Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ciekawe... [Dacia dogania Skode?]

Featured Replies

Napisano

> To byś zdziwił co potrafi Panda 4x4 w górach i jakimi szlakami można nią pojeździć...

A Panda akurat radzi sobie całkiem dobrze ok.gif Nie jest terenówką i nie ma ambicji nią być, ale radzi sobie zadziwiająco dobrze. Podobnie jak Nissan (Suzuki, oczywiście wink.gif) Jimny - byłem zaskoczony, jak to autko znakomicie sobie radzi w prawdziwym terenie ok.gif

Napisano

> Weź pod uwagę że spora cześć ludzi kupuje SUV... bo się wygodniej wsiada. Owszem można kupić Vana,

> ale wolą jednak SUVy.

no to do tego Ci 4x4 nie jest potrzebne

Napisano

> Po zjechaniu na taką drogę jak na zdjęciu znajomy nie przyjedzie, bo umrze ze śmiechu A Ty w tym

> czasie będziesz zajęty zbieraniem plastików z błota i zastanawianiu się, czy taniej będzie

> zostawić ten złom w lesie, czy jednak wezwać jakiś assistance z Ładą Nivą Duster NIE JEST

> samochodem terenowym i nie ma nim być.

Ale jak to?

Dlaczego?

Przecież to SUF.

a SUF to znaczy "drapieżny pożeracz terenu"!

Przecież ma takie ładne ochronne plasticzki i w ogóle jest taki seksi.

No OK, brakuje chromowanych łopat i fifułek odstraszających straszliwe odyńce...

Napisano

> To byś zdziwił co potrafi Panda 4x4 w górach i jakimi szlakami można nią pojeździć...

Nooo, słyszałem.

Pani w lekramie opowiadała, jak to JEDYNA dojechała do szkoły na wsi zapadłej...

Napisano

> A Panda akurat radzi sobie całkiem dobrze Nie jest terenówką i nie ma ambicji nią być, ale radzi

> sobie zadziwiająco dobrze. Podobnie jak Nissan Jimny - byłem zaskoczony, jak to autko

> znakomicie sobie radzi w prawdziwym terenie

Jimny akurat jest praktycznie pełnoprawnym samochodem terenowym.

Napisano

> Weź pod uwagę że spora cześć ludzi kupuje SUV... bo się wygodniej wsiada.

Znaczy nogę trzeba zadzierać?!

> Owszem można kupić Vana,

> ale wolą jednak SUVy.

Ja tam nie widzę żadnych plusów poza plusami do "lans".

Napisano

> Ale wybor Dustera w wersji 4x2 to jak miec Audi bez quattro,

Tośśś...pojechał. Audi bez quattro nie ma zalet, a w Dacii 4x2 prostota zostaje. W palecie Dustera strzałem w 10 jest wybór bo i ośka i nissanowski napęd znajdą swoje zadania, z których się wywiążą.

> Mercedesa z manualna skrzynia biegow, BMW bez szpery..

...i Fiata 500 z silnikiem z przodu. rotfl.gif

> Duster musi byc z 4x4 jak reklama ING musi byc z Konratem.

Wolę mieć 4x4 niż klimę, ale do białej, kryzysowej 1.6 4x2 za 39.900 też wsiądę z bananem smile.gif

Napisano

> No, frazes powtarzany przez wszystkich wielbicieli sufów.

> Jakoś nie spotkałem się jeszcze z żadnym, który zjechałby z drogi ubitej...

Moze czas nadrobic zaleglosci. zlosnik.gif

Napisano

> Po zjechaniu na taką drogę jak na zdjęciu znajomy nie przyjedzie, bo umrze ze śmiechu A Ty w tym

> czasie będziesz zajęty zbieraniem plastików z błota i zastanawianiu się, czy taniej będzie

> zostawić ten złom w lesie, czy jednak wezwać jakiś assistance z Ładą Nivą Duster NIE JEST

> samochodem terenowym i nie ma nim być. Nie ma ani prawdziwego 4x4, ani blokady, ani reduktora,

> ani odpowiednich opon.

Oczywista oczywistosc.

Nie wiem jakie masz doswiadczenie z terenem. niewiem.gif

Ja nie mam zadnego ale mnie byle watersplash ze zdjecia nie przeraza. spineyes.gif

Nawet prześwit ma śmieszny w porównaniu do prawdziwych terenówek - 20

> cm to tylko o 3,5 cm więcej od mojego Lancera, który z terenem ma tyle wspólnego, co ja z

> mongolskim baletem . Owszem, na lekkim błocie sprawdzi się lepiej, niż typowy kompakt z

> napędem na przód, ale niewiele lepiej.

Mowisz, ze 3,5 cm nie ma znaczenia?

Ja czuje sie pewniej z 20 niz gdybym do dyspozycji mial 16,5. hehe.gif

Napisano

> A Panda akurat radzi sobie całkiem dobrze Nie jest terenówką i nie ma ambicji nią być, ale radzi

> sobie zadziwiająco dobrze. Podobnie jak Nissan Jimny - byłem zaskoczony, jak to autko

> znakomicie sobie radzi w prawdziwym terenie

ale czego byś oczekiwał od takiego auta ?

taki "teren" może być ?

założę się że seryjny jimny (chyba suzuki?) nie poradzi sobie wiele lepiej, bo też nie ma blokad, a prześwit pod mostem to ok 20cm

do tego ma intercooler pod przednim zderzakiem grinser006.gif

jimny będzie miał przewagę bo jest krótszy ok.gif

a poza tym to rasowa terenówka - rama, mosty, reduktor

duster 4x4 to auto którym sporadycznie trzeba przejechać po gorszej nawierzchni ok.gif

jak na suv'a całkiem nieźle wink.gif

kwestia jak długo można tak jeździć grinser006.gif

Napisano

> Yarek pisal o Audi

> juz chyba nawet nie ma wspolnych serwisow VW i Audi!

Chyba w BI jest.

Napisano

> Poza tym mój egzemplarz akurat posiada drążek stabilizujący, co wpływa na lepszy komfort jazdy

Mój też posiada drążek, ale jest on przykręcony bezpośrednio do wahaczy, a nie za pośrednictwem łączników. ok.gif

Napisano

> Tośśś...pojechał. Audi bez quattro nie ma zalet, a w Dacii 4x2 prostota zostaje. W palecie Dustera

> strzałem w 10 jest wybór bo i ośka i nissanowski napęd znajdą swoje zadania, z których się

> wywiążą.

Nie czas liczyc zalety w Audi. Ma jedna wspolna z Dusterem, o ktorej napisales wyzej. ok.gif

Auta za nieduze pieniadze rzadko oferuja 4x4. Niewykorzystane okazje lubia sie mscic, jak czesto mawial Dariusz Szpakowski. clown.gif

Przeciez nie chcialbys wspominac tych slow bedac uwieziony w zaspie sniegu. wink.gif

> ...i Fiata 500 z silnikiem z przodu.

Z Fiatem jest o tyle smutna sprawa, ze ten z silnikiem z tylu nie jest dostepny od prawie 40 lat. zlosnik.gif

> Wolę mieć 4x4 niż klimę, ale do białej, kryzysowej 1.6 4x2 za 39.900 też wsiądę z bananem

Bialy to dobry kolor. Kryzys tez, mozna wiele rzeczy nim tlumaczyc. hehe.gif

Z klimy rowniez chetnie zrezygnuje. Ale naped 4x4 w Duster jest jak pierwsze wolne wybory w Polsce. smile.gif

Wreszcie kazdy moze wybrac ta lepsza opcje. ok.gif

Napisano

> Kupować Dacię za względu na niezawodność to jakiś absurd DMI 68.60% to kiepski wynik Dekra 2011

> . Dacię kupuje się, bo jest tania.

Ja tam uwazam ja za niezawodna. Czynie to na podstawie 5 egzemplarzy Loganow z roznych rocznikow, w roznych wersjach silnikowych (benzyna 1,4 i 1,6 oraz diesle 1,5 85KM). W tej chwili maja naloty 100-200kkm, prace maja nie latwa, jezdza po budowach, droga, laka a nawet pole nie jest im obce.

Poza sprawami eksploatacycjnymi (czyt. olej, opony itp) praktycznie nic sie nie wysypalo. Byl problem z jakas zlaczka od turbiny w dieslu i urwane kolo pasowe w jednej z benzyn 1,4. Rdzewieja, odlazi lakier, same odkrecaja sie klamki, ale jezdzi.

O ile wygodnym nazwac Dacii nie mozna to niezawodnym juz raczej tak (mimo zdania wyzej napisanego).

Do domu nie polecam do firmy do zakatowania jak najbardziej.

Napisano

> Nooo, słyszałem.

> Pani w lekramie opowiadała, jak to JEDYNA dojechała do szkoły na wsi zapadłej...

W przeciwieństwie do Ciebie sporo się najeździłem tym samochodem, więc nie wiem co Ci pani w reklamie naopowiadała 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Ma jedna wspolna z Dusterem, o ktorej napisales wyzej.

Wybór to albo VW albo Quattro. Audi bez quattro jest jakie? Tańsze? Audi ma być tańsze? Bardziej niezawodne? Czy Audi ma być niezawodne? Albo inaczej. Jak chcesz Audi bez quattro to kup Exeo.

Sens w Dacii jest mieć ośkę, w Audi nie.

> Auta za nieduze pieniadze rzadko oferuja 4x4.

Zgadza się i super, że Duster ma taki napęd.

> Niewykorzystane okazje lubia sie mscic, jak czesto

> mawial Dariusz Szpakowski.

Tak, ale w praktyce zemści się wybór top wersji z dCi pod maską.

> Przeciez nie chcialbys wspominac tych slow bedac uwieziony w zaspie sniegu.

Nie chciałbym.

> Z Fiatem jest o tyle smutna sprawa, ze ten z silnikiem z tylu nie jest dostepny od prawie 40 lat.

Fiat zawsze musi coś spieprzyć. Gdyby to Fiat robił reformę emerytalną to byś szedł na emeryturę po skończeniu 6 lat i 7 m-cy... hehe.gif

> Z klimy rowniez chetnie zrezygnuje. Ale naped 4x4 w Duster jest jak pierwsze wolne wybory w Polsce.

> Wreszcie kazdy moze wybrac ta lepsza opcje.

Tak...tylko przewaga lepszej opcji nad drugą była...poniżej procenta. spineyes.gif

Po prostu Dacia nic nie musi i na tym zyskuje, ale inni, znani powinni się starać.

Napisano

> Wybór to albo VW albo Quattro. Audi bez quattro jest jakie? Tańsze? Audi ma być tańsze? Bardziej

> niezawodne? Czy Audi ma być niezawodne? Albo inaczej. Jak chcesz Audi bez quattro to kup Exeo.

> Sens w Dacii jest mieć ośkę, w Audi nie.

To tak jakbys oczekiwal, ze Niemcy musza zagrac wspanialy mecz,

a Hiszpanie albo Rumuni wyjda tylko na boisko i beda kopac pilke.

> Zgadza się i super, że Duster ma taki napęd.

> Tak, ale w praktyce zemści się wybór top wersji z dCi pod maską.

Powinien. Za wszystkie chmury czarnej sadzy wydobywajace sie spod zderzakow diesli.

> Fiat zawsze musi coś spieprzyć. Gdyby to Fiat robił reformę emerytalną to byś szedł na emeryturę po

> skończeniu 6 lat i 7 m-cy...

Gdyby zajal sie reforma sluzby zdrowia.. to i tak byloby zbyt pozno.

> Tak...tylko przewaga lepszej opcji nad drugą była...poniżej procenta.

> Po prostu Dacia nic nie musi i na tym zyskuje, ale inni, znani powinni się starać.

Dacia reprezentujac przecietny poziom zawsze bedzie wzbudzac sympatie i doping,

ale nigdy nie wzbudzi w nas uwielbienia jak Audi Quattro.

wink.gif

Napisano

> To tak jakbys oczekiwal, ze Niemcy musza zagrac wspanialy mecz

Oczekuję, że zagrają skutecznie, nie musi być wspaniale. Jak Audi jedzie w górę po nartostradzie to ma być tak jak mówił Lineker.

> a Hiszpanie albo Rumuni wyjda tylko na boisko i beda kopac pilke.

Zabawiajcie nas...tylko bez ekstrawagancji bo skończycie jak Grecja, która nawet nie skończyła.

> Gdyby zajal sie reforma sluzby zdrowia.. to i tak byloby zbyt pozno.

Ostatnio oglądałem zdjęcia Fiata 500L. Co za patafiany, okrągłe zegary i kierownica z Pandy z motywem kwadratu. Koreańsko-japoński gust, smak i wyczucie. Wszystko makarony zepsują, wszystko. Pewnie nawet podczas bunga-bunga w pewnym momencie wchodził jakiś "geniusz" i mówił "no panienki, 22-ga, wypad". rotfl.gif

> Dacia reprezentujac przecietny poziom zawsze bedzie wzbudzac sympatie i doping,

> ale nigdy nie wzbudzi w nas uwielbienia jak Audi Quattro.

Ja powiem tak. Dacia prostotą i skromnością wzbudzi taki sam szacunek jak Audi zimną perfekcją. Nie będzie pasować jak Dacia zacznie obrastać w piórka, a Audi zacznie sobie luzować dyscyplinę.

Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.