołek. zlosnik.gif Ale czy ja wiem czy to wysoko niewiem.gif

> No właśnie za duże ;-) No i też sporo droższe. Juz bliżej 50k niż 40..

> Mi się bardzo venga podoba. Ale też dla mamy za duże jest.

> EDIT: jakie wrażenia co do widoczności w Picanto? To bardzo istotny parametr.

Widoczność... hmmm... Nie narzekam waytogo.gifgrinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.