Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Białe tylne lampy

Featured Replies

Napisano

Siemka, mam okazje kupić tylne całe białe lampy i moje pytanie jest taki jak to sie ma z panami policjantami ? czepiają sie tego? legalne w polsce są ? są dalej w modzie takie białe czy wiocha ?:Pzlosnik2.gif

Napisano

> Siemka, mam okazje kupić tylne całe białe lampy i moje pytanie jest taki jak to sie ma z panami

> policjantami ? czepiają sie tego? legalne w polsce są ? są dalej w modzie takie białe czy

> wiocha ?:P

generalnie wiocha, a do jakiego samochodu ?

Napisano

Zależy od tego czy mają homologacje czy nie smile.gif

Powinny być znaki wytłoczone na lampach.

Napisano

> Siemka, mam okazje kupić tylne całe białe lampy i moje pytanie jest taki jak to sie ma z panami

> policjantami ? czepiają sie tego? legalne w polsce są ? są dalej w modzie takie białe czy

Jak mają homologacje to mogą być nawet całe różowe w hello kitty

Napisano

ooniee.gif

mega wiocha

Napisano

> Jak mają homologacje to mogą być nawet całe różowe w hello kitty

Pod warunkiem że mają odblaski, jeśli nie to trzeba gdzieś przykleić (z reszta w takim wypadku powinny byc dołączone do lamp)

Napisano

Przepisy mowia o barwie swiatla, a nie barwie klosza.

Napisano

Są w modzie = wiocha ok.gif

Jak Ci się podobają i są homo, to bierz, jeździj i się nie przejmuj. Twój samochód i Tobie się podoba mać cfaniak.gif

Napisano

Lampa moze byc cala biała, tylko ma swiecic odpowiednimi kolorami. Biale lampy nie maja odblasków - te musisz sobie zamonowac np. na zderzaku, chyba ze juz Twoje auto ma takie smile.gif

Napisano

IMHO wiocha.

Są w modzie wśród małomiasteczkowych, remizowych tjjunierów.

Napisano

> http://kocosgarage.pl/images/fotoshooting/gruby_grubas_studio/DSC_0639-%5B800x600%5D.jpg

> To też wiocha ?

Dla mnie ładny samochód musi być zbudowany w sposób harmonijny tj. wielkość opon, felg, zawieszenie, spojlery itd. powinny być pochodną przeznaczenia samochodu oraz jego mocy.

Sztuczne wpakowywanie za szerokich opon i ekstremalne niskie zawieszenie wprowadza mocny dysonans zawłaszcza jak samochód nigdy toru wyścigowego nie widział oraz ma zamontowany jakiś dychawiczny silnik.

Tuning optyczny tego typu można porównać do tipsów u kobiet czy wielkiego silikonowego biustu lub ust, niektórym się podobają inni nie mogą na nie patrzeć.

Napisano

> Dla mnie ładny samochód musi być zbudowany w sposób harmonijny tj. wielkość opon, felg,

> zawieszenie, spojlery itd. powinny być pochodną przeznaczenia samochodu oraz jego mocy.

> Sztuczne wpakowywanie za szerokich opon i ekstremalne niskie zawieszenie wprowadza mocny dysonans

> zawłaszcza jak samochód nigdy toru wyścigowego nie widział oraz ma zamontowany jakiś

> dychawiczny silnik.

> Tuning optyczny tego typu można porównać do tipsów u kobiet czy wielkiego silikonowego biustu lub

> ust, niektórym się podobają inni nie mogą na nie patrzeć.

A ja wlasnie lubie german style, czyli nisko i bardzo szeroko, nawet jesli silnik jest kompletnie bez mocy, to ma wygladac a nie jezdzic.

Co innego szykowanie auta do szybkiej jazdy (wtedy nie musi wygladac), a co innego wlasnie tworzenie fajnego wygladu (wtedy nie musi szybko jezdzic).

Napisano

Nie przejmuj się.

Widzę że tu sami "miastowi", że wszystko dla Was wiocha zlosnik.gif I pewnie wszyyyyscy latacie w garniakach cfaniaczek.gif

Od kiedy to gdzieś napisane jest że samochód ze sportowymi tajlami musi być przeznaczony tylko na tor, albo ma nakaz chociaż zetknąć się z torem? Wymyślacie Sobie regułki które nie istnieją.

Jeśli jest homologacja na takie lampy, i Ci się podobają, to bierz bez wahania. Chyba że chcesz, być "szarym człowieczkiem" i mieć tuzinkowe auto, bo nietuzinkowe, to "wiocha" cfaniaczek.gif

Napisano

Olej to czy wiocha, czy nie.

Byle miały homologację.

3 lata temu w Voyagerze popsułem tylni klosz, patrząc na ceny lamp to wychodziło że białe są za 1/3 ceny normalnego. Już miałem kupić 2 (bo dwie były tańsze niż jeden oryginał)

Ale homologacji nie miały więc kupiłem klasyczną lampę. Używkę.

Napisano

> Na pewno moda.

> Dla jednego będzie to wiocha, dla innego nie, dla mnie osobiście...

> Harmonia i umiar to wartości klasyczne, których zarówno w tym jak i w wielu innych tuningowanych

> autach brakuje.

Tu się zgadzam. Dla mnie taki samochód to trochę jak mysz nadymająca się aby zrobić wrażenie na kocie. grinser006.gif Ale co kto lubi, jedni chcą się wyróżniać w tłumie za pomocą samochodu i często efekt jest karykaturalny; innym wystarczy zadbany samochód, bo mają zupełnie inne zainteresowania. zlosnik.gif

dranio

Napisano

> Tu się zgadzam. Dla mnie taki samochód to trochę jak mysz nadymająca się aby zrobić wrażenie na

> kocie. Ale co kto lubi, jedni chcą się wyróżniać w tłumie za pomocą samochodu i często efekt

> jest karykaturalny; innym wystarczy zadbany samochód, bo mają zupełnie inne zainteresowania.

> dranio

Uzytkownicy forum motoryzacyjnego raczej maja wlasnie zainteresowania motoryzacja, a nie zupelnie inne zlosnik.gifok.gif

Napisano

ja miałem i nikt się nie czepiał wink.gif a na wszelki wypadek woziłem czerwony odblask żeby przylepić do zderzaka zlosnik.gif

natomiast czy wiocha czy nie się nie patrzyłem- mnie się podobały zlosnik.gif

Napisano

> Uzytkownicy forum motoryzacyjnego raczej maja wlasnie zainteresowania motoryzacja, a nie zupelnie

> inne

Eee... Widocznie jestem nietypowy. Forum traktuję użytkowo - jako miejsce wymiany przydatnych informacji.

dranio

Napisano

> to ma wygladac a nie jezdzic.

A ja uważam wręcz przeciwnie - auto ma lepiej jeździć, niż na to wygląda. ok.gif

Napisano

Na lampy tylne nie patrzą prawie w ogóle - jeśli świecą odpowiednimi kolorami, mają sprawne żarówki i odpowiednio mocno świecą, to nawet się nie schylą żeby sprawdzić czy jest homologacja - przerabiane empirycznie podczas bardzo drobiazgowej kontroli.

Czy modne - jeśli to białe... to OK, jeśli "lexusy" to zdecydowanie obciach (pasuje do nich płyta na lusterku, naklejka tjunink na klapie, zimny łokieć i umcyk umcyk dobiegające z wnętrza samochodu), jeśli diody.... to pomyśl dwa razy, bo często diodowe wyglądają taż, że można o nich powiedzieć to samo co o "lexusach" wink.gif.

Napisano

> Uzytkownicy forum motoryzacyjnego raczej maja wlasnie zainteresowania motoryzacja, a nie zupelnie

> inne

ale ja tu żadnej sprzeczności nie widzę niewiem.gif, jednym z moich zainteresowań jest właśnie motoryzacja, jednak nie mam "parcia" na jakieś obciachowe "junigowanie żeby nie być szarym człowieczkiem i się wyróżniać", dla mnie priorytetem jest 100% sprawne, zadbane auto, naprawiane dobrymi częściami.

Jak widzę samochód z "leksami", obniżone, suuuuper tłumik quasi-sportowy, ale za to dymiące olejem jak smok, to mnie krew zalewa. Fakt, niedymiącym silnikiem pod remizą się szyku nie zada, tak jak tłumikiem z rurą jak rynna i spojlerem jak spychacz. Do tego basebolówka na uszy naciągnięta i skrzywiony kręgosłup, tak że trzeba jeździć na prawym półdupku rotfl.gif. No ale ja mam specyficzne podejście do przeróbek w samochodzie. 30.GIF

Napisano

> A ja uważam wręcz przeciwnie - auto ma lepiej jeździć, niż na to wygląda.

Dokładnie ok.gif

Kiedyś nawet myślałem żeby kupić jakiegoś starego Golfa GTI, zrobić go mechanicznie na TIP-TOP (zawieszenie, silnik itd.)i nie wczuwać się w wygląd zewnętrzny, żeby nie kusić złodziei i zawistników. Poza tym, bezcenna mina wypasionego karka w ... (nie wymieniam marki, zeby nie prowokować) jak mu stary obdrapany Golf II odjeżdża drive.gif270635636-JUMP2.gif

Może jeszcze zrealizuję. hmm.gif

Napisano

> ale ja tu żadnej sprzeczności nie widzę , jednym z moich zainteresowań jest właśnie motoryzacja,

> jednak nie mam "parcia" na jakieś obciachowe "junigowanie żeby nie być szarym człowieczkiem i

> się wyróżniać", dla mnie priorytetem jest 100% sprawne, zadbane auto, naprawiane dobrymi

> częściami.

Tyle, ze jak ktos poprawia wyglad samochodu wlasnie zeby sie wyróżniać z tłumu, to nie znaczy ze nie dba o mechanike, mysle ze czesto wlasnie ma auto bardzo zadbane, skoro to jego hobby. Ale to ze jest mega obnizony na szerokich kołach, nie znaczy ze musi tam miec silnik o ogromnej mocy (jak sugerował ktoś wyżej w tym wątku), po prostu moze tam siedziec zwykle 1.4 ale zadbane i sprawne i tez jest dobrze - o to mi chodziło.

> Jak widzę samochód z "leksami", obniżone, suuuuper tłumik quasi-sportowy, ale za to dymiące olejem

> jak smok, to mnie krew zalewa. Fakt, niedymiącym silnikiem pod remizą się szyku nie zada, tak

> jak tłumikiem z rurą jak rynna i spojlerem jak spychacz. Do tego basebolówka na uszy

> naciągnięta i skrzywiony kręgosłup, tak że trzeba jeździć na prawym półdupku . No ale ja mam

> specyficzne podejście do przeróbek w samochodzie.

Tu sie zgadzam ok.gif

Napisano

Ładne,ale żeby uniknąć problemów podczas kontroli Policji musisz zamontować dodatkowe czerwone odblaski np.prostokątne we wnęce na tablice rejestracyjną w zderzaku.Będzie schludnie i spełniało wymogi. smile.gif

Ja dodam,że swego czasu w bolidzie jakim jest Seicento miałem dokładnie takie lampy jak przewinęły się w tym wątku wcześniej i podczas wnikliwej kontroli (nie zdążyli zmierzyć mi prędkości więc pozostała tylko dokładna kontrola pojazdu czyli gaśnica etc.)właśnie przez brak odblasków tylnych barwy czerwonej dowód rej. "poszedł się kochać". tongue.gif Na nic zdała się homologacja E coś tam wybita na obudowie lampy,Policjant miał przypuszczenia,że ktoś majstrował samemu przy kloszu,a to wystarczyło by zatrzymać dowód(w świetle prawa zresztą słusznie).Immo jak Ci się podobają pod względem estetycznym to klej czerwone odblaski i w drogę. smile.gif

Napisano

> Na nic zdała się homologacja E coś

> tam wybita na obudowie lampy,Policjant miał przypuszczenia,że ktoś majstrował samemu przy

> kloszu,a to wystarczyło by zatrzymać dowód(w świetle prawa zresztą słusznie).

Homolagacja homologacją, ale ustawa mowi jakie swiatla mają byc w pojezdzie z tyłu - m.in. odblaskowe barwy czerwonej inne niż trójkątne. W sumie dla wlasnego bezpieczeństwa lepiej miec te odblaski - jak staniesz w nocy na trasie bez prądu...

Napisano

> auto to 406 w lampki dokładnie te

> http://allegro.pl/peugeot-406-95-lampy-tylne-nowe-lampa-nowa-i2182660013.html

Jesli masz auto seryjne i chcesz tylko te lampy wymienic, to ja bym tego nie robil, imho wymiana samych tylnych lamp na białe wyglada brzydko. Co innego jak masz auto juz troche tuningowane i lampy to kolejny element tuningu - to wtedy calkiem niezle beda wygladac ok.gif

Napisano

> odblaskowe barwy czerwonej inne niż trójkątne. W sumie dla wlasnego bezpieczeństwa lepiej miec

> te odblaski - jak staniesz w nocy na trasie bez prądu...

Odblaski w tych lampach występowały,ale barwy białej więc podczas postoju w nocy auto było widoczne tylko wprowadzało nieco mętlik w głowie nadjeżdżającego.Fakt do kompletu powinny być odblaski czerwone innego kształtu niż trójkątny,jasno to określają przepisy.

Napisano

> Tyle, ze jak ktos poprawia wyglad samochodu wlasnie zeby sie wyróżniać z tłumu, to nie znaczy ze

> nie dba o mechanike, mysle ze czesto wlasnie ma auto bardzo zadbane, skoro to jego hobby.

Jasne, masz rację, mnie chodziło o to, że gdybym miał wybierać, to najpierw mechanika, a później ewentualnie wygląd. Chociaż w Polsce to drugie prowokuje różnych prymitywów do zniszczenia ci bryki, bo...

...wyróżnia się na parkingu! sciana.gif Przerabiałem to niedawno. Na moich oczach pijany debil na parkingu przed blokiem, wypił browara i po chwili zastanowienia (bo nie myślenia) pier... pustą butelką w 5oo-tkę mojej żony! Faktycznie, wyróżniała się: biała, czysta, błyszczące chromy, białe wnętrze..., na tle szaro-brudnych eskortów, golfów, fabii... (bez urazy, takie najczęstsze marki pod blokiem) z daleka rzucała się w oczy! angryfire.gif (na sczęście Policja była niedaleko i złapali łobuzów policial.gif)

W Polsce trzeba mieć szaro-bure auto najlepiej trochę poobijane, żeby "nie wyróżniać się z tłumu" beksa.gif Mojego szarego Sedici igdy nikt nie zaczepił, podobnie jak Felicji, ale Clio już tak dobrze nie miało no.gif

Napisano

> W Polsce trzeba mieć szaro-bure auto najlepiej trochę poobijane, żeby "nie wyróżniać się z tłumu"

> Mojego szarego Sedici igdy nikt nie zaczepił, podobnie jak Felicji, ale Clio już tak dobrze

> nie miało

To juz inna sprawa. Z jednej strony fajnie sie wyróżniać z tłumu, ale to ma wiele minusów - tak jak piszesz, przez to wyróżnianie się z tłumu czlowiek jest narażony na wiele szkód sick.gif

Napisano

> Ja dodam,że swego czasu w bolidzie jakim jest Seicento miałem dokładnie takie lampy jak przewinęły

> się w tym wątku wcześniej i podczas wnikliwej kontroli (nie zdążyli zmierzyć mi prędkości więc

> pozostała tylko dokładna kontrola pojazdu czyli gaśnica etc.)właśnie przez brak odblasków

> tylnych barwy czerwonej dowód rej. "poszedł się kochać".

To trafiłeś na jakiś intelektualistów smile.gif . Kiedyś miałem takie same i bezboleśnie przeszedłem akcję drobiazgowego trzepania kibiców "nocnego eventu motoryzacyjnego". Ten biały odblask to był zdecydowanie nie w porządku smile.gif.

Napisano

> A ja uważam wręcz przeciwnie - auto ma lepiej jeździć, niż na to wygląda.

Wyrwałeś z kontekstu zdanie. Jemu chodzi konkretnie o styl auta - wówczas auto ma wyglądać (na glebie) i nie nie musi jeździć szybko (w sumie następstwo gleby przy naszych drogach)

Wracając do tematu, jak coś jest ładnie skomponowane to dlaczego nie?

Imo twoje auto i tobie ma się podobać, zapytać na forum możesz o zdanie, ale i tak rób swoje.

Mi się nie podobają rosty, gleby i masa innych pierdół na widok których podobno "rajtuzy same się drą", ale właścicielom i zwolennikom takiego stylu to się podoba i tak ma być.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.