Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Euro-optymizm

Featured Replies

Napisano

Euro 2012 ma się ku końcowi ale zdążyłem zaczerpnąć trochę informacji od zagranicznych gości. Mianowicie pytałem o różne rzeczy, jak się podoba Polska, sama organizacja imprezy itp. itd. Wypadliśmy w ich oczach bardzo dobrze i to się chwali ale nie zgadniecie co obcokrajowcy najbardziej chwalili... polskie drogi smile.gif Dziwili się że tak narzekamy na stan dróg a ja nie wierzyłem w to co słyszę. Rosjanie, Włosi, Portugalczycy jak jeden mąż mówili, macie dobre drogi, może rzeczywiście nie jest tak źle a może chcieli zrobić mi przyjemność i niczego krytykować... Jedynie Hiszpanie narzekali na drogi w Gdańsku, a tak same pozytywy. Tak czy inaczej, było miło.

Dobranoc.

Napisano

> Euro 2012 ma się ku końcowi ale zdążyłem zaczerpnąć trochę informacji od zagranicznych gości.

> Mianowicie pytałem o różne rzeczy, jak się podoba Polska, sama organizacja imprezy itp. itd.

> Wypadliśmy w ich oczach bardzo dobrze i to się chwali ale nie zgadniecie co obcokrajowcy

> najbardziej chwalili... polskie drogi Dziwili się że tak narzekamy na stan dróg a ja nie

> wierzyłem w to co słyszę. Rosjanie, Włosi, Portugalczycy jak jeden mąż mówili, macie dobre

> drogi, może rzeczywiście nie jest tak źle a może chcieli zrobić mi przyjemność i niczego

> krytykować... Jedynie Hiszpanie narzekali na drogi w Gdańsku, a tak same pozytywy. Tak czy

> inaczej, było miło.

> Dobranoc.

Hiszpanie się wczoraj ulotnili się z Gniewina bez pożegnania , nie wiem czy im drogi się nie podobały ja w piątek jade posprzątać smile.gif po nich

Napisano

> nie zgadniecie co obcokrajowcy

> najbardziej chwalili... polskie drogi

Ale wiesz, jeden pan z PiS powiedział, że wszyscy kibice są po minimum dwóch piwach, dlatego im się u nas podoba?

Gdybyś dał trzecie, to by tu zostali. Tak powiedział. zlosnik.gif

Napisano

> Ale wiesz, jeden pan z PiS powiedział, że wszyscy kibice są po minimum dwóch piwach, dlatego im się

> u nas podoba?

> Gdybyś dał trzecie, to by tu zostali. Tak powiedział.

Jakby patrzec na kilomerty ekspresowek i autostrad to jestesmy za murzynami daaalekooo.

Ale wezmy takie Southampton. Glowne dorgi/obwodnice sa ok. Ale wystarczy wjechac w osiedle zeby poczuc sie jak w pl.

Napisano

> Jakby patrzec na kilomerty ekspresowek i autostrad to jestesmy za murzynami daaalekooo.

> Ale wezmy takie Southampton. Glowne dorgi/obwodnice sa ok. Ale wystarczy wjechac w osiedle zeby

> poczuc sie jak w pl.

W całym UK możesz parkować wszędzie, gdzie nie ma namalowanych dwóch linii wzdłuż krawężnika. To jest dopiero problem na ciasnych uliczkach.

Napisano

> Euro 2012 ma się ku końcowi ale zdążyłem zaczerpnąć trochę informacji od zagranicznych gości.

> Mianowicie pytałem o różne rzeczy, jak się podoba Polska, sama organizacja imprezy itp. itd.

> Wypadliśmy w ich oczach bardzo dobrze i to się chwali ale nie zgadniecie co obcokrajowcy

> najbardziej chwalili... polskie drogi Dziwili się że tak narzekamy na stan dróg a ja nie

> wierzyłem w to co słyszę. Rosjanie, Włosi, Portugalczycy jak jeden mąż mówili, macie dobre

> drogi, może rzeczywiście nie jest tak źle a może chcieli zrobić mi przyjemność i niczego

> krytykować... Jedynie Hiszpanie narzekali na drogi w Gdańsku, a tak same pozytywy. Tak czy

> inaczej, było miło.

> Dobranoc.

Jak śmiesz!

Nie jesteś PRAWDZIWYM Polakiem!

PRAWDZIWY Polak winien narzekać od otwarcia do zamknięcia oczu!

Żadnego optymizmu!

Ten kraj to syf, kiła, wenera, drogi są do d..., pieniędzy nie ma, stara ma PMS-a, a w Smoleńsku zamordowali jedynego prawdziwego patRYJotę!

Napisano

> W całym UK możesz parkować wszędzie, gdzie nie ma namalowanych dwóch linii wzdłuż krawężnika. To

> jest dopiero problem na ciasnych uliczkach.

ale jaka jasność dla kierowcy gdzie można gdzie nie. Żeby u nas coś takiego wprowadzili a nie 15m (czy ileś tam zlosnik.gif ) od przystanku czy narożnika...

Napisano

a wiesz co ? nie pie.....l.

Prawda jest taka że zobaczyli to co mieli zobaczyć i stąd te wnioski, a rzeczywistość jest już niestety dużo bardziej "polska"

Męczy mnie już to "Twoje" podejście do wszystkiego, normalnie propaganda PRL'u to przy tobie przedszkolaki...

Napisano

> a wiesz co ? nie pie.....l.

> Prawda jest taka że zobaczyli to co mieli zobaczyć i stąd te wnioski, a rzeczywistość jest już

> niestety dużo bardziej "polska"

jasne, każdy miał spiraconą nawigację prowadzącą ich super drogami zlosnik.gif

> Męczy mnie już to "Twoje" podejście do wszystkiego, normalnie propaganda PRL'u to przy tobie

> przedszkolaki...

a mnie męczy że ktoś całe życie nosa nie wyściubi by zobaczyć jak się mieszka/jeździ gdzie indziej i narzeka jak pisuar

Napisano

> Męczy mnie już to "Twoje" podejście do wszystkiego, normalnie propaganda PRL'u to przy tobie

> przedszkolaki...

Ale męczy Cię że ktoś jest optymistą? Ja też widzę że szklanka jest w połowie pełna. Tak się żyje łatwiej. Po prostu.

Napisano

> ale jaka jasność dla kierowcy gdzie można gdzie nie. Żeby u nas coś takiego wprowadzili a nie 15m

> (czy ileś tam ) od przystanku czy narożnika...

U nas wymalowaliby te linie wszedzie. hehe.gif

Napisano

> Ale męczy Cię że ktoś jest optymistą? Ja też widzę że szklanka jest w połowie pełna. Tak się żyje

> łatwiej. Po prostu.

ale wiesz podejście że "zawsze może być gorzej" niczego nie rozwiązuje, nie poprawia oprócz samopoczucia, a to i tak okłamywanie samogo siebie i zaklinanie rzeczywistości.

Napisano

> inaczej, było miło.

> Dobranoc.

ok.gif

zwłaszcza w porównaniu do krajów EU środkowej nie ma się czego wstydzić smile.gif

w stosunku do zach brakuje autostrad i ekspresówek, ale to w ciągu najbliższych dwóch lat mocno się zmienia

- A2, A4, A1 to już nie będą krótkie pojedyncze odcinki ok.gif

Napisano

> Jak śmiesz!

> Nie jesteś PRAWDZIWYM Polakiem!

> PRAWDZIWY Polak winien narzekać od otwarcia do zamknięcia oczu!

> Żadnego optymizmu!

> Ten kraj to syf, kiła, wenera, drogi są do d..., pieniędzy nie ma, stara ma PMS-a, a w Smoleńsku

> zamordowali jedynego prawdziwego patRYJotę!

grinser006.gifgrinser006.gifyikes.gif

I kto to mówi. Pamiętam Ciebia jako pierwszego oponenta po ogłoszeniu organizacji euro w PL. Że sie nie uda, że nie zdążymy, że w ogóle będzie syf, kiła imogiła. Zmienilo Ci się?

Napisano

> ale jaka jasność dla kierowcy gdzie można gdzie nie. Żeby u nas coś takiego wprowadzili a nie 15m

taa u nas najlepsze miejsca by były na tym zamalowanym grinser006.gif

286107069-cieszynska.jpg

post-33658-14352516842369_thumb.jpg

Napisano

> ...Wypadliśmy w ich oczach bardzo dobrze i to się chwali ale nie zgadniecie co obcokrajowcy

> krytykować...

Trzeba było skierować ich na Podlasie to by już Ci powiedzieli co myślą o polskich drogach.

Napisano

> ale wiesz podejście że "zawsze może być gorzej" niczego nie rozwiązuje, nie poprawia oprócz

> samopoczucia, a to i tak okłamywanie samogo siebie i zaklinanie rzeczywistości.

Nieprawda. Będąc negatywnie nastawiony do życia zauważasz tylko to, co jest złe. Nie zauważasz tego, co jest dobre. Nawet jak jest tego (a zwykle jest) więcej. Rzeczywistość jest jaka jest. Optymista znajdzie się w niej dużo łatwiej od pesymisty. Ale to temat bardziej na HP.

Napisano

> Buenos dias.

facepalm%5B1%5D.gif sie mowi/pisze buenos aires

Napisano

> sie mowi/pisze buenos aires

Błenos Ajres jeśli już...

Napisano

> Ale męczy Cię że ktoś jest optymistą?

Dla PRAWDZIWYCH Polaków taki nienarzekacz to gorzej niż drzazga w penisie.

To jakby im zrobili cewnik ze szlauchu ogrodowego..

Napisano

> Buenos dias.

Wykropkowal "nie pierdziel". Opanuj sie. To nie twoje wlasne podworko.

Szczegolnie, ze jego rozmowca naprawde meczy i kazdy temat potrafi pogrzebac swoimi wypocinami.

Napisano

> a mnie męczy że ktoś całe życie nosa nie wyściubi by zobaczyć jak się mieszka/jeździ gdzie indziej

> i narzeka jak pisuar

Co będzie wyściubiał, jak tu jest jego POLSKA.

A jak jest na zewnątrz to przecież w TV Trwam pokażą...

Napisano

> Wykropkowal "nie pierdziel". Opanuj sie. To nie twoje wlasne podworko.

Nie moje. Są jeszcze mar00ha, Gordon_Shumway i Pyrekcb.

> Szczegolnie, ze jego rozmowca naprawde meczy i kazdy temat potrafi pogrzebac swoimi wypocinami.

Pokazać Ci guziczek "ignoruj"?

Możesz mi odpowiedzieć na priv albo założyć żal-wątek na HP. Tu nie radzę kontynuować tego tematu.

Napisano

> I kto to mówi. Pamiętam Ciebia jako pierwszego oponenta po ogłoszeniu organizacji euro w PL. Że sie

> nie uda, że nie zdążymy, że w ogóle będzie syf, kiła imogiła. Zmienilo Ci się?

Ależ miałem rację - Bulanda nawet nie wyszła z grupy (a to wówczas głównie na fali ełroentuzjazmu (mamy ełro = bedziem miszcze ełropy) krytykowałem - sprawdź).

Natomiast co do kwestii inwestycji infrastrukturalnych jestem pod MEGA wrażeniem, a napisem na ekranach informacyjnych na Toruńskiej (Autostrada A2 otwarta do Berlina) to autentycznie i bez jajec się wzruszyłem - Polak kur....kawodna potrafi, jak się weźmie.

Szkoda tylko, że jesteśmy mistrzami słomianego zapału i krótkich mobilizacji, wyjąwszy narzekanie, dziamganie i martyrologię, ale - patrząc na wyniki - to ja życzyłbym takiego słomianego zapału nawet wrogom.

Napisano

> Ależ miałem rację - Bulanda nawet nie wyszła z grupy

opanuj się chopie, to jest motokącik, a Ty już kolejny post płyniesz coraz bardziej... hehe.gif

Napisano

> ekranach informacyjnych na Toruńskiej (Autostrada A2 otwarta do Berlina) to autentycznie i bez

> jajec się wzruszyłem - Polak kur....kawodna potrafi, jak się weźmie.

A mnie to Wasze jaranie się kawałkiem autostrady bawi.

Cóż dziwnego w tym, że 5 km od chałupy ma się autostradę, którą można do Wiednia, Berlina czy gdzie się chce ?

Ja tak mam odkąd pamiętam.

Napisano

Linii nie ma tez na skrzyzowaniach i niebezpiecznych zakretach. Ludzie parkuja auta na samym skrzyzowaniu.

Napisano

> A mnie to Wasze jaranie się kawałkiem autostrady bawi.

> Cóż dziwnego w tym, że 5 km od chałupy ma się autostradę, którą można do Wiednia, Berlina czy gdzie

> się chce ?

> Ja tak mam odkąd pamiętam.

Oj tam, daj się chłopakom z Azji nacieszyć zlosnik.gif Wreszcie przeciętny warszawiak zobaczy, co to jest autostrada wink.gif

Napisano

> inaczej, było miło.

> Dobranoc.

Chyba żaden nie jechał z Wawy w kierunku Rzeszowa, Przemyśla i dalej na Ukrainę zlosnik.gif Ostatnio przejechałem z tamtego kierunku 370km w 7 h 25 min

Napisano

bo drogi w sensie powierzchni są coraz lepsze - to fakt. Gorzej z organizacją ruchu, dużym jego natężeniem w stosunku do ilości pasów w jednym kierunku (najczęściej jeden, a jak więcej to jest już normalnie "autostrada").

Napisano

> Możesz mi odpowiedzieć na priv albo założyć żal-wątek na HP. Tu nie radzę kontynuować tego tematu.

Kiedyś tu już był jeden moderator, co wszystkie rozumy pozjadał... w imię chwały autokącika... Chyba nie tędy droga.

Dziękuję za uwagę. palacz.gif

Napisano

> Kiedyś tu już był jeden moderator, co wszystkie rozumy pozjadał... w imię chwały autokącika...

> Chyba nie tędy droga.

> Dziękuję za uwagę.

Niedługo będą banować za brak codziennych pochwał, dla jedynie słusznej propagandy panic.gif.

Też nie rozumiem, z czego się niektórzy cieszą? Bo jak można się cieszyć z kilku kawałków autostrad i obwodnic, które rozpadają się często przed oddaniem do użytku, porównując do zarobków są najdroższe na świecie, koszt ich budowy jest wielokrotnie wyższy niż w innych państwach i na koniec dodam, że wielu którzy je budowało, nie dostało za to pieniędzy.

Napisano

> Niedługo będą banować za brak codziennych pochwał, dla jedynie słusznej propagandy .

Przypominam: Motokącik nie jest miejscem do dyskutowania na ten temat! zolta.gif

mar00ha

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.