Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup lacetti

Featured Replies

Napisano

Witam

Na wstępie wyjaśnię iż od 8 lat jestem właścicielem(bardzo zadowolonym) Lanosa, którego oddaję córce. Sentyment i zadowolenie z marki Daewo spowodował iż podjąłem decyzję o zakupie Chevroleta Lacetti .Mam już dogadanego 2008 sedan,silnik 1,4 , 60 tys przejechane (bezwypadkowy100%)moja prośba, to na co warto zwrócić uwagę, co ewentualnie czeka mnie do naprawy o czym dotychczasowy właściciel może "zapomnieć "powiedzieć, gdzie zerknąć dokładniej czy można przeprowadzić testy które pomogą wykluczyć jakieś niedomaganie.Jeszcze jedno tak szczerze ile pali takie auto w jeździe miejskiej, bo jakoś w 7l nie wierzę ( jestem zwolennikiem gazu i będę go chciał jak najszybciej założyć).Za wszelką pomoc bardzo dziękuję .

Pozdrawiam.

Napisano

Co do samochodu, to akurat sam jeżdżę lacetti 1.4 sedan z 2008 roku z przebiegiem 45kkm:) Z samochodu jestem zadowolony, a co do spalania to 7l w mieście jest raczej nie realne.... spalanie w granicach 7-7,5l można osiągnąć przy jeździe mieszanej na włączonej klimatyzacji. Natomiast miasto (korki) + klimatyzacja nie jest zaskoczeniem spalanie 9-10l. Samochód nie ma żadnych niedomagań, wystarczą regularne wymiany olej+filtry i można jeździć bez problemów, a co do sprawdzenia samochodu pod względem technicznych najlepiej jest podjechać na jakąś SKP. Z rzeczy które mogą być do wymiany to olej filtry, klocki... wszystko zależy od sposobu jazdy właściciela.

Napisano
  • Autor

Te 7l to informacja od właściciela nie brałem jej na poważnie.Na przegląd do SKP udam się napewno, jeszcze jedno czy wiesz co ile wymienia się rozrząd i jak to koszt w ASO ?.

Napisano

> Te 7l to informacja od właściciela nie brałem jej na poważnie.Na przegląd do SKP udam się napewno,

> jeszcze jedno czy wiesz co ile wymienia się rozrząd i jak to koszt w ASO ?.

We wrocławiu wciąga 9-10 w zależności od pory roku i zakorkowania miasta. W trasie 7,5-8 nie oszczędzając ani nie szalejąc. 1,4 do sedana to moim zdaniem ciut mało. Ale spokojnemu kierowcy do przemieszczania się z punktu A do B wystarczy. Rozrząd co 60kkm, w aso 1200-1300. W dobrym warsztacie na markowych częściach 600-700. Generalnie żadna filozofia. Rozrząd i pompa dokładnie te same co lanos i nubira 1,6. więc nie daj sobie wcisnąć kitu że to drogie części. Jedź z właścicielem do ASO które go obsługiwało niech pokażą historie auta. Zaufany mechanik niech sprawdzi przekładnie kierowniczą i czy sprzęgło śmiga jak trzeba i nic nie cieknie z wysprzęglika np. Warto podłączyć do kompa w aso. I rozpędzić go gdzieś do większej prędkości czy prosto jedzie i nic sie nie tłucze. Zahamować porządnie testowo. No i tyle.

Napisano

Tak jak koledzy niżej napisali 7 litrów w mieście to nierealne. Ja 6,5-7 mam w trasie, w zależności czy jadę z klimą czy bez. W warszawskich korkach wychodzi 9,5-10. Ale jak założysz gaz to nie będziesz na to patrzył. W sedanie moim zdaniem gaz jest obowiązkowy. Ja mam HB i ubolewam, że nie mam gazu, bo koło zapasowe mocno zmniejszyło by mi bagażnik, który w tej wersji i tak nie jest duży.

Po 60 tys. km trzeba wymienić rozrząd.

Generalnie samochód bezawaryjny.

Napisano

Ja akurat posiadam lacetti HB 1.8 CDX + LPG (LR Omegas).

Z samochodu jestem zadowolony. Przebieg, który teraz widnieje na liczniku to już 177tyś (i to dopiero ja średnią roczną zacząłem zaniżać).

Co mnie spotkało, co mnie niemile zaskoczyło:

- odpięła się kostka pod schowkiem i wywaliło mi błąd poduszki pasażera (pytanie, czy to kwestia samochodu, czy polskich dziur, które mogły wszystko obruszać).

- po zakupie wymieniłem uszczelkę pod pokrywą na nową - Elringa. Po ok. 18 tyś znów będzie zmieniana, bo leje się już ciurkiem (tu też pytanie, czy to wina samochodu - bo ponoć częsta awaria, czy jednak niefachowy montaż nowej uszczelki).

- musiałem regenerować wtryskiwacze od LPG, ale to raczej kwestia instalacji LPG a nie samego samochodu. (no i po 164tyś to też znów nie jest tak źle, że trzeba było je regenerować).

W spalanie ciężko mi uwierzyć, mi bierze w średnim trybie 8,5, po Wrocku 10-11. Co prawda 1.8, ale dużo się naczytałem opinii przed zakupem, że 1.4 aż wcale taki oszczędniejszy nie jest. Spalanie podałem oczywiście Pb. LPG 9,5 trasa, ~11 miasto + ~1l Pb95.

Napisano

> - po zakupie wymieniłem uszczelkę pod pokrywą na nową - Elringa. Po ok. 18 tyś znów będzie

> zmieniana, bo leje się już ciurkiem (tu też pytanie, czy to wina samochodu - bo ponoć częsta

> awaria, czy jednak niefachowy montaż nowej uszczelki).

Bardzo długo walczyłem z tą przypadłością w silniku 1,6 Nubiry. Pasta DIRKO zakończyła ten problem raz na zawsze. Polecam!

Napisano

> Bardzo długo walczyłem z tą przypadłością w silniku 1,6 Nubiry. Pasta DIRKO zakończyła ten problem

> raz na zawsze. Polecam!

Ale dokładniej co zrobiłeś? Zamieniłeś uszczelkę na pastę czy przesmarowałeś całą uszczelkę? Czy doszczelniłeś uszczelkę w newralgicznych miejscach?

Napisano
  • Autor

Czyli na dzień dobry czeka mnie wymiana rozrządu, tylko czy po 60tys wymieniać należy cały komplet tj.pasek, pompę , napinacze itp. w Lanosie wymieniałem tylko pasek i koszt w aso to 380zł.Około 120 tys do paska doszła pompa i napinacze wtedy było drożej(około 650zł) tak więc te 1200-1300 to dosyć drogo.Jeszcze pytanie ile może kosztować(może ktoś ostatnio montował) instalacja gazowa sekwencyjna?Ogólnie z postów wnoszę, że to wdzięczne autko i nie powinno mnie nic poważnego zaskoczyć.

Za wszelkie rady bardzo dziękuję

> We wrocławiu wciąga 9-10 w zależności od pory roku i zakorkowania miasta. W trasie 7,5-8 nie

> oszczędzając ani nie szalejąc. 1,4 do sedana to moim zdaniem ciut mało. Ale spokojnemu

> kierowcy do przemieszczania się z punktu A do B wystarczy. Rozrząd co 60kkm, w aso 1200-1300.

> W dobrym warsztacie na markowych częściach 600-700. Generalnie żadna filozofia. Rozrząd i

> pompa dokładnie te same co lanos i nubira 1,6. więc nie daj sobie wcisnąć kitu że to drogie

> części. Jedź z właścicielem do ASO które go obsługiwało niech pokażą historie auta. Zaufany

> mechanik niech sprawdzi przekładnie kierowniczą i czy sprzęgło śmiga jak trzeba i nic nie

> cieknie z wysprzęglika np. Warto podłączyć do kompa w aso. I rozpędzić go gdzieś do większej

> prędkości czy prosto jedzie i nic sie nie tłucze. Zahamować porządnie testowo. No i tyle.

Napisano

u mnie w regionie sekwencja IV gen, 2400-2500, można znaleźć taniej ale jakoś nie wierzę w jakość , będę montował na dniach ok.gif

Napisano

Wymień komplet rozrządu razem z pompą. Koszt wszystkich klamotów nie jest duży w związku z pokrewieństwem ze starszymi braćmi z daewoo, a spokój ducha bezcenny wink.gif Generalnie oprócz tego co jest napisane w tym wątku to jest to auto bezawaryjne z powodu swej prostoty i niestety starych ale sprawdzonych rozwiązań.

Co do instalki gazowej to lacetti nie jest wybredne, ale żeby mieć pełen spokój to trza 2500 wydać. Najbardziej zachwalane jest BRC.

Napisano

Wysmarowałem dokładnie nową uszczelkę i zamontowałem. Można też potem z zewnątrz trochę poprawić po przykręceniu. Robiłem to samo z silikonem wysokotemperaturowym, ale bez porównania gorszy efekt.

Napisano

> Wysmarowałem dokładnie nową uszczelkę i zamontowałem. Można też potem z zewnątrz trochę poprawić po

> przykręceniu. Robiłem to samo z silikonem wysokotemperaturowym, ale bez porównania gorszy

> efekt.

No i uszczelka zrobiona wczoraj, udałem się do innego mechanika, polecanego przez mojego kolegę, notabene 2x droższego niż mój poprzedni. Też powiedziałem, żeby dobrał uszczelkę, jaka będzie dobra i zrobił tak, żeby było dobrze.

Na montaż też poszedł Elring, dodatkowo uszczelniony w newralgicznych miejscach (jak to stwierdził mechanik) pastą

http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&...OGQ&cad=rja

Pytałem, czemu nie Dirko, skoro Elring takie dobre uszczelki robi - stwierdził, że Elring jest całkiem dobry w stosunku do innego szmelcu ale żebym mu zaufał, że Loctite jest najlepszy.

W TISie Loctite występuje w wielu miejscach jako środek do uszczelniania gwintów (klej przeciw odkręcaniu). Także GM miał też coś z tą firmą do czynienia. Zobaczymy na ile pomoże, mam nadzieję, że na długo. Poprzedni mechanik zrobił uszczelnienia na czerwony silikon confused.gif to raczej nie miało prawa długo wytrzymać.

Napisano

Zgadzam sie. BRC jest dobre i sprawdzone do Chevroletow. Mialem w Evandzie, moi koledzy zakladaja instalacje gazowe do wielu Chevi i montuja urzadzenia tej firmy.

Pozdr

Arek Epica LMV W-wa

Napisano
  • Autor

Jeszcze jedna istotna sprawa która wynikła ostatnio .Jak to jest z gazem ,ponieważ w serwisie dowiedziałem się że silnik 1.4 nie nadaje się do instalacji gazowych(coś o gniazdach zaworów) i w tym momencie mam olbrzymią zagwozdkę, gdyż gaz jest podstawą.Proszę o konkretną i szybką odpowiedz to prawda czy mit?

Pozdrawiam.

Napisano

> Jeszcze jedna istotna sprawa która wynikła ostatnio .Jak to jest z gazem ,ponieważ w serwisie

> dowiedziałem się że silnik 1.4 nie nadaje się do instalacji gazowych(coś o gniazdach zaworów)

> i w tym momencie mam olbrzymią zagwozdkę, gdyż gaz jest podstawą.Proszę o konkretną i szybką

> odpowiedz to prawda czy mit?

> Pozdrawiam.

Do tej pory 1,4 1,6 i 1,8 w Lacetti nadawały się do gazu. Jaki rocznik?

Obecnie w Cruze tylko 1,8 nadaje się do gazu.

Napisano

> Do tej pory 1,4 1,6 i 1,8 w Lacetti nadawały się do gazu. Jaki rocznik?

> Obecnie w Cruze tylko 1,8 nadaje się do gazu.

Tak patrzac na ostatnie moje 15 lat wspolpracy z serwisami i korzystania z roznych aut, wydaje mi sie ze wszystkie auta z silnikami benzynowymi za wyjatkiem z wtryskiem bezposrednim nadaja sie do gazu, a reszta to tylko marketing aby zarobic pare stowek wiecej.

Dziwne ze zadna z tych zmian nie ma odzwierciedlenia w katalogach czesci zamiennych do silnika?

Wszystko zależy od instalacji i jej dobrego montażu.

Taka jest moja prywatna opinia.

Napisano

> Tak patrzac na ostatnie moje 15 lat wspolpracy z serwisami i korzystania z roznych aut, wydaje mi

> sie ze wszystkie auta z silnikami benzynowymi za wyjatkiem z wtryskiem bezposrednim nadaja sie

> do gazu, a reszta to tylko marketing aby zarobic pare stowek wiecej.

> Dziwne ze zadna z tych zmian nie ma odzwierciedlenia w katalogach czesci zamiennych do silnika?

> Wszystko zależy od instalacji i jej dobrego montażu.

> Taka jest moja prywatna opinia.

Dobra instalacja i montaż to podstawa. Tak jak i przyzwoite wtryskiwacze - na tych nie warto oszczędzać, bo instalka będzie rozjeżdżać się i skład mieszanki będzie nieustalony, a to nie jest dobre dla głowicy i zaworów.

Jeśli już mamy gaz w silniku "nie do gazu", to należy często sprawdzać i regulować luz zaworowy, mniej więcej co 30kkm. Czasem trzeba dodać lubryfikator.

Napisano
  • Autor

> Do tej pory 1,4 1,6 i 1,8 w Lacetti nadawały się do gazu. Jaki rocznik?

> Obecnie w Cruze tylko 1,8 nadaje się do gazu.

2007 październik

Napisano

> Jeszcze jedna istotna sprawa która wynikła ostatnio .Jak to jest z gazem ,ponieważ w serwisie

> dowiedziałem się że silnik 1.4 nie nadaje się do instalacji gazowych(coś o gniazdach zaworów)

> i w tym momencie mam olbrzymią zagwozdkę, gdyż gaz jest podstawą.Proszę o konkretną i szybką

> Pozdrawiam.

Raczej mit, jezdzi tego masa na gazie (starsze jak i nowsze).

Moj co prawda z 2005, ale poza tym ze mam nietypowa instalke (ostatnio cos piardlo elektrycznie w niej) jezdzi na LPG od "urodzenia" bez zajakniecia, a przebieg sporo wiekszy od deklarowanego przez Ciebie.

Napisano

Witam,

podepnę się pod temat, gdyż sam teraz szukam auta dla siebie i jestem skłonny zakupić Lacetti HB. Mam ma na oku dwa takie: benzyna i diesel. Oba auta stoją w jednym komisie. Na co zwrócić uwagę przy wyborze. Auto będzie mi służyć raczej na trasy. Jak ewentualnie z późniejszą instalacją gazową do benzyniaka. Co jeszcze ciekawego rzuca Wam się w oczy?

Będę wdzięczny za każdą sugestię. waytogo.gif

Napisano

> Witam,

> podepnę się pod temat, gdyż sam teraz szukam auta dla siebie i jestem skłonny zakupić Lacetti HB.

> Mam ma na oku dwa takie: benzyna i diesel. Oba auta stoją w jednym komisie. Na co zwrócić

> uwagę przy wyborze. Auto będzie mi służyć raczej na trasy. Jak ewentualnie z późniejszą

> instalacją gazową do benzyniaka. Co jeszcze ciekawego rzuca Wam się w oczy?

> Będę wdzięczny za każdą sugestię.

Sprawdzić przede wszystkim, jak zostały te auta naprawione, bo nie chce mi się wierzyć że w takiej cenie można było sprowadzić auto nie bite.

A tak po za tym, i 1,6 16V i diesel to dobre silniki ok.gif

Napisano

> Witam,

> podepnę się pod temat, gdyż sam teraz szukam auta dla siebie i jestem skłonny zakupić Lacetti HB.

> Mam ma na oku dwa takie: benzyna i diesel. Oba auta stoją w jednym komisie. Na co zwrócić

> uwagę przy wyborze. Auto będzie mi służyć raczej na trasy. Jak ewentualnie z późniejszą

Jeździłem 1.6 w LPG ojca, a sam mam 2.0 diesla. Jak ma Ci służyć na trasy to bierz diesla bo w benzynie brakuje mocy przy wyprzedzaniu wg. mnie. Jak zależy Ci na taniej jeździe to benzyna z LPG, te silniki dobrze znoszą gazowanie. W niektórych dieslach możesz znaleźć tempomat przydatny na trasie wink.gif

Sprawdził bym czy te Lacetti podane przez Ciebie nie były bite i przebieg.

Napisano

> Witam,

benzyna w tej wersji miala halogeny, kierownice i galke zmiany biegow skorzana, felgi aluminiowe

jeszcze chyba kolo lewe przednie jest odwrotnie zalozone ...

no i radio nie jest oryginalne

generalnie wyposazenie tej benzyny powinno byc takie jak tego dieselka - obydwa SX

Napisano

> benzyna w tej wersji miala halogeny, kierownice i galke zmiany biegow skorzana, felgi aluminiowe

Ciężko powiedzieć bo auto z innego rynku i mogła być inna kompletacja

Napisano

> Ciężko powiedzieć bo auto z innego rynku i mogła być inna kompletacja

Moj belg (wersja SX) ma to co kolega pisze, poza felgami (pewnie handlarze oczyscili go z nich po drodze).

Napisano

> benzyna w tej wersji miala halogeny, kierownice i galke zmiany biegow skorzana, felgi aluminiowe

Ta gala w dieslu z aukcji to oryginalna? W moim jest inna, "wielka kula" bez chromow, ale rocznik starszy. Dokladnie taka jak w tym benzyniaku i jest skorzana.

Napisano

> Ta gala w dieslu z aukcji to oryginalna? W moim jest inna, "wielka kula" bez chromow, ale rocznik

> starszy. Dokladnie taka jak w tym benzyniaku i jest skorzana.

diesel mial inna gale zmiany biegow, ta z linku wyzej jest oryginalna - cobra ok.gif

Napisano

> Pozdrawiam.

No w ASO to tak mówią, bo ogólnie - silnik powinien być "przystosowany" do instalacji LPG, wzmacniane gniazda zaworów itd. ale to są dodatki zwiększające trwałość silnika, a nie zabraniające zakładanie gazu. Jak kupowałem to właśnie z tymi opcjami, dlatego nie "pultali" się później przy instalacji gazu - na silnik 1.4 by nie założyli. Ale to w ASO.

Reszta zakłada - w tamtym roku BRC seq 24 do lacetti 1.4 to było jakieś 2,5 tys. zł - nie wiem jak w tym.

Napisano

> Reszta zakłada - w tamtym roku BRC seq 24 do lacetti 1.4 to było jakieś 2,5 tys. zł - nie wiem jak

> w tym.

W Mysłowickim Czakramie w tym roku pytałem o intalkę do 1,4 i wołali 2700, pisałem do nich e-maila i nic nie wspominali że ten silnik nie nadaje się do LPG.

Napisano

> W Mysłowickim Czakramie w tym roku pisałem o intalkę do 1,4 i wołali 2700, pisałem do nich e-maila

> i nic nie wspominali że ten silnik nie nadaje się do LPG.

No serwis LPG to raczej tak by nie odpisał wink.gif

Napisano

> No serwis LPG to raczej tak by nie odpisał

Tak w temacie zakupów używanych pojazów mechanicznych, dobra rada.

Napisano

> benzyna w tej wersji miala halogeny

W Polsce pewnie tak było. Podobnie jak z przodem, bo już rocznik 2007 na polski rynek miał przód najnowszego typu, a tutaj w obu z 2008 r. jest starszy przód.

Napisano

> Tak jak koledzy niżej napisali 7 litrów w mieście to nierealne. Ja 6,5-7 mam w trasie, w zależności

> czy jadę z klimą czy bez. W warszawskich korkach wychodzi 9,5-10. Ale jak założysz gaz to nie

> będziesz na to patrzył. W sedanie moim zdaniem gaz jest obowiązkowy. Ja mam HB i ubolewam, że

> nie mam gazu, bo koło zapasowe mocno zmniejszyło by mi bagażnik, który w tej wersji i tak nie

> jest duży.

> Po 60 tys. km trzeba wymienić rozrząd.

> Generalnie samochód bezawaryjny.

To żaden problem, instalację gazową możesz wozić na wózku, za sobą devil.gifalien.gifzlosnik.gif

Napisano

> Zgadzam sie. BRC jest dobre i sprawdzone do Chevroletow. Mialem w Evandzie, moi koledzy zakladaja

> instalacje gazowe do wielu Chevi i montuja urzadzenia tej firmy.

> Pozdr

> Arek Epica LMV W-wa

BRC jest jest może i ok. Z perspektywy prostego instalatora nawet bardzo ok. Ale co się stanie kiedy instalacja BRC odmówi posłuszeństwa w nieoczekiwanym momencie z dala od zakładu w którym została zamontowana?

Nie podjedziesz do byle ludka zajmującego się serwisowaniem LPG , bo do BRC trzeba mieć autoryzację i klucz do połaczenia się z instalką. Niestety jest to płatnie i nie kosztuje mało.

Ja polecę Staga lub Lecho. Tanie , dobre , proste i każdy średnio rozgarnięty serwisant to ogarnie.

Napisano

> Ale co się stanie

> kiedy instalacja BRC odmówi posłuszeństwa w nieoczekiwanym momencie z dala od zakładu w którym

> została zamontowana?

Hmmm... hmm.gif

Ja bym pojechał do najbliższego warsztatu z autoryzacją BRC na benzynie hehe.gif

Napisano

> Hmmm...

> Ja bym pojechał do najbliższego warsztatu z autoryzacją BRC na banzynie

Cale szczescie, ze ich troche jest, ja mam problem z podjechaniem na benzynie do najblizszego autoryzowanego warsztatu Kolteca rotfl.gif

PS. Z racji tego, zem z BI zakladalbym STAGa, odkad otworzyli zaklady partnerskie, przewaga BRC w postaci 2 letniej gwarancji w calym kraju zostala zniwelowana.

Napisano

> Hmmm...

> Ja bym pojechał do najbliższego warsztatu z autoryzacją BRC na benzynie

A kto zabroni bogatemu? hehe.gif

Napisano

> Nie podjedziesz do byle ludka zajmującego się serwisowaniem LPG , bo do BRC trzeba mieć autoryzację i klucz do połaczenia się z instalką . Niestety jest to płatnie i nie kosztuje mało.

moge smialo powiedziec ze BRC SF i BRC 24 jest bezobslugowe jak jest zalozone prawidlowo

w domu mialem 3 lacetti z tymi instalacjami, 2x silnik 1.4 + 1x silnik 1.6

obsluga polegala na wymianie filtrow

wszystkie auta maja/mialy przejechane na oryginalnych czesciach BRC ponad 100tys km, bez zadnych problemow i 2 jezdza dalej bo jeden zostal skasowany ...

* - interfejs na allegro kupisz na 50-90pln a program sciagniesz z netu

podstawowe paramety ustawia sie samemu majac jakakolwiek wiedze na temat instalacji sekwencyjnej w samochodzie

pozostale parametry tez sie samemu ustawi po przeczytaniu instrukcji do programu

powiem wiecej, nawet nie jest trudne wymienic samemu filtry /trzeba tylko kupic z nowymi oringami/ w tej instalcji,

zajmuje to gora 20 min z wypaleniem gazu z calego ukladu

sprawdzenie szczelnosci tez jest latwe - woda i ludwik biglaugh.gif

Napisano

Nie mozna chyba zakladac, ze kazdy bedzie zlata raczka i se sam gaz bedzie serwisowal.

Napisano

> Nie mozna chyba zakladac, ze kazdy bedzie zlata raczka i se sam gaz bedzie serwisowal.

kazdy placze ze serwis drogi, za podlaczenie do komputera trzeba placic - to podalem alternatywe

ale tak jak wyzej napisalem, te instalacje sa naprawde dobre i nie wymagaja zadnego serwisu po za regularna wymiana filtrow co 15tys km

moj lacetti ma prawie 120tys km na BRC i wszystko ma oryginalne w instalacji

i nic sie nie dzieje claps.gif

Napisano

> kazdy placze ze serwis drogi, za podlaczenie do komputera trzeba placic - to podalem alternatywe

> ale tak jak wyzej napisalem, te instalacje sa naprawde dobre i nie wymagaja zadnego serwisu po za

> regularna wymiana filtrow co 15tys km

> moj lacetti ma prawie 120tys km na BRC i wszystko ma oryginalne w instalacji

> i nic sie nie dzieje

To jest wymiana zdan 2 zadowolonych uzytkownikow, moja Fabka ma ponad 120kkm na STAGU i tez nic sie nie dzieje (reduktor akurat inny jest bo kiedys wlasnych nie mieli).

PS. Zapedzilem sie deko, po 100kkm wymienilem listwe wtryskowa.

Polonezem przelatalem na 2 generacji 70kkm bez regulacji i wymian, co nie znaczy ze to super instalka byla, a raczej zasluga specyfiki poloneza.

Prawda jest taka, ze przecietny uzytkownik auta z LPG, nie umie / nie chce / boi sie sam grzebac przy instalacji. Chociazby wymiana filtrow wymaga zakrecenia zaworu (co kazdy da rade) i wypuszczenia troche gazu w powietrze (przed czym sa juz obawy).

Do rozstrzygniecia pozostaje indywidualne podejscie do oczekiwanego okresu eksploatacji, ceny zakupu z montażem, serwisu i jakosci tego wszystkiego co sie moze na przebieg przelozyc. Najwazniejsze i tak bedzie, aby nie spaprac montazu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.