Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auto do 16 tys... dla kobiety

Featured Replies

Napisano

Szukam najmniej problemowego auta dla mulher.gif...

Na początku myśleliśmy o jakimś 4x4 z uwagi na możliwość wykorzystania auta na bezdrożach wokół działki ale pomysł upadł..

Obecnie chcemy możliwie najmłodsze rocznikowo auto do kwoty +-16 tys złotych...ale auta wielkości matiza czy picanto odpadają....

-krótkie dystansie z pracy i do pracy

- benzyna lub benzyna z gazem

-5 drzwiowe ale to nie jest warunek konieczny

- klima, abs,pp, regulacja kierownicy, regulacja siedzenia w pionie

Typy: GPunto, clio, lacetti,206?

Poradzcie jeszcze coś godnego uwagi

Napisano

> Typy: GPunto, clio, lacetti,206?

206 benzynowe bezproblemowe raczej nie będzie.

> Poradzcie jeszcze coś godnego uwagi

Może Ibiza 6L ?

Jak rozważasz lacetti, to może i aveo - będzie młodsze za tą cenę, ponoć 1,2 16v 84 KM to przyjemny silnik.

Napisano
  • Autor

> Fabia 1.4

> sam niedawno stałem przed takim wyborem

Odpada, brzydkie i małe wewnątrz

Napisano

Za 16kpln kupisz ładną Corolle E12 1.4 VVTi 2003r. - przynajmniej nie będziesz słuchał, że coś puka, szumi, czy skrzypi... W mieście ok. 8l./100km. Ewentualne części eksploatacyjne są tanie... Inne raczej nie będą Ci potrzebne...

No tak... Ma jeździć kobieta.... Sprzęgło Valeo ok. 200pln... Taniej niż do Seicento 1.1... zlosnik.gif

Komfortem i wielkością chyba bije wszystkie podane przez Ciebie modele... Bezawaryjność jest bezdyskusyjna...

Napisano

> Za 16kpln kupisz ładną Corolle E12 1.4 VVTi 2003r. - przynajmniej nie będziesz słuchał, że coś

> puka, szumi, czy skrzypi... W mieście ok. 8l./100km. Ewentualne części eksploatacyjne są

> tanie... Inne raczej nie będą Ci potrzebne...

> No tak... Ma jeździć kobieta.... Sprzęgło Valeo ok. 200pln... Taniej niż do Seicento 1.1...

> Komfortem i wielkością chyba bije wszystkie podane przez Ciebie modele... Bezawaryjność jest

> bezdyskusyjna...

Albo Yariskę.

Tyle, że w tym skrzypi i stuka w środku zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Za 16kpln kupisz ładną Corolle E12 1.4 VVTi 2003r. - przynajmniej nie będziesz słuchał, że coś

> puka, szumi, czy skrzypi... W mieście ok. 8l./100km. Ewentualne części eksploatacyjne są

> tanie... Inne raczej nie będą Ci potrzebne...

> No tak... Ma jeździć kobieta.... Sprzęgło Valeo ok. 200pln... Taniej niż do Seicento 1.1...

> Komfortem i wielkością chyba bije wszystkie podane przez Ciebie modele... Bezawaryjność jest

> bezdyskusyjna...

to jest jakaś opcja godna rozważenia ok.gif

ile kkm wytrzymują te silniki? chyba bez obawy można brać z przebiegiem do 200.000 hmm.gif

Napisano

> Albo Yariskę.

> Tyle, że w tym skrzypi i stuka w środku

Yaris II za tą kasę była by z 2006r., ale z silnikiem 1.0 i 3D. Nie można jej nic zarzucić, oprócz niskich osiągów i braku pary drzwi... I dźwięku silnika 3-cyl... zlosnik.gif

Za 16kpln można kupić Yaris 1.3 5D, ale z 2003r. i oczywiście YarisI.

Chyba lepiej rok starszą Corolle?

Napisano
  • Autor

> Yaris II za tą kasę była by z 2006r., ale z silnikiem 1.0 i 3D. Nie mu nie można zarzucić, oprócz

> niskich osiągów i braku pary drzwi...

> Za 16kpln można kupić Yaris 1.3 5D, ale z 2003r. i oczywiście YarisI.

> Chyba lepiej rok starszą Corolle?

jest jeszcze opcja nissana almery ok.gif

Napisano

> to jest jakaś opcja godna rozważenia

> ile kkm wytrzymują te silniki? chyba bez obawy można brać z przebiegiem do 200.000

Rozrząd na łańcuchu.... Producent przewiduje wymianę wyłącznie przy naprawach głównych silnika... Brak limitu km...

Silnik 1.4VVTi pozmianowy (po lutym 2003r.) nawet przy 250kkm nie powinien wciągać jeszcze oleju.

UWAGA na 2002r. z zapiekającymi się pierścieniami... Większość została naprawiona na gwarancji, ale lepiej omijać...

Napisano

> jest jeszcze opcja nissana almery

Usiądź w Almerze N16 i usiądź w Corolli E12....

Almery N16 nie będziesz traktował jako "opcji" zlosnik.gif

A jeśli plastiki nissana jeszcze do Ciebie nie przemówią to poszukaj korozji... zlosnik.gif

Napisano

> UWAGA na 2002r. z zapiekającymi się pierścieniami... Większość została naprawiona na gwarancji, ale

> lepiej omijać...

Tak, tak jeszcze wciąga olej litrami - ja mam właśnie z 2002 roku i żadnej z tych usterek nie zauważyłem.

Napisano
  • Autor

> Tak, tak jeszcze wciąga olej litrami - ja mam właśnie z 2002 roku i żadnej z tych usterek nie

> zauważyłem.

ale 2002 dla mnie to i tak troche za stary rocznik...

główkuję jeszcze nad ibizą ale benzyny mają nieciekawe w vagu a diesel na krotkich dystansach spala jak smok

Napisano

> Tak, tak jeszcze wciąga olej litrami - ja mam właśnie z 2002 roku i żadnej z tych usterek nie

> zauważyłem.

To się ciesz. Nie zmienia to faktu, że wiele silników z tego rocznika było wymieniane na nowe w ramach gwarancji.

Napisano

> Usiądź w Almerze N16 i usiądź w Corolli E12....

> Almery N16 nie będziesz traktował jako "opcji"

> A jeśli plastiki nissana jeszcze do Ciebie nie przemówią to poszukaj korozji...

ja mam n16 w wersji comfort high, bracki E12 w wersji SOL. W plastikach różnicy większej nie widze, ale automatyczna klima w Corolli podnosi ogólną przyjazność wnetrza.

Za to kolega ma corolle e12 w podstawowej wersji, i te jej czarne plastiki nie robią pozytywnego wrażenia.

Za to jak wsiadziesz do Corolli, to równie dobrze, zamiast fotela mógłbyś postawić taboret.

Rdza? jaka?gdzie?

oba auta-podobny rocznik i przebieg.

Ani tu, ni tu brak świerszczy i innych tego typu rzeczy.

Awaryność w obu na podobnym poziomie-czyli żadnym.

Napisano

> ale 2002 dla mnie to i tak troche za stary rocznik...

> główkuję jeszcze nad ibizą ale benzyny mają nieciekawe w vagu a diesel na krotkich dystansach spala

> jak smok

Dlaczego nieciekawe...??? 1.4 BXW 86KM mam w Fabii II. 91kkm przebiegu, pociekła tylko pompa wody.... Mogło się zdarzyć... Poza tym nic... Nie bierze oleju... Zawory o dziwo jeszcze rano nie stukają... Może to efekt zalewania Castrol Edge 5W/30?

Fabie gania do 185km/h, przyspieszenie wystarczające, pali w Wawce w granicach 8l., w trasie 5,5-6,5l

Tylko niestety mowa tu o samochodzie z roku 2009. Za pule którą dysponujesz kupisz ibize z datą narodzin podobną do Corolli... A Corolla większa, bezawaryjna, komfort nie do porównania... Materiały wnętrza również...

Napisano

> zauważyłem.

Pozostają tylko 4 rozwiązania:

1. Nie masz 1.4 VVTi

2. Usterka została głoszona i usunięta na gwarancji

3. Masz przekładany silnik. Obecnie po 2003r.

4. Jeszcze tego nie zauważyłeś... Standardowo powinna łykać ok 2l. na 10kkm. Od stycznia, lub Lutego (nie pamiętam) 2003r. została wprowadzona istotna zmiana w bloku i zużycie powinno być marginalne (jak w każdym samochodzie).

Napisano

> ja mam n16 w wersji comfort high, bracki E12 w wersji SOL. W plastikach różnicy większej nie widze,

> ale automatyczna klima w Corolli podnosi ogólną przyjazność wnetrza.

> Za to kolega ma corolle e12 w podstawowej wersji, i te jej czarne plastiki nie robią pozytywnego

> wrażenia.

> Za to jak wsiadziesz do Corolli, to równie dobrze, zamiast fotela mógłbyś postawić taboret.

> Rdza? jaka?gdzie?

> oba auta-podobny rocznik i przebieg.

> Ani tu, ni tu brak świerszczy i innych tego typu rzeczy.

> Awaryność w obu na podobnym poziomie-czyli żadnym.

W E12 Sol daska jest naprawdę już fajna, ale pisząc post myślałem o zwykłej Terra. Wiesz, każdy ma swoje gusta... Dla mnie np. Almera N16 jest plastikowa, a deska zalatuje latami '90. Nawet comfort high, gdzie tych różnic z innym wersjami naprawdę za wiele niema...

I oczywiście czarne wnętrze kolegi E12 Terra należy również porównać do jakiejś ubogiej, szarej wersji N16

Ale to jest gust... Szanuje Twoje zdanie...

Fotele - dla masywniejszych osób w E12 będzie za wąskie oparcie... To fakt... Pewnie idzie przywyknąć, ale pierwsze wrażenie takie będzie...

Za to pasażerowie tylniej kanapy będą już chwalić Corolle

Korozja -

N16 ma swoje standardowe miejsca - tylna klapa pod szybą, tylna klapa pod rejestracją, pod uszczelką trzpienia tylnej wycieraczki; podłoga pod tylnymi fotelami; belka pod chłodnicą (ta w kolorze nadwozia); dach przy szybie czołowej.

E12 - jedynie zbiornik paliwa (modele w których zastosowano zbiornik stalowy, a nie plastikowy). W modelach wyposażonych w zbiorniki stalowe, wystarczają one na ok. 7-10 lat.

Przyjrzyj się w swojej miejscom przeze mnie opisanym... Myślę, że korozje znajdziesz... Jeśli nie to oczywiście gratuluje udanego egzemplarza...

Awaryjność - w E12 i w N16 faktycznie nie występuje... Na dodatek Nissan nie miał nigdy "wpadki", tak jak Toyota z silnikami 1.4VVti do 2003r.

Napisano

> Szukam najmniej problemowego auta dla ...

> Na początku myśleliśmy o jakimś 4x4 z uwagi na możliwość wykorzystania auta na bezdrożach wokół

> działki ale pomysł upadł..

> Obecnie chcemy możliwie najmłodsze rocznikowo auto do kwoty +-16 tys złotych...ale auta wielkości

> matiza czy picanto odpadają....

> -krótkie dystansie z pracy i do pracy

> - benzyna lub benzyna z gazem

> -5 drzwiowe ale to nie jest warunek konieczny

> - klima, abs,pp, regulacja kierownicy, regulacja siedzenia w pionie

> Typy: GPunto, clio, lacetti,206?

Polecę tu nowe Renault Twingo, fakt iż teoretycznie nie spełnia zadanych kryteriów przez wielkość nie mniej w zestawieniu pojawił się P206 a to samochód podobnych gabarytów co Twingo. Mam Twingo 1.5 DCi , za rocznik 2010 zapłaciłem 18500 tys zł , przebieg niecałe 24 tys km czyli w zasadzie nówka. Żonka w niebo wzięta, samochód o bardzo przestronnym wnętrzu jak na takie gabaryty zewnętrzne, ciekawe stylistycznie, wygodne i dość dobrze wyposażone. Silnik w prawdzie DCi, ale z powodzeniem znajdziesz coś w benzynie. Jak na diesla przystało spalanie jest bardzo niskie, w mieście wychodzi poniżej 5 litrów, na trasie spokojnie zejdziesz poniżej 4 l, żadna konfiguracja PB + LPG tego raczej nie pobije, a odpadają wszelkie problemy z radosną twórczością polskich gazowników. Za podane przez Ciebie kwotę kupisz coś z rocznika 2009 może 2010, szczerze polecam!

Napisano

> Pozostają tylko 4 rozwiązania:

> 1. Nie masz 1.4 VVTi

Właśnie ten silnik posiadam

> 2. Usterka została głoszona i usunięta na gwarancji

> 3. Masz przekładany silnik. Obecnie po 2003r.

> 4. Jeszcze tego nie zauważyłeś... Standardowo powinna łykać ok 2l. na 10kkm.

No raczej bym zauważył ubytek 2 litrów, a co do silnika to nie znam jego wcześniejszej historii bo posiadam auto sprowadzone, którego jestem pierwszym właścicielem w Polsce.

Napisano

na IKP widzę Vadero ostro odradził GP grinser006.gif

to moze auto emoción ?

jakiś tekst

sympatyczne i w miare przewidywalne w kosztach autko 893goodvibes.gif

Napisano

> na IKP widzę Vadero ostro odradził GP

> to moze auto emoción ?

> jakiś tekst

> sympatyczne i w miare przewidywalne w kosztach autko

A te emocje to gdzie? grinser006.gif

Ten silnik to jest jakies nieporozumienie...

Jezdzilem w Foxie i po wlaczeniu klimatyzacji nie dalo sie wyprzedzac...

Spalanie w trasie bylo na poziomie 6,5-7 ltr...

Napisano

> A te emocje to gdzie?

> Ten silnik to jest jakies nieporozumienie...

> Jezdzilem w Foxie i po wlaczeniu klimatyzacji nie dalo sie wyprzedzac...

> Spalanie w trasie bylo na poziomie 6,5-7 ltr...

moze inna skrzynia niewiem.gif

ja zwykle robię koło 6-6,5 w trasie jadac srednio dynamicznie

a wyprzedzam normalnie na III biegu i nie bylo problemach przy 4 osobach i bagazu

ale fakt ze nauczylem sie jazdy Puntem 55 ktore jeszcze gorzej przyspiesza i moze bardziej szanuję kazda przerwe wink.gif

na pewno autem ktore ma 140 koni by się lepiej wyprzedzało grinser006.gif

Napisano

> na IKP widzę Vadero ostro odradził GP

Tylko, że On nigdzie nie pisze, że GP, które opisuje jeździ w nauce jazdy, a to każde auto b. źle znosi.

Napisano
  • Autor

> Tylko, że On nigdzie nie pisze, że GP, które opisuje jeździ w nauce jazdy, a to każde auto b. źle

> znosi.

zwykłe PII dobrze znosiło Lkę - ale PII nie chcemy

Twingo ...calkiem całkiem trochę brzydkie i małe ale że spala 5 litrów w mieście hmm.gif

edit - można tez znaleźć clio w rozsądnym roczniku i nowej budzie więc twingo odpada

Napisano

> Właśnie ten silnik posiadam

> No raczej bym zauważył ubytek 2 litrów, a co do silnika to nie znam jego wcześniejszej historii bo

> posiadam auto sprowadzone, którego jestem pierwszym właścicielem w Polsce.

Więc pozostają już tylko dwie możliwości:

1. Usterka została usunięta na gwarancji - sprawdzisz to po VINie w ASO

2. Ktoś w pewnym momencie nie wytrzymał, kupił za 500 euro silnik pozmianowy i wymienił...

Napisano

> to jest jakaś opcja godna rozważenia

> ile kkm wytrzymują te silniki? chyba bez obawy można brać z przebiegiem do 200.000

Znam dość dobrze taką Toykę która najechała prawie 400kkm.

Gdybyś nie widział przebiegu to po wnętrzu dałbyś max 200kkm, i to głównie z uwagi na wiek, a nie wygląd.

Oleju od wymiany do wymiany przypadającej co 15kkm nie bierze.

Ogólnie zadzwiająco dobrze trzyma się jak na swój przebieg.

Napisano

Miałem ten 75KM w dużo cięższej Cordobie 2005r.... Popitalała 180km/h w/g GPSu.

Tylko paliła dużo... Zejść poniżej 9l./100km to już był super wynik...

Cordoba ta ma dzisiaj ok. 300kkm przebiegu!!!!!!!! Żadnych problemów z silnikiem!!!!!

W kolejnej 2008r. miałem BXW 86KM.... Moge napisać to samo... tylko, że w.g GPSu popitalał już 187km/h

Dzisiaj ma ok. 170kkm i równiez żadnych problemów z silnikiem

Chyba przesadzasz....

Napisano

Za takie same pieniądze kupi Corolle E12 5d 1.4 VVTi.

chyba nie ma czego porównywać...??? zlosnik.gif

Napisano

> moze inna skrzynia

> ja zwykle robię koło 6-6,5 w trasie jadac srednio dynamicznie

> a wyprzedzam normalnie na III biegu i nie bylo problemach przy 4 osobach i bagazu

> ale fakt ze nauczylem sie jazdy Puntem 55 ktore jeszcze gorzej przyspiesza i moze bardziej szanuję

> kazda przerwe

> na pewno autem ktore ma 140 koni by się lepiej wyprzedzało

Przy mojej jeździe w trasie 1.4VVTI pali 7-8l. Fakt, że tylko w zabudowanym jadę w miarę przepisowo.

Teraz jak jest ślisko spalanie w trasie jestem w stanie utrzymać <6,5l/100km.

W mieście ten silnik potrafi spalić 8l, jak i 10l/100km. W zależności od wielkości miasta i sposobu eksploatacji.

Auto jest w miarę ciche, o niebo cichsze od Astry której miałem dość.

Napisano

> Za takie same pieniądze kupi Corolle E12 5d 1.4 VVTi.

> chyba nie ma czego porównywać...???

ja bym wziął Ibizę bo po prostu bardziej mi się podoba zlosnik.gif

zewnątrz jak i wewnątrz

Corolla za duza, pozatym pewnie była droższa w zakupie niz Ibiza, a jak tak traci to znaczy, ze to juz nie taka Toyota o ktorej wszyscy mysla grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> ja bym wziął Ibizę bo po prostu bardziej mi się podoba

> zewnątrz jak i wewnątrz

> Corolla za duza, pozatym pewnie była droższa w zakupie niz Ibiza, a jak tak traci to znaczy, ze to

> juz nie taka Toyota o ktorej wszyscy mysla

a ja powiem tak - coraz bardziej chodzą mi po głowie

clio, ibiza, grande., corolla....w dalszej kolejności modus, almera, scenic, fiesta, lacetti

interesuje mnie w miarę rozsądku młode rocznikowo auto - co najgorsze musi się PODOBAĆ sciana.gifgrinser006.gif - a podoba się tak na prawdę od X3 w górę hehe.gif

Napisano

> Miałem ten 75KM w dużo cięższej Cordobie 2005r.... Popitalała 180km/h w/g GPSu.

> Tylko paliła dużo... Zejść poniżej 9l./100km to już był super wynik...

> Cordoba ta ma dzisiaj ok. 300kkm przebiegu!!!!!!!! Żadnych problemów z silnikiem!!!!!

> W kolejnej 2008r. miałem BXW 86KM.... Moge napisać to samo... tylko, że w.g GPSu popitalał już

> 187km/h

> Dzisiaj ma ok. 170kkm i równiez żadnych problemów z silnikiem

> Chyba przesadzasz....

To auto bylo z wypozyczalni, wiec mozliwe ze cos bylo z nim nie tak...

Napisalem tylko swoje odczucia po okolo 1000km.

Duzo przyjemniej jezdzilo mi sie no Clio 1,4, a dodatkowo spalo mniej paliwaok.gif

Napisano

> a ja powiem tak - coraz bardziej chodzą mi po głowie

> clio, ibiza, grande., corolla....w dalszej kolejności modus, almera, scenic, fiesta, lacetti

> interesuje mnie w miarę rozsądku młode rocznikowo auto - co najgorsze musi się PODOBAĆ - a

> podoba się tak na prawdę od X3 w górę

anyway jak chcecie pomacać Ibizę to zapraszam grinser006.gif

Napisano

> ja bym wziął Ibizę bo po prostu bardziej mi się podoba

> zewnątrz jak i wewnątrz

Na wstępie najważniejszym wyznacznikiem był "samochód bezproblemowy". Więc kwestie wyglądu poszły na drugi plan... A i tak nie byłoby o czym pisać bo to kwestia gustu...

chyba nie będziemy podważać faktu, że Corolla jest mniej awaryjna od Ibizy...??? zlosnik.gif

> Corolla za duza, pozatym pewnie była droższa w zakupie niz Ibiza, a jak tak traci to znaczy, ze to

> juz nie taka Toyota o ktorej wszyscy mysla

To że z tyłu ktoś może usiąść, a w dodatku jest troszeczkę więcej bagażnika to źle...???

To na pewno nie ta Corolla co w latach '90, jeśli to masz na myśli.... Ale dalej o niebo lepsza od Ibizy!!!!! 033102bebe_1_prv.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

wstępnie zostają dwie marki Peugeot 307 ostatecznie 207 i Grande Punto ...

jaką benzynę polecacie w Peugeocie? diesel odpada do miasta...

Napisano

> jaką benzynę polecacie w Peugeocie?

Żadną. O peżocie dobrego mogę powiedzieć, że jest ładny.

Napisano

1.4 8V 75KM - paliwożerny muł, ale działa

1.4 16V 88KM - pilnuj rozrządu i tez będzie działał

2.0 16V 136KM - spalanie adekwatne do mocy, ogólnie działa

Gdybyś trafił jednak coś ciekawego w dieslu i będzie to 2.0HDI 90KM to też bierz... Wymienisz sobie co trzeci przegląd koło pasowe wału korbowego i będzie śmigał...

Oczywiście będzie Ci padać wszystko inne co tylko możliwe, no ale w końcu będzie tani, młody i ładny.... zlosnik.gif coś za coś...

Napisano

> Żadną. O peżocie dobrego mogę powiedzieć, że jest ładny.

i jaki tani...

... w zakupie

zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> wstępnie zostają dwie marki Peugeot 307 ostatecznie 207 i Grande Punto ...

> jaką benzynę polecacie w Peugeocie? diesel odpada do miasta...

do 307 imho z benzyny to 1.6 jest najsensowniejszy. ja mam 2.0 i pali to sporo, 12 litrów pb w mieście wypija. gazuje się dobrze ale tak czy siak po warszawie 36 litrów gazu starcza na 250km. Jeśli nie potrzebuje tyle miejsca co ma 307 to wydaje mi się że lepsze będzie grande punto. Na pewno mniej się będzie sypało bo 307 się jednak trochę psuje zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> do 307 imho z benzyny to 1.6 jest najsensowniejszy. ja mam 2.0 i pali to sporo, 12 litrów pb w

> mieście wypija. gazuje się dobrze ale tak czy siak po warszawie 36 litrów gazu starcza na

> 250km. Jeśli nie potrzebuje tyle miejsca co ma 307 to wydaje mi się że lepsze będzie grande

> punto. Na pewno mniej się będzie sypało bo 307 się jednak trochę psuje

no to GP wychodzi na prowadzenie ok.gif

Napisano

Dacia Sandero

Zdecydowanie bedzie najmlodsza i najtansza w obsludze

Napisano
  • Autor

> Dacia Sandero

> Zdecydowanie bedzie najmlodsza i najtansza w obsludze

ale nie do posiadanej kwoty...a max wydatek jaki przewidujemy to 18tys (rejestracja, wymiany eksploatacyjne itd..

Napisano

> no to GP wychodzi na prowadzenie

To że tobie się wydaje, że GP to dobry wybór nie oznacza, że kobiecie się spodoba. Ja miałem GP i byłem zadowolony a moja żona nienawidziła nim jeździć, bo z tyłu kiepsko widać a z przodu nie widać maski - efekt był taki, że wgięła drzwi bo wydawało jej się, że się zmieści. GP to na pewno nie jest auto, które podoba się kobietom.

Napisano

> ale nie do posiadanej kwoty...a max wydatek jaki przewidujemy to 18tys (rejestracja, wymiany

> eksploatacyjne itd..

nie kapuje?

nie mowie o nowym

za tyle to spokojnie 2008-2009 kupisz ok.gif

Napisano
  • Autor

> nie kapuje?

> nie mowie o nowym

> za tyle to spokojnie 2008-2009 kupisz

Średnio raczej ale popatrzeć można

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.