Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chińskie alufelgi raz jeszcze.....

Featured Replies

Napisano

Witam

Swego czasu, nawet dość nie dawno był taki wątek, i jak to zawsze w nim znaleźli się zwolennicy i przeciwnicy tego typu wynalazku..... więc dla tych zwolenników alufelg z dalekiego wschodu kilka zdjęć ku przestrodze:

20120531195256.jpg

20120531195248.jpg

20120531195230.jpg

20120531195214.jpg

20120531195206.jpg

Kolega złapał pobocza jadąc ok 100 km/h dobrze że mu się nic nie stało, prawdopodobnie uderzył w jakiś kamień bo widać wgięcie na feldze....

Napisano

Czyli, ze jakby byla nie chinska, i by w ten kamien uderzyl, to nic by sie nie stalo - dobrze rozumuje?

Napisano

> Czyli, ze jakby byla nie chinska, i by w ten kamien uderzyl, to nic by sie nie stalo - dobrze

> rozumuje?

może by się nie rozpadła

Napisano

> Czyli, ze jakby byla nie chinska, i by w ten kamien uderzyl, to nic by sie nie stalo - dobrze

> rozumuje?

Albo jak by była markowa renomowanej europejskiej firmy, kolega zamiast się zatrzymać wyleciał by w pole, dachował i zginął na miejscu. Nie przemówisz, a winny zawsze musi być facepalm%5B1%5D.gif. Brzoza czy kamień, nieważne hehe.gif.

Napisano
  • Autor

> rozumuje?

wgięcie na rancie było naprawdę niewielkie (słaabo widać na zdjęciu), felga raczej powinnna się wygiąć a nie pęknąć po całym niemalże obwodzie tongue.gif

Napisano

> wgięcie na rancie było naprawdę niewielkie (słaabo widać na zdjęciu), felga raczej powinnna się

> wygiąć a nie pęknąć po całym niemalże obwodzie

Dural słabo się gnie. Poza tym ta konkretna felga mogła być skorodowana albo źle obrobiona cieplnie.

dranio

Napisano

> A po co ona ma tyle dziur na śruby?

Dwa różne rozstawy śrub...

Napisano

A jak Ci powiem że w podobny sposób pękła mi felga w Mercedesie (model AMG) na jednej z dziur w drodze we Włocławku !

Felgi od nowości u mnie nie naprawiane itp ( felga miała 2 lata )

sciana.gif

Napisano

przecież ta felga jest tak wymęczona i styrana, że ja się nie dziwię, że coś się z nią stało

Napisano

A jak mówiłem że się rozsypują to mi nie wierzyli.

Nigdy ale to nigdy nie widziałem tak połamanych felg jak właśnie chińskie. Renomowanych producentów były co najwyżej mocno wygięte. Nigdy połamane.

Napisano
  • Autor

> przecież ta felga jest tak wymęczona i styrana, że ja się nie dziwię, że coś się z nią stało

to był drugi sezon tej felgi smirk.gif, kupione w tamtym roku za kwote grubo ponad 1k zł, felga jest cała brudna bo leży już na złomie......

Napisano

> A jak mówiłem że się rozsypują to mi nie wierzyli.

> Nigdy ale to nigdy nie widziałem tak połamanych felg jak właśnie chińskie. Renomowanych producentów

> były co najwyżej mocno wygięte. Nigdy połamane.

286031683-enkei.jpg

Enkei hehe.gif

post-94503-14352516575242_thumb.jpg

Napisano

> A po co ona ma tyle dziur na śruby?

Niemieckie felgi tez maja tyle dziur...

540x405_felgi-sline-vwgolfpassataudi-1288836.jpg

10035c639394dca4med.jpg

Napisano

> może by się nie rozpadła

Nie zrozum mnie zle - jestem przeciwnikiem "chinszczyzny", ale to co pokazal kolega, to mozna sobie dopowiedziec, co sie chce wink.gif

Napisano

> to był drugi sezon tej felgi , kupione w tamtym roku za kwote grubo ponad 1k zł, felga jest cała

> brudna bo leży już na złomie......

ale co to 2 sezon..zależy jak była traktowana nono.gif

no i kwota - grubo ponad 1k zł - ja blisko 2k zapłaciłem za jakieś używki dezenta i co to zmienia ?

Napisano

No tak felga używana na ulicy a felga używana w rajdach.

Sory ale porównanie z pupy wink.gif

Napisano

> No tak felga używana na ulicy a felga używana w rajdach.

> Sory ale porównanie z pupy

nie wiem czy z takiej pupy, biorąc pod uwagę niektóre nasze drogi to stwierdzam, że przyjemniej jedzie się szutrem 270751858-jezyk.gif

Napisano

> nie wiem czy z takiej pupy, biorąc pod uwagę niektóre nasze drogi to stwierdzam, że przyjemniej

> jedzie się szutrem

Aha. I tym szutrem jak jedziesz to gnasz ile fabryka dała. Tak jak na rajdzie???

Napisano

W jednym z odcinków Stop Drogówka facet wjechał w dziurę na drodze fabryczną felgą z mondeo i pęknięcie było niemal identyczne.

Napisano

> Aha. I tym szutrem jak jedziesz to gnasz ile fabryka dała. Tak jak na rajdzie???

ja wiem, że Ty masz swoją teorię w temacie chińszczyzny ale przyjmij do głowy, że na niektórych dziurach w mieście nie potrzebujesz kosmicznych prędkości, żeby felgę połamać wink.gif

Dla przykladu droga przez wiochę do jeziora, asfalt nędza i rozpacz prędkość powyżej 40 km/h wymaga odwagi i desperacji raz że dla kręgosłupa, dwa nie zdązysz wybrać dziury w którą masz wjechać ( bo nie da się nie wjechać tylko kwestia wyboru którą wybrać) zlosnik.gif natomiast sam dojazd do jeziora po szutrze można śmiało i 100 km jechać jeżeli ktoś ma odwagę i nie przeszkadza, że mu spod kół po progach dzwoni zlosnik.gif

I teraz na której drodze jest większa szansa, że opona nie pochłonie energii w wyniku przejazdu przez dziurawą nawierzchnię?

Napisano

Ale dlaczego odwracasz kota ogonem. Kolega pokazał felgę. Uszkodzoną na drodze publicznej podczas normalnej jazdy. Ty skwitowałeś to zdjęciem zniszczonej felgi renomowanego producenta użytej w rajdzie/wyścigu. Generalnie w ciężkim sporcie. No ja ciebie bardzo przepraszam ale w takiej sytuacji nikogo nie interesują dziury. Jedziesz po wynik. To po pierwsze.

Po drugie,

Chcesz mi tłumaczyć jak się gnie felgi??? hehe.gif

Napisano

> Ale dlaczego odwracasz kota ogonem. Kolega pokazał felgę. Uszkodzoną na drodze publicznej podczas

> normalnej jazdy. Ty skwitowałeś to zdjęciem zniszczonej felgi renomowanego producenta użytej w

> rajdzie/wyścigu. Generalnie w ciężkim sporcie. No ja ciebie bardzo przepraszam ale w takiej

> sytuacji nikogo nie interesują dziury. Jedziesz po wynik. To po pierwsze.

> Po drugie,

> Chcesz mi tłumaczyć jak się gnie felgi???

jesteś tak zarozumiały, że aż zaślepiony, ja żadnego zdjęcia nie wstawiałem więc niczego Tobie nie będę tłumaczył zlosnik.gif

Napisano

> jesteś tak zarozumiały, że aż zaślepiony, ja żadnego zdjęcia nie wstawiałem więc niczego Tobie nie

> będę tłumaczył

Ok faktycznie nie ty.

Ale nie tłumacz mi jak się felgi gnie i łamie bo co jak co ale chyba troszkę więcej od ciebie widziałem/naprawiałem.

Napisano

ja nie neguję Twoich umiejętności tylko to co napisałem o szutrze było na zasadzie przeciwieństwa do Twojej wypowiedzi gdzie odniosłes się do posta z felgą sportową. Ja jako przykład podałem Tobie drogę którą nad jezioro jeżdżę, na zasadzie, że nie wszystko zawsze jest takie zerojedynkowe wink.gif

Z dwojga złego wolę takiego chinola kupić jak używkę nawet markową. W tym roku odnawiałem jedną swoją i widziałem co goście robią ze złomem byle zarobić sick.gif

Spadam do roboty 20.GIF

Napisano

> Chcesz mi tłumaczyć jak się gnie felgi???

Watek bez sensu, sa tacy co wywala 8 k na BBSy a sa tacy, ktorzy kupia nonamey za 1600zl kpl

Czlowiek uczy sie na bledach.

NIemniej znam osoby majace nonamey i zero problemow:)

Napisano

> Watek bez sensu, sa tacy co wywala 8 k na BBSy a sa tacy, ktorzy kupia nonamey za 1600zl kpl

enzo b to noname?

Napisano

> Enkei

To teraz takie koło można dopasować do starego Kamaza. Tam są takie właśnie felgi składające się z samej obręczy. zlosnik.gif

Napisano

> A jak mówiłem że się rozsypują to mi nie wierzyli.

> Nigdy ale to nigdy nie widziałem tak połamanych felg jak właśnie chińskie. Renomowanych producentów

> były co najwyżej mocno wygięte. Nigdy połamane.

no chyba ze to ronal/bbs montowany seryjnie w niektórych BMW w latach 2004-2007. wtedy pęka na całym obwodzie. no ale to słabi producenci są...

Napisano

> No tak felga używana na ulicy a felga używana w rajdach.

> Sory ale porównanie z pupy

a rajdy to czasem nie po ulicach są? zlosnik.gif

Napisano

> a rajdy to czasem nie po ulicach są?

czasem są smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.