Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fiat 500 Abarth USA

Featured Replies

Napisano

> I trzeba posiadac prawo jazdy wyzszej kategorii.

Nieprawda.

Napisano

> Dlatego, że aby przewieźć twoje kilkadziesiąt kilogramów, musi jeździć maszyna ważąca 3 tony.

o to wlasnie chodzi zeby miec duze zabawki cool.gifok.gif

Napisano

> Ktora dziewczyna by wolala takie Abarth 500 od Imprezy? Wszystkie jakie znam by nie spojrzaly na

> takie autko i wybraly Impreze czy inne BMW M...

Ale co Ty porównujesz? Nie ten poziom cenowy!!!

Napisano

> Ktora dziewczyna by wolala takie Abarth 500 od Imprezy? Wszystkie jakie znam by nie spojrzaly na

A to ile ten abarth kosztuje, że konkurencją jest bmw m? hehe.gif

Napisano

Bo to autko dla damulek, a nie blachar spod remizy zlosnik.gif

Napisano

> A to ile ten abarth kosztuje, że konkurencją jest bmw m?

Uzywane BMW M oczywiscie ok.gif

Napisano

> Ale co Ty porównujesz? Nie ten poziom cenowy!!!

Mowie o autach uzywanych.

Napisano

> Bo to autko dla damulek, a nie blachar spod remizy

Chcesz powiedziec ze moje kolezanki ktore jezdza BMW M e36 to blachary spod remizy?

Napisano

> Chcesz powiedziec ze moje kolezanki ktore jezdza BMW M e36 to blachary spod remizy?

nie, chcę powiedzieć tylko to co napisałem.

Napisano

> Uzywane BMW M oczywiscie

No to z czym do ludzi? Abarth 500 vs e36? Nie ta grubość portfela.

Napisano

kobiety kupują oczami, co nie zawsze musi iść w parze z rozsądkiem...

Moja Pani zakochała się w 500-tce i kropka. Poza tym, pomimo, że stwierdziła że subaryna czy sportowa biemdabju fajnie "odchodzą" i tyle! wyglądają jednak (według niej) paskudnie. Jedyny samochód który jej się poza 500-setką podobał, to Golf II GTI! serduszka.gif Jednak fiaciorowi tenże nie dorasta do progów! cool.gif

Napisano

> W odróżnieniu od EU, w USA ma 160 KM, obniżone i utworzone zawieszenie, nawigację, automatyczna

> klime, sprzęt Bose i radio satelitarne. I kosztuje $23K.

i pewnie w automacie (??) biglaugh.gifbiglaugh.gif

Napisano

Odpowiedź jest prostsza niż myślisz - mało dziewczyn znasz ok.gif

Napisano

> Przeciętny Amerykanin waży więcej niż Europejczyk

No właśnie, gdzieś czytałem (zanim to weszło do sprzedaży w US) że te wersje mają być w jakiś sposób "wzmocnione", w celu utrzymania przeciętnego Amerykanina. Choć z drugiej strony, wątpię, żeby Amerykanin (czy ktokolwiek inny) z nadwagą chciał go kupić.

Napisano

> Odpowiedź jest prostsza niż myślisz - mało dziewczyn znasz

Passat B5FL facepalm%5B1%5D.gif zagorzałego zwolennika używanej myśli technicznej zza Odry. Nie przegadasz. hehe.gif

Napisano

W jakich Ty kręgach się obracasz?

Mało dziewczyńskie te dziewczyny zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> muszą mieć resory piórowe ??

Powinienem był nagrać film żeby pokazać jak ten biedny Smart skrzypiał i się przechylał...

Napisano

> o to wlasnie chodzi zeby miec duze zabawki

a ja myślałem, że teraz miniaturyzacja jest modna. zlosnik.gif

A na poważnie. Jak dla mnie porównywanie takiego Abratha 500 do Imprezy to pomyłka. To inne samochody, inne klasy i inny target. Abarth to zabawka. Fajna zabawka. Szybkich samochodów jak impreza czy inne evo jest na pęczki. Wszystkie podobne imho. A 500 jest inne. Może nie ma aż takich osiągów, ale te osiągi które ma, w połączeniu z tak małymi gabarytami, sprawiają zupełnie inne doznania podczas jazdy, jak w gokarcie. Kto jeździł kiedykolwiek czymś takim, czy np. mini, ten wie o co chodzi. To samochód dla kogoś, kto ma już 2 w rodzinie, a tym sobie pojeździ w weekendy, czasem wyskoczy na jakiś tor się powygłupiać. A imprez z pierdzącymi wydechami jest na ulicach aż za dużo zlosnik.gif

Gdybym miał wybór, 10x razy bardziej wolałbym Abartha 500 niż większy samochód o podobnych, a nawet trochę lepszych osiągach. I mam gdzieś, że ludzie uważają, że to samochód dla kobiet. ok.gif

Napisano
  • Autor

W sumie się z Tobą zgadzam - gdybym chciał zabawkę to napewno wolałbym tego Abartha. Bo jest mały i pewnie jadąc czujesz się jak w szalonym gokarcie na kołach. Pomimo że osiągi na papierze są gorsze od Imprezy WRX, to odczucia kierowcy pewnie są lepsze. A w końcu o odczucia kierowcy nam, amatorom chodzi. Poza tym dochodzi sprawa prestiżu - Aharth to najbardziej wypimpowana wersja 500 (no może poza Gucci edition, ale tamtą już nie kupisz), a w Imprezie WRX będziesz ze wstydem patrzył na właścicieli STi.

Napisano

> I trzeba posiadac prawo jazdy wyzszej kategorii.

Nie trzeba...na nawet nie trzeba specjalnego prawka zeby ciagnac przyczepy z kilkoma osiami, hamulcami wazace po ladnych kilka ton. waytogo.gif

Napisano

> Nie trzeba...na nawet nie trzeba specjalnego prawka zeby ciagnac przyczepy z kilkoma osiami,

> hamulcami wazace po ladnych kilka ton.

i jeszcze sie tam ludzie nie pozabijali?

Napisano
  • Autor

> Nie trzeba...na nawet nie trzeba specjalnego prawka zeby ciagnac przyczepy z kilkoma osiami,

> hamulcami wazace po ladnych kilka ton.

Dokładnie tak - ja już tradycyjnie wstawię zdjęcie największego zestawu jakim mi się trafiło jechać:

cimg0011h.jpg

Był tak załadowany że ledwo jechał. Przejechałem tym ponad 700 km i nie stuknąłem nikogo i niczego. Musiałem tym także zawracać. Czasem się zastanawiam czy to polskie obostrzenie zabraniające ludziom bez kategorii C jechać czymś większym nie jest po prostu głupie.

Napisano

> Czasem się zastanawiam czy to polskie obostrzenie zabraniające

> ludziom bez kategorii C jechać czymś większym nie jest po prostu głupie.

cos w tym jest bo np w D mozna 7.5t

Napisano

> Dlatego, że aby przewieźć twoje kilkadziesiąt kilogramów, musi jeździć maszyna ważąca 3 tony.

Ciekaw jestem co mi zaproponujesz aby spelnilo moje zalozenia:

- pociagnelo bez problemu jeepa na lawecie ( jezdze w teren przynajmniej raz w miesiacu)

-mialo miejsce na motocykl( woze go tak kilka razy w miesiacu)

543on.jpg

-bylo na tyle duze zeby zapakowac rodzine 2+1 plus psy oraz sprzet biwakowy/zarcie/wode do picia i mycia na pare dni na odludziu i mialo odpowiedni naped oraz przeswit zeby nie bac sie wyjechac na pustyne drogi (latem spedzamy sporo weekendow szwedajac sie po bezdrozach typu Death Valley)

-kilka razy w roku pociagnelo ta lodke:

boatmh.jpg

-kilak razy w roku przewiozlo czesci zabudowy stoisk na targi.

Aha...i wszystko to co powyzej w komfortowych warunkach. Wedlug mnie jak bym nie patrzyl pasuje auto typu pickup.

Poprzednio mialem Legacy i do pewnego momentu spelnialo swoje zadanie...ale od kiedy jeep nie nadaje sie za bardzo na normalne drogi, kupilem motor, kumpel kupil lodz do ktorej ja mam wolny dostep, rozwinela sie firma to subaru przestalo sie sprawdzac. Teraz mam auto ktore jest bardzo uzyteczne i mimo ze duzo wazy to pali raptem 3 litry wiecej niz subaru.

Napisano

> cos w tym jest bo np w D mozna 7.5t

tak, mając pj klasy 3 sprzed co najmniej lat 12, odpowiadające dzisiejszym B, BE, C1, C1E oraz ze świadectwem kwalifikacji do przewozu osób D1 i D1E, bo w 1999 roku klasa 3 została zniesiona zlosnik.gif

Napisano

> Powiedz to mojemu sąsiadowi - sprzedał Ferrari i kupił 500 cabrio

Może wie coś czego my nie wiemy. Na przykład, że na 500-ke udaje się podrywać więcej kobiet (albo facetów) grinser006.gif

Napisano

> tak, mając pj klasy 3 sprzed co najmniej lat 12, odpowiadające dzisiejszym B, BE, C1, C1E oraz ze

> świadectwem kwalifikacji do przewozu osób D1 i D1E, bo w 1999 roku klasa 3 została zniesiona

a dzis na najnormalniejszym PJ czyli odpowiednikiem naszego B czym mozna jezdzic?

Napisano

> Niestety jest tylko pięciobiegowy, antyczny manual.

a w woły nie trzeba go zaprzęgać ? zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

witam,

Apropos 500 - Fiacik to bombowe auto, zwłaszcza w Abarthcie. Wygląda ciekawie, jest designersie, nawiązuje do historii, fajnie byłoby kupić coś takiego i postawić obok starej, dobrze zachowanej 500. Porównywanie go do WRX, czy do e36 chyba nie ma sensu, bo jak ktoś napisał - jest to inny target.

Apropos pickupów: mieszkańcy Stanów mają na pewno inne postrzeganie wielkości niż eu stąd też trudno znaleźć wzajemne zrozumienie. W USA nie byłem, ale w 100% rozumiem, że pickupy są tam czymś normalnym, praktycznym, często wygodnym i szybkim. Natomiast jeżdżąc po PL kierowca tego typu samochodu czuje się jak słoń w składzie porcelany (zwłaszcza w mieście typu Wawa). Dopiero wyjazd na trasę zmienia te odczucia na o wiele bardziej pozytywne.

Napisano

> a dzis na najnormalniejszym PJ czyli odpowiednikiem naszego B czym mozna jezdzic?

od 1999 roku niemieckie B odpowiada polskiemu B, czyli maks. 3,5t, w tym przyczepa maks. 750kg, z maks. 8 pasażerami, ciągniki wolnobieżne, quady, trójkołowce i motorowery zlosnik.gif

Napisano

> Wolałbyś Fiata czy Chevi ?

wolałbym V8 zlosnik.gifwink.gif

> Za tą kasę mimo wszystko wolałbym Camaro nawet z marnym V6 350KM jeśli się nie mylę

uwierz mi, że szału nie ma 270751858-jezyk.gif jedynie wygląd zewnętrzny ok.gif

HanYs

Napisano

Ja jednak wybrałbym tego zwykłego Mustanga, czy Chargera. smile.gif Amerykanie pewnie też tak zrobią, poza kilkuset-kilkoma wyjątkami.

Musieliby wprowadzić modę na 500-tkę. Może gdyby zagrała w jakimś Zmierzchu czy czymś podobnym. smile.gif

Napisano

> W odróżnieniu od EU, w USA ma 160 KM, obniżone i utworzone zawieszenie, nawigację, automatyczna

> klime, sprzęt Bose i radio satelitarne. I kosztuje $23K.

A jaki amerykaniec wejdzie do tej z deka usportowionej kosiarki ? no.gifsmirk.gif

Napisano

> A jaki amerykaniec wejdzie do tej z deka usportowionej kosiarki ?

Może coniektóre nastolatki się zmieszczą palacz.gif

Napisano

> Musieliby wprowadzić modę na 500-tkę. Może gdyby zagrała w jakimś Zmierzchu czy czymś podobnym.

Ciekawe jak się do tego ma teledysk J.Lo - Papi, może jest antyreklamą... smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.