Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ciekawe... [Dacia dogania Skode?]

Featured Replies

Napisano

> Dacia dogania Skode? Bardzo szybko...

> Klik

To wiele nie znaczy.

Mam ciagle ochote na Dustera ale najpierw chce sie upewnic, czy nie koroduja po kilku latach.

Napisano

> To wiele nie znaczy.

> Mam ciagle ochote na Dustera ale najpierw chce sie upewnic, czy nie koroduja po kilku latach.

Po kilku latach to każde koroduje, nie spodziewaj się cudów po tym aucie, cena jaka jest każdy widzi, od luksusów jest Koleos w marce Renault.

Ja ci powiem tylko prywatnie że nie kupiłbym tego auta ani już żadnej renówki. Jest dużo niedoróbek jak ktoś jest estetą to Dacia nie będzie mu się podobać. Sporo ludzi ma w dusterze problemy z pękaniem lakieru na dachu i załamaniami.

Napisano

Witam serdecznie.

> To wiele nie znaczy.

> Mam ciagle ochote na Dustera ale najpierw chce sie upewnic, czy nie koroduja po kilku latach.

Z Reanult to już nawet Nissan po roku koroduje ;-)

Pozdrawiam.

Napisano

> Po kilku latach to każde koroduje, nie spodziewaj się cudów po tym aucie, cena jaka jest każdy

> widzi, od luksusów jest Koleos w marce Renault.

> Ja ci powiem tylko prywatnie że nie kupiłbym tego auta ani już żadnej renówki. Jest dużo niedoróbek

> jak ktoś jest estetą to Dacia nie będzie mu się podobać. Sporo ludzi ma w dusterze problemy z

> pękaniem lakieru na dachu i załamaniami.

Kolejny glos swiadczacy, ze jest cos na rzeczy.

Jak sie to ma do opisywanego zadowolenia klientow?

Tak, 60 tys to niewygorowana cena za 4x4, elektryke skore itp.

ale cena nowego auta powinna zawierac czynnik, ktory nazywa sie swiety spokoj.

Moze w Dacia nie jest wliczony.

Napisano

> Kolejny glos swiadczacy, ze jest cos na rzeczy.

> Jak sie to ma do opiywanego zadowolenia klientow?

> Tak, 60 tys to niewygorowana cena za 4x4, elektryke skore itp.

> ale cena nowego auta powinna zawierac czynnik, ktory nazywa sie swiety spokoj.

> Moze w Dacia nie jest wliczony.

Ludzie są zadowoleni na razie bo cena jest dobra i mają nowe auto ale to ile jest Dacia warta będzie wiadomo dopiero za 3-4 lata jak pierwszym Dusterom skończy się gwarancja na nadwozie. Chociaż już teraz pojawia się coraz więcej ogłoszeń rocznych dwuletnich Dusterów krajowych od 1 właściciela którzy zapewne przestraszyli się niektórych wpisów na forum dacii albo stwierdzili ze nie ma szacunku i respektu na dzielni jeżdżąc Dacią.

Dacia żeby się przyjęła tak jak Skoda musi minąć minimum 5-10 lat jeszcze jak nowe modele wprowadzą i ludzie się przekonają do Dacii.

Napisano

> Ludzie są zadowoleni na razie bo cena jest dobra i mają nowe auto ale to ile jest Dacia warta

> będzie wiadomo dopiero za 3-4 lata jak pierwszym Dusterom skończy się gwarancja na nadwozie.

No ale co pierwszego właściciela auta obchodzi jego stan po czterech latach? Większość ludzi wtedy je i tak sprzedaje.

> Chociaż już teraz pojawia się coraz więcej ogłoszeń rocznych dwuletnich Dusterów krajowych od

> 1 właściciela którzy zapewne przestraszyli się niektórych wpisów na forum dacii

zlosnik2.gif

> albo

> stwierdzili ze nie ma szacunku i respektu na dzielni jeżdżąc Dacią.

A to już prędzej.

> Dacia żeby się przyjęła tak jak Skoda musi minąć minimum 5-10 lat jeszcze jak nowe modele wprowadzą

> i ludzie się przekonają do Dacii.

Niemniej Dacia jest na dobrej drodze...

Napisano

> Moze w Dacia nie jest wliczony.

Coś musi powodować niższą cenę wink.gif Ten czynnik jest dość kosztochłonny.

Napisano

> ale cena nowego auta powinna zawierac czynnik, ktory nazywa sie swiety spokoj.

Alez obejmuje! ok.gif

Nie wiem, jak serwis wywiązuje się z gwarancji, ale masz 3/5 lat, do tego serwisowe ryczałty, swego czasu były jeszcze gwarantowane ceny na pierwsze przeglądy serwisowe (nie wiem, czy to jeszcze jest).

ok.gif

Napisano

> No ale co pierwszego właściciela auta obchodzi jego stan po czterech latach? Większość ludzi wtedy

> je i tak sprzedaje.

Odkąd kupuję nowe auta, mam takie powiedzonko - mnie tego silnika/lakieru wystarczy smile.gif

Ale w stosunku do używek kupowanych żonie zlosnik.gif to już muszę się martwić każdym wykwitem na karoserii i każdym wyciekiem z silnika hehe.gif

Napisano

> No ale co pierwszego właściciela auta obchodzi jego stan po czterech latach? Większość ludzi wtedy

> je i tak sprzedaje.

Masz 2 samochody:

1. Skorodowany z opinią padliny

2. Cymes malina bez śladu rudej z opinią bardzo trwałego auta.

Który sprzedasz drożej (bądź w ogóle sprzedasz)?

Napisano

> Alez obejmuje!

> Nie wiem, jak serwis wywiązuje się z gwarancji, ale masz 3/5 lat, do tego serwisowe ryczałty,

> swego czasu były jeszcze gwarantowane ceny na pierwsze przeglądy serwisowe (nie wiem, czy to

> jeszcze jest).

ten jest niezly:

Hamulce

Ryczałt na wymianę przednich klocków hamulcowych w cenie od 359 zł**

zlosnik2.gif

Napisano

> Jak sie to ma do opisywanego zadowolenia klientow?

dla mnie ten ranking troche bez sensu

bo wplywaja na to chociazby oczekiwania klientow, ktore w przypadku Dacii sa po prostu najzwyczajniej nizsze

Napisano

> dla mnie ten ranking troche bez sensu

> bo wplywaja na to chociazby oczekiwania klientow, ktore w przypadku Dacii sa po prostu

> najzwyczajniej nizsze

Sens ma dla kogoś kto chce kupić auto wink.gif

Kupiec dysponujący luźną kwotą 100tys PLN i chęcią posiadania auta segmentu D, będzie oglądał ten ranking pod kątem takich aut.

Nie będzie zbyt istotne, że Dacia Duster jest w tym rankingu wyżej, bo......co z tego że jest wyżej? Nie takiego auta szukał smile.gif

Napisano

> Sens ma dla kogoś kto chce kupić auto

> Kupiec dysponujący luźną kwotą 100tys PLN i chęcią posiadania auta segmentu D, będzie oglądał ten

> ranking pod kątem takich aut.

> Nie będzie zbyt istotne, że Dacia Duster jest w tym rankingu wyżej, bo......co z tego że jest

> wyżej? Nie takiego auta szukał

z drugiej strony majac 60-70k patrzysz, ze Dusterowcy bardziej zadowoleni niz posiadaczy aut klasy C

i to moze okazac sie mylne

Napisano

> ten jest niezly:

> Hamulce

> Ryczałt na wymianę przednich klocków hamulcowych w cenie od 359 zł**

Za oryginały to dużo?

Napisano

> Za oryginały to dużo?

jak na 'promocyjny ryczałt' w najniżej pozycjonowanej marce na naszym rynku (nie licząc wynalazków typu TATA) to jak za darmo. ok.gif

Napisano

> zaplacilem 150 zl za klocki i plyn (bez robocizny)

Drewniane Ci pewnie wcisneli grinser006.gif

Napisano

> Za oryginały to dużo?

Ale nadal rozmawiamy o Dacii? zlosnik.gif

Ja do Alfy 159 dałem 3/4 tej ceny za Brembo......komplet przód i tył zlosnik.gif

A chyba mam najdroższy zestaw hamulców do tego auta zlosnik.gif

Oryginały...hmm We Fiacie są tańsze

Napisano

> Za oryginały to dużo?

Za przednie klocki (po Twojemu "dżenułin", z naklepką "fałwej", kupowane w ASO) z wymianą w ASO zapłaciłem mniej. W Golfie.

Odpowiedz sobie teraz na swoje pytanie.

mar00ha

Napisano

> Za przednie klocki (po Twojemu "dżenułin", z naklepką "fałwej", kupowane w ASO) z wymianą w ASO

> zapłaciłem mniej. W Golfie.

> Odpowiedz sobie teraz na swoje pytanie.

> mar00ha

Aha.

Ile mniej?

Napisano

> Ja do Alfy 159 dałem 3/4 tej ceny za Brembo......komplet przód i tył

> A chyba mam najdroższy zestaw hamulców do tego auta

Ale nadal rozmawiamy o oryginalnych częściach, czy znowu mieszamy systemy myślowe i porównujemy oryginały z zamiennikami?

Napisano

> zaplacilem 150 zl za klocki i plyn (bez robocizny)

Mariusz - oryginalne?

Wiesz, ja klocki do Rolki kupiłem za 80 - nie zmienia to faktu, że był to zamiennik i to tani (bo i po co inny, skoro samochód jeździ tyle, ile jeździ).

Napisano

> do sandero?

Czym różnią się klocki h-c do Daczki od klocków h-c do MB?

Napisano

> Za oryginały to dużo?

Dużo. W Lancerze jest taniej.

Napisano

> Dużo. W Lancerze jest taniej.

Aha.

Ile taniej?

Za ORYGINALNE klocki (nie "zamiennik, ale taki sam, panie").

Napisano

> Aha.

> Ile taniej?

80 zł taniej.

> Za ORYGINALNE klocki (nie "zamiennik, ale taki sam, panie").

Tak, absolutnie, zupełnie oryginalne, najdroższa opcja w ASO. Nie wiem czy to są te, które idą na pierwszy montaż (i czy w ogóle są takie do kupienia, czy to w Mitsu czy w Dacii), ale żaden tam zamiennik.

Napisano

> Aha.

> Ile mniej?

Jakieś kilkanaście złotych. Dokładnie nie napiszę, bo nie chce mi się iść do auta i szukać faktury. Ale to było (po Twojemu) w fauweee, a nie w Dacii.

mar00ha

Napisano

> Mariusz - oryginalne?

> Wiesz, ja klocki do Rolki kupiłem za 80 - nie zmienia to faktu, że był to zamiennik i to tani (bo i

> po co inny, skoro samochód jeździ tyle, ile jeździ).

nie, ale dobrej marki

moze lepsze niz oryginalne

zobaczymy na ile starcza bo hamuja co najmniej tak samo dobrze jak fabryczne ok.gif

NB pewnie pamietasz z czego byly oryginalne w Olcit zlosnik.gif

Napisano

> nie, ale dobrej marki

Jak nie "dżenułin"*, to nie masz prawa głosu w sprawie. zlosnik.gif

mar00ha

PS - piszę tak w razie gdyby Sibui chciał czytać. Normalny człowiek pewnie zrozumie, ale Sibui może nie rozumieć słowa "oryginalne".

Napisano

> Jakieś kilkanaście złotych. Dokładnie nie napiszę, bo nie chce mi się iść do auta i szukać faktury.

> Ale to było (po Twojemu) w fauweee, a nie w Dacii.

> mar00ha

Ahaaaaaaaaa.

Czyli jednak nie -1000 PLN...

I jakoś cena daczkowa nie wyrywa z butów (tych, którzy znają realia serwisowania innego niż "kryterium cena = 100%").

Napisano

> 80 zł taniej.

> Tak, absolutnie, zupełnie oryginalne, najdroższa opcja w ASO. Nie wiem czy to są te, które idą na

> pierwszy montaż (i czy w ogóle są takie do kupienia, czy to w Mitsu czy w Dacii), ale żaden

> tam zamiennik.

Oczywiście mówisz o kwocie z wymianą.

Napisano

> nie, ale dobrej marki

> moze lepsze niz oryginalne

> zobaczymy na ile starcza bo hamuja co najmniej tak samo dobrze jak fabryczne

No to o czym mówimy.

Ja uważam, że 380 PLN brutto za oryginalne klocki h-c z wymianą w ASO nie jest ceną szokującą.

> NB pewnie pamietasz z czego byly oryginalne w Olcit

Akcja z drewniakami ZTCP to była jakaś prowokacja.

Napisano

> Oczywiście mówisz o kwocie z wymianą.

Tak, kwota z wymianą. Oczywiście w ramach przeglądu, czyli pozycja na fakturze "wymiana klocków z materiałami 280 zł". Klocki oryginalne, najdroższe w ASO.

Napisano

> Jak nie "dżenułin"*, to nie masz prawa głosu w sprawie.

Mareczku, jeżeli porównujemy zamiennik z oryginałem patrząc przez kryterium "cena", to... O czym my tu rozmawiamy?

> mar00ha

> PS - piszę tak w razie gdyby Sibui chciał czytać. Normalny człowiek pewnie zrozumie, ale Sibui może

> nie rozumieć słowa "oryginalne".

:-)

Mareczku, nie mierz mnie miarą Jareczka - ja naprawdę nie mam problemów ze zrozumieniem, a jeżeli mam, to jasno i uprzejmie proszę o objaśnienia, a nie pluję się, że ktoś o boskiej marce spod znaku zdechłej jaskółki mówi inaczej niż na kolanach...

Napisano

> Tak, kwota z wymianą. Oczywiście w ramach przeglądu, czyli pozycja na fakturze "wymiana klocków z

> materiałami 280 zł". Klocki oryginalne, najdroższe w ASO.

No i znowu - szokująca różnica?

Napisano

> Ja uważam, że 380 PLN brutto za oryginalne klocki h-c z wymianą w ASO nie jest ceną szokującą.

No nie jest to szokująca cena, ale i tak sporo (zwłaszcza jak na Dacię). W Mitsu jest taniej, a materiały eksploatacyjne w Lancerze do tanich nie należą (np. filtr pp. 120 zł, filtr powietrza 140 zł). Oryginalne klocki, jak się okazuje, są tanśze niż w Dacii spineyes.gif

Napisano

> No i znowu - szokująca różnica?

Ale ja nigdzie nie pisałem o szokującej różnicy wink.gif Napisałem, że 359 za klocki w Dacii to sporo i to jest fakt.

Napisano

> I jakoś cena daczkowa nie wyrywa z butów (tych, którzy znają realia serwisowania innego niż "kryterium cena = 100%").

Może i nie wyrywa, ale normalnie człowiek spodziewa się raczej niższych kosztów serwisowania Dacii niż VW.

mar00ha

Napisano

> Mareczku, jeżeli porównujemy zamiennik z oryginałem patrząc przez kryterium "cena", to... O czym my

> tu rozmawiamy?

> :-)

Ja nie porównuję.

> Mareczku, nie mierz mnie miarą Jareczka - ja naprawdę nie mam problemów ze zrozumieniem, a jeżeli

> mam, to jasno i uprzejmie proszę o objaśnienia, a nie pluję się, że ktoś o boskiej marce spod

> znaku zdechłej jaskółki mówi inaczej niż na kolanach...

Ja piszę o VW tylko na kolanach. Nie moze być inaczej - modlę się, żeby się nie zepsuł.

mar00ha

Napisano

> Czym różnią się klocki h-c do Daczki od klocków h-c do MB?

Wszystkim. Z reputacją i pozycją marki włącznie. Skoro serwisowanie daczki kosztuje tyle co mercedesa to chyba coś nie halo...

Napisano

Szokująca-nie-szokująca, pytałeś czy za oryginały do dużo.

Biorąc pod uwagę, że to do Dacii to jak najbardziej tak.

Napisano

> Ale nadal rozmawiamy o oryginalnych częściach, czy znowu mieszamy systemy myślowe i porównujemy

> oryginały z zamiennikami?

Ale chyba nie zacytowałeś mojej całej wiadomości, co? zlosnik.gif

Napisano

+30%

no i chyba kazdy zna lepsze sposoby na wydanie tej kasy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.