Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wróżenie z fusów - Golf IV 1.6

Featured Replies

Napisano

Hej, kumpel szuka dla siebie Golfa IVki do 15 tyś, znalazł takie auto :

http://otomoto.pl/volkswagen-golf-gaz-sekw-czarny-klima-igla-C24904578.html

Czy po fotach widać coś bardzo nie tak ? Na VW nie znam się totalnie, handlarz zapewnia że żaden element nie był malowany i zawieszeniowo wszystko ok, zaprasza z miernikiem. Z Krakowa daleko nie mamy, ale jakby coś bardzo negatywnego rzuciło się w oczy, to dajcie znać. Z góry dzięki ! Jak ten motor sprawuje się z gazem ?

Napisano

> Jak ten motor sprawuje się z gazem ?

ZTCW to nawet producent (Skoda) montuje do tego silnika LPG,

a poza tym niedalej jak wczoraj ktoś na kąciku VAGa

polecał gaz do tego silnika, tyle że w Audi A3 Sportback. waytogo.gif

Napisano

Fred77 twierdzi, że taki Golf jest wolniejszy niż Felicja 1.3, więc mocno bym się zastanowił wink.gif

Napisano
  • Autor

> Fred77 twierdzi, że taki Golf jest wolniejszy niż Felicja 1.3, więc mocno bym się zastanowił

Oni mają już Passata 2.5TDI który jeździ jako tako, to ma być oszczędny wózek na zakupy dla żony po mieście, czasem tylko trasa. Moc jest zupełnie drugorzędna ok.gif

Napisano

Fotel i kierownicę VS przebieg widziałeś? Nie ma co zgadywać ile ma, ale tyle co deklarowane to z pewnością nie. IMHO x2 to tak lekko licząc. Mnie też zawsze handlarze zapraszali z miernikiem. A potem jakby nigdy nic wycofywali się już ze swoich deklaracji. Pamiętaj - najważniejsze to żeby klient pojawił się u niego na placu, a w jaki sposób zostanie nań ściągnięty to już zupełnie nie ma znaczenia.

Napisano

> Hej, kumpel szuka dla siebie Golfa IVki do 15 tyś, znalazł takie auto :

> http://otomoto.pl/volkswagen-golf-gaz-sekw-czarny-klima-igla-C24904578.html

> Czy po fotach widać coś bardzo nie tak ? Na VW nie znam się totalnie, handlarz zapewnia że żaden

> element nie był malowany i zawieszeniowo wszystko ok, zaprasza z miernikiem. Z Krakowa daleko

> nie mamy, ale jakby coś bardzo negatywnego rzuciło się w oczy, to dajcie znać. Z góry dzięki !

> Jak ten motor sprawuje się z gazem ?

Chyba ten będzie lepszy. Porównaj kierownice ...

http://moto.allegro.pl/vw-golf-iv-1-6-gaz-sekwencja-i2480473871.html

Napisano

niech se mojego wezmie zlosnik.gif

Napisano

Przydałoby się przed zakupem podłączyć pod kompa wg. mnie , jednak rzeczywiście przebieg raczej przekłamany ...

Napisano

Taka cena za rocznik 2000? shocked.gif To Passaty z tego rocznika az tyle nie kosztują niewiem.gif

Napisano

> Taka cena za rocznik 2000? To Passaty z tego rocznika az tyle nie kosztują

to samo miałem napisać, za taki rocznik i 1.6 prawie 15 tyś to lekka przesada hehe.gif

Napisano

> to samo miałem napisać, za taki rocznik i 1.6 prawie 15 tyś to lekka przesada

Powiem tak - zastanawialbym sie czy dac 15 tys zł za Passata z rocznika 2000, czy jednak to za duzo, bo za 15 juz mozna po lifcie kupic z 2001 (fakt, ze od handlarzy).

Chyba ze ten Golf bylby w stanie realnie idealnym - wtedy mozna to rozwazyc.

Napisano

Jezdzi się stanem technicznym czy rocznikiem(w przypadku aut >8lat) kryterium bez sensu :no

Lepiej dołożyć od razu w cenie trochę więcej czy później(w naprawach)...albo jeździć nie sprawnym technicznie?

Nie odnoszę tego do linku akurat-bo dla mnie to typowy golf Dash Berlin Tainellstrasse + korekta przebiegu i LPG dołożone, bo czystej beny nikt nie chce-stąd taka cena. wink.gif

Napisano

> Jezdzi się stanem technicznym czy rocznikiem(w przypadku aut Lepiej dołożyć od razu w cenie trochę

> więcej czy później(w naprawach)...albo jeździć nie sprawnym technicznie?

Przeciez wlasnie to napisalem.

Napisano

Wpisz w Googlu "Golf 4 1.6 skrzynia biegów". Myślę że to Cię skutecznie wyleczy z tego samochodu.

Napisano

> Wpisz w Googlu "Golf 4 1.6 skrzynia biegów". Myślę że to Cię skutecznie wyleczy z tego samochodu.

i nie zapomnij dodac rocznika, bo to bardzo istotne...

Napisano

> i nie zapomnij dodac rocznika, bo to bardzo istotne...

Akurat ten z ogłoszenia dokładnie pasuje smile.gif

Napisano

> i nie zapomnij dodac rocznika, bo to bardzo istotne...

Ktorych rocznikow to dotyczy? I czy rowniez Audi?

Napisano
  • Autor

> Wpisz w Googlu "Golf 4 1.6 skrzynia biegów". Myślę że to Cię skutecznie wyleczy z tego samochodu.

Czyli szukać auta PO 2001 ? czy 2001 też jest ok ?

Napisano

> Czyli szukać auta PO 2001 ? czy 2001 też jest ok ?

Nie wiem. Musisz zapytać kogoś od Golfów. Ten z ogłoszenia raczej na pewno ma wadliwą skrzynię.

Napisano
  • Autor

> Nie wiem. Musisz zapytać kogoś od Golfów. Ten z ogłoszenia raczej na pewno ma wadliwą skrzynię.

Ok, znaleźliśmy kolejnego (Chyba bardziej sensownego). W czwartek podjedziemy go oglądnąć :

http://allegro.pl/vw-golf-1-6-wersja-comfortline-krajowy-2wlascic-i2461460482.html

Napisano
  • Autor

> Ten faktycznie wyglada sensowniej i odpowiednia cena

Plus od osoby prywatnej. Mam nadzieję, że będzie ok bo wygląda spoko w porównaniu do tamtych. Gaz ten 105km łyka ok ?

Napisano

Najbardziej podoba mi sie to:

Quote:

AUTO PEWNE i ZADBANE Nie jestem handlowcem

hehe.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano

> Najbardziej podoba mi sie to:

> Quote:

> AUTO PEWNE i ZADBANE Nie jestem handlowcem

To akurat duzy plus ok.gif

Napisano

> To akurat duzy plus

Pewnie chodziło o to że nie jest handlarzem smile.gif

Napisano

> Plus od osoby prywatnej. Mam nadzieję, że będzie ok bo wygląda spoko w porównaniu do tamtych. Gaz

> ten 105km łyka ok ?

no tak bo osoba prywatna zawsze wszystko naprawia i orbi auto na 100% bez lipy cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> no tak bo osoba prywatna zawsze wszystko naprawia i orbi auto na 100% bez lipy

Częściej niż handlarz, który kupił auto żeby je sprzedać z zyskiem wink.gif

Napisano

> Ktorych rocznikow to dotyczy? I czy rowniez Audi?

Audi takze...

Napisano

Albo mi się wydaje, albo prawa strona przednie drzwi i błotnik jakiś inny odcień mają.

Poza tym rej. SZA - jak ktoś już kiedyś tu napisał to "zagłębie handlarzy", więc przy oglądaniu, czy też telefonicznie sprawdzić by należało czy sprzedający to faktycznie właściciel czy "sprzedaje koledze auto bo ten ciągle pracuje i nie ma czasu / kolega wyjechał i zostawił mu auto do sprzedania".

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.