Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie żarówki polecacie?

Featured Replies

Napisano

Planuję zanabyć H7. Co polecacie i jakie macie doświadczenia? Osram, Philips, Tesco?

Czy może nie bawić się w półśrodki i od razu zapodać hidy z portalu aukcyjnego?

Napisano

> Planuję zanabyć H7. Co polecacie i jakie macie doświadczenia? Osram, Philips, Tesco?

> Czy może nie bawić się w półśrodki i od razu zapodać hidy z portalu aukcyjnego?

takie, coby dało się dokupic jedna sztuke jak sie przepali smile.gif obecnie mam Tungsram, nie widze zadnej roznicy (poza 50% ceny) vs Philips.

Napisano
  • Autor

no właśnie, cena philipsa to raczej lekka przesada...

Napisano
  • Autor

> Planuję zanabyć H7. Co polecacie i jakie macie doświadczenia? Osram, Philips, Tesco?

> Czy może nie bawić się w półśrodki i od razu zapodać hidy z portalu aukcyjnego?

Tungsram costam 90

Napisano

Ja używam Philipsa takiego jak w tej aukcji.

Dobry,markowy produkt za rozsądne pieniądze.

Kupuje w sklepie moto,lub na stacji paliw.

Przykładowa aukcja....

Napisano

> Tungsram costam 90

Popieram ok.gif

Założyłem takie do Fiata Uno. Świecą lepiej od zwykłych i o dziwo przez rok i jakieś +- 15 tys. km. się nie przepaliły. Teraz zakupiłem drugi komplet, bo jedna żarówka w końcu powiedziała 30.GIF.

Tyle że w Unie są żarówki H4. Nie wiem na ile jakość H7 tej samej firmy może od nich odbiegać niewiem.gif

Napisano

Zdecydowanie Tungsram Megalight +50% lub Megalight Ultra +90% ok.gif

Napisano

Ja od jakiegoś czasu stosuję H7 Hella.

Dużo światła dają, ale przed wszystkim są trwałe ok.gif

Napisano

Tungsram ok.gif A czy w wersji standardowej czy +xx% to już wg uznania / potrzeb.

Napisano
  • Autor

> Ja od jakiegoś czasu stosuję H7 Hella.

> Dużo światła dają, ale przed wszystkim są trwałe

i chyba właśnie hellę kupię.

Na ebay komplet 2 szt. wychodzi o 50% taniej niż osram a philips kosztuje ponad 100% więcej. Tungsram niet...

Dzięki

Pozdrawiam

Napisano

Osram Night Breaker+

Swiecily jasniej i lepiej niz standardowe H7, ale padly w dwa razy krotszym czasie.

Napisano

w sklepie na B.. ostatnio widziałem po 9 zł za 2 szt...

marki tej samej co ja kupuję i wytrzymują około 3/4 roku - 30 kkm

decyzja należy do Ciebie zlosnik.gif

Napisano

Ja mam H7 Osram Silverstar. Polecam zlosnik.gif

Napisano

Ja włożyłem ostatnio H7 Osram Original, czyli najprostsze z serii po 18 zeta sztuka. Różnica pomiędzy nimi, a fabrycznym koreańskim "czymś" jest ogromna. Zobaczymy ja z trwałością.

Napisano

> takie, coby dało się dokupic jedna sztuke jak sie przepali obecnie mam Tungsram, nie widze zadnej

> roznicy (poza 50% ceny) vs Philips.

Na pierwszy montaż miałem Philipsy wytrzymały 40 kkm.

Tungsramy +50% wystaczyły jedynie na 20 kkm.

Teraz znowu tu samo i 20 kkm zrobione i tylko czekam jak w nocy na drodze znowu będę wymieniać, później testuje Philipsy jakieś zwykłe i zwykłe Tungsramy które były chyba z 3-4 razy tańsze zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Na pierwszy montaż miałem Philipsy wytrzymały 40 kkm.

też miałem teraz jakieś philipsy, wytrzymały jakieś 20 tyś. km, znaczy jedna wytrzymała druga nie...

> Teraz znowu tu samo i 20 kkm zrobione i tylko czekam jak w nocy na drodze znowu będę wymieniać,

miałem tę wątpliwą przyjemność wymiany żarówki w nocy podczas deszczu kilka dni temu sick.gifsick.gif

> później testuje Philipsy jakieś zwykłe i zwykłe Tungsramy które były chyba z 3-4 razy tańsze

kupiłem teraz hella longlife i zobaczymy.

Jak przyjdą to od razu wpakuję do lamp - zawsze wymieniam żarówki parami.

Napisano

> Planuję zanabyć H7. Co polecacie i jakie macie doświadczenia?

Hella Long Life, dobrze świecą, tanie, obecnie jeżdżą już 30 000km w aucie.

Napisano

Przerabiałem Philipsy za 60-70zł, potem - za 1/3 ich ceny, równie dobre Tungsramy MegaLight +60% (wytrzymują rok) i MegaLight +90% (pół roku). Wnioski mam takie - te mocniejsze żarówki, ze względu na cienki żarnik, zwykle trochę większy pobór mocy (sprawdzone w testach!), większą emisję UV, wyższą temperaturę (cieńszy żarnik):

- świecą z czasem coraz słabiej,

- przyczyniają się do matowienia plastikowych reflektorów od środka

To są moje wnioski z kilku lat.

Teraz kupiłem żarówki marki... Carrefour. Prawdopodobnie są to markowe żarówki w innym opakowaniu. Jestem bardzo zadowolony nie tylko z natężenia światła, ale też jego rozkładu, oświetlenia pobocza - silnym równym światłem jak reszta drogi. Mam je od października i wciąż jestem zadowolony, tak że kupiłem drugi komplet H7 na zapasowe. Chociaż mam ochotę kupić jeszcze raz Tungsramy żeby porównać bezpośrednio nowe komplety, a potem wyjeździć na nich tyle co na Carrefourach (o ile dotrwają...) i wtedy porównać jeszcze raz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.